Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ζαν-Λικ Μαρτινέζ, νέος διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Θα καταλήξουν στη σωστή ρεαλιστική συμφωνία
  • [03] ΔΗΜΑΡ: Τέλος στη ρεαλιστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] ΠΑΣΟΚ: Κοινοτοπίες, λεονταρισμοί και αντιφάσεις του Αλ. Τσίπρα
  • [05] Κ. Χατζηδάκης: Μέσα στον Απρίλιο η επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους
  • [06] Στην «αναμονή» ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα
  • [07] Ελπίδες για σύντομη επιστροφή του Μέσι

  • [01] Ο Ζαν-Λικ Μαρτινέζ, νέος διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου

    Ο 49χρονος Ζαν-Λικ Μαρτινέζ, πρώην επικεφαλής του τμήματος Αρχαιοτήτων του Λούβρου, που ήδη φρόντιζε θησαυρούς όπως η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης, επελέγη σήμερα στη θέση του διευθυντή του διάσημου παρισινού Μουσείου, που υποδέχεται κάθε χρόνο περίπου 10 εκατ. επισκέπτες.

    Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επέλεξε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ως διευθυντή τον διαπρεπή αυτόν ιστορικό της Τέχνης, αρχαιολόγο και Γενικό Συντηρητή της Εθνικής Κληρονομιάς, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος της Γαλλικής Σχολής των Αθηνών (1993-96).

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Θα καταλήξουν στη σωστή ρεαλιστική συμφωνία

    Την εκτίμηση ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρουν λύση για το τέλος ακινήτων, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

    Επικαλούμενος και δηλώσεις του κ. Χατζησωκράτη, ο κ. Κεδίκογλου προσέθεσε: «Πρόκειται, ουσιαστικά, για έναν άλλο φόρο, δηλαδή θα είναι χαμηλότερος απ΄ ό,τι στην προηγούμενη χρήση. Δεν είναι καλύτερα να εξασφαλίσουμε την είσπραξή του, διατηρώντας τον τρόπο και μόνο είσπραξης και διαφοροποιώντας το ποσό και δεδομένων των έκτακτων συνθηκών της ελληνικής οικονομίας; Εκτός εάν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Γιατί, σας επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει, με τίποτα, να υπάρξει ένα δημοσιονομικό κενό, της τάξης κοντά στο δισεκατομμύριο, από μια μη σωστή λειτουργία του εισπρακτικού μηχανισμού».

    Ανέφερε, επίσης, πως σύντομα θα ετοιμαστεί και ο μηχανισμός για τον ενιαίο φόρο και τόνισε: «Μια ρεαλιστική συμφωνία δεν είναι υπό αίρεση. Και είμαι βέβαιος, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, κάθε φορά ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί έχουν δείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και θα καταλήξουν στη σωστή ρεαλιστική συμφωνία».

    [03] ΔΗΜΑΡ: Τέλος στη ρεαλιστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ

    Δεν διδάχτηκε τίποτα από τα πολύ δυσάρεστα γεγονότα της Κύπρου, σχολίασε με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ τα όσα είπε στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «είναι κήρυκας της χρεοκοπίας της χώρας και επενδύει στα συντρίμμια και την καταστροφή».

    Οι αντιφάσεις, οι παλινωδίες και το πολιτικό αδιέξοδο του κόμματός του έχουν γίνει αντιληπτές από τους πολίτες και την κοινωνία, συνεχίζει στο σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ και υπογραμμίζει ότι «δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος σύμμαχός του είναι πλέον το κόμμα του κ. Καμμένου». Και καταλήγει πως «η όποια "ρεαλιστική στροφή" έλαβε τέλος».

    [04] ΠΑΣΟΚ: Κοινοτοπίες, λεονταρισμοί και αντιφάσεις του Αλ. Τσίπρα

    Σκληρή κριτική ασκεί το ΠΑΣΟΚ στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας «έδωσε μία ακόμη συνέντευξη Τύπου γεμάτη κοινοτοπίες, λεονταρισμούς και αντιφάσεις για να κρύψει την αμηχανία που του προκαλούν τα δύο πρόσφατα στρατηγικά του ατοπήματα».

    Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ προσδιορίζει ως «στρατηγικά ατοπήματα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τις «εθνικά ανεύθυνες και επικίνδυνες θέσεις του σε σχέση με την Κύπρο» και την «απελπισμένη σύμπραξή του με τον κ. Καμμένο».

    [05] Κ. Χατζηδάκης: Μέσα στον Απρίλιο η επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους

    Επανέναρξη των έργων κατασκευής και επισκευής των οδικών αξόνων της χώρας, εκτίμησε πως θα υπάρξει εντός του Απριλίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

    Το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αναμένεται να υπερψηφιστεί επί της αρχής απόψε το απόγευμα, με τη στήριξη των κομμάτων της συμπολίτευσης.

    [06] Στην «αναμονή» ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα

    Ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα στον Λαιμό Βουλιαγμένης και οι υπόλοιπες αρχαιότητες της περιοχής θα αντιμετωπιστούν ως σύνολο. Γι' αυτό και το θέμα της συγκρότησης επιτροπής αυτοψίας από μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τον καθορισμό Ζώνης Α΄ απολύτου προστασίας του Ναού, που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του Αστέρα Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα στην πλαζ, αποσύρθηκε χτες από τη συνεδρίαση του ΚΑΣ.

    Σύμφωνα με το αρχικό σκεπτικό, η συγκρότηση επιτροπής αυτοψίας θα είχε ως έργο τον καθορισμό ζώνης απολύτου προστασίας (αδόμητης) γύρω από το μνημείο, προκειμένου να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε εκμετάλλευση, καθώς το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης (ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας) βρίσκεται σε διαδικασία εκποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ.

    Ωστόσο, το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλα αρχαία στην περιοχή που σχετίζονται με τον ναό, όπως η Ιερατική Οικία η οποία, σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, λειτουργούσε ως εστιατόριο, δημιούργησε ερωτηματικά στα μέλη. Όταν μάλιστα έγινε γνωστό ότι θα ακολουθήσει αναοριοθέτηση όλων των αρχαιοτήτων της περιοχής, το Συμβούλιο συμφώνησε το θέμα του ναού να αντιμετωπιστεί συνολικά τότε.

    [07] Ελπίδες για σύντομη επιστροφή του Μέσι

    Μπορεί οι πρώτες εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του Λιονέλ Μέσι να έκαναν λόγο για απουσία του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα για περίπου τρεις εβδομάδες, ωστόσο ο ισπανικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν είναι τελικά τόσο σοβαρό.

    Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε στον δεξιό δικέφαλο προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου του χθεσινοβραδυνού πρώτου προημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί Σεν Ζερμέν (2-2) στο «Παρκ ντε Πρενς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 April 2013 - 14:30:21 UTC