Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στουρνάρας: Αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσει ο κόσμος
  • [02] Αφαιρέθηκαν οι επτά τίτλοι του Άρμοστρονγκ στο Γύρο της Γαλλίας
  • [03] Κεδίκογλου: Ο μεγάλος αντίπαλός μας είναι πλέον ο χρόνος
  • [04] Μειωμένες τιμές στα φάρμακα από 1ης Νοεμβρίου
  • [05] «Δεν προβλέπεται έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα»
  • [06] Ένας στους πέντε Ισπανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας
  • [07] Αναμένεται συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού
  • [08] Ολυμπιακός: Χωρίς Σιόβα η αποστολή για τον αγώνα με την Μονπελιέ

  • [01] Στουρνάρας: Αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσει ο κόσμος

    Οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την είσπραξη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας πως «αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσει ο κόσμος».

    Στο μεταξύ, υπερψηφίστηκεαπό τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (και καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα) η διάταξη που επιτρέπει την πλήρη αποκρατικοποίηση των στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ.

    Από το νομοσχέδιο για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, αποσύρθηκε η διάταξη (άρθρο 3 παρ. 3) που υπήγαγε στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όλα τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται ή προορίζονται για τη στέγαση υπηρεσιών του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων που υπάγονται εξ ολοκλήρου σ' αυτά.

    Υπενθυμίζεται πως η διάταξη είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς η περιγραφόμενη περιουσία των ΑΕΙ και ΤΕΙ, μεταβιβαζόταν«χωρίς αντάλλαγμα» στο Ταμείο, το οποίο προωθεί την αποκρατικοποίηση και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

    [02] Αφαιρέθηκαν οι επτά τίτλοι του Άρμοστρονγκ στο Γύρο της Γαλλίας

    Η αναμενόμενη απόφαση αφαίρεσης των επτά τίτλων του Λανς Άρμστρονγκ στον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας επισημοποιήθηκε σήμερα και ο Αμερικανός «θρύλος» της ποδηλασίας τιμωρήθηκε και με δια βίου αποκλεισμό. Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σήμερα η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας (UCI) ανακοίνωσε την απόφασή της να επικυρώσει τις ποινές που του είχε ήδη επιβάλλει ο Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ των ΗΠΑ, "USADA".

    [03] Κεδίκογλου: Ο μεγάλος αντίπαλός μας είναι πλέον ο χρόνος

    «Ο μεγάλος αντίπαλός μας είναι πλέον ο χρόνος. Ο πρωθυπουργός είπε και στις Βρυξέλλες ότι έχουμε μια καταληκτική ημερομηνία, τη 16η Νοεμβρίου (οπότε) τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται. Συνεπώς, μέχρι τότε πρέπει να έχουμε λύσει τα άλλα ζητήματα. Το Eurogroup είναι στις 12 Νοεμβρίου και οι προθεσμίες πιέζουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και εκτίμησε πως είναι κοντά η συμφωνία για τα εργασιακά.

    «Πρώτα απ' όλα, αυτή η δόση δεν είναι σαν τις άλλες. Είναι κρίσιμα χρήματα, γιατί είναι σε μια πολύ καθοριστική φάση του ελληνικού προγράμματος. Είναι - αυτή τη φορά - τα χρήματα που θα πάρουμε πολύ περισσότερα από αυτά που θυσιάζουμε. Η Ευρώπη παίρνει αποφάσεις που αλλάζουν τη μορφή της. Αποφάσεις που εμείς κρίνουμε ότι είναι στη θετική κατεύθυνση και το λέγαμε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει μέσα στο παιχνίδι, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει. Σκεφτείτε, τώρα που παίρνονται αυτές οι αποφάσεις, η Ελλάδα να είχε εξοστρακιστεί, όπως, ίσως, να επιθυμούσαν ορισμένοι. Είναι μια οδυνηρή προσπάθεια, είναι μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, αλλά, επίσης, υπηρετούμε μια αδήριτη εθνική ανάγκη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [04] Μειωμένες τιμές στα φάρμακα από 1ης Νοεμβρίου

    Μειώσεις μεσοσταθμικά έως και 16% επιτυγχάνονται σε 12.500 σκευάσματα, σύμφωνα με το νέο, διορθωμένο δελτίο τιμών, το οποίο ισχύει από σήμερα για τις φαρμακευτικές εταιρείες και για τους πολίτες από 1η Νοεμβρίου. Το υπουργείο Υγείας αναμένει από το νέο δελτίο τιμών εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ.

    Ωστόσο, οι φαρμακευτικές εταιρείες αδυνατούν, όπως ισχυρίζονται, να τιμολογήσουν τα προϊόντα τους με βάση το νέο δελτίο τιμών, κάνοντας λόγο για λάθη και παραλείψεις που παρατηρούνται ακόμα και στο νέο διορθωμένο δελτίο που εκδόθηκε αργά την Κυριακή, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις στην αγορά, όπως καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

    «Οι ελλείψεις στα φάρμακα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής αγοράς. Φάρμακα όπως κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά και αντιθυρεοειδικά λείπουν από την αγορά», σημειώνει ο ΦΣΑ.

    [05] «Δεν προβλέπεται έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα»

    Την πεποίθηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματετύσεις της Αθήνας με την τρόικα, εξέφρασε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν.

    «Οι τεχνικές συνομιλίες για τα τελευταία δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα με τις ελληνικές αρχές βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε ο κ. Ο' Κόνορ, προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

    Ερωτηθείς αν προβλέπεται έκτακτη συνδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα, ο κ. Ο' Κόνορ απάντησε ότι, προς το παρόν, δεν προβλέπεται καμία έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, εκτός από την τακτική στις 12 Νοεμβρίου. Δήλωσε, ωστόσο, ότι είναι πιθανόν να συγκληθεί, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε με φυσική παρουσία, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Αυτή τη στιγμη, όμως, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σημείωσε.

    Πάντως, ο Γκι Σουλέρ, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ξεκαθάρισε ότι αυτή την εβδομάδα δεν πρόκειται να γίνει συνεδρίαση του Eurogroup.

    [06] Ένας στους πέντε Ισπανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

    Ένας στους πέντε Ισπανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (INE).

    Σύμφωνα με την INE, το 21,1% των 47 εκατομμυρίων κατοίκων της Ισπανίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με λιγότερα από 7.355 ευρώ το χρόνο.

    Το φετινό ποσοστό εμφανίζεται ελαφρά μειωμένο σε σχέση με πέρυσι οπότε είχε αγγίξει το 21,8%. Η μικρή αυτή βελτίωση φαίνεται να οφείλεται στην αύξηση των ηλικιωμένων, οι συντάξεις των οποίων αποτελούν ένα σχετικά σταθερό εισόδημα, εκτιμά η INE.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [07] Αναμένεται συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

    Τα δύο φιλοευρωπαϊκά κόμματα που κέρδισαν τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία, οι Φιλελεύθεροι και οι Εργατικοί, αναμένεται να καταλήξουν σε μία εβδομάδα σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

    Επικαλούμενο πηγές στους κόλπους των δύο κομμάτων, οι οποίες μετέχουν στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, το NOS διευκρίνισε ότι η συμφωνία αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [08] Ολυμπιακός: Χωρίς Σιόβα η αποστολή για τον αγώνα με την Μονπελιέ

    Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Μονπελιέ της Γαλλίας, αύριο. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δούλεψε πολύ στην τακτική, την αμυντική και την επιθετική λειτουργία, αλλά και στις στημένες φάσεις.

    Σε ό,τι αφορά στους τραυματίες, ο Δημήτρης Σιόβας έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, όπως και ο Γιάννης Φετφατζίδης, ενώ ο Αριέλ Ιμπαγάσα έκανε θεραπεία και αερόβιο πρόγραμμα. Απαντες αποκλείστηκαν από την αποστολή. Κανονικά με την ομάδα γυμνάστηκε ο Τάσος Παπάζογλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 October 2012 - 12:31:00 UTC