Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δίκη για την αποστολή των "τρομοδεμάτων" από τους "Πυρήνες" αύριο οι δύο από τους συλληφθέντες της διπλής ληστείες στο Βελβεντό
  • [02] ΚΚΕ: Η αγροτιά πρέπει να στηρίξει την πάλη των ναυτεργατών
  • [03] "Καθαρά" τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις ληστείες στο Βελβεντό
  • [04] Προσφυγή στο ΣτΕ για τη διαφοροποίηση των νοσηλίων των αλλοδαπών μη μονίμων κατοίκων Ελλάδας

  • [01] Στη δίκη για την αποστολή των "τρομοδεμάτων" από τους "Πυρήνες" αύριο οι δύο από τους συλληφθέντες της διπλής ληστείες στο Βελβεντό

    Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσουν οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", που συνελήφθησαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Τα εντάλματα σε βάρος των Ιωάννη Μιχαηλίδη, 25 χρόνων και Δημήτρη Πολίτη, 22 χρόνων, που εκτελέστηκαν από τον εισαγγελέα Εφετών, αφορούσαν παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.

    Οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν από αύριο στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση των "τρομοδεμάτων".

    [02] ΚΚΕ: Η αγροτιά πρέπει να στηρίξει την πάλη των ναυτεργατών

    «Η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρουστούν ο αυταρχισμός και τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των ναυτεργατών.

    «Τα λαϊκά στρώματα των πόλεων πρέπει να σταθούν αποφασιστικά δίπλα στη φτωχή και μεσαία αγροτιά που αγωνίζεται για την επιβίωσή της κόντρα στην πολιτική τής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα, η αγροτιά πρέπει να στηρίξει την πάλη των ναυτεργατών και των άλλων μισθωτών που υπερασπίζονται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους» επισημαίνει το ΚΚΕ.

    [03] "Καθαρά" τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις ληστείες στο Βελβεντό

    Ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας η βαλλιστική έρευνα στα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και συγκεκριμένα στα τρία Καλάσνικοφ, στο αυτόματο SCORPION και στα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα συγκεκριμένα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

    [04] Προσφυγή στο ΣτΕ για τη διαφοροποίηση των νοσηλίων των αλλοδαπών μη μονίμων κατοίκων Ελλάδας

    Ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στον χάρτη θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Σύμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ακυρωθεί η από 28.10.2012 υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται ότι τα νοσήλια στα νοσοκομεία για τους αλλοδαπούς μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας θα είναι σχεδόν διπλάσια από τα κανονικά (αυτά των Ελλήνων).

    Αυτό ζητούν με προσφυγές τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιώς και 15 γιατροί του ΕΣΥ από διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας και του Πειραιά.

    Σύμφωνα με την επίμαχη υπουργική απόφαση, τα ημερήσια νοσήλια (Κλειστά Ελληνικά Νοσήλια- ΚΕΝ) για τους πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τρίτων χωρών, μη μόνιμων κατοίκων Ελλάδας, υπολογίζονται με «συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09 επί της τιμής που αναγράφεται στον πίνακα ΚΕΝ».

    Όμως, με τον τρόπο αυτόν αυξάνονται τα νοσήλια για τους αλλοδαπούς μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας, υποστηρίζουν όσοι προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Έτσι όμως διαφοροποιείται η παροχή υπηρεσιών υγείας για τους αλλοδαπούς με μόνο κριτήριο το γεγονός ότι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας.

    Όπως αναφέρουν στις προσφυγές, η διαφοροποίηση αυτή αντίκειται στα άρθρα 2, 5, 20, 21, 25 και 43 του Συντάγματος και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία (ΕΣΔΑ, Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Σύμβαση Ευρωπαϊκής Ένωσης).

    Επιπρόσθετα, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η νομιμοποίησή τους να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας πηγάζει, από τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και το άρθρο 120 του Συντάγματος που ορίζει ότι η τήρηση του συνταγματικού χάρτη επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 February 2013 - 17:30:21 UTC