Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή η δικογραφία για τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [02] "Απλή αμέλεια δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων"
  • [03] Απεργούν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [04] Συνάντηση Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη την Τετάρτη
  • [05] Διήμερο "λουκέτο" στις εφορίες την Πέμπτη και την Παρασκευή

  • [01] Στη Βουλή η δικογραφία για τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Στη Βουλή έφθασε η δικογραφία, μαζί με το «στικάκι», σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Στο διαβιβαστικό του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή, δεν αναγράφονται ονόματα πολιτικών αλλά ζητείται να αξιολογηθεί από τη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αν υπάρχουν «ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω CD».

    Η ποινική προκαταρκτική δικογραφία σχηματίσθηκε αυτεπάγγελτα από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προκειμένου όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, «να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε περιέλθει στο υπουργείο Οικονομικών ψηφιακός δίσκος (CD) με τα ονοματεπώνυμα Ελλήνων υπηκόων που διατηρούσαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, ο οποίος (ψηφιακός δίσκος) φέρεται να έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, καθώς επίσης και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε το περιεχόμενο αυτού από τους παραλήπτες του».

    [02] "Απλή αμέλεια δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων"

    Σε δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους αποδίδει απλή μόνο αμέλεια το πόρισμα για την αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, που είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα δύο νεαρούς ειδικούς φρουρούς στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά την γνωστοποίηση της αποφυλάκισης τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

    Ειδικότερα, η επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά Μαρία Τρουπή μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήγαγε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο 20χρονος κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών, συνέταξε σχετικό πόρισμα.

    Το πόρισμα αυτό, το οποίο παραδόθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν αποδίδει ευθύνες (πειθαρχικές και ποινικές) στην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση, αλλά απλώς διαπιστώνει μόνο αμέλεια δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων, από την προσοχή των οποίων εκ παραδρομής διέλαθε ότι το ένταλμα σύλληψης του κατηγορουμένου είχε εκδοθεί όχι μόνο για το αδίκημα της ληστείας, για το οποίο αθωώθηκε, αλλά και για την πράξη της ανθρωποκτονίας.

    Την ίδια στιγμή παράλληλη άτυπη έρευνα που έγινε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δεν διαπιστώνει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για την αποφυλάκιση. Δηλαδή δεν διαπιστώνει ευθύνες ούτε στην διευθύντρια των φυλακών, ούτε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ούτε σε δικαστικούς υπαλλήλους, απλά αναφέρει ότι έσφαλε η Εισαγγελία Αθηνών, αλλά το σφάλμα της είναι απολύτως δικαιολογημένο.

    [03] Απεργούν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία, εκφράζοντας την αντίθεσή της στις μειώσεις μισθών και στην περικοπή δαπανών στην Υγεία.

    Η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «μισθολογική εξόντωση» των γιατρών και για ένα Σύστημα Υγείας το οποίο «διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται άνω του 30%».

    Επιπλέον, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους υπαλλήλους των Δήμων, του υπουργείου Υγείας, καθώς και των υπόλοιπων φορέων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και οδηγούνται, όπως αναφέρει, σε απόλυση, εκτιμώντας ότι το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας θα πλήξει και τα νοσοκομεία.

    Η Ομοσπονδία κηρύσσει επίσης την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ως «Πανελλαδική Ημέρα Λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς Ειδικευόμενους». Τη συγκεκριμένη ημέρα όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας. Το πρωί θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας συνελεύσεις ειδικευομένων και στις 13.00 ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί, καθώς και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας (12.00 - 15.00), θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

    [04] Συνάντηση Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη την Τετάρτη

    Στις 10.00 το πρωί θα ξεκινήσει η αυριανή συνάντησητου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

    Αργότερα, στις 11.30 π.μ., ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Έμιλι Χάμπερ.

    Υπενθυμίζεται ότι για τις 13.00 είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό.

    [05] Διήμερο "λουκέτο" στις εφορίες την Πέμπτη και την Παρασκευή

    Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στις εφορίες στις 29 και 30 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις μισθολογικές μειώσεις και ττις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ.

    Αυτό αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΔΟΥ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 November 2012 - 19:30:44 UTC