Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα αναμένεται να ανοίξει το TAXIS NET για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [02] Απορρίφθηκε το αίτημα για άμεση κλήτευση του Κ. Σημίτη στη δίκη του Α. Τσοχατζόπουλου
  • [03] Δεν μπορούμε να προσφεύγουμε πάντα στη στρατιωτική βία, δηλώνει ο Ομπάμα
  • [04] Αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα των δημοσίων υπαλλήλων
  • [05] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη δυτική Θεσσαλονίκη
  • [06] Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα
  • [07] Έχει σημειωθεί πρόοδος στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, λέει ο Χ. Γεωργιάδης
  • [08] Σεισμός 8,2 βαθμών σημειώθηκε στη ρωσική άπω ανατολή
  • [09] Βίντεο με την επίθεση των δραστών της δολοφονίας του Βρετανού στρατιώτη, στο Λονδίνο, κατά αστυνομικών
  • [10] Και επίσημα παρελθόν ο Αναστασιάδης από την τεχνική ηγεσία του Πλατανιά Χανίων
  • [11] Υπέγραψε στην Ντόρτμουντ ο Παπασταθόπουλος

  • [01] Σήμερα αναμένεται να ανοίξει το TAXIS NET για τις φορολογικές δηλώσεις

    Σήμερα αναμένεται να ανοίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή του TAXIS NET για την υποδοχή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2012.

    Μέχρι αυτήν την ώρα ωστόσο τούτη παραμένει κλειστή με την επισήμανση ότι η σχετική διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για το έτος 2013 δεν έχει ξεκινήσει.

    Εφέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν μέσω του TAXIS NET τις φορολογικές τους δηλώσεις, κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική διορία που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή του TAXIS NET και την υποβολή της δήλωσης είναι οι υπόχρεοι να διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς (κλειδάριθμος) στο πληροφοριακό σύστημα.

    Σημειώνεται, πάντως, ότι σειρά ασφαλιστικών ταμείων καθώς και άλλων υπόχρεων φορέων, ακόμη, είτε δεν έχουν αποστείλει στους δικαιούχους τις βεβαιώσεις αποδοχών προηγουμένου έτους, είτε δεν έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο.

    Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από εφέτος, για πρώτη φορά, υποχρεωτικά θα αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις οι τόκοι των καταθέσεων των φορολογούμενων, γεγονός που σημαίνει πως χρειάζεται σχετική βεβαίωση και από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρεί λογαριασμό ο υπόχρεος.

    [02] Απορρίφθηκε το αίτημα για άμεση κλήτευση του Κ. Σημίτη στη δίκη του Α. Τσοχατζόπουλου

    Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα του 'Ακη Τσοχατζόπουλου για την άμεση κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

    Το δικαστήριο έκρινε ότι σε αυτή τη φάση της διαδικασίας δεν είναι απαραίτητη η κατάθεση του κ. Σημίτη και δεν έκανε δεκτό το αίτημα, θεωρώντας ότι είναι "προώρως υποβληθέν". Άφησε ωστόσο και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν προκύψει ανάγκη αργότερα, να κληθεί τόσο ο πρωην πρωθυπουργός όσο και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου.

    Η διαδικασία έχει διακοπεί για λίγη ώρα, ώστε η πλευρά του κατηγορούμενου πρώην υπουργού να αποφασίσει τη στάση της καθώς χθες οι συνήγοροι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τη δίκη.

    [03] Δεν μπορούμε να προσφεύγουμε πάντα στη στρατιωτική βία, δηλώνει ο Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, από το βήμα του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμυνας στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέο μνημόνιο το οποίο προβλέπει τις συνθήκες υπό τις οποίες οι ΗΠΑ θα μπορούν να προσφεύγουν σε αεροπορικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εξωτερικό.

    Το κείμενο προβλέπει ότι τα πρόσωπα που θα αποτελούν στόχο αυτών των επιδρομών θα πρέπει να συνιστούν "άμεση" απειλή κατά των Αμερικανών και ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται μόνον εάν δεν είναι εφικτή η σύλληψη του υπόπτου.

    "Η προσφυγή στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα τελεί υπό αυστηρούς περιορισμούς...Οι ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούν τέτοια πλήγματα , εάν έχουμε τη δυνατότητα να συλλάβουμε τους τρομοκράτες, προτεραιότητά μας είναι πάντοτε η σύλληψη, η ανάκριση και η προσαγωγή τους ενώπιον της δικαιοσύνης", είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

    "Πριν από την πραγματοποίηση μίας επιχείρησης, πρέπει να υπάρχει η σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα ότι κανείς πολίτης δεν θα σκοτωθεί ή τραυματισθεί", πρόσθεσε. "Δεν μπορούμε να προσφεύγουμε στη στρατιωτική βία παντού όπου ριζώνει μία εξτρεμιστική ιδεολογία", τόνισε ο πρόεδρος.

    Αναφερόμενος στο θέμα του Γκουαντάναμο, ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι ήρε το μορατόριο για τη μεταφορά κρατουμένων από το κέντρο κράτησης της αμερικανικής βάσης στην Υεμένη, προειδοποιώντας ότι οι φάκελλοι των κρατουμένων θα εξετασθούν ένας προς έναν.

    Τη στιγμή που οι 103 από τους 166 κρατουμένους που παραμένουν στο Γκουαντάναμο βρίσκονται σε απεργία πείνας, ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την πρόθεσή του για το κλείσιμο του κέντρου κράτησης, επανερχόμενος σε μία δέσμευσή του κατά την προ της πρώτης θητείας του προεκλογικής εκστρατείας, ως προς την εκπλήρωση της οποίας συνάντησε την αντίσταση του Κονγκρέσου.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα ορίσει νέο ειδικό απεσταλμένο ο οποίος θα επιβλέπει την μεταφορά των κρατουμένων και κάλεσε το Πεντάγωνο να ορίσει τοποθεσία επί του αμερικανικού εδάφους όπου θα διεξαχθούν οι έκτακτες στρατιωτικές δίκες των κρατουμένων που θα παραμείνουν κατηγορούμενοι.

    Ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε τη βοήθεια του Κογκρέσου για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο, αναγνωρίζοντας ότι τα πολιτικά θέματα που ανακύπτουν είναι δύσκολα.

    [04] Αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα των δημοσίων υπαλλήλων

    Το υπουργείο Οικονομικών είναι εκείνο που θα αποφασίσει για τον χρόνο έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που είχαν στον ιδιωτικό τομέα οι δημόσιοι υπάλληλοι.

    Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, από το υπουργείο έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Προεδρικού Διατάγματος αναφορικά με την αναγνώριση, για βαθμολογική και μισθολογική ένταξη, της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, που διαθέτουν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4024/2011. Ωστόσο η αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος αποτελεί συναρμοδιότητα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, έπειτα από τη διασύνδεση του βαθμολογίου και του μισθολογίου με βάση το Ν. 4024/2011.

    Όπως εξηγεί ο κ. Μανιτάκης, επειδή η εν λόγω ρύθμιση θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της μισθολογικής δαπάνης των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, ζήτημα επί του οποίου επιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών, αρμόδιο είναι εκείνο να απαντήσει.

    Το έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα σχετικής με τη μη εφαρμογή του Ν. 4024/2011 ως προς την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.

    [05] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη δυτική Θεσσαλονίκη

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε ξερά χόρτα και απορρίμματα στη δυτική Θεσσαλονίκη, κοντά στο στρατόπεδο «Γκόνου», μεταξύ των φυλακών Διαβατών και παρακείμενου οικισμού αθίγγανων.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν όλη τη νύχτα, στη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν μικρές αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως. Η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα και σκουπίδια, ενώ επεκτάθηκε γρήγορα λόγω και των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, φτάνοντας κάποια στιγμή απέναντι από τις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ.

    Στη μάχη με τις φλόγες μπήκαν χθες δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου Καναντέρ, τα οποία πραγματοποιούσαν ρίψεις μέχρι τις 7 το απόγευμα. Στο σημείο παραμένουν υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους προκειμένου η πυρκαγιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

    [06] Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα

    Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω ανατροπής ρυμουλκού τις πρώτες πρωινές ώρες στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

    Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο από τη δεξιά λωρίδα.

    [07] Έχει σημειωθεί πρόοδος στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, λέει ο Χ. Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο κατάφερε, κατά την εκτίμηση του, «να αντέξει μετά την πρωτοφανή απόφαση που επιβλήθηκε από το Eurogroup».

    Ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επιμένει στη γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών. Πρέπει, τόνισε, να αξιοποιήσουμε την ανθεκτικότητα που επέδειξε το τραπεζικό μας σύστημα και να αποδείξουμε ότι είναι σταθερό και αξιόπιστο.

    Επισήμανε επίσης, ότι κάποια προβλήματα που παρουσιάζονται, πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις προσπάθειες για ομαλοποίηση του τραπεζικού μας συστήματος.Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε ειδικά στην Τράπεζα Κύπρου και υπογράμμισε ότι «πρέπει να εξέλθει το συντομότερο δυνατό από το καθεστώς εξυγίανσης. Τα χρονοδιαγράμμα που τέθηκαν έχουν εκπνέυσει προ πολλού».

    [08] Σεισμός 8,2 βαθμών σημειώθηκε στη ρωσική άπω ανατολή

    Μέχρι τη Μόσχα, σε απόσταση 7.000 χλμ., έγινε αισθητός ο σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών που έπληξε σήμερα την ανατολική ακτή της Ρωσίας με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι η οποία ήρθη έπειτα από λίγο, αλλά χωρίς να προκληθούν θύματα ούτε σημαντικές ζημιές, ανακοινώθηκε από τις ρωσικές αρχές.

    Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε βάθος 620 χλμ. στην Οχοτσκική Θάλασσα, 390 χλμ. δυτικά της πλησιέστερης πόλης, του Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:47 (τοπική ώρα, 08:47 ώρα Ελλάδας) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι, την κύρια πόλη της χερσονήσου της Καμτσάτκα στην οποία υπάρχει βάση πυρηνικών υποβρυχίων, και στη νήσο Σαχαλίνη, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη στη Ρωσία εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου.

    [09] Βίντεο με την επίθεση των δραστών της δολοφονίας του Βρετανού στρατιώτη, στο Λονδίνο, κατά αστυνομικών

    Ένα βίντεο, το οποίο δείχνει τη στιγμή που οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ εναντίον των δύο δραστών της δολοφονίας ενός βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο, ανέβηκε σήμερα στην ιστοσελίδα βρετανικής εφημερίδας. Το οπτικό υλικό, διάρκειας 10 δευτερολέπτων, δείχνει έναν από τους δράστες να τρέχει προς την πλευρά ενός περιπολικού κρατώντας μαχαίρι και στη συνέχεια να δέχεται τα πυρά των αστυνομικών και να πέφτει στο έδαφος.

    Ο δεύτερος άνδρας εμφανίζεται με στραμμένο το όπλο του προς τους αστυνομικούς και στη συνέχεια δέχεται και αυτός τα πυρά τους. Ο 25χρονος στρατιώτης Λι Ρίγκμπι, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, δολοφονήθηκε από δύο μουσουλμάνους σε δρόμο του Γούλγουϊτς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, την Τετάρτη.

    Η εφημερίδα Daily Mirror, η οποία δημοσίευσε τα πρώτα πλάνα από την δολοφονία του Ρίγκμπι, ανακοίνωσε ότι το βίντεο τραβήχτηκε από έναν κάτοικο της περιοχής με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου. Δείχνει τον πρώτο ύποπτο, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο Μάικλ Αντεμπολάτζο, γεννημένος στη Βρετανία και ο οποίος είχε ασπαστεί το Ισλάμ, να κατευθύνεται προς το περιπολικό και να πλησιάζει πολύ κοντά στους αστυνομικούς πριν αυτοί βγουν από το όχημα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [10] Και επίσημα παρελθόν ο Αναστασιάδης από την τεχνική ηγεσία του Πλατανιά Χανίων

    Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Πλατανιά Χανίων αποτελεί ο Αγγελος Αναστασιάδης όπως ενημέρωσετην Πέμπτη η κρητική ΠΑΕ με επίσημη ανακοίνωση της.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει το πέρας της συνεργασίας της με τον προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του, Λεωνίδα Δημητρακόπουλο και Απόστολο Τερζή, τους οποίους ευχαριστεί θερμά για τη σημαντική συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων της ομάδας μας και τους εύχεται καλή συνέχεια, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ακόμη περισσότερες επαγγελματικές επιτυχίες».

    [11] Υπέγραψε στην Ντόρτμουντ ο Παπασταθόπουλος

    Οριστικά στην Ντόρτμουντ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

    Η γερμανική ομάδα ήλθε σε συμφωνία με την ομάδα τουΕλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό, τη Βέρντερ Βρέμης και σήμερα αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις..

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild» η ομάδα της Βρέμης έβαλε στα ταμεία της 11 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τα δικαιώματα του 24χρονου άσου, με τον οποίο είχε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2016. Για τον Παπασταθόπουλο είχε ενδιαφερθεί και η Λεβερκούζεν, αλλά τελικά η Ντόρτμουντ απέσπασε την υπόγραφη του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 May 2013 - 8:30:27 UTC