Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κλινική για προγραμματισμένες εξετάσεις ο Ευαγγ. Βενιζέλος
  • [02] Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τα "φώτα"
  • [03] Άρθρο Ευ. Βενιζέλου για τα "λάθη" του ΔΝΤ
  • [04] "Νοίκιαζε" ξένο σπίτι σε ανυποψίαστους υποψήφιους ενοικιαστές
  • [05] Το ευρώ είναι ενδεχομένως υπερβολικά ισχυρό, λέει ο Γάλλος YΠΟΙΚ
  • [06] Μνημόσυνο για τα 32 χρόνια από την τραγωδία της θύρας 7
  • [07] Στη Γαλλία ο ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλος
  • [08] Επιμονή στη συνέχιση του "λάθους", καταλογίζει στον ΥΠΟΙΚ ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [09] ΟΦΗ-Κέρκυρα 2-0

  • [01] Σε κλινική για προγραμματισμένες εξετάσεις ο Ευαγγ. Βενιζέλος

    Στην κλινική Άγιος Λουκάς της Θεσσαλονίκης μετέβη σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για προγραμματισμένες εξετάσεις. Κρίθηκε αναγκαίο ο κ. Βενιζέλος να παραμείνει μια ημέρα στην κλινική για πλήρη γαστρεντερολογικό και καρδιαγγειακό έλεγχο.

    Κατόπιν τούτου, η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και η ομιλία που επρόκειτο να κάνει αύριο στο Ηράκλειο Κρήτης, μετατίθενται για την επόμενη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου.

    [02] Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τα "φώτα"

    Με τις αναμετρήσεις Βέροια-Πανθρακικός (17:15), Ολυμπιακός-Ατρόμητος (17:15) και Αρης-ΠΑΟΚ (19:30) συνεχίζεται σήμερα, δεύτερη ημέρα της 20ης αγωνιστικής, το πρωτάθλήμα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    Νωρίτερα, σήμερα, ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 την Κέρκυρα στο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου.

    Η 20 αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα, σε μία αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί.

    Στη χθεσινή, πρώτη ημέρα της 20ης αγωνιστική, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-2

    ΑΕΚ - Πανιώνιος 1-0-

    Ξάνθη Πλατανιάς Χανίων 2-0

    [03] Άρθρο Ευ. Βενιζέλου για τα "λάθη" του ΔΝΤ

    Με άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρεμβαίνει στη συζήτηση που έχει αρχίσει, εδώ και λίγες ημέρες, σχετικά με τα «λάθη» του ΔΝΤ στον σχεδιασμό του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, απορρίπτοντας τη λογική που διέπει αυτήν τη συζήτηση και τον τρόπο διεξαγωγής της. «Με φοβίζει η συζήτηση των τελευταίων ημερών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Βενιζέλος απορρίπτει την εκδοχή ότι πρόκειται απλά για ένα "τεχνικό" λάθος, καθώς και ότι οι ευθύνες βαρύνουν μόνο το ΔΝΤ. Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει το γεγονός ότι στο δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής προβλέπεται η ρήτρα της "βαθύτερης ύφεσης" (η οποία υφίσταται) και η οποία οδηγεί «σε επαναδιαπραγμάτευση και αναθεώρηση της σύμβασης».

    Θεωρεί ότι οι εταίροι πρέπει να αντιληφθούν πού οδήγησε η εμμονή τους στις οικονομικές ιδεοληψίες του νεοφιλελευθερισμού, αλλά, τονίζει, «το κλειδί» το κρατάμε στα χέρια μας και ότι οι βασικές προϋποθέσεις για τη «στροφή» της χώρας είναι «εσωτερικές» και κυρίως «πολιτικές και κοινωνικές».

    [04] "Νοίκιαζε" ξένο σπίτι σε ανυποψίαστους υποψήφιους ενοικιαστές

    Σε διαφορετικούς υποψήφιους ενοικιαστές «νοίκιαζε» το σπίτι που είχε νοικιάσει στο κέντρο της πόλης, δίνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ένας 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη για απάτη κατ? εξακολούθηση, σε εννέα περιπτώσεις.

    Ο 32χρονος αποκόμισε από την παράνομη δραστηριότητα του 5.010 ευρώ.

    Συγκεκριμένα, ο 32χρονος παρουσιάστηκε στα τέλη Αυγούστου 2012, ως ενδιαφερόμενος ενοικιαστής σε μεσίτρια, υπεύθυνη για την ενοικίαση του διαμερίσματος, ιδιοκτησίας μιας 41χρονης και αφού υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό, δίνοντας ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και κατέβαλε το ποσό του ενοικίου, παρέλαβε τα κλειδιά του και στη συνέχεια προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη του αποσπούσε μισθώματα από πολίτες, υποψήφιους ενοικιαστές, πριν ή μετά τη σύνταξη σχετικού ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας.

    Όπως, εξακριβώθηκε ότι ο 32χρονος, από τα τέλη Αυγούστου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου εξαπάτησε συνολικά έντεκα άτομα.

    [05] Το ευρώ είναι ενδεχομένως υπερβολικά ισχυρό, λέει ο Γάλλος YΠΟΙΚ

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί υποστήριξε σήμερα ότι το ευρώ είναι "σχυρό, ενδεχομένως πολύ ισχυρό", την ώρα που η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος της ευρωζώνης ξεπερνά τα 1,36 δολάρια, γεγονός που δεν ευνοεί τις εξαγωγές.

    "Το ευρώ είναι σταθερό, το ευρώ είναι ισχυρό, ενδεχομένως υπερβολικά ισχυρό από ορισμένες απόψεις", είπε ο Γάλλος υπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2.

    Την Παρασκευή το δολάριο υποχώρησε σε σχέση με το ευρώ και η ενδεικτική ισοτιμία των δύο νομισμάτων διαμορφώθηκε σα 1,3644 δολάρια, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε αγγίξει και τα 1,3711 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου 2011.

    [06] Μνημόσυνο για τα 32 χρόνια από την τραγωδία της θύρας 7

    Το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 νεαρά θύματα της Θύρας 7, που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στις 8 Φεβρουαρίου 1981, τελέστηκε χθες το πρωί στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

    Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και το προσκλητήριο θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Θυμάτων Θύρας 7.

    «Είμαστε και σήμερα συνεπείς με την ιστορία μας. Γιατί η ιστορία του Πειραιά συμπορεύεται στη νεότερη Ελλάδα με την ιστορία του Ολυμπιακού. Επιβεβαιώνουμε ότι Πειραιάς και Ολυμπιακός είναι ένα τόνισε σε δήλωσή του» ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

    [07] Στη Γαλλία ο ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλος

    Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, υπουργού Εξωτερικών Laurent Fabius.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης, αύριο, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει διαβουλεύσεις στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών με τον κ. Laurent Fabius.

    Νωρίτερα, θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κα ?lisabeth Guigou.

    [08] Επιμονή στη συνέχιση του "λάθους", καταλογίζει στον ΥΠΟΙΚ ο ΣΥΡΙΖΑ

    Η συνέντευξη του κ. Στουρνάρα στην «Καθημερινή» καταδεικνύει την εμμονή της κυβέρνησης σε ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει πλήρως, διαλύοντας την οικονομία και την κοινωνία, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

    Η αισιοδοξία του κ. Στουρνάρα ότι, από τη συνεχιζόμενη φορολογική λεηλασία των ασθενέστερων, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου θα επέλθει ανάκαμψη, κινείται στη σφαίρα της μνημονιακής φαντασίας, όπως και οι αντίστοιχες δηλώσεις των προκατόχων του, οι οποίες μεταφράστηκαν σε ένα καταστροφικό σπιράλ ύφεσης, λιτότητας και νέων μέτρων, σημειώνει και προσθέτει: Η δε θρασύτατη ομολογία ότι θα εισπραχθούν οι ίδιοι φόροι από τα ακίνητα, όπως και πέρυσι, είναι φανερό ότι συνιστά παγίωση της «έκτακτης» φορολογίας ακινήτων των προηγούμενων ετών (βλέπε χαράτσι ΔΕΗ), δηλαδή μονιμοποίηση των υποτιθέμενων έκτακτων φόρων.

    Τέλος, θεωρεί είναι εντελώς παράδοξο, αντί ο ΥΠΟΙΚ να προτείνει την πολιτική αξιοποίηση του «λάθους» του ΔΝΤ, να επιμένει στη συνέχισή του, με μεγαλύτερη ένταση, αποδεικνύοντας την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στα συμφέροντα των δανειστών.

    [09] ΟΦΗ-Κέρκυρα 2-0

    Ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 την Κέρκυρα στο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, στο πρώτο σημερινό παιχνίδι για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Τα τέρματα των Κρητών σημείωσαν οι Παπάζογλου (28΄) και Περογαμβράκης (45+1΄).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 February 2013 - 15:30:21 UTC