Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζ. Μ. Μπαρόζο: Το χειρότερο τμήμα της κρίσης έχει περάσει
  • [02] Το ΑΠΕ - ΜΠΕ αλλάζει σελίδα
  • [03] Κοινή δήλωση Ρεν και Λαγκάρντ για το πρόγραμμα της Κύπρου
  • [04] «Εξαφανίστηκαν» σε μία ημέρα τα εισιτήρια του αγώνα Πλατανιάς-Ολυμπιακός
  • [05] Άμεση καταγραφή θεατρικών σκηνών της Αθήνας αποφάσισαν Τζαβάρας-Καμίνης
  • [06] Σ. Κεδίκογλου: Το "μεγάλο σχέδιο" του Αλ. Τσίπρα είναι να εκβιάσει εταίρους, δανειστές και Ευρώπη
  • [07] Βελτιώνεται σταθερά η κατάσταση της υγείας του Ν. Μαντέλα

  • [01] Ζ. Μ. Μπαρόζο: Το χειρότερο τμήμα της κρίσης έχει περάσει

    Οι ευρωπαϊκές οικονομίες έχουν ήδη περάσει το χειρότερο τμήμα της κρίσης του χρέους, αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ευαίσθητη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    "Πιστεύω πως η ΕΕ έχει ξεπεράσει το χειρότερο τμήμα της κρίσης, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη εύθραυστη", δήλωσε ο Μπαρόζο προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στην Πράγα.

    Ο Μπαρόζο δήλωσε πως η ΕΕ έβαλε ένα τέλος στην αβεβαιότητα για την Κύπρο, αλλά το συμφωνηθέν πρόγραμμα διάσωσης πρέπει τώρα να εφαρμοστεί καταλλήλως για να τεθεί σε βιώσιμη βάση η οικονομία του νησιού.

    [02] Το ΑΠΕ - ΜΠΕ αλλάζει σελίδα

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αλλάζει σελίδα. Από αύριο Πέμπτη στις 11 πμ, ό,τι αξίζει να μάθετε θα βρίσκεται στη νέα ιστοσελίδα του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων. Σύγχρονη σχεδίαση, βελτιωμένη πλοήγηση και ταχύτερη πρόσβαση στις ειδήσεις είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου μας ιστοτόπου.

    Μια ματιά αρκεί για να μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις από την πολιτική και την οικονομία, έως τον αθλητισμό και τις διεθνείς εξελίξεις. Αν θέλετε περισσότερα, ανοίξτε τις «κατηγορίες», παρακολουθείστε τις εξελίξεις λεπτό-προς-λεπτό από το NEWSroom του ΑΠΕ-ΜΠΕ και δείτε με το μάτι των φωτορεπόρτερ μας τις σημαντικότερες στιγμές της επικαιρότητας.

    Και μη ξεχνάτε. Το εθνικό πρακτορείο βρίσκεται παντού: Στο κινητό σας, με εφαρμογές για iPhone, Android και Windows, στα κοινωνικά μέσα (twitter, facebook, google+), στο YouTube, μα πάνω από όλα, στα ελληνικά και διεθνή μέσα που είναι συνδρομητές μας.

    Need News? Get News at http://www.amna.gr

    [03] Κοινή δήλωση Ρεν και Λαγκάρντ για το πρόγραμμα της Κύπρου

    Οι κυπριακές αρχές εκπόνησαν ένα πολυετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές προκλήσεις της χώρας, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κοινή γραπτή δήλωση που εξέδωσαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

    Στόχοι του προγράμματος είναι η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η επίτευξη της δημοσιονομικής βιωσιμότητας ώστε να τεθούν οι βάσεις για την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και των προοπτικών ανάπτυξης που θα διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη ευημερία του πληθυσμού, σημειώνουν ακόμη οι κ.κ. Ρεν και Λαγκάρντ.

    [04] «Εξαφανίστηκαν» σε μία ημέρα τα εισιτήρια του αγώνα Πλατανιάς-Ολυμπιακός

    «Mαγικά χαρτάκια» αποδείχθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα της Κυριακής για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας μεταξύ του Πλατανιά και του Ολυμπιακού, στο δημοτικό γήπεδο Περιβολίων. Το πρωί η ΠΑΕ Πλατανιάς διέθεσε και τα τελευταία 300 εισιτήρια που υπήρχαν διαθέσιμα για την θύρα 3 του γηπέδου.

    Η διάθεσή τους ξεκίνησε στις 11 το πρωί από ειδικό περίπτερο στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και μέσα σε 20 λεπτά τα εισιτήρια «εξαφανίστηκαν».

    [05] Άμεση καταγραφή θεατρικών σκηνών της Αθήνας αποφάσισαν Τζαβάρας-Καμίνης

    Έως την έναρξη της θεατρικής περιόδου τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πρέπει να διατυπωθεί σύγχρονη νομοθετική πρόταση για τη λειτουργία των θεατρικών σκηνών, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί άμεση καταγραφή των θεατρικών σκηνών από αρμόδια επιτροπή.

    Το θέμα της λειτουργίας των θεατρικών χώρων συζήτησαν σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

    [06] Σ. Κεδίκογλου: Το "μεγάλο σχέδιο" του Αλ. Τσίπρα είναι να εκβιάσει εταίρους, δανειστές και Ευρώπη

    Mε μία σκληρή όσο και ειρωνική ανακοίνωση απάντησε η κυβέρνηση στη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για αντιφάσεις όσον αφορά την τοποθέτησή του έναντι του ευρώ.

    Στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφέρει:

    «Ο κύριος Τσίπρας ήταν σαφής: Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο μέσα στο ευρώ, Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή έχουμε δραχμή και την Κυριακή δημοψήφισμα. Ήταν επίσης ξεκάθαρος ότι το "μεγάλο του σχέδιο" είναι να εκβιάσει εταίρους, δανειστές και Ευρώπη».

    [07] Βελτιώνεται σταθερά η κατάσταση της υγείας του Ν. Μαντέλα

    Η κατάσταση της υγείας του Νέλσον Μαντέλα "βελτιώνεται σταθερά" με την εφαρμογή θεραπείας για την πνευμονία και οι γιατροί δηλώνουν ότι ο ίδιος είναι πολύ καλύτερα σήμερα από ό,τι εδώ και μία εβδομάδα, όταν εισήλθε στο νοσοκομείο.

    Το όνομα του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο 95χρονος Νέλσον Μαντέλα, η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται και η πιθανή διάρκεια της νοσηλείας του δεν έχουν ανακοινωθεί.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 April 2013 - 12:30:23 UTC