Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Οικ.: Δεν έχoυν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων
  • [02] Πολιτική η δίκη μου, δήλωσε στο δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • [03] «Αν άρχιζα από την αρχή, δεν θα τους εμπιστευόμουν όλους»
  • [04] Κινητοποίηση πραγματοποιούν από το πρωί οι γιατροί του "Γεννηματάς"
  • [05] Στο 5,3% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας
  • [06] Προβληματισμός στο ΔΝΤ για το κυπριακό πρόγραμμα
  • [07] Καταργεί 14.000 θέσεις εργασίας η τράπεζα HSBC
  • [08] Διεθνείς συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [09] Οβίδες από τη Συρία έπληξαν κατεχόμενο από το Ισραήλ τομέα του Όρους Ερμών
  • [10] Σφοδρές μάχες στην κεντρική φυλακή στο Χαλέπι της Συρίας
  • [11] Η Ινδονησία παρέτεινε το μορατόριο στις άδειες αποδάσωσης

  • [01] Υπ. Οικ.: Δεν έχoυν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων

    Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με την επιβολή ειδικού φόρου στα αγροτεμάχια, κατόπιν δημοσιευμάτων περί του αντιθέτου.

    [02] Πολιτική η δίκη μου, δήλωσε στο δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    "Πολιτική" χαρακτήρισε τη δίκη του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, 'Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Ο πρώην υπουργός ζήτησε τον λόγο από τον πρόεδρο του δικαστηρίου και με έντονο ύφος υποστήριξε ότι το αντικείμενο της δίκης αφορά μια κυβερνητική απόφαση για την αγορά όπλων, που ελήφθη μετά τα γεγονότα των Ιμίων.

    'Οπως είπε ο κατηγορούμενος:

    «Οι ενστάσεις μας έδωσαν τη δυνατότητα, το δικαστήριο να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν και να καταδείξουμε πως πρόκειται για μια πολιτική δίκη στο πρόσωπό μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια. Σαφώς και πρόκειται για πολιτική δίκη. Και αυτό, γιατί εδώ μιλάμε για μια πολιτική, κυβερνητική απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ , δεν την πήρε ούτε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, ούτε ο πρωθυπουργός μπορούσε να πάρει αυτή την απόφαση. Τίποτε δεν μπορεί να κινηθεί στον χώρο της 'Αμυνας, χωρίς το ΚΥΣΕΑ.

    Τότε, λόγω των Ιμίων, η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να υπάρχει επαρκής ισχύς γιατί αυτό ήταν εθνικά απαραίτητο. Αυτή η απόφαση αφορά και την υπόθεση των υποβρυχίων που ήταν καθοριστικός παράγοντας ανασυγκρότησης του πολεμικού ναυτικού».

    Επιφυλάχθηκε το δικαστήριο να αποφανθεί για το αν θα κληθούν να καταθέσουν οι προταθέντες πολιτικοί, από τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο και άλλους κατηγορούμενους.

    Η υπεράσπιση ζήτησε, όπως είναι γνωστό, την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, των μελών του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιοδου, καθώς και των πρώην υπουργών 'Αμυνας Βαγγέλη Μειμαράκη και Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, αλλα και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

    'Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Φ.Κατσίγιαννης, από την πορεία της διαδικασίας θα κριθεί αν θα κληθούν να καταθέσουν οι εν λόγω πολιτικοί.

    [03] «Αν άρχιζα από την αρχή, δεν θα τους εμπιστευόμουν όλους»

    «Στο Χυτήριο θα είναι δύο ιδιαίτερες βραδιές. Θα πω τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία. Oυσιαστικά θα είναι μια αναδρομή της καριέρας μου από το πρώτο μου τραγούδι μέχρι σήμερα. Πιστεύω ότι για να πάω παρακάτω, πρέπει να πάρω τα πράγματα απ' την αρχή, να επαναπροσδιοριστώ, για να συνεχίσω».

    Αυτό σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου για τις δύο εμφανίσεις της στο θέατρο Χυτήριο, στις 26 Μαΐου με τη φιλική συμμετοχή του καλού της φίλου Γεράσιμου Ανδρεάτου, και στις 9 Ιουνίου με τη συμμετοχή της Ελένης Δήμου, με αφορμή τα είκοσι χρόνια της στη δισκογραφία.

    «'Ημουν ένα παιδί με όνειρα και αγάπη για το τραγούδι, το ίδιο είμαι και νιώθω και σήμερα, παρόλο που δεν είμαι πια τόσο παιδί. Τα ίδια θα έκανα πάλι αν ξανάρχιζα, το μόνο που δεν θα έκανα ξανά, θα ήταν να μην τους εμπιστεύομαι όλους. Έχασα πολύ χρόνο με αυτή μου την αθωότητα».

    [04] Κινητοποίηση πραγματοποιούν από το πρωί οι γιατροί του "Γεννηματάς"

    Κινητοποίηση πραγματοποιούν από το πρωί οι γιατροί του "Γεννηματάς", το οποίο εφημερεύει σήμερα, διαμαρτυρόμενοι για τις αντίξοες συνθήκες στο νοσοκομείο και για τη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους για τις εφημερίες.

    Οι ασθενείς που προσέρχονται εξυπηρετούνται αλλά οι γιατροί,οι οποίοι κατά τη χθεσινή γενική συνέλευσή τους αποφάσισαν να αποσυρθούν από την σημερινή γενική εφημερία, έχουν ζητήσει από τη διοίκηση του "Γεννηματάς" να αποσύρει επίσημα το νοσοκομείο από την εφημερία.

    [05] Στο 5,3% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας

    Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2013 κατά 5,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat (Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία), έναντι συρρίκνωσης 5,7% στο τελευταίο τρίμηνο του 2012.

    Και η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι στο 5,3%.

    Η οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε με ετήσιο ρυθμό 1%, ενώ σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012 συρρικνώθηκε 0,2% (σ.σ.: για την Ελλάδα δεν υπάρχουν στοιχεία τριμηνιαίας σύγκρισης).

    Για την ΕΕ των 27 σημειώθηκε μείωση του ΑΕΠ κατά 0,7% σε ετήσια βάση και 0,1% σε τριμηνιαία βάση.

    [06] Προβληματισμός στο ΔΝΤ για το κυπριακό πρόγραμμα

    Με έντονο προβληματισμό εμφανίζεται να αντιμετωπίζει το ΔΝΤ τις βασικές παραδοχές πάνω στις οποίες στηρίζεται το κυπριακό πρόγραμμα στήριξης.

    Οι τοποθετήσεις των εκτελεστικών διευθυντών του ταμείου, που θα κληθούν σήμερα να εγκρίνουν το 1 δισ.ευρώ που θα δώσει το Ταμείο στην Κύπρο, αναδεικνύουν σημαντικά ερωτήματα που υπάρχουν για τη βιωσιμότητα του προγράμματος και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Κύπρος στην επιτυχή υλοποίηση του.

    Με το εσωτερικό 47σέλιδο έγγραφο του ΔΝΤ, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα « StockWatch», οι εκτελεστικοί διευθυντές του Ταμείου θέτουν - σε αυστηρό, σε κάποια σημεία, ύφος - ερωτήματα στους τεχνοκράτες του Ταμείου, που συμμετείχαν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης του μνημονίου.

    [07] Καταργεί 14.000 θέσεις εργασίας η τράπεζα HSBC

    Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα HSBC θα καταργήσει 14.000 θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο νέου σχεδίου μείωσης του κόστους λειτουργίας της κατά 3 δισ. δολάρια και αύξησης της κερδοφορία της που προωθεί ο διευθύνων σύμβουλός της Στιούαρτ Γκάλιβερ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Η τράπεζα αναμένει ότι ο αριθμός των εργαζομένων της θα μειωθεί στις 240.000 την επόμενη τριετία, δήλωσε ο κ. Γκάλιβερ σε τηλεφωνική διάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ενημέρωση που έκανε στους επενδυτές για τη στρατηγική της τράπεζας.

    Η HSBC έχει ανακοινώσει ήδη πρόγραμμα μείωσης των εργαζομένων στις 254.000. Ο διευθύνων σύμβουλός της εστιάζει την προσοχή του στη μείωση του κόστους λειτουργίας, την πώληση περιουσιακών στοιχείων και την επέκταση της τράπεζας σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τα έσοδα που έχουν πληγεί από την κρίση κρατικού χρέους στην Ευρώπη.

    [08] Διεθνείς συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ (ΙΑΕΑ) θα εργαστεί σκληρά για την επίλυση των διαφορών της με το Ιράν σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος.

    "Όπως γνωρίζετε οι διαφωνίες παραμένουν αλλά έχουμε δεσμευτεί στον διάλογο και είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα κι επομένως θα εργαστούμε σκληρά σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των επιθεωρητών της ΙΑΕΑ Χέρμαν Νάκερτς, ενώ προσερχόταν για συνομιλίες στην διπλωματική αποστολή του Ιράν στη Βιέννη.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών για τα πυρηνικά Σαϊντ Τζαλίλι, λίγο πριν από την έναρξη άτυπων συνομιλιών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα στην Κωνσταντινούπολη, προειδοποίησε σήμερα τις δυτικές χώρες ότι η Τεχεράνη δεν θα αλλάξει τη στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα ύστερα από τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου, στις οποίες θα είναι υποψήφιος.

    [09] Οβίδες από τη Συρία έπληξαν κατεχόμενο από το Ισραήλ τομέα του Όρους Ερμών

    Δύο οβίδες εκτοξεύθηκαν από τη Συρία και έπληξαν σήμερα περιοχή ενός τομέα του Όρους Ερμών που κατέχει το Ισραήλ, χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

    "Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην ισραηλινή πλευρά του όρους Ερμών, εξετάζουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν", πρόσθεσε η εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι "αυτό έχει σχέση με την κατάσταση στη Συρία", η οποία μαστίζεται εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια από ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ και των ανταρτών.

    Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτή η πολυσύχναστη συνήθως περιοχή, που βρίσκεται στην κατεχόμενη από το Ισραήλ πλευρά των Υψιπέδων του Γκολάν, έκλεισε για τους επισκέπτες και ότι το Ισραήλ ενημέρωσε για το συμβάν τη δύναμη των Ηνωμένων Εθνών που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Γκολάν, στα σύνορα μεταξύ Συρίας και εβραϊκού κράτους.

    [10] Σφοδρές μάχες στην κεντρική φυλακή στο Χαλέπι της Συρίας

    Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και αεροπορίας, επιχειρεί σήμερα να απωθήσει μια επίθεση των ανταρτών εναντίον της κεντρικής φυλακής στο Χαλέπι, μία από τις μεγαλύτερες της χώρας όπου κρατούνται χιλιάδες άνθρωποι, έγινε γνωστό από τη μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ακτιβιστές ανακοίνωσαν επίσης πως οι τηλεφωνικές συνδέσεις, τοπικές και διεθνείς, και οι συνδέσεις Ίντερνετ έχουν κοπεί σήμερα στη Συρία, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα.

    Οι αντάρτες κατάφεραν να διεισδύσουν στη φυλακή αφού ανατίναξαν τους τοίχους του περιβόλου με παγιδευμένα αυτοκίνητα τα οποία οδηγούσαν καμικάζι, διευκρίνισε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

    [11] Η Ινδονησία παρέτεινε το μορατόριο στις άδειες αποδάσωσης

    Η Ινδονησία, στην οποία βρίσκεται περίπου το ένα τρίτο των τροπικών δασών που έχουν απομείνει στον κόσμο, παρέτεινε σήμερα κατά δύο χρόνια το μορατόριο στις άδειες αποδάσωσης, το οποίο υιοθέτησε το 2011, χωρίς εντούτοις να πείσει τους οικολόγους, οι οποίοι το θεωρούν αποτυχημένο.

    "Η παράταση του μορατόριου στις νέες άδειες θα παραμείνει σε ισχύ για δύο χρόνια", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Προέδρου της Ινδονησίας Σουσίλο Μπάμπανγκ Γιουντχογιόνο. Η απαγόρευση δεν αφορά τις άδειες που είχαν εκδοθεί πριν από την υιοθέτηση του σημερινού μορατόριου, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το Μάιο του 2011, αλλά μόνο τις νέες άδειες εκμετάλλευσης των τροπικών δασών, η καταστροφή των οποίων θεωρείται πως ευθύνεται για σημαντικές εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Το μορατόριο είχε ανακοινωθεί το 2011 από τον πρόεδρο Γιουντχογιόνο ως μέσο για να υλοποιηθούν οι πολύ φιλόδοξες δεσμεύσεις που είχε αναλάβει, δηλαδή να μειώσει τις εκπομπές της Ινδονησίας κατά τουλάχιστον 26% ως το 2020.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 May 2013 - 10:30:28 UTC