Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Διασφαλίσαμε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
  • [02] Αισιόδοξος ο Σόιμπλε για την έκβαση του προγράμματος επαναγοράς χρέους
  • [03] Ολάντ: Διαλύονται οι αμφιβολίες για την ευρωζώνη
  • [04] Μοσκοβισί: Σημείο καμπής η συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους

  • [01] Σαμαράς: Διασφαλίσαμε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

    Με την απόφαση του Eurogroup διασφαλίσαμε την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

    Ησυμφωνία ήταν αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν.

    [02] Αισιόδοξος ο Σόιμπλε για την έκβαση του προγράμματος επαναγοράς χρέους

    «Σχετικά βέβαιος» ότι το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους από την Ελλάδα θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και διαβεβαίωσε ότι οι τελευταίες αποφάσεις δεν κοστίζουν χρήματα στον Γερμανό φορολογούμενο, συνεπάγονται ωστόσο απώλειες περίπου 130 εκατομμυρίων για τον κρατικό προϋπολογισμό. Τόνισε δε ότι, αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τότε θα πρόκειται για «αδύνατη αποστολή» («Mission Impossible»).

    «Για αυτό τον λόγο η διαδικασία είναι συνδεδεμένη με έναν πολύπλοκο μηχανισμό και θα παραμείνει έτσι τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος πάντως έκανε λόγο για έναν «καλό συμβιβασμό», για τη στήριξη της Ελλάδας και τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία του εγχειρήματος.

    «Θεωρούμε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και εξήγησε ότι τα απαιτούμενα κεφάλαια για την επαναγορά θα προέλθουν από το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης και από την πώληση «T-bills». Υπογράμμισε δε ότι το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αξιολογήσουν στις 13 Δεκεμβρίου, εάν, μετά το πρόγραμμα επαναγοράς, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους. Παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχει ακόμη ένα μικρό «κενό» στη χρηματοδότηση του προγράμματος μέχρι το 2016. Σε ό,τι αφορά την παραίτηση της Γερμανίας από τα μερίδιό της στα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Σόιμπλε έκανε λόγο για μια «πράξη δικαιοσύνης» και υποστήριξε ότι αποτελεί μέρος της αλληλεγγύης σε μια δύσκολη στιγμή.

    [03] Ολάντ: Διαλύονται οι αμφιβολίες για την ευρωζώνη

    "Η επίλυση της ελληνικής κρίσης" θα επιτρέψει να διαλυθούν "όλες οι αμφιβολίες για το μέλλον της ευρωζώνης", δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι μαζί με τον Βέλγο πρωθυπουργό Έλιο Ντι Ρούπο.

    "Η επίλυση της ελληνικής κρίσης θα επιτρέψει τώρα να διαλυθούν όλες οι αμφιβολίες για το μέλλον της ευρωζώνης, την ακεραιότητά της, τη βιωσιμότητά της", δήλωσε ο Ολάντ, αναφερόμενος στη συμφωνία που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας για τα μέσα μείωσης του ελληνικού χρέους.

    [04] Μοσκοβισί: Σημείο καμπής η συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους

    Η συμφωνία για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας είναι ένα "σημείο καμπής" στην κρίση που θα πρέπει να συνεισφέρει στη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

    Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στον συμβιβασμό αυτό, που αποτελεί, όπως είπε, εγγύηση "αξιοπιστίας". "Μια συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ θα είχε χάσει σε αξιοπιστία", διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ουάσιγκτον επέμεινε στο ότι το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα πρέπει "να εξεταστεί με σοβαρό τρόπο".

    "Αυτό είναι ένα σημείο καμπής, μια συμφωνία πιο σημαντική από ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα", δήλωσε ο υπουργός μετά την μακρά νύχτα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

    "Όλα αυτά ήταν πολύ περίπλοκα και διήρκεσαν πολύ, καθώς το ζητούμενο δεν ήταν να βρεθεί μια ακόμη προσωρινή λύση", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η συμφωνία είναι "πολύ σημαντική τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον ελληνικό λαό, που έχει ανάγκη την άρση της αβεβαιότητας για την ανάπτυξη της οικονομίας του και "για την ευρωζώνη, γιατί ξαναδίνει σταθερότητα και επιτρέπει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης".

    Επιμέλεια: Χ. Κωσταντόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 November 2012 - 17:30:29 UTC