Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζουν οι ΕΛΜΕ για απεργία
  • [02] Κύπρος: Έξοδος από το μνημόνιο, αλλά μέσα στην ευρωζώνη
  • [03] Για εμπαιγμό του λαού κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] «Χειροπέδες» για οφειλές στο Δημόσιο
  • [05] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδέχτηκε τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό

  • [01] Συνεδριάζουν οι ΕΛΜΕ για απεργία

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Όπως όλα δείχνουν, η απόφαση που αναμένεται να ληφθεί έως αργά το βράδυ, θα είναι υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

    Το ζητούμενο είναι αν κάποιοι καθηγητές αγνοήσουν την πολιτική επιστράτευση στην οποία έχει προχωρήσει η κυβέρνηση και αυτό είναι ένα έρωτημα που απασχολεί τους προέδρους των ΕΛΜΕ.

    Σήμερα το πρωί, η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) δήλωσε αλληλέγγυα στον αγώνα των καθηγητών.

    [02] Κύπρος: Έξοδος από το μνημόνιο, αλλά μέσα στην ευρωζώνη

    Υπέρ της γρήγορης εξόδου από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, αλλά στο πλαίσιο της ευρωζώνης και του ευρώ, τάσσονται στην πλειοψηφία τους τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία διήρκεσε πέραν των πέντε ωρών, είπε ότι συζητήθηκε η πρόταση του ΑΚΕΛ, κατατέθηκαν κι άλλες προτάσεις από τα υπόλοιπα κόμματα και διαφάνηκε ότι η πλειοψηφία των κομμάτων θεωρούν πως πρέπει να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για γρήγορη έξοδο από το μνημόνιο, αλλά η όλη προσπάθεια να γίνει στο πλαίσιο της ευρωζώνης. Τόνισε, δε, ότι η κυβέρνση, έχει, κατ' επανάληψη, διατυπώσει την άποψη πως γρήγορη έξοδος από το μνημόνιο θα γίνει με εφαρμογή του μνημονίου.

    [03] Για εμπαιγμό του λαού κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

    Για εμπαιγμό του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίσημο έγγραφό του σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να υποστηρίξει ότι τα μνημόνια σε τρία χρόνια θα τελειώσουν και η Κομισιόν, με 11σέλιδη έκθεσή της, υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων της τάξης του 4% του ΑΕΠ για τη διετία 2015-16, ήτοι 8 δισ. ευρώ νέα επώδυνα μέτρα».

    Στο σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την «αναξιοπιστία» της κυβέρνησης, τονίζοντας: «πόσες φορές, από τότε που η χώρα προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης, οι «προφέσορες» και «φωστήρες» των οικονομικών επιτελείων των μνημονιακών κυβερνήσεων δεν «προέβλεψαν» ότι η ανάπτυξη, η ανάκαμψη της οικονομίας, ακόμη και η έξοδος από το μνημόνιο κοντοζυγώνουν;».

    Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δεν σταματούν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό» και προσθέτει ότι «πολύ πρόσφατα η τρικομματική κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή ένα μικρό Μνημόνιο σε ένα άρθρο «για να έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».

    [04] «Χειροπέδες» για οφειλές στο Δημόσιο

    Συνελήφθη 48χρονος επιχειρηματίας, πρώην διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία δεν κατέβαλε στο Δημόσιο, ως όφειλε, το ποσόν των 18.222.907,01 ευρώ.

    Η αστυνομία συνέλαβε ακόμα έναν 46χρονο στο Μαρούσι για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 113.330,02 κι ένα 43χρονο, διαχειριστή εταιρείας, επίσης για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 97.193,44 ευρώ.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [05] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδέχτηκε τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρωταθλητή Ευρώπης τις δύο τελευταίες σεζόν, Ολυμπιακό. Ο πρώτος πολίτης της χώρας συνεχάρη διοίκηση, προπονητικό τιμ, παίκτες και όσους δούλεψαν για την επιτυχία των "back to back" τίτλων στην Ευρωλίγκα από την ομάδα του Πειραιά.

    «Κάνατε τους Έλληνες υπερήφανους,» είπε απευθυνόμενος προς τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Κάρολος Παπούλιας.

    Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι, παρέδωσαν στον πρώτο πολίτη της χώρας, μία ερυθρόλευκη φανέλα με το Νο 1 και τυπωμένο το επίθετό του στο πίσω μέρος της φανέλας. Ο Γιώργος Πρίντεζης παρέδωσε ένα εισιτήριο διαρκείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους αγώνες του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Ο Κάρολος Παπούλιας χαιρέτισε έναν έναν τους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να συστήνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάθε έναν, λέγοντας το όνομα και το επίθετο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 May 2013 - 14:30:21 UTC