Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία της Aegean με την MIG για την εξαγορά της Olympic Air
  • [02] Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ι. Μιχελογιαννάκης
  • [03] Σώος ο Φινλανδός πρωθυπουργός μετά από απόπειρα επίθεσης εναντίον του
  • [04] Ντέρμπι "αιωνίων" στο μπάσκετ
  • [05] Χρυσοχοΐδης: Η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να γίνει με το σημερινό ΠΑΣΟΚ
  • [06] ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση καταφεύγει σε ψεύτικες ελπίδες και απαιτεί από το λαό να σκύψει το κεφάλι»
  • [07] Παρατάθηκαν έως 31 Οκτωβρίου οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • [08] Κινητοποιήσεις δικαστικών υπαλλήλων
  • [09] Απεργία στις 24 Οκτωβρίου ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ
  • [10] Σύσκεψη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

  • [01] Συμφωνία της Aegean με την MIG για την εξαγορά της Olympic Air

    Στην αεροπορική εταιρεία Aegean περνά η Olympic Air. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την αεροπορική αγορά, δύο ελληνικές εταιρίες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον σκληρό ανταγωνισμό που επικρατεί στο χώρο. Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Aegean και η Marfin Investment Group συμφώνησαν στην πώληση του 100% της Olympic Air στην Aegean, αντί του ποσού των 72 εκατομμυρίων ευρώ με τμηματική καταβολή των μετρητών.

    Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Οlympic Air θα καταστεί θυγατρική της εισηγμένης Aegean. Οι δυο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν η καθεμιά το όνομα και τα σήματα τους καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα ενοποιηθούν ώστε να προκύψουν οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακας και η βελτιστοποίηση στην αξιοποίηση στόλου και δικτύου με γνώμονα την ακόμη καλύτερη κάλυψη των αναγκών των επιβατών τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.

    Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της εγκρίσεώς της από τις Αρχές Ανταγωνισμού, βάσει της οποίας θα προσδιορισθεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της. Η συναλλαγή δεν διαφοροποιεί την σημερινή μετοχική βάση της Aegean.

    [02] Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ι. Μιχελογιαννάκης

    Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ γνωστοποίησε ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη και τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    [03] Σώος ο Φινλανδός πρωθυπουργός μετά από απόπειρα επίθεσης εναντίον του

    Ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν δεν τραυματίστηκε σήμερα από την απόπειρα ενός άνδρα να του επιτεθεί με μαχαίρι, αναφέρει η εφημερίδα Helsingin Sanomat στην ιστοσελίδα της.

    Ο Κατάινεν έκανε προεκλογική εκστρατεία στην πόλη Τούρκου, στη δυτική Φινλανδία, όταν ένας άνθρωπος τον πλησίασε κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

    Οι σωματοφύλακες του Κατάινεν σταμάτησαν τον άνθρωπο αυτό, ο οποίος απομακρύνθηκε από την αστυνομία που του φόρεσε χειροπέδες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Τα κίνητρα του άνδρα παραμένουν άγνωστα.

    Επιμέλεια: Χ. Κωσταντόπουλος

    [04] Ντέρμπι "αιωνίων" στο μπάσκετ

    Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν στο ΟΑΚΑ (18:45, ΝΕΤ) στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς.

    Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό και σύμφωνα με την παράδοση το ΟΑΚΑ θα αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε μόλις 3 «διπλά» μετά το 2000.

    [05] Χρυσοχοΐδης: Η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να γίνει με το σημερινό ΠΑΣΟΚ

    Tην εκτίμηση ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ επισκέφθηκε την Ελλάδα ενόψει εκλογών, καθώς «η γερμανική πολιτική θα έχει ως κεντρικό της διακύβευμα την Ελλάδα», έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν γίνεται γιατί μας αγαπούν ή μας μισούσαν μέχρι τώρα. Είναι γιατί πλέον το κεντρικό ζήτημα θα είναι η Ευρώπη και πάνω σε αυτό θα χτιστεί η νέα γερμανική πολιτική».

    Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «η κεντροαριστερά σήμερα, έχει χάσει -δυστυχώς - ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού της ακροατηρίου το οποίο μετακινήθηκε κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ. Έχει πρόβλημα κοινωνικών συμμαχιών και κενό εκπροσώπησης. Έχουν γίνει σημαντικά, στρατηγικού χαρακτήρα λάθη, τα οποία έχουν οδηγήσει σε στρατηγικό αδιέξοδο».

    Προχώρησε δε περισσότερο λέγοντας πως η ανασύσταση της Κεντροαρσιτεράς δεν μπορεί να γίνει με το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

    [06] ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση καταφεύγει σε ψεύτικες ελπίδες και απαιτεί από το λαό να σκύψει το κεφάλι»

    «Η κυβέρνηση καταφεύγει στις χιλιοειπωμένες ψεύτικες ελπίδες και τρομοκρατικά διλήμματα και με θράσος απαιτεί από το λαό να σκύψει το κεφάλι και, κυριολεκτικά, να πεινάσει για να μην ζημιωθούν από την κρίση αυτοί που τον ληστεύουν, το ελληνικό και ξένο μεγάλο κεφάλαιο», αναφέρει, σε σχόλιό του, του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

    [07] Παρατάθηκαν έως 31 Οκτωβρίου οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Παρατάθηκαν έως 31 Οκτωβρίου 2012, οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Οι σύμβουλοι του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, έχουν κατέλθει σε κινητοποιήσεις, λόγω των δρομολογούμενων σε βάρος τους οικονομικών περικοπών.

    [08] Κινητοποιήσεις δικαστικών υπαλλήλων

    Δίωρες στάσεις εργασίας (από 9 π.μ. έως 11 π.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιήσουν στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2012, οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

    Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας» αποφάσισε πλέον των συγκεκριμένων δύο στάσεων εργασίας, την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 23 Οκτωβρίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών και την επόμενη ημέρα στο Εφετείο Αθηνών.

    [09] Απεργία στις 24 Οκτωβρίου ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ

    Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις Τράπεζες την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, με αφορμή την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας στου Βουλή, με την οποία επιχειρείται η ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

    [10] Σύσκεψη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

    Τα σενάρια για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2013 και θα αντικαταστήσει τους άλλους φόρους που επιβάλλονται σήμερα στα ακίνητα εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση

    Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η εφαρμογή του φόρου με συντελεστές που θα ξεκινούν από 0,1% και θα φθάνουν το 2% για ακίνητη περιουσία μεγάλης αντικειμενικής αξίας. Παράλληλα, εξετάζεται ο φόρος να εφαρμοσθεί επί του συνόλου της αντικειμενικής αξίας χωρίς αφορολόγητο όριο στην οποία θα προσμετρούνται και τα αγροτεμάχια που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος. Αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν ότι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί και ότι αυτό θα γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 October 2012 - 14:30:46 UTC