Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζουν οι ΕΛΜΕ για απεργία στις πανελλαδικές
  • [02] Ανδ. Λυκουρέντζος: Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής και φιλόξενη
  • [03] «Στις πολιτικές λιτότητας οφείλεται πρωτίστως η ύφεση που πλήττει την Ευρώπη»
  • [04] Με το...δεξί μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ
  • [05] Τουρκία: Επιστροφή σχολείου στην κοινότητα Μεσοχωρίου
  • [06] "Κούρεμα" χρέους κατά 68.000 ευρώ για υπερχρεωμένο καταναλωτή

  • [01] Συνεδριάζουν οι ΕΛΜΕ για απεργία στις πανελλαδικές

    Την συμπαράσταση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλων των κλάδων των εργαζομένων ζητούν οι καθηγητές ώστε την Παρασκευή που αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, να κηρυχθεί 24ωρη γενικότερη απεργία, αντιδρώντας έτσι και στην επιστράτευση, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση.

    Οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών που συνεχίζουν την συνεδρίασή τους υπεραμύνθηκαν των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ έχουν εξουσιοδοτηθεί από τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών σε μεγάλη πλειοψηφία να υποστηρίξουν την απόφαση για απεργίες, αν και η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε επιστράτευση. Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ήταν το κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μην υπακούσουν στην επιστράτευση και να μην παραστούν στις εξετάσεις.

    [02] Ανδ. Λυκουρέντζος: Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής και φιλόξενη

    «Λυπούμαι ειλικρινά για το περιστατικό. Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση -σε κάθε περίπτωση- το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη, είτε επισκέπτη» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», τον 11χρονο Ρώσο τουρίστα, που έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι από, φερόμενο ως δράστη, Ολλανδό ανιματέρ, στην Κρήτη.

    Εκτός κινδύνου, αλλά διασωληνωμένος και σε ελεγχόμενα σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας, ο 11χρονος Ρώσος, που δέχθηκε τη νύχτα πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι από, φερόμενο ως δράστη, Ολλανδό ανιματέρ.

    Το αγόρι επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

    Όπως έγινε γνωστό, ο 11χρονος φέρει σοβαρά τραύματα στον θώρακα, την πλάτη και τα πόδια.

    [03] «Στις πολιτικές λιτότητας οφείλεται πρωτίστως η ύφεση που πλήττει την Ευρώπη»

    «Στις πολιτικές λιτότητας οφείλεται, πρωτίστως, η ύφεση που πλήττει την Ευρώπη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Πρόεδρό της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ο Φ. Ολάντ, αφού επεσήμανε ότι η Γαλλία εισήλθε σε περίοδο οικονομικής ύφεσης (0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2013), τόνισε ότι η ύφεση πλήττει πολλές χώρες της ευρωζώνης. Αυτό, δήλωσε ο Φ. Ολάντ, οφείλεται πρωτίστως στις πολιτικές λιτότητας και δευτερευόντως στην έλλειψη ρευστότητας, αλλά και στην απώλεια εμπιστοσύνης προς τη ζώνη του ευρώ.

    Ωστόσο, ο Φ. Ολάντ πρόσθεσε ότι με τις σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η ΕΕ τον τελευταίο χρόνο, και κυρίως με τις αποφάσεις που αφορούσαν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αποκαταστάθηκαν τόσο η σταθερότητα όσο και η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη.

    [04] Με το...δεξί μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ

    Με το...δεξί μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με γκολ των Τσουκαλά (8΄) και Ίλιτς (67΄) η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου επικράτησε 2-1 του κουρασμένου από τον τελικό κυπέλλου, Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος. Οι Αρκάδες, που έμειναν στους 2 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ πήρε τους πρώτους τρεις, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με το Σανκαρέ (14΄).

    [05] Τουρκία: Επιστροφή σχολείου στην κοινότητα Μεσοχωρίου

    Το Τουρκικό Δημόσιο με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωφελών Ιδρυμάτων (Βακουφίων), απέδωσε στην κοινότητα Ορτάκιοϊ (Μεσοχωρίου) ακίνητο που είχε παλαιότερα δημευθεί.

    Η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης, προλαβαίνει -κατά κάποιο τρόπο- την έκδοση απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο είχε καταφύγει η κοινότητα Μεσοχωρίου για να διεκδικήσει την περιουσία της.

    Η απόφαση ανακοινώθηκε σε παράγοντες της Ρωμαίικης κοινότητας και τον εκπρόσωπο των μειονοτήτων στη γενική διεύθυνση Βακουφίων κ. Παντελή Βίνγκα.

    Το κτίριο, στο οποίο στεγάζονταν το δημοτικό σχολείο της κοινότητας, κατασχέθηκε από τον Δήμο του Ορτάκιόι, γιατί το σχολείο δεν είχε «ικανοποιητικό αριθμό μαθητών», το 1985.

    [06] "Κούρεμα" χρέους κατά 68.000 ευρώ για υπερχρεωμένο καταναλωτή

    Ικανοποίηση προσέφερε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, με απόφασή του, σε δανειολήπτη, συνταξιούχο του ΙΚΑ, του οποίου η σύζυγος είναι ανάπηρη και ο γιος του πάσχει από σοβαρή ασθένεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

    Συγκεκριμένα, με την υπαρ 81/2013 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας δικαίωσε τον δανειολήπτη, του οποίου το χρέος «κουρεύτηκε» κατά 68.711 ευρώ και έσωσε όχι μόνο την κύρια κατοικία του αλλά την περιουσία του.

    Ο εν λόγω δανειολήπτης είναι από την Ιεράπετρα, ηλικίας 60 ετών, έγγαμος, με σύζυγο με σοβαρή αναπηρία 100%, αλλά και με γιο άνεργο, με σοβαρά προβλήματα υγείας. Το εισόδημά του 60χρονου είναι από τη σύνταξή του, που ανέρχεται σε 1.608,44 ευρώ μηνιαίως και το αναπηρικό επίδομα της συζύγου του, που είναι 500 ευρώ, ενώ ο γιος του τον επιβαρύνει οικονομικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 May 2013 - 16:30:22 UTC