Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Οικ.: Δεν έχoυν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων
  • [02] Kάτω από το 8% τo "spread" του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου
  • [03] Αρχαιολογικός χώρος ο «Λαιμός» και το «Μεγάλο Καβούρι» στη Βουλιαγμένη
  • [04] Νέα αντιπαράθεση Χρ. Μαρκογιαννάκη - Ζ. Κωνσταντοπούλου
  • [05] Προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία των ακινήτων
  • [06] Προφυλακίστηκε 49χρονος προπονητής για ασέλγεια σε 17χρονο
  • [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών
  • [08] Πατέρας βίαζε επί μία 10ετία την ανήλικη κόρη του, στη Θεσσαλονίκη
  • [09] S&P: Το «κούρεμα» στην Κύπρο αποτελεί προηγούμενο για την Ευρωζώνη
  • [10] H Λολομπρίτζιντα έβγαλε στο σφυρί κοσμήματά της για να χρηματοδοτήσει έρευνα

  • [01] Υπ. Οικ.: Δεν έχoυν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων

    Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με την επιβολή ειδικού φόρου στα αγροτεμάχια, κατόπιν δημοσιευμάτων περί του αντιθέτου.

    [02] Kάτω από το 8% τo "spread" του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου

    Kάτω από το 8% υποχώρησε σήμερα στη δευτερογενή αγορά το περιθώριο (spread) του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του αντιστοίχου γερμανικού τίτλου.

    Η αναβάθμιση χθες κατά μία βαθμίδα, της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Fitch στο επίπεδο Β-, συνέβαλε σήμερα στην περαιτέρω εξομάλυνση των όρων δανεισμού για το ελληνικό Δημόσιο.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο περίπου (περί τα τέλη Ιουλίου 2012) το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων είχε εκτιναχθεί στο 27%.

    [03] Αρχαιολογικός χώρος ο «Λαιμός» και το «Μεγάλο Καβούρι» στη Βουλιαγμένη

    Αρχαιολογικός χώρος κηρύσσεται ο «Λαιμός» και το «Μεγάλο Καβούρι» στη Βουλιαγμένη. Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ομόφωνα, γνωμοδότησαν χτες θετικά ως προς την εισήγηση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της αρμόδιας ΣΤ' Εφορείας, που αφορούσε στα όρια του χώρου, αλλά και στις αρχαιότητες που περιλαμβάνει.

    Συγκεκριμένα, εντός του νέου αρχαιολογικού χώρου, που καλύπτει όλη τη χερσόνησο του Λαιμού Βουλιαγμένης και την παραλία του Μεγάλου Καβουριού, έχουν εντοπιστεί αρχαία κατάλοιπα διαφόρων περιόδων που ξεκινούν από τα προϊστορικά χρόνια.

    Γνωστά μνημεία της περιοχής, όπως η Ιερατική Οικία, η Δεξαμενή, καθώς και οι δύο κυκλικοί πύργοι των κλασικών χρόνων, που επόπτευαν τους θαλάσσιους δρόμους της περιοχής, αποκτούν την προστασία του αρχαιολογικού χώρου.

    Από τα όριά του δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, o οποίος πρόσφατα απασχόλησε τον Τύπο, καθώς περιλαμβάνεται μέσα στον «Αστέρα», ακίνητο που βρίσκεται σε διαδικασία εκποίησης μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αλλά και τα μέλη του Συμβουλίου που έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία για τον καθορισμό Α' ζώνης προστασίας.

    [04] Νέα αντιπαράθεση Χρ. Μαρκογιαννάκη - Ζ. Κωνσταντοπούλου

    Νέα ένταση σημειώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, η οποία συνεχίζεται και σήμερα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή ήταν οι επίμονες ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, μετά την παραδοχή του κ. Διώτη ότι το διάστημα 8 Ιουλίου με 18 Αυγούστου 2011 -διάστημα κατά το οποίο είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο- άνοιξε ορισμένα αρχεία, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν πρόσωπα από τη Θεσσαλονίκη.

    [05] Προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία των ακινήτων

    Είναι επιβεβλημένη η αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από τον κατακερματισμό της φορολογίας επί της ακίνητης περιουσίας, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο εξορθολογισμός της φορολογίας ακινήτων. Το κόμμα εκτιμά ότι η φορολόγηση πρέπει να γίνεται με έναν ενιαίο φόρο, ο οποίος θα χαρακτηρίζεται από δικαιότερη κατανομή μεταξύ των υπόχρεων και καταθέτει προτάσεις για τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό.

    Αναφέρει ότι ο νέος φόρος πρέπει να:

    - είναι προοδευτικός σε ό,τι αφορά τη φορολογική επιβάρυνση των Φυσικών Προσώπων. «Προτείνουμε την θέσπιση ενός αφορολόγητου κατ' άτομο και οι φορολογικοί συντελεστές να αυξάνονται όσο αυξάνεται η φορολογητέα ύλη. Έτσι, με το φόρο αυτό να συμμετέχουν στα βάρη περισσότερο οι πιο εύπορες ομάδες του πληθυσμού» σημειώνει.

    - διασφαλίζει τον εξορθολογισμό στη φορολόγηση των Νομικών Προσώπων, λαμβάνοντας υπόψη το είδος χρήσης κάθε ακινήτου. Στο πλαίσιο αυτό επανεξετάζονται όλα τα ειδικά φορολογικά καθεστώτα.

    [06] Προφυλακίστηκε 49χρονος προπονητής για ασέλγεια σε 17χρονο

    Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα Κέρκυρας ο 49χρονος προπονητής κρίκετ που κατηγορείται για ασέλγεια σε 17χρονο αγόρι, επ' αμοιβή και κατ' εξακολούθηση. Η απολογία του δράστη κράτησε περίπου τρεις ώρες, αλλά δεν κατάφερε να πείσει για την αθωότητά του.

    Υπενθυμίζεται ότι, ο 49χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατόπιν καταγγελίας του γονέα του 17χρονου αλλά και έρευνα της Αστυνομίας.

    [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί, στο Σύνταγμα πωλητές και παραγωγοί λαϊκών αγορών κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό με συνθήματα κατά των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης στη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

    Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν για αρκετή ώρα της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ εκπρόσωποί τους επέδωσαν ψήφισμα στη Βουλή με τα αιτήματά τους.

    [08] Πατέρας βίαζε επί μία 10ετία την ανήλικη κόρη του, στη Θεσσαλονίκη

    Τραγική ιστορία αποκαλύφθηκε σε χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη. Πατέρας, 36ετών, ομολόγησε ότι βίαζε επί σειρά ετών τη 16χρονη, σήμερα, κόρη του. Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 36χρονος είναι άνεργος και έκανε συχνά κατανάλωση αλκοόλ. Ο ίδιος φέρεται να αποκάλυψε στις διωκτικές αρχές ότι βίαζε από την ηλικία των 6 ετών την κόρη του. Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια, καθώς οι πράξεις συνέβαιναν κατά την ώρα της απουσίας της από το σπίτι.

    Η τραγωδία αποκαλύφθηκε, όταν η μαθήτρια της Γ' τάξης του Γυμνασίου αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες της, μην αντέχοντας το μαρτύριο που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια. Ο 36χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό ανηλίκου, αποπλάνηση και αιμομιξία κατά συρροή, σε βαθμό κακουργήματος, και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

    [09] S&P: Το «κούρεμα» στην Κύπρο αποτελεί προηγούμενο για την Ευρωζώνη

    Το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων, που εφαρμόσθηκε με το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, μπορεί να επαναληφθεί οπουδήποτε αλλού στην Ευρωζώνη, καθώς συνιστά «προηγούμενο», αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P).

    «Πιστεύουμε ότι τα γεγονότα στην Κύπρο υπογραμμίζουν την αυξημένη απροθυμία των οικονομικά ισχυρότερων χωρών της Ευρωζώνης να διαθέσουν τα χρήματα των φορολογουμένων τους για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών εκτός της επικράτειάς τους», σημειώνει ο S&P, προσθέτοντας: «Για τον λόγο αυτό, αν και τα βασικά χαρακτηριστικά του κυπριακού τραπεζικού συστήματος δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, θεωρούμε ότι η διάσωση εκ των έσω (bail-in) μπορεί πράγματι να αποτελέσει προηγούμενο».

    Ο οίκος εκφράζει επίσης την ανησυχία ότι τα σχέδια της Ευρωζώνης για τη δημιουργία τραπεζικής ένωσης, με σκοπό να σπάσει τον δεσμό μεταξύ των δαπανηρών διασώσεων τραπεζών και των αυξήσεων των επιπέδων κρατικού χρέους σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα? μπορεί να είναι κατώτερα των αναγκών.

    [10] H Λολομπρίτζιντα έβγαλε στο σφυρί κοσμήματά της για να χρηματοδοτήσει έρευνα

    Η Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζινταέβγαλε στο σφυρί τη συλλογή κοσμημάτων της, αξίας πέντε εκατομμυρίων δολαρίων, στη Γενεύη για να χρηματοδοτήσει την έρευνα στα βλαστοκύτταρα, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος Σόθμπις.

    Την υψηλότερη τιμή πώλησης πέτυχαν ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από μαργαριτάρια και διαμάντια, τα οποία άγνωστος αγόρασε το απόγευμα της Τρίτης έναντι 2,29 εκατομμυρίων φράγκων.

    Η 85χρονη ηθοποιός δήλωσε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει ένα διεθνές ερευνητικό κέντρο για βλαστοκύτταρα με τμήμα των εσόδων από τα 20 κοσμήματά της που βγήκαν στο σφυρί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 May 2013 - 12:30:23 UTC