Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Παναγιωτόπουλος: Δεν πρέπει να μειωθούν άλλο οι μισθοί των στρατιωτικών
  • [02] Πυρκαγιά στη Λακωνία
  • [03] Χωρίς προβλήματα η έξοδος
  • [04] Ενισχύσεις 1,1 δισ. ευρώ θα καταβληθούν τον Οκτώβριο στους αγρότες
  • [05] Υπέγραψε για τρία χρόνια ο Μασάδο, ακολουθεί ο Κοντρέρας
  • [06] Υπέγραψε μέχρι το 2015 ο Κουίνσι

  • [01] Π. Παναγιωτόπουλος: Δεν πρέπει να μειωθούν άλλο οι μισθοί των στρατιωτικών

    Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας και έχει ήδη προχωρήσει σε δραστικές περικοπές, όχι, όμως, εις βάρος της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, δήλωσε σήμερα από τα Χανιά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο επίσκεψής του σε στρατιωτικές μονάδες της περιοχής.

    Ο Π. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης, τον Ναύσταθμο Κρήτης και την V Μεραρχία Κρητών και είχε συναντήσεις με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Αναφερόμενος στο θέμα των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: οι περικοπές γίνονται υπό δύο προϋποθέσεις: ότι δεν πειράζουμε και δεν πρόκειται να πειράξουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους, που είναι πάνω από όλα και πριν από όλα. Μια δεύτερη προϋπόθεση, ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες περικοπές στους μισθούς των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ένα κομμάτι του ελληνικού λαού που σηκώνει πολύ μεγάλο φορτίο, όπως και ο υπόλοιπος λαός μας και έχω ενημερώσει επανειλημμένως την κοινή γνώμη ότι, ήδη, έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι απολαβές των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά 37% και δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει άλλη μείωση.

    [02] Πυρκαγιά στη Λακωνία

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Λάγια Λακωνίας.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    [03] Χωρίς προβλήματα η έξοδος

    Ομαλά εξελίσσεται μέχρι αυτή την ώρα η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, που εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την πρωτεύουσα και τα άλλα αστικά κέντρα.

    Η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, και εθνικά οδικά δίκτυα εξελίσσεται από το πρωί χωρίς προβλήματα, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο.

    Υπενθυμίζεται ότι από τις 16.00 σήμερα ισχύει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Η απαγόρευση θα λήξει αύριο στις 23.00.

    [04] Ενισχύσεις 1,1 δισ. ευρώ θα καταβληθούν τον Οκτώβριο στους αγρότες

    Το «πράσινο φως» για την καταβολή του 50% των ενισχύσεων στους αγρότες εντός του Οκτωβρίου, ήτοι 1,1 δισ. ευρώ, έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδεχόμενη έτσι σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.

    Οι ενισχύσεις που πρόκειται να δοθούν συνολικά αγγίζουν τα 2,2 δισ. ευρώ και η καταβολή τους ήταν προγραμματισμένη για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Όμως, όπως δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Τσαυτάρης, «ζητήσαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό το ποσό αντί να δοθεί όλο τον Δεκέμβριο, να δοθεί το 50% μετά τη 15η Οκτωβρίου ως προκαταβολή και το υπόλοιπο 50% τον Δεκέμβριο. Χτες λοιπόν, μας ειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το αίτημα γίνεται δεκτό και θα δώσουμε γύρω στις 20 Οκτωβρίου 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότες». Ο υπουργός υπενθύμισε επίσης, ότι από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, θα δοθεί η εξισωτική αποζημίωση ύψους 160 εκατ. ευρώ σε 70.000 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

    [05] Υπέγραψε για τρία χρόνια ο Μασάδο, ακολουθεί ο Κοντρέρας

    Παίκτης του Ολυμπιακού, και επίσημα, είναι από σήμερα ο Πάουλο Μασάδο. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός βρέθηκε το πρωί στα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και υπέγραψε το τριετές συμβόλαιό συνεργασίας, με τις ετήσιες απολαβές του 26χρονου άσου να ανέρχονται στο 1,4 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός συμφώνησε να δαπανήσει 2.7 εκατ. ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του από την Τουλούζ.

    Και τα μεταγραφικά του πρωταθλητή δεν σταματούν στον Μασάδο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία με την Κόλο Κόλο της Χιλής για την απόκτηση του Πάμπλο Κοντρέρας, γνωστού στην Ελλάδα από την επιτυχημένη θητεία του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

    [06] Υπέγραψε μέχρι το 2015 ο Κουίνσι

    Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα φοράει για τα επόμενα τρία χρόνια ο Κουίνσι, ο οποίος υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο μέχρι το 2015 με τους «πράσινους» στα γραφεία της ΠΑΕ.

    Το μόνο που απομένει για να ανακοινωθεί και επίσημα η μεταγραφή, αφού ο παίκτης πέρασε με επιτυχία και τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, είναι τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να στείλει η Αλ Σαντ, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι την Πέμπτη. Η ομάδα του Κατάρ θα διατηρεί ένα ποσοστό μεταπώλησης σε ενδεχόμενη παραχώρηση του ποδοσφαιριστή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 August 2012 - 16:31:13 UTC