Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρχονται οι Depeche Mode στις 10 Μαΐου
  • [02] Στο νυστέρι για τα μπράτσα της Μισέλ Ομπάμα
  • [03] Ο Σύρος πρωθυπουργός επέζησε βομβιστικής επίθεσης
  • [04] Το σχέδιο του ΑΚΕΛ για έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο
  • [05] ΑΝ. ΕΛ.: Καθαιρέθηκε απο τις κομματικές αρμοδιότητες ο Κυρ. Τόμπρας
  • [06] Στον εισαγγελέα δύο ανήλικοι Ρομά για ληστεία 16χρονου μαθητή
  • [07] Αγρότης σκοτώθηκε από ανατροπή τρακτέρ
  • [08] Τουλάχιστον 11 νεκροί από επιθέσεις σε σουνιτικές επαρχίες στο Ιράκ
  • [09] Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και 45 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

  • [01] Έρχονται οι Depeche Mode στις 10 Μαΐου

    Μία εβδομάδα απέμεινε για το μουσικό γεγονός της χρονιάς και την επιστροφή του θρυλικού συγκροτήματος των Depeche Mode, στις 10 Μαΐου στη χώρα μας και συγκεκριμένα, στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα. Και ενώ το κοινό μετρά 24ωρα για την πολυαναμενόμενη συναυλία, οι υπεύθυνοι της διοργανώτριας εταιρείας (Didi Music & Big Star Promotion), έχουν ήδη ανακοινώσει την εξάντληση των vip εισιτηρίων και vip packages, όπως επίσης και την προπώληση περισσότερων από 20.000 εισιτηρίων.

    Οι Depeche Mode το συγκρότημα που επαναπροσδιόρισε τον ήχο της ηλεκτρονικής μουσικής, έρχονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους για να καλύψουν το κενό των επτά χρόνων από την τελευταία τους εμφάνιση στη χώρα. Και μπορεί πριν από τέσσερα χρόνια το αθηναϊκό κοινό να απογοητεύτηκε, καθώς η τότε προγραμματισμένη συναυλία τους ακυρώθηκε- λόγω προβλήματος υγείας του τραγουδιστή Dave Gahan-, αυτή τη φορά τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτή την ιστορική μουσική συναυλία.

    Σημεία προπώλησης:

    Αθήνα- Tickethouse (Πανεπιστημίου 42 ,εντός της στοάς).

    Θεσσαλονίκη -Musicland (Μητροπόλεως 102)

    Για αγορές μέσω διαδικτύου με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο, το κοινό ,μπορεί να απευθύνεται στο www.ticketpro.gr και στο tickethouse.gr

    [02] Στο νυστέρι για τα μπράτσα της Μισέλ Ομπάμα

    Όλο και περισσότερες Αμερικανίδες καταφεύγουν στο νυστέρι των πλαστικών χειρουργών για να αποκτήσουν τα καλλίγραμμα μπράτσα της Μισέλ Ομπάμα, ανακοίνωσε η Ένωση Πλαστικών Χειρουργών, διευκρινίζοντας πως οι επεμβάσεις στα μπράτσα έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 4.000% από το 2000.

    Η συγκεκριμένη αισθητική χειρουργική επέμβαση που γίνεται είτε με λίφτινγκ για να αφαιρεθεί το χαλαρωμένο δέρμα ή με λιποαναρρόφηση έχει αυξηθεί κατά 4.378% τα τελευταία 13 χρόνια. Μόνο τον τελευταίο χρόνο 15.000 γυναίκες υποβλήθηκαν στην επέμβαση αυτή, σύμφωνα με την ένωση.

    Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών έδειξε πως οι Αμερικανίδες θαυμάζουν πολύ τα καλοφτιαγμένα μπράτσα της Μισέλ Ομπάμα και των ηθοποιών Τζένιφερ Ανιστον, Τζέσικα Μπίελ και Ντεμί Μουρ.

    Για τους γιατρούς, η τεράστια αύξηση αυτού του είδους των επεμβάσεων μπορεί μόνο να εξηγηθεί από "την επιρροή που δεχόμαστε από τους ανθρώπους που βλέπουμε καθημερινά. Τους βλέπουμε και λέμε: 'ναι θέλω να γίνω όπως αυτοί'", τονίζει ο Ντέιβιντ Ριθ, πρόεδρος της επιτροπής επιμόρφωσης της ένωσης.

    [03] Ο Σύρος πρωθυπουργός επέζησε βομβιστικής επίθεσης

    Ο Σύρος πρωθυπουργός Ουαέλ αλ-Χάλκι επέζησε βομβιστικής επίθεσης που είχε ως στόχο την αυτοκινητοπομπή του στο κέντρο της Δαμασκού, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας και το δίκτυο al-Manar της Χεζμπολάχ.

    "Η τρομοκρατική έκρηξη στη συνοικία Μαζέ ήταν μια απόπειρα εναντίον της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού. Ο Δρ. Ουαέλ αλ-Χάλκι είναι καλά, δεν έπαθε τίποτε", ανακοίνωσε η συριακή τηλεόραση.

    Η ίδια πηγή είχε μεταδώσει νωρίτερα πως υπάρχουν νεκροί από την "τρομοκρατική έκρηξη" που σημειώθηκε στην συνοικία αυτή, στην οποία βρίσκονται πολλά κυβερνητικά και στρατιωτικά κτίρια, αλλά και οι κατοικίες ανώτατων σύρων αξιωματούχων.

    Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωματων, ένα μέλος της συνοδείας του πρωθυπουργού έχασε τη ζωή του.

    [04] Το σχέδιο του ΑΚΕΛ για έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο

    Ενώπιον της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, τίθεται σήμερα η πρόταση του κόμματος για έξοδο από τον μηχανισμό στήριξης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο κεφάλαιο μελέτης ειδικών, αναφέρεται στις συνέπειες από την παραμονή της χώρας στο μνημόνιο, ενώ στο δεύτερο εξετάζεται τι σημαίνει έξοδος από αυτό και ποιες θα είναι οι επιδράσεις στην οικονομία.

    Απαντάται, επίσης, το ερώτημα κατά πόσο σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορεί να εξασφαλιστεί ρευστότητα από το κράτος και εάν μπορεί η συγκεκριμένη επιλογή να οδηγήσει τον τόπο σε προοπτική ανάπτυξης.

    Εξάλλου, τη δανειακή σύμβαση συζητά σήμερα και αύριο η Βουλή. Το κλίμα στο κυπριακό κοινοβούλιο αναμένεται να είναι βαρύ, καθώς ακόμα και τα κόμματα που θα υπερψηφίσουν τη σύμβαση, αναγνωρίζουν τις δυσμενείς συνέπειες που άρχισε ήδη να έχει στην κυπριακή οικονομία.

    [05] ΑΝ. ΕΛ.: Καθαιρέθηκε απο τις κομματικές αρμοδιότητες ο Κυρ. Τόμπρας

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος καθαίρεσε σήμερα το πρωί, το κορυφαίο στέλεχος της γραμματείας Οργανωτικού Κυριάκο Τόμπρα από τις κομματικές του αρμοδιότητες, μετά το επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με πολιτεύτρια του κόμματος. Παράλληλα, ακυρώθηκε και η υποψηφιότητα του κ.Τόμπρα για το Εθνικό Συμβούλιο.

    Επίσης, ο κ.Καμμένος αντέδρασε έντονα στα όσα του καταλόγισαν στη Βουλή, χθες αργά το βράδυ, όπου βουλευτές της ΝΔ ισχυρίστηκαν ότι είναι κάτοχος σκάφους αναψυχής. Επιτέθηκε στη ΝΔ κάνοντας λόγο για "λάσπη των χαλκείων της Συγγρού", ενώ προανήγγειλε προσφυγή στα δικαστήρια.

    Με δήλωσή του κατήγγειλε ότι "μετά την πλαστογραφημένη απόδειξη είσπραξης από την ΕΥΠ του Βασίλη Χήτου που κατασκεύασαν με χρηματοδότηση από τραπεζίτη, τώρα αναφέρονται σε σκάφος αναψυχής που ούτε κατέχω ούτε κατείχα ποτέ".

    Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο "πρόκειται για παροπλισμένο σκάφος αναψυχής 20 ετών, υπό αγγλική σημαία, «Ευρωπαϊκή Ένωση» που κατέχει ο Ηλίας Καμμένος από το 1993 δηλωμένο και φορολογημένο στις Ελληνικές Αρχές και πληρωμένο σε ελληνική τράπεζα".

    [06] Στον εισαγγελέα δύο ανήλικοι Ρομά για ληστεία 16χρονου μαθητή

    Δύο ανήλικοι Ρόμα οδηγούνται στον εισαγγελέα Λαμίας, οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι λήστεψαν 16χρονο μαθητή Λυκείου, μέσα στο κέντρο της Λαμίας.

    Το περιστατικό συνέβη, χθες το μεσημέρι. Την ώρα που ο 16χρονος μαθητής κατευθύνονταν προς το σπίτι του, τον πλησίασαν οι δύο ανήλικοι Ρομά και με απειλές τού ζήτησαν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε.

    Σύμφωνα με την αστυνομία κάτω από την πίεσή τους, ο 16 χρονος την έδωσε και τότε οι δύο Ρομά εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Από τις αναζητήσεις της αστυνομίας εντοπίστηκαν χθες το βράδυ και συνελήφθησαν, αναγνωρίστηκαν από τον μαθητή ενώ στα χέρια τους βρέθηκε και η αλυσίδα.

    Επίσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς οι δύο μητέρες των παιδιών, οι οποίες κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

    [07] Αγρότης σκοτώθηκε από ανατροπή τρακτέρ

    Ένας 52χρονος έχασε την ζωή του σε αγροτική περιοχή στη Χώρα Μεσσηνίας, όταν το τρακτέρ, με το οποίο όργωνε, εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και κατρακύλησε σε πλαγιά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

    Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

    [08] Τουλάχιστον 11 νεκροί από επιθέσεις σε σουνιτικές επαρχίες στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε αγορές νωρίς σήμερα το πρωί στις σιιτικές επαρχίες Αμάρα και Ντιγουανίγια στο νότιο Ιράκ, ανακοίνωσαν ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

    Οι θρησκευτικές εντάσεις έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδό τους από τότε που οι αμερικανικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη χώρα πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο.

    Η βία πυροδοτήθηκε όταν δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν σε συγκέντρωση σουνιτών μουσουλμάνων διαδηλωτών την περασμένη εβδομάδα.

    [09] Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και 45 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν σήμερα όταν καμικάζι που επέβαινε σε μηχανή συγκρούστηκε με επιβατικό λεωφορείο στην Πεσαουάρ, τη μεγάλη πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν που πλήττεται από βίαια επεισόδια πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών της 11ης Μαΐου, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Ο καμικάζι είχε επιχειρήσει να ανατιναχθεί κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής του Σαχιμπζάντα Ανις, ενός υψηλόβαθμου τοπικού αξιωματούχου, αλλά έχασε το στόχο του και συγκρούστηκε με λεωφορείο που ήταν γεμάτο επιβάτες στη συνοικία Τζεχανγκίρ Αμπαντ, σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές πηγές.

    "Ο αξιωματούχος ήταν ο στόχος της επίθεσης αυτής, αλλά είναι σώος", εξήγησε ο Μοχάμαντ Φαϊσάλ, αξιωματικός της αστυνομίας στην Πεσαουάρ, πόλη στην είσοδο του Αφγανιστάν και των ημιαυτόνομων περιοχών όπου ζουν οι φυλές που θεωρούνται προπύργια των Ταλιμπάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 April 2013 - 8:30:26 UTC