Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πώς θα κινηθούν αύριο τα μέσα μεταφοράς
  • [02] Στα 814,75 εκατ. ευρώ τα έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης την περίοδο 2011- 2013
  • [03] Καταψηφίζει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο η ΔΗΜΑΡ
  • [04] Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα για το 2013, από το περιοδικό Euromoney, η Εθνική Τράπεζα
  • [05] Το Ισραήλ ίσως επέμβει στρατιωτικά στο Ιράν πριν τις ΗΠΑ

  • [01] Πώς θα κινηθούν αύριο τα μέσα μεταφοράς

    Προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο το επιβατικό κοινό, λόγω συμμετοχής εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

    Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα επέλθει από τις 10 το πρωί, ενώ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 το βράδυ.

    Τα τρένα δεν θα πραγματοποιούν κανένα δρομολόγιο. Λόγω της 24ωρης απεργίας ματαιώνονται, σήμερα, τα τελευταία βραδινά δρομολόγια καθώς και τα και τα πρωινά δρομολόγια της Τετάρτης, 17 Ιουλίου. Κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια στις τουριστικές αμαξοστοιχίες, με διαδρομές Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο και Α. Λεχώνα- Μηλιές.

    Ακινητοποιημένος, επίσης, θα είναι αύριο, όλη τη μέρα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Έτσι, επιβάτες με προορισμό το αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετούνται, μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ, μέσω των λεωφορειακών γραμμών Χ95, από Σύνταγμα/Εθνική Άμυνα ή Χ97, από Δάφνη.

    Κανονικά θα λειτουργούν, αύριο, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ.

    Προβλήματα και στις πτήσεις

    Τη συμμετοχή της στην αυριανή γενική απεργία -με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00- ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

    Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα εξυπηρετούνται οι παρακάτω πτήσεις:

    - Πτήσεις πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών- Μακεδονίας,

    - Πτήσεις ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις,

    - Πτήσεις αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις,

    - Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών- πρωθυπουργοί και πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

    [02] Στα 814,75 εκατ. ευρώ τα έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης την περίοδο 2011- 2013

    Στο ποσό των 814,75 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται τα έσοδα του Δημοσίου από την καθιέρωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, την τριετία 2011- 2013. Για την ίδια περίοδο, η επιχορήγηση του ΟΑΕΔ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ.

    Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρη Στρατούλη, με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και αν αυτή κατευθύνθηκε για την καταπολέμηση της ανεργίας.

    Όπως αναφέρεται στο απαντητικό έγγραφο του κ. Σταϊκούρα, οι εισπράξεις από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας (σ.σ. 2% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ καθώς και των υπαλλήλων όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των ΝΠΙΔ, συμπεριλαμβανομένων των Τραπεζών), αποτελούν έσοδα του Δημοσίου.

    Οι εισπράξεις αυτές εμφανίζονται στον ΚΑΕ εσόδων 0828 του Κρατικού Προϋπολογισμού.

    Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην ερώτησή τους, επικαλούνταν απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή και ανέφεραν ότι, για τα έτη 2011 και 2012 εισπράχθηκαν 861 εκατ. ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης, αλλά μόνο 302 εκατομμύρια εξ αυτών διατέθηκαν, μαζί, στον ΟΑΕΔ και το ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων).

    [03] Καταψηφίζει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο η ΔΗΜΑΡ

    Να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, η κυβέρνηση αδυνατεί να διαπραγματευτεί με επιτυχία με την τρόικα, ώστε να αποφύγει μέτρα που δεν έχουν άμεση σχέση με τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις: «Οι οριζόντιες απολύσεις, η υπέρβαση της κινητικότητας, η απουσία αξιολόγησης στο δημόσιο δεν συνιστούν μεταρρυθμιστικές πράξεις» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

    Επιφυλάσσεται ωστόσο «στη συζήτηση κατ? άρθρον να ψηφίσει διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που είναι σε θετική κατεύθυνση».

    [04] Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα για το 2013, από το περιοδικό Euromoney, η Εθνική Τράπεζα

    Η Εθνική Τράπεζα αναδείχτηκε ως η καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα "Best Bank in Greece", στο πλαίσιο των βραβείων "Awards for Excellence 2013" που απονεμήθηκαν για 23η χρονιά, από το διεθνές, οικονομικό περιοδικό Euromoney.

    Σύμφωνα με το περιοδικό Euromoney, η Εθνική Τράπεζα, μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της θέσης, με την πρόσφατη επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ενώ παράλληλα μείωσε σημαντικά τα λειτουργικά της κόστη και βελτίωσε τη ρευστότητά της και τη σχέση δανείων-καταθέσεων.

    [05] Το Ισραήλ ίσως επέμβει στρατιωτικά στο Ιράν πριν τις ΗΠΑ

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα μπορεί να επέμβει στρατιωτικά, πριν οι ΗΠΑ εξετάσουν σοβαρά τη στρατιωτική επιλογή όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, χαρακτηρίζοντας τον νέο πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας Χασάν Ροχανί "λύκο που έχει μεταμφιεστεί σε πρόβατο".

    "Είμαστε πιο κοντά στο Ιράν από τις ΗΠΑ. Είμαστε πιο ευάλωτοι. Και συνεπώς θα πρέπει να εξετάσουμε το θέμα αυτό πώς πρέπει να σταματήσουμε το Ιράν, ίσως πριν από τις ΗΠΑ", προειδοποίησε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του χθες βράδυ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

    "Υπάρχει ένας νέος πρόεδρος στο Ιράν. Επικρίνει τον προκάτοχό του λέγοντας ότι ήταν ένας λύκος με προβιά λύκου. Η στρατηγική που ακολουθεί ο νέος πρόεδρος είναι του λύκου με προβιά προβάτου, χαμόγελα και παράλληλα κατασκευή ατομικής βόμβας", είπε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 July 2013 - 12:30:22 UTC