Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταζητούμενοι για τους «Πυρήνες» δύο συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό
  • [02] Σέντρα στην 20η αγωνιστική
  • [03] Δεν προτίθεται να παραιτηθεί, διαμηνύει ο Μ. Ραχόι
  • [04] Κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα
  • [05] Φ. Κουβέλης: Η χώρα πρέπει να απεξαρτηθεί από τις ρυθμίσεις των μνημονίων
  • [06] Aκροαριστερή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

  • [01] Καταζητούμενοι για τους «Πυρήνες» δύο συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό

    Καταζητούμενοι ως μέλη εγχώριας τρομοκρατικής οργάνωσης είναι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ένοπλη ληστεία -από συνολικά οκτώ άτομα- που σημειώθηκε χθες το πρωί στο Βελβεντό Κοζάνης, όπως επιβεβαιώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές.

    Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι σπουδαστές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, προκειμένου να τους απαγγελθούν οι προβλεπόμενες κατηγορίες.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, από αέρος και ξηράς, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων δραστών της «διπλής» ληστείας, ενώ εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης για τον εντοπισμό πιθανής «γιάφκας» που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

    [02] Σέντρα στην 20η αγωνιστική

    Με τις αναμετρήσειςΑΕΚ-Πανιώνιος και Ξάνθη-Πλατανιάς, που βρίσκονται σε εξέλιξη, άνοιξε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής τουπρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Αργότερα, στις 19.30 ο Αστέρας Τρίπολης θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό.

    Την Κυριακή ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο και με νίκη θα κάνει ακόμη ένα βήμα προς την -διαφαινόμενη ως βέβαιη- κατάκτηση του τίτλου, ενώ από την πλευρά τους οι Περιστεριώτες θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Ακόμη, ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή, καθώς δοκιμάζεται στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Αρη, ενώαμφίρροποι ως προς την έκβαση τους αναμένονται οι αγώνες ΟΦΗ-Κέρκυρα και Βέροια-Πανθρακικός.

    Η 20 αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα, σε μία αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί.

    Αναλυτικά, το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) έχει ως εξής:

    Σάββατο ΑΕΚ-Πανιώνιος 17:15 Ξάνθη-Πλατανιάς 17:15 Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 19:30

    Κυριακή ΟΦΗ-Κέρκυρα 15:00 Βέροια-Πανθρακικός 17:15 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 17:15 Αρης-ΠΑΟΚ 19:30

    Δευτέρα Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 19:30

    [03] Δεν προτίθεται να παραιτηθεί, διαμηνύει ο Μ. Ραχόι

    Ο πρωθυπουργος της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το αξίωμά του παρά το σκάνδαλο στο οποίο τον εμπλέκουν δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία λάμβανε επί χρόνια "μαύρο χρήμα".

    "Αν κάποιοι φαντάζονταν ότι παρενοχλώντας με θα φοβόμουν ή θα εγκατέλειπα το έργο που μου ανέθεσαν οι Ισπανοί, τους λέω ότι έκαναν λάθος", είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός μιλώντας σε στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, του οποίου είναι πρόεδρος.

    [04] Κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα

    «Οι γνωστές ύβρεις του κ. Τσίπρα αντανακλούν τον πανικό του από τη βουτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις» σχολίασε η ΝΔ με αφορμή τη σημερινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, «ούτε η πιο ακραία συνιστώσα του δεν θα περίμενε τη δημόσια παραδοχή του κ. Τσίπρα, ότι ζήτησε από το ΔΝΤ την άμεση διακοπή του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας μας. Μεταμορφώθηκε και πάλι στο γνωστό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού για να εξευμενίσει τις συνιστώσες του και να ανταγωνιστεί το ΚΚΕ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, αναφέρει ότι «η πάγια τακτική της κυβέρνησης, του να μην λέει κουβέντα για την ταμπακέρα, συνεχίζεται. Θα θέσουν το θέμα του "λάθους" του ΔΝΤ ή θα εξακολουθήσουν να "κάνουν την πάπια" μπροστά στους δανειστές;» ρωτά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [05] Φ. Κουβέλης: Η χώρα πρέπει να απεξαρτηθεί από τις ρυθμίσεις των μνημονίων

    Η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να απεξαρτηθεί από τις ρυθμίσεις των μνημονίων δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του κόμματος.

    Η κυβέρνηση πρόσθεσε, οφείλει να ανταποκριθεί στις ευθύνες που έχει αναλάβει και «να αποδείξει ότι η χρονιά αυτή είναι η τελευταία χρονιά των θυσιών».

    Σημείωσε, μάλιστα ότι «το χρέος της ΔΗΜΑΡ είναι η προστασία των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας και των ανέργων, η άμεση δράση για την ένταξη των νέων στον κόσμο της εργασίας. Τέλος, είπε ότι η ΔΗΜΑΡ ανέλαβε την ευθύνη να συμβάλλει σημαντικά στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, και ότι, από την ίδια θέση ευθύνης αγωνίζεται αποφασιστικά για την σταθεροποίηση και την ανάκαμψη, με όρους δημοκρατίας και με την μέγιστη δυνατή προστασία της κοινωνίας.

    [06] Aκροαριστερή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

    Το ακροαριστερό, εκτός νόμου Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, με ανακοίνωσή η οποία δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα προσκείμενη στην οργάνωση.

    "Ο μαχητής μας Αλισάν Σανλί εκτέλεσε μια πράξη αυτοθυσίας την 1η Φεβρουαρίου 2013 μπαίνοντας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, του φονιά των λαών του κόσμου, στην Άγκυρα" αναφέρεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 February 2013 - 15:30:21 UTC