Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Μεσσήνης
  • [02] Το χρονοδιάγραμμα για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και καταβολή ΦΑΠ
  • [03] Σήμερα η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ
  • [04] "Θα πρέπει να τελειώνουμε με τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη"
  • [05] Πώς το «κακό» λίπος μετατρέπεται σε «καλό»
  • [06] Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού
  • [07] Στο 37,5% το «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου

  • [01] Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Μεσσήνης

    Τουλάχιστον 10 ναυτικοί αγνούνται, μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, ύστερα από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.

    Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες και κενό φορτίου συγκρούσθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το φορτηγό πλοίο Ppiri Reis, με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα. Από τη σύγκρουση βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με αποτέλεσμα και να αγνούνται 10 άτομα.

    Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες απο πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ελικόπτερο.

    [02] Το χρονοδιάγραμμα για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και καταβολή ΦΑΠ

    Το αργότερο ως την 1η Ιουλίου προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στις αλλαγές που ενσωματώθηκαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου.

    Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι η πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ ) για το 2011 και το 2012 θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Αύγουστο ενώ για τον ΦΑΠ του 2013 από το Νοέμβριο αφού ως καταληκτική προθεσμία για την καταβολή και της τελευταίας δόσης από τα εκκαθαριστικά αυτά τίθεται η 28η Φεβρουαρίου 2014.

    Σημειώνεται ότι ο ΦΑΠ του 2011 και του 2012 θα περιληφθεί σε ένα εκκαθαριστικό και θα καταβληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις ενώ ο ΦΑΠ του 2013 θα αποσταλεί σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό που θα πρέπει να αποπληρωθεί σε 4 μηνιαίες δόσεις.

    Επίσης εξαιρούνται οι αγρότες από την έκτακτη εισφορά του 42% για τα νέα φωτοβολταϊκά.

    [03] Σήμερα η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

    Σήμερα, 29 Απριλίου, γίνεται η πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου στους συνταξιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

    Η σύνταξη θα καταβληθεί κανονικά σε όλους τους συνταξιούχους, με εξαίρεση τις συντάξεις του τέως Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ - ΟΤΕ), οι οποίες λόγω τεχνικού προβλήματος θα καταβληθούν αύριο, 30 Απριλίου.

    [04] "Θα πρέπει να τελειώνουμε με τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη"

    Θα πρέπει "να τελειώνουμε με τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη", δήλωσετην Κύριακήστη βρετανική εφημερίδα "Ομπζέρβερ" ο Γάλλος υπουργός Προστασίας του Καταναλωτή, ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν, σημειώνοντας ότι ένας από τους λίγους που πιστεύουν ακόμη ότι οι πολιτικές αυτές λειτουργούν είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

    "Είναι ώρα να τελειώνουμε με τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη", σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: "Μόνον η Μέρκελ, υποστηριζόμενη από ορισμένες χώρες του βορρά, πιστεύει ότι η λιτότητα λειτουργεί".

    Η ενοχοποίηση της πολιτικής της λιτότητας θα προκαλέσει "εντάσεις και πολιτικές διαφωνίες με τους Γερμανούς", αναγνώρισε επίσης ο υπουργός στις δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα "The Observer".

    Όμως "την απόρριψη της λιτότητας από την κοινή γνώμη την συμμερίζεται εφεξής η πλειονότητα των ηγετών και των οικονομολόγων", σημείωσε. "Η Γερμανία είναι η μόνη οικονομία που συνεχίζει να αντιστέκεται, να είναι αντίθετη, να ασκεί το βέτο της".

    [05] Πώς το «κακό» λίπος μετατρέπεται σε «καλό»

    Επιστήμονες σε ένα από τα κορυφαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης στην Ελβετία, ανάμεσα στους οποίους μία Ελληνίδα βιολόγος, κατάφεραν για πρώτη φορά να ανακαλύψουν τον μηχανισμό με τον οποίο τα κύτταρα του λευκού («κακού») λίπους μετατρέπονται σε κύτταρα καφέ («καλού») λίπους σε ένα ζωντανό οργανισμό. Το επίτευγμα αυτό, που έγινε σε ποντίκια, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών κατά της παχυσαρκίας στους ανθρώπους.

    Η Αλίκη Περδικάρη και οι ερευνητές στο εργαστήριο του καθηγητή Κρίστιαν Βόλφρουμ, στο Ινστιτούτο Τροφών, Διατροφής και Υγείας του ΕΤΗ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας του κυττάρου "Nature Cell Biology", έδειξαν με τα πειράματά τους ότι το ένα είδος κυττάρου λίπους μπορεί όντως να μετατραπεί στο άλλο.

    Η νέα έρευνα με ελληνική συμμετοχή έδειξε ότι αυτά τα κύτταρα δημιουργούνται μέσα στις «αποθήκες» των λευκών κυττάρων από την μετατροπή μιας μερίδας των τελευταίων σε καφέ κύτταρα. Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με γενετικά μεταλλαγμένα πειραματόζωα σε διάφορες συνθήκες θερμοκρασίας στο εργαστήριο και έδειξαν ότι, όταν έπεφτε ο υδράργυρος, τα ποντίκια σχημάτιζαν καφέ (καλά) κύτταρα) ανάμεσα στα λευκά (κακά). Όταν η θερμοκρασία ανέβαινε, αυτά τα καφέ κύτταρα γίνονταν πάλι λευκά.

    [06] Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

    Η 10η Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO έγινε στην Πιονγκ-Γιάγκ, πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας την 28η Σεπτεμβρίου 1992. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επιστημονικό συμπόσιο με θέμα "Ανατολή - Δύση, διάλογος μέσα απο το χορό" και ένα σεμινάριο για το κορεατικο σύστημα σημειογραφίας του χορού. Απο την Ελλάδα ήταν προσκεκλημένος ομιλητής ο καθηγητής Αλκης Ράφτης. Ανάμεσα στα θέματα που αποφασίστηκαν ειναι να οριστεί επίσημα η 29η Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα για το Χορό. Η ημέρα αυτή καθιερώνεται μόνιμα σαν ορόσημο για την ευρύτερη προβολή του χορού προς όλες τις κατευθύνσεις, ιδιαίτερα προς τους επίσημους φορείς και το ευρύ κοινό.

    Τα ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα δημοτικού και έντεχνου χορού, οι σχολές χορού κάθε κατεύθυνσης, οι χορευτες, χορογράφοι, δάσκαλοι χορού, και κάθε άτομο ή φορέας που σχετίζεται με το χορό, έχουν κληθεί να ετοιμάσουν μια δική τους εκδήλωση για την ημέρα αυτή, ο καθένας στον χώρο του.

    Το συντονισμό των εκδηλώσεων ανέλαβε το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαικής Τέχνης (Δ.Ο.Λ.Τ.) και το Θέατρο ``Δόρα Στράτου``.

    Η Ελλάδα έχει 2.500 χορευτικά συγκροτήματα δημοτικού χορού, 400 σχολές έντεχνου χορού και 50 σχολές χορών σαλονιού.

    [07] Στο 37,5% το «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου

    Την μετατροπή του 37,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων σε μετοχικό κεφάλαιο, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου.

    Από τη μετατροπή επηρεάζονται μόνο όσοι διατηρούσαν στις 26 Μαρτίου 2013 στην Τράπεζα Κύπρου, συνολικές καταθέσεις πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ, περιλαμβανομένων δεδουλευμένων τόκων.

    Από τις καταθέσεις πέραν των 100 χιλιάδων, έχουν αφαιρεθεί τυχόν δανειακές και άλλες πιστωτικές υποχρεώσεις.

    Το υπόλοιπο χαρακτηρίζεται «υπερβάλλον» ποσό.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται παράλληλα, ότι το 22,5% παραμένει προσωρινά δεσμευμένο και υπόκειται σε ολική ή μερική μετατροπή σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, τάξης Α. Χαρακτηρίζεται ως ποσό συμπληρωματικής συνεισφοράς καταθέσεων.

    Το υπόλοιπο 30% του υπερβάλλοντος ποσού, δεσμεύεται προσωρινά και υπόκειται σε ολική ή μερική μετατροπή σε κατάθεση, κατόπιν γραπτής ειδοποίησης από την Αρχή Εξυγίανσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 April 2013 - 6:30:23 UTC