Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρελθόν για τη Λεβάντε ο Γκέκας
  • [02] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Άνοιξε ο δρόμος για να επιβληθεί μνημόνιο μέχρι το 2040
  • [03] ΚΚΕ: Έχουν καταδικάσει τον λαό σε εξαθλίωση άγνωστης διάρκειας
  • [04] Fitch: Θετική η συμφωνία για την Ελλάδα
  • [05] Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τάχθηκε η Άγκελα Μέρκελ

  • [01] Παρελθόν για τη Λεβάντε ο Γκέκας

    Περίπου τρεις μήνες μετά τη συμφωνία του με την Λεβάντε, λύθηκε το συμβόλαιο συνεργασίας του Φάνη Γκέκα με την ισπανική ομάδα. Μετά από συνεδρίαση, το Δ.Σ. της ομάδας, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, αποφάσισε να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών και αφού του ευχήθηκε ό,τι καλύτερο για το μέλλον του σε επαγγλεματικό και προσωπικό επίπεδο, τον ευχαρίστησε για... «τον επαγγελματισμό και τη δουλειά του για όσο φόρεσε την φανέλα της ομάδας».

    Η λύση της συνεργασίας με τον Γκέκα ήρθε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου, Κίκο Καταλάν, ο οποίος είχε τονίσει ότι θα βρεθεί σύντομα η λύση στο θέμα του Έλληνα επιθετικού, που δεν προσέφερε τα αναμενόμενα.

    [02] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Άνοιξε ο δρόμος για να επιβληθεί μνημόνιο μέχρι το 2040

    «Οι θριαμβολογίες του κ. Σαμαρά δεν μπορούν να καλύψουν την πολιτική ανεπάρκεια του ίδιου και της κυβέρνησής του» τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού.

    Ο κ. Μαριάς υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «ήταν απών κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δεν είχε σχέδιο για τη βιωσιμότητα του χρέους και κατάφερε τελικά να ανοίξει το δρόμο για να επιβληθεί μνημόνιο μέχρι το 2040, νέο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων και πέρασμα της δημόσιας περιουσίας στα χέρια των δανειστών αντί πινακίου φακής».

    [03] ΚΚΕ: Έχουν καταδικάσει τον λαό σε εξαθλίωση άγνωστης διάρκειας

    «Επιδεικνύει απύθμενο θράσος ο πρωθυπουργός που ισχυρίστηκε ότι σημειώθηκε στο Eurogroup μία μεγάλη επιτυχία του ελληνικού λαού, τον οποίο η τρικομματική κυβέρνηση και οι προηγούμενες έχουν καταδικάσει σε εξαθλίωση άγνωστης διάρκειας, για να εξυπηρετήσουν την ελληνική κεφαλαιοκρατία και τους συμμάχους της στην ΕΕ» αναφέρει σε σχετικό του σχόλιο του ΚΚΕ, προσθέτοντας «καμία αναμονή και προσμονή δεν πρέπει να δείξει ο λαός. Αντεπίθεση τώρα».

    [04] Fitch: Θετική η συμφωνία για την Ελλάδα

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch χαρακτήρισε σήμερα "θετική" τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν το ΔΝΤ και η ευρωζώνη για τη μείωση του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας όμως τους "υψηλούς κινδύνους που συνδέονται με την εφαρμογή της".

    Μεταξύ των θεμάτων που παραμένουν μετέωρα, ο Fitch διερωτάται "πώς θα υλοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και αν οι εισροές κεφαλαίου θα είναι επαρκείς για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των τραπεζών".

    "Οι κίνδυνοι που συνδέονται με την εφαρμογή, η οποία αποτέλεσε πρόβλημα με όλα τα προγράμματα βοήθειας προς την Ελλάδα μέχρι τώρα, θα παραμείνουν υψηλοί. Δεν είναι δε βέβαιο ότι η νέα συμφωνία θα ενισχύσει επαρκώς την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών και των επενδυτών για να σταματήσει η συρρίκνωση της οικονομίας", προειδοποιεί επίσης ο οίκος Fitch.

    [05] Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τάχθηκε η Άγκελα Μέρκελ

    Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, κατά την αποψινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών που συμμετείχαν.

    Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι έχει μελετήσει λεπτομερώς όλες τις πιθανές συνέπειες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ανεύθυνο να μη δίδονταν στην Ελλάδα τα χρήματα και η χώρα να αφηνόταν να αποχωρήσει αναγκαστικά από το ευρώ.

    Στην ίδια συνεδρίαση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση μεταξύ κάποιων εκ των βουλευτών με θέμα τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρεται να δήλωσε ότι η κυβέρνηση «κάνει τα πάντα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και το κόστος και να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες (επιτυχίας)». Σύμφωνα με βουλευτές, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι θα επιθυμούσε η συζήτηση στη Βουλή για την Ελλάδα να διεξαχθεί την Πέμπτη, αλλά θεωρεί κατανοητό εάν μετατεθεί για την Παρασκευή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 November 2012 - 21:30:36 UTC