Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Το μνημόνιο "βόμβα" στα θεμέλια της κοινωνίας
  • [03] Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή Τζάνε Μεσσηνίας
  • [04] "Ακούμπησε" τα δύο ευρώ η ανώτερη τιμή της βενζίνης, σε τουριστικές περιοχές

  • [01] Άνοιξε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

    Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, μετά από έξι χρόνια που ήταν κλειστό, λόγω εργασιών, άνοιξε σήμεραγια το κοινό δύο από τις αίθουσές του.

    Στην πρώτη αίθουσα φιλοξενείται η Συλλογή των Γλυπτών που αποτελείται από εκθέματα της Αρχαϊκής- Κλασικής περιόδου, ενώ στη δεύτερη αίθουσα φιλοξενούνται γλυπτά της Ελληνιστικής- Ρωμαϊκής περιόδου.

    Παράλληλα, συνεχίζει να λειτουργεί στο κτίριο επέκτασης η Προσωρινή Έκθεση με τα σημαντικότερα εκθέματα.

    Το ωράριο λειτουργίας και για τις δύο εκθέσεις είναι Τρίτη-Σάββατο 8 πμ- 8μμ. Κάθε Δευτέρα, Κυριακή και αργίες οι αίθουσες θα είναι ανοιχτές από τις 9 το πρωί ως τις 4 μετά το μεσημέρι.

    Εξάλλου, από τις 16 Αυγούστουκαι κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, θα πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση στη νέα Έκθεση Γλυπτών από τους αρχαιολόγους του Μουσείου Ηρακλείου.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Το μνημόνιο "βόμβα" στα θεμέλια της κοινωνίας

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «δεν μπορεί να συγκαλύψει τη διχαστική πολιτική του πίσω από εκκλήσεις για ενότητα» και προσθέτει ότι «η κατά γράμμα εφαρμογή του μνημονίου και η υποταγή στους δανειστές από την τρικομματική κυβέρνηση του κ. Σαμαρά βάζει "βόμβα" στα θεμέλια της κοινωνίας και διαλύει τη συνοχή της».

    «Η μνημονιακή τριανδρία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, «αποδεικνύει καθημερινά ότι αυτό που ξέρει να κάνει καλά, είναι να προσθέτει σκληρά μέτρα, να ξεπουλάει δημόσιο πλούτο και να αφαιρεί κοινωνικά δικαιώματα, φέρνοντας τη χώρα όλο και πιο κοντά στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη».

    [03] Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή Τζάνε Μεσσηνίας

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στον Ριζόμυλο, στην ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου Μεσσηνίας, ενώ σε ύφεση βρίσκεται η δεύτερη φωτιά στη θέση Τζάνε, που σημειώθηκε λίγες ώρες αργότερα σε απόσταση 4 χιλιομέτρων περίπου από την πρώτη.

    Οι πυρκαγιές καίνε δασικές κυρίως εκτάσεις και μάχη να τις θέσουν υπό πλήρη έλεγχο και να τις κατασβέσουν δίνουν ισχυρές επίγειες κι εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής απ' όλη τη Μεσσηνία.

    [04] "Ακούμπησε" τα δύο ευρώ η ανώτερη τιμή της βενζίνης, σε τουριστικές περιοχές

    Τα δύο ευρώ "ακούμπησε" η τιμή της βενζίνης σήμερα στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Το 1,995 ευρώ το λίτρο φτάνει η ανώτερη τιμή πώλησης της βενζίνης και αυτό συμβαίνει στον νομό Λασιθίου με τη μέση τιμή, στην ίδια περιοχή, να διαμορφώνεται στο 1,904 ευρώ το λίτρο.

    Η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ωθεί ανοδικά τις τιμές και τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προχωρούν σε ελέγχους σε όλη τη χώρα προκειμένου να αποτρέψουν κερδοσκοπικές τάσεις ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές με αφορμή την αυξημένη ζήτηση λόγω Δεκαπενταύγουστου και διακοπών.

    Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, η τιμή της βενζίνης τη Δευτέρα 13 Αυγούστου από δειγματοληψία σε 4.687 πρατήρια σε όλη τη χώρα διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα πώλησης στα 1,669 ευρώ το λίτρο, η μέση τιμή διαμορφώνεται στο 1,786 ευρώ το λίτρο και η ανώτερη τιμή φτάνει στο 1,995 ευρώ το λίτρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 August 2012 - 14:30:38 UTC