Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Επιστροφή στην ανάπτυξη από τον Οκτώβριο
  • [02] Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες
  • [03] Ο Ι. Στουρνάρας χαίρει της εκτίμησης όλων μας, δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου
  • [04] ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0 και Ξάνθη-Πλατανιάς Χανίων 2-0

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Επιστροφή στην ανάπτυξη από τον Οκτώβριο

    Από τον Οκτώβριο η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη τονίζει ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» ενώ εκτιμά πως από το 2014 που, όπως λέει, θα είναι έτος ανάκαψης, η κυβέρνηση θα μπορέσει να προχωρήσει σε διορθώσεις των μέτρων που έχει λάβει.

    Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομικών προκαλεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να δημοσιοποιήσει τι του είπαν Σόιμπλε και εκπρόσωποι του ΔΝΤ για τις θέσεις του. Ταυτόχρονα καλεί όσους διαφωνούν με τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα να του υποδείξουν κάποιον πιο δίκαιο τρόπο φορολόγησης.

    «Ακολουθώ την πολιτική που έχει συμφωνήσει η χώρα με τις υπογραφές του κ. Σαμαρά, του κ. Προβόπουλου και τη συναίνεση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών σε άλλη συνέντευξή του στη Realnews, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για την οικονομική πολιτική και κυρίως για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων. Επίσης, σημειώνει, πως "ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει και με στηρίζει απόλυτα. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος μου".

    Παράλληλα, με ανακοίνωσή του, που διένειμε το υπουργείο Οικονομικών, και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι «Τα περί δημιουργίας νέου κόμματος αποτελούν φαντασιόπληκτες ανοησίες. Κινούνται στην ίδια σφαίρα εξωφρενικής φαντασίας με τα δημοσιεύματα περί νέων φόρων στα ακίνητα.

    Για μια ακόμη φορά επισημαίνω ότι οι σχετικές αποφάσεις για το νέο φόρο που θα αντικαταστήσει και ενσωματώσει τους υπάρχοντες στα ακίνητα, θα ληφθούν όταν ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής. Όλα τα υπόλοιπα είναι μυθεύματα που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από την τεράστια προσπάθεια ανάτασης της χώρας».

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Ι. Στουρνάρας χαίρει της εκτίμησης όλων μας, δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου

    [02] Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

    Παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα σημεία της χώρας οι αγρότες, με παρατεταγμένα τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία, κοντά στις εθνικές οδούς, χωρίς, προς το παρόν, να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    Οι αγρότες της Θεσσαλίας δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους. Σήμερα το μεσημέρι επισήμαναν ότι το μπλόκο της Νίκαιας είναι ενιαίο, πανθεσσαλικό και το πιο δυναμικό.Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, υπογράμμισαν ότι ο αγώνας δυναμώνει και ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης. Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, ο αγώνας είναι κοινός και η συμπαράσταση της κοινωνίας φαίνεται και από τις ανακοινώσεις των διαφόρων κοινωνικών φορέων.

    Αργά το μεσημέρι, μερικές δεκάδες αγρότες βρέθηκαν στα διόδια Μοσχοχωρίου, όπου ανέβασαν τις μπάρες για περίπου ένα δεκάλεπτο, αφήνοντας τα αυτοκίνητα να διέρχονται ελεύθερα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία έκανε την εμφάνισή της στα διόδια και οι αγρότες αποχώρησαν.

    Για το απόγευμα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν καλέσει εκπροσώπους πολιτικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής προκειμένου να τους ενημερώσουν από κοντά για τα αιτήματά τους.

    Συγκεντρωμένα σε τρία σημεία στην Αχαία είναι και σήμερα συγκεντρωμένα δεκάδες τρακτέρ, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ειδικότερα, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, καθώς και σε δυο σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Τρίπολης, στον κόμβο του Κουρλαμπά και στον κόμβο του Διάσελου.

    Στους δρόμους κατεβαίνουν και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας τηνΚυριακή, με παμεσσηνιακή παναγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί, στο Σουληνάρι Μεσσηνίας.

    Για τέταρτη ημέρα βρίσκονται στο δρόμο οι αγρότες της Αργολίδας, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί σ' ένα μπλόκο στον κόμβο Μάνεση, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.Ο αριθμός των μηχανημάτων και των αγροτών στο μπλόκο αυξομειώνεται, ενώ στο σημείο, σε ένδειξη συμπάραστης στον αγώνα των αγροτών, μετέβησαν εκπρόσωποι από σωματεία διαφόρων επαγγελματικών τάξεων του νομού.

    Στο νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία.

    Στις Σέρρες οι αγρότες αποφάσισαν κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων με ενδεχόμενη παράταξη των τρακτέρ τους στην κομβική διασταύρωση του Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών ? Προμαχώνα.Την ίδια ώρα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο στην περιοχή της Μαυροθάλασσας να στηθεί και δεύτερο μπλόκο στο ήδη υπάρχον στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της εθνικής οδού Σερρών ? Καβάλας.

    Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής.

    Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.

    [03] Ο Ι. Στουρνάρας χαίρει της εκτίμησης όλων μας, δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου

    Aπόλυτη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα». Ο Γιάννης Στουρνάρας χαίρει της εκτίμησης όλων μας. Κάνει μία πολύ δύσκολη δουλειά πολύ καλά» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι όσοι βουλευτές αντιδρούσαν για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων, πείστηκαν από τις εξηγήσεις του υπουργού Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «με μία καλύτερη συνεννόηση θα αποφεύγονται τέτοια ζητήματα και με μία καλύτερη επικοινωνία».

    Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε, αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, πως «ορισμένες πολιτικές δυνάμεις θα ήθελαν μία όξυνση της κατάστασης, αλλά πιστεύω ότι οι αγρότες θα κατανοήσουν, θα θυμηθούν όταν αυτοί ήταν στον άλλο δρόμο. Όταν, δηλαδή, οι ναυτεργάτες απέκλειαν λιμάνια και δεν μπορούσαν οι αγρότες να περάσουν τα προϊόντα τους, δεν θα είναι σωστό να κάνουν αυτό που τους κάνανε και είχε πολύ αρνητικές συνέπειες. Θυμόμαστε τις κλασικές αρχές «μην κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θες να σου κάνουν». Τόνισε πάντως πως «δεν είναι δυνατό να βρεθεί λύση όταν η κοινωνία είναι σε ομηρία».

    [04] ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0 και Ξάνθη-Πλατανιάς Χανίων 2-0

    Με γκολ του Γκερέιρο στο 12΄, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, για την 20η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και συνέχισε την αγωνιστική ανάτασή της.

    Νίκη με σημαντικό βαθμολογικό αντίκτυπο πέτυχε η Ξάνθη μέσα στην έδρα της, με 2-0 επί του Πλατανιά Χανίων, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Σκόρερ ο Ράνος στο 56΄ και ο Μάνταλος με πέναλτι στο 66΄. Στο 84΄ ο Ράνος αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 February 2013 - 17:30:22 UTC