Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά
  • [02] Πρωτιά Τουρκίας σε φυλακισμένους δημοσιογράφους
  • [03] Μετεγχειρητικό ύγρωμα παρουσίασε ο Αντ. Ρουπακιώτης
  • [04] Στο δρόμο αύριο τα άτομα με αναπηρία για συντάξεις, επιδόματα
  • [05] Υπέρ του Ομπάμα οι «Λος Άντζελες Τάιμς»
  • [06] Η Ρεάλ θέλει τον Ασλεϊ Κόουλ
  • [07] Εκδηλώσεις για την παρουσίαση των νέων Windows 8
  • [08] Νέο έντυπο λογαριασμού από τη ΔΕΗ
  • [09] Παραιτήθηκε το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ν. Σαλάτας
  • [10] Διαψεύδει το Βερολίνο δημοσίευμα για "τελεσίγραφο" Μέρκελ προς Κάμερον
  • [11] FT: "Τελεσίγραφο" Μέρκελ προς Κάμερον για τον προϋπολογισμό της ΕΕ
  • [12] Ο λιβανικός στρατός αποφασισμένος να αποκαταστήσει την τάξη
  • [13] Διαψεύδει ο Λάγκερφελντ ότι είπε ηλίθιο τον Ολάντ
  • [14] Χιλιάδες «εξωγήινοι» στο Λονδίνο

  • [01] Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά

    Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, αλλά και για τις εξελίξεις στις συνομιλίες με την τρόικα, κυρίως σε ότι αφορά στα εργασιακά, αναμένεται να ενημερώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, σε συνάντηση που θα έχουν αύριο, στις 3 το μεσημέρι, στη Βουλή.

    Στο μεταξύ, κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, βρίσκεται η ελληνική πλευρά, όπως προκύπτει και από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο υπουργός Εργασίας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων, απέφυγε όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες ή στο περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η ελληνική πλευρά φαίνεται να διασφαλίζει τη «διάσωση» των τριετιών, έως την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου. Η τρόικα υποστηρίζει ότι οι τριετίες έχουν καταργηθεί με την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου, στο οποίο αναφέρεται η αντικατάσταση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας από έναν "ελάχιστο μισθό".

    Στο θέμα αυτό, το υπουργείο Εργασίας βασίζεται στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 28.2.2012, που προέβλεπε μεταξύ άλλων, τη μείωση των κατώτατων ορίων μισθών κατά 22%, και κατά 32% για νέους κάτω των 25 ετών, «μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής».

    Στην ίδια Πράξη, γίνεται ειδική αναφορά στα επιδόματα «ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας», που διατηρούνται και μετά τη λήξη ή την καταγγελία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ καταργούνται όλα τα άλλα.

    Σε θετικό δρόμο κινείται η διαπραγμάτευση για το ζήτημα του ύψους των αποζημιώσεων. Το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει προσπάθεια, ώστε να μη θιγούν από τις αλλαγές οι παλαιοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Η μείωση των αποζημιώσεων θα αφορά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και θα είναι ανάλογη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά όχι μικρότερη από τους 12 μισθούς, που δίνονται σήμερα, για 16 χρόνια υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη.

    Σε ότι αφορά στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την καθιέρωση 6ημερης εργασίας σε ορισμένους κλάδους, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να μπορεί να γίνει μέσω ατομικών συμφωνιών μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη, ενώ η ελληνική πλευρά προκρίνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την επικύρωσή τους με επιχειρησιακή συμφωνία.

    [02] Πρωτιά Τουρκίας σε φυλακισμένους δημοσιογράφους

    Η Τουρκία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στον αριθμό των φυλακισμένων δημοσιογράφων τονίζει σε έκθεσή της που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ), η οποία καταγγέλλει "μια από τις πιο εκτεταμένες επιχειρήσεις καταστολής της ελευθερίας του Τύπου στην πρόσφατη ιστορία".

    Η οργάνωση αυτή, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη, παραθέτει τα ονόματα 76 δημοσιογράφων οι οποίοι ήσαν φυλακισμένοι στην Τουρκία την 1η Αυγούστου, εκ των οποίων, τουλάχιστον οι 61 κρατούνται για δημοσιεύματά τους ή για δραστηριότητες συλλογής πληροφοριων". Οι λόγοι για τους οποίους φυλακίστηκαν οι υπόλοιποι 15 δημοσιογράφοι είναι λιγότερο σαφείς, για το λόγο αυτό χρειάζεται βαθύτερη έρευνα, τονίζει η CPJ.

    Σύμφωνα με την οργάνωση, βάσει των αριθμών, η Τουρκία κατέχει το παγόσμιο ρεκόρ στον αριθμό των φυλακισμένων δημοσιογράφων, ξεπερνώντας άλλες, πιο καταπιεστικές χώρες, όπως το Ιράν, η Ερυθραία και η Κίνα. Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου το 70% των φυλακισμένων δημοσιογράφων κρατούνται για τις υποτιθέμενες σχέσεις τους με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ, με την κατηγορία της "συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση".

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [03] Μετεγχειρητικό ύγρωμα παρουσίασε ο Αντ. Ρουπακιώτης

    Αδιαθεσία παρουσίασε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, και από την αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε, προέκυψε -σύμφωνα με το σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν- «μετεγχειρητικό ύγρωμα».

    Κατόπιν τούτου, εισήχθη στο χειρουργείο, όπου έγινε παροχέτευση. Η μετεγχειρητική εικόνα είναι σταθερή και ο ασθενής νοσηλεύεται στον θάλαμο νοσηλείας του στην νευροχειρουργική κλινική.

    [04] Στο δρόμο αύριο τα άτομα με αναπηρία για συντάξεις, επιδόματα

    Κάλεσμα για συμμετοχή όλων των ατόμων με αναπηρία στην αυριανή κινητοποίηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) που θα πραγματοποιηθεί σε 37 Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

    Η κινητοποίηση στην Αθήνα, παράλληλα με άλλες 36 πόλεις, θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

    Ο λόγος της κινητοποίησης αφορά περισσότερα από 70.000 ΑμεΑ, που όπως δήλωσε ο κ. Βαρδακαστάνης είναι επί μακρό χρονικό διάστημα, μέχρι και 14 μήνες, στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ και των οποίων η σύνταξη και το επίδομα έχει ανασταλεί μέχρι να γίνει η επανεξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική γνωμάτευση.

    Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ χαρακτήρισε τα ΚΕΠΑ ως «μια δημοσιονομική-κοινωνική γκιλοτίνα» και μίλησε για «πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά το υπουργείο Εργασίας».

    Η Συνομοσπονδία ζητάει την επαναχορήγηση της σύνταξης ή του προνοιακού επιδόματος αναπηρίας αναδρομικά, από την ημερομηνία αίτησης για επανεξέταση.

    [05] Υπέρ του Ομπάμα οι «Λος Άντζελες Τάιμς»

    Μία από τις κύριες αμερικανικές εφημερίδες, η «Λος Άντζελες Τάιμς», προσέφερε την υποστήριξή της στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο επειδή κρίνει πως η χώρα επωφελήθηκε από τη σταθερότητα που εξασφάλισε με την προεδρία του.

    «Το έθνος υπηρετήθηκε καλά από το σταθερό τρόπο ηγεσίας που αποτύπωσε ο πρόεδρος Ομπάμα. Αξίζει μια δεύτερη θητεία», εκτιμά η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της.

    Μολονότι οι αντίπαλοί του τον κατηγόρησαν ότι είναι σοσιαλιστής και μουσουλμάνος, «επέδειξε ωριμότητα, λιγότερο ιδεολόγος παρά πραγματιστής, περισσότερο συνετός παρά αλλαζόνας», συνεχίζουν οι "Λος Άντζελες Τάιμς".

    Για την εφημερίδα, αν εκλεγεί ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του, ο Μιτ Ρόμνεϊ, θα επιδεινώσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρα «δαπανώντας με εξωφρενικό τρόπο για την άμυνα την ώρα που τελειώνει ακόμη και ο τελευταίος από τους πολέμους της εποχής Μπους (σ.σ.: στο Ιράκ και το Αφγανιστάν)».

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Η Ρεάλ θέλει τον Ασλεϊ Κόουλ

    Η Ρεάλ Μαδρίτης κινείται για την απόκτηση του Ασλεϊ Κόουλ από την Τσέλσι. Σύμφωνα με σημερινά δημοσίευματα των αγγλικών ΜΜΕ, η διάσημη ισπανική ομάδα είναι έτοιμη να κάνει πρόταση στους «μπλε», ύψους 10 εκατ. ευρώ για να πάρει, τον Ιανουάριο, τα δικαιώματα του αριστερού μπακ της εθνικής Αγγλίας.

    Ο 31χρονος άσος έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι έως το καλοκαίρι του 2013, αλλά η ομάδα της Μαδρίτης πιστεύει ότι θα μπορέσει να αποκτήσει τα δικαιώματα του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

    Για την απόκτηση του Αγγλου άσου ενδιαφέρονται επίσης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μίλαν και η Ανζί.

    [07] Εκδηλώσεις για την παρουσίαση των νέων Windows 8

    Η Microsoft Ελλάς ανακοίνωσε ότι διοργανώνει εκδηλώσεις (roadshows) σε διάφορες ελληνικές πόλεις για την παρουσίαση των νέων Windows 8 σε επαγγελματίες που ασχολούνται με την εμπορία και πώληση προϊόντων λογισμικού και υλικού (hardware).

    Στόχος των παρουσιάσεων είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των συγκεκριμένων επαγγελματιών με τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Εκτός από τα Windows 8, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Office 2013, την επόμενη έκδοση της «σουίτας γραφείου» της Microsoft, καθώς και για τον Windows Server 2012, ο οποίος ήδη διατίθεται στην αγορά.

    Οι πόλεις όπου θα λάβουν χώρα οι παρουσιάσεις και οι αντίστοιχες ημερομηνίες διεξαγωγής τους, είναι οι εξής: Ρόδος (30/10), Ιωάννινα (1/11), Θεσσαλονίκη (5/11), Καβάλα (6/11), Χανιά (14/11), Ηράκλειο (15/11), Καλαμάτα (19/11), Πάτρα (21/11) και Λάρισα (3/12).

    Για περισσότερες πληροφορίες και για το αναλυτικό πρόγραμμα ανά πόλη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: http://www.microsoft.com/hellas/events/W8_Roadshow.aspx, .

    [08] Νέο έντυπο λογαριασμού από τη ΔΕΗ

    Νέο έντυπο λογαριασμού αποστέλλει από σήμερα η ΔΕΗ στους πελάτες της με στόχο, όπως αναφέρει, την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Ο νέος λογαριασμός είναι μονόφυλλος, δηλαδή πιο φιλικός για το περιβάλλον και ο σχεδιασμός του βασίστηκε σε αποτελέσματα έρευνας καταναλωτών που διενήργησε η ΔΕΗ.

    Στη μπροστινή όψη του εντύπου θα αναγράφονται τα πιο σημαντικά στοιχεία του λογαριασμού, όπως το συνολικό ποσό πληρωμής, οι χρεώσεις που περιλαμβάνει ο λογαριασμός συνοπτικά, η συνολική κατανάλωση ρεύματος, η ημερομηνία, ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής και η ημερομηνία της επόμενης καταμέτρησης. Επίσης, θα εμφανίζονται μηνύματα που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πελατών και την εξοικονόμηση ενέργειας.

    Στην πίσω όψη του εντύπου θα εμφανίζονται αναλυτικά όλες οι χρεώσεις του λογαριασμού που αναφέρονται στην μπροστινή όψη συνοπτικά. Πρόκειται για τις χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα και τις χρεώσεις υπέρ τρίτων (Δήμοι, ΕΡΤ κ.λπ.), που εισπράττει η ΔΕΗ.

    [09] Παραιτήθηκε το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ν. Σαλάτας

    Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να σηματοδοτούνται στο χώρο των δικαστών και εισαγγελέων, μετά τη σημερινή παραίτηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Νίκου Σαλάτα, και μετά τις καταγγελίες για παραποίηση του ψηφίσματος της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, ότι δεν ανταποκρινόταν πλήρως σε όσα είχαν αποφασιστεί κατά τις εργασίες της συνέλευσης.

    «Δυστυχώς διαπίστωσα την εκ των έσω υπονόμευση του συνδικαλιστικού αγώνα» των δικαστών, υπογραμμίζει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Σαλάτας, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι παραιτήθηκε «προκειμένου να μην είναι συμμέτοχος σε καμιά περίπτωση του διαφαινόμενου εκφυλισμού και υποβάθμισης του συνδικαλισμού ως πυλώνος της Δημοκρατίας».

    Σημειώνεται ότι πριν την παραίτηση του κ. Σαλάτα είχε προηγηθεί ψήφισμα τεσσάρων δικαστών, που κατήγγειλαν την αλλοίωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕ. Μάλιστα, οι τρεις εξ αυτών, οι Χριστόφορος Σεβαστίδης, Κωνσταντίνος Σαργιώτης και Χαράλαμπος Σεβαστίδης, είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, ενώ η τέταρτη, η Μαρία Κουβαρά, είναι απλό μέλος της Ένωσης.

    [10] Διαψεύδει το Βερολίνο δημοσίευμα για "τελεσίγραφο" Μέρκελ προς Κάμερον

    Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, "διέψευσε επισήμως το δημοσίευμα" του σημερινού φύλλου της εφημερίδας "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" σύμφωνα με το οποίο η καγκελάριος προτίθεται να απειλήσει τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον με ματαίωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Νοεμβρίου, αν αυτός επιμείνει στις θέσεις του σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

    "Η γερμανική κυβέρνηση έχει κάθε συμφέρον να επιτύχει αυτή η σύνοδος του Νοεμβρίου", δήλωσε σήμερα ο Ζάιμπερτ στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, αναφερόμενος στην υποστήριξη του Βερολίνου προς την πρόταση του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ να συνεδριάσει εκτάκτως η ΕΕ το Νοέμβριο σχετικά με το σχέδιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020.

    Οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" γράφουν σήμερα επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις πως "η Γερμανία σκοπεύει να προειδοποιήσει τη Βρετανία ότι θα επιδιώξει τη ματαίωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του επόμενου μήνα, εάν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιμείνει να ασκήσει βέτο επί οποιασδήποτε συμφωνίας επί του προϋπολογισμού της ΕΕ προβλέπει οτιδήποτε άλλο εκτός του παγώματος των δαπανών". Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, "η κα Μέρκελ προσπαθεί να πείσει τον κ. Κάμερον να υποστηρίξει μια γερμανική συμβιβαστική λύση που θέτει ως ανώτατο όριο δαπανών το 1% του ΑΕΠ της Ένωσης".

    Επιμέλεια : Γ. Αγγελόπουλος

    [11] FT: "Τελεσίγραφο" Μέρκελ προς Κάμερον για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ προτίθεται να απειλήσει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον με ματαίωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Νοεμβρίου, αν επιμείνει στις θέσεις του σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

    "Η Γερμανία σκοπεύει να προειδοποιήσει τη Βρετανία ότι θα επιδιώξει την ματαίωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του επόμενου μήνα, εάν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιμείνει να ασκήσει βέτο επί οποιασδήποτε συμφωνίας επί του προϋπολογισμού της ΕΕ προβλέπει οτιδήποτε άλλο εκτός του παγώματος των δαπανών", αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

    "Η κα Μέρκελ προσπαθεί να πείσει τον κ. Κάμερον να υποστηρίξει μία γερμανική συμβιβαστική λύση που θέτει ως ανώτατο όριο δαπανών το 1% του ΑΕΠ της Ενωσης", σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι είναι έτοιμος να θέσει βέτο στο σχέδιο του προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εάν αυτό περιλαμβάνει απαράδεκτες αυξήσεις δαπανών, αφήνοντας να διαφανεί η προοπτική μακροχρόνιων και δύσκολων διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου κορυφής στις 22 και 23 Νομεβρίου.

    [12] Ο λιβανικός στρατός αποφασισμένος να αποκαταστήσει την τάξη

    Ο λιβανικός στρατός δηλώνει αποφασισμένος να αποκαταστήσει την τάξη και την ειρήνη στη χώρα έπειτα από τις ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες και ενόπλους στη Βηρυτό μετά τη δολοφονία του επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών της αστυνομίας στρατηγού ελ-Χάσαν.

    «Είμαστε αποφασισμένοι να καταστείλουμε κάθε προσβολή στην ασφάλεια και να διασφαλίσουμε την ειρήνη για τους πολίτες...καλούμε όλους τους πολιτικούς ηγέτες να είναι προσεκτικοί στην έκφραση των θέσεων και απόψεών τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του λιβανικού στρατού.

    «Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών έδειξαν χωρίς καμία σκιά αμφιβολίας ότι η χώρα περνά πολύ κρίσιμες στιγμές και ότι η ένταση έχει φθάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδο σε ορισμένες περιοχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [13] Διαψεύδει ο Λάγκερφελντ ότι είπε ηλίθιο τον Ολάντ

    Ο σχεδιαστής του Οίκου Channel Καρλ Λάγκερφελντ διέψευσε ότι χαρακτήρισε τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ "ηλίθιο" σε συνέντευξή του στην ισπανική έκδοση του περιοδικού Marie Claire, τονίζοντας πως ήταν λάθος στη μετάφραση.

    "Προφανώς και δεν είπα κάτι τέτοιο και για τον λόγο αυτό δεν ζήτησα συγγνώμη", τόνισε ο Λάγκερφλεντ στο δελτίο ειδήσεων του France 2. "Δυστυχώς δεν μιλάω ισπανικά και έτσι δεν ξέρω τι ακριβώς έγραψαν", δήλωσε ο διάσημος σχεδιαστής.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [14] Χιλιάδες «εξωγήινοι» στο Λονδίνο

    Οι φανατικοί της τηλεοπτικής σειράς Star Trek έγραψαν ιστορία το Σάββατο όταν ξεπέρασαν το ρεκόρ της μεγαλύτερης συγκέντρωσης ανθρώπων που έχουν ντυθεί όπως οι χαρακτήρες τηλεοπτικής σειράς.

    Περισσότεροι από 1.000--συγκεκριμένα 1.083--θαυμαστές της δημοφιλούς σειράς συμμετείχαν ντυμένοι εξωγήινοι και όχι μόνο στο συνέδριο "Destination Star Trek London".

    Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 1.040 στο ετήσιο συνέδριο των φίλων του Star Trek στο Λας Βέγκας.

    Στο συνέδριο του Λονδίνου συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 fans της σειράς.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 October 2012 - 10:31:16 UTC