Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Τετάρτη θα απολογηθούν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό
  • [02] Κ. Αρβανιτόπουλος: Εθνική υπόθεση ο εξορθολογισμός του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • [03] Ολάντ: Ο γαλλικός στρατός θα παραμείνει στο Μαλί μέχρι να αποκατασταθεί η εδαφική κυριαρχία

  • [01] Την Τετάρτη θα απολογηθούν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό

    Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν από τις ανακριτικές αρχές της Κοζάνης οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό. Οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν το απόγευμα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, όπου τους απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες.

    Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

    Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν έως την Τετάρτη στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης. Μετά τις απολογίες τους, οι δύο εκ των τεσσάρων που καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των ενταλμάτων.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, από αέρος και ξηράς, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων δραστών της «διπλής» ληστείας, ενώ εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης για τον εντοπισμό πιθανής «γιάφκας» που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

    [02] Κ. Αρβανιτόπουλος: Εθνική υπόθεση ο εξορθολογισμός του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

    O εξορθολογισμός του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι εθνική υπόθεση που ξεπερνά τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές, δηλώνει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, αναφερόμενος στο νέο σχέδιο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

    Τονίζει ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να γίνουν κόμβοι αριστείας, ενώ υπογραμμίζει πως εξετάζεται η επιδότηση των μετακινήσεων που θα προκύψουν από την εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά". Σημειώνει πως η μείωση των εισακτέων δεν θα υπερβεί το 4%.

    [03] Ολάντ: Ο γαλλικός στρατός θα παραμείνει στο Μαλί μέχρι να αποκατασταθεί η εδαφική κυριαρχία

    Η Γαλλία θα αποσύρει τα στρατεύματά της από το Μαλί μόλις η χώρα αποκαταστήσει την κυριαρχία επί του εδάφους της και μια υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ αφρικανική στρατιωτική δύναμη είναι σε θέση να αναλάβει από τους γάλλους στρατιώτες, δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

    "Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη την αποστολή μας, Αλλά δεν προβλέπουμε να μείνουμε επ΄ αόριστον. Μόλις η κυριαρχία του Μαλί αποκατασταθεί, μόλις η MISMA (η αφρικανική δύναμη) είναι σε θέση να αντικαταστήσει τα δικά μας στρατεύματα, θα αποσυρθούμε", είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Μπαμακό κατά τη διάρκεια μιας μονοήμερης επίσκεψης στο Μαλί.

    Ο Ολάντ δήλωσε λίγο μετά σε μια δημόσια ομιλία πως η στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας εναντίον των ισλαμιστών μαχητών τούς προκάλεσε "βαριές απώλειες" αλλά δεν τους εξολόθρευσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 February 2013 - 19:30:22 UTC