Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαριές ποινές για τον «Επαναστατικό Αγώνα»
  • [02] Το κινητό τηλέφωνο γίνεται 40 ετών!
  • [03] Διακοπή σύνταξης από το Δημόσιο σε 2.277 συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν
  • [04] Μέτρα για την ασφάλεια των φυλακών
  • [05] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
  • [06] Γκιουλ: Η κρίση στην Κύπρο, ευκαιρία για τον τερματισμό της διχοτόμησης

  • [01] Βαριές ποινές για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

    Με την καταδίκη των πέντε εκ των οκτώ κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και των φυγόδικων Νίκου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα και την επιβολή βαριών ποινών κάθειρξης, έπεσε η αυλαία της δίκης, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

    Το δικαστήριο κήρυξε αθώους λόγω αμφιβολιών, τους Σαράντο Νικητόπουλο, Κώστα Κάτσενο και την Μαρία Μπεραχά.

    Στους τρεις θεωρούμενους ως διευθυντική ομάδα της οργάνωσης, Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα και Κώστα Γουρνά ειβλήθηκαν συνολικές ποινές κάθειρξης 50 ετών στον πρώτο και 50 ετών και 6 μηνών στους άλλους δύο - εκτιτέα τα 25 έτη.

    Στους άλλους δύο κατηγορούμενους, Χριστόφορο Κορτέση και Ευάγγελο Σταθόπουλο επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης, χωρίς αναστολή, 7 ετών στον πρώτο και 7,5 ετών στον δεύτερο.

    [02] Το κινητό τηλέφωνο γίνεται 40 ετών!

    Ήταν 3 Απριλίου 1973 όταν ο Μάρτιν Κούπερ, μηχανικός στην εταιρεία Motorola, τηλεφώνησε σε ένα συνάδελφό του, ο οποίος εργαζόταν σε ανταγωνίστρια εταιρεία τηλεπικοινωνιών και του ανακοίνωσε ότι του μιλάει από ένα «πραγματικό κινητό τηλέφωνο».

    Το 2012, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών, υπήρχαν έξι δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στον πλανήτη και την ίδια ώρα, ο πληθυσμός της Γης δεν ξεπερνούσε τα 7 δισ.

    «Μέσα σε διάστημα 40 ετών, τα κινητά τηλέφωνα έχουν εξελιχθεί από επαγγελματικά εργαλεία σε είδη κατανάλωσης για επικοινωνία, πρόσβαση στο διαδίκτυο και πολλές άλλες λειτουργίες» αναφέρει ο δρ. Μάικ Σορτ, πρώην πρόεδρος του Ινστιτούτου Μηχανικής και Τεχνολογίας, μιλώντας στο BBC.

    [03] Διακοπή σύνταξης από το Δημόσιο σε 2.277 συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν

    Στην διακοπή της σύνταξης σε 2.277 περιπτώσεις που δεν απογράφηkαν από το σύνολο των 447.162 συνταξιούχων του Δημοσίου που συμμετείχαν στη διαδικασία προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

    Επίσης, κατά τη διαδικασία της απογραφής προέκυψε ότι σε 2.304 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά τον θάνατό τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις στις περιπτώσεις αυτές ανέρχονται σε 26,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκαν τα 14,9 εκατ. ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό των 11,9 εκατ. ευρώ αναζητείται.

    Μάλιστα από αυτές τις 2.304 συντάξεις , έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 92 περιπτώσεις άνω των 30.000 ευρώ η κάθε μία, για τις οποίες δεν είχε γίνει η επιβεβλημένη ενημέρωση των υπηρεσιών για να προβούν στη διακοπή καταβολής της σύνταξης, ενώ δεν βρέθηκε και το ποσό των 6.2 εκατ. ευρώ που είχε κατατεθεί στους δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς

    [04] Μέτρα για την ασφάλεια των φυλακών

    Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στις φυλακές της χώρας, προκειμένου να αποτραπούν αποδράσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης.

    Μεταξύ άλλων, οι κάμερες ασφαλείας όλων των φυλακών θα συνδεθούν με κεντρικό σύστημα παρακολούθησης, θα τοποθετηθούναλεξίσφαιρα τζάμια σε όλες τις σκοπιές, ενώ θα ενισχυθεί ο εξοπλισμός των εξωτερικών φρουρών.

    Ακόμη, θα χορηγηθούνστους σωφρονιστικούς υπαλλήλους φωτοβολίδες κρότου - λάμψης, δακρυγόνα, καπνογόνα και αλεξίσφαιρα γιλέκα..

    Επίσης,θα τοποθετηθούνσχεδόν σε όλες τις φυλακές συρματόσχοινα με σκοπό να αποτρέπεται η απόδραση από αέρος με ελικόπτερο και σε όποιες φυλακές ήδη υπάρχουν αυτά θα πυκνώσουν.

    [05] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

    Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, με παράλληλες συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας και στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες, αποφάσισε για την Τετάρτη, 17 Απριλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας «στις μνημονιακές πολιτικές που προβλέπουν συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων και απολύσεις εργαζομένων».

    [06] Γκιουλ: Η κρίση στην Κύπρο, ευκαιρία για τον τερματισμό της διχοτόμησης

    Η χρηματοπιστωτική κρίση στην Κύπρο παρουσιάζει μια "σημαντική ευκαιρία" για τον τερματισμό της διχοτόμησης της νήσου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ από την πρωτεύουσα της Λιθουανίας Βίλνιους.

    Η κρίση "θα πρέπει να ειδωθεί ως μια σημαντική ευκαιρία (...) επειδή στην περίπτωση επανένωσης της νήσου θα υπάρχουν μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες. Και αν συνυπολογίσουμε τη δυνατότητα για συνεργασία με την Τουρκία και την Ελλάδα, αυτό θα ήταν ακόμη σπουδαιότερο", σημείωσε ο Γκιούλ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Λιθουανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 April 2013 - 16:30:22 UTC