Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά σε καταυλισμό Ρομά στον Βοτανικό
  • [02] Παραβάσεις σε πάνω από τους μισούς ελέγχους εντόπισε το ΣΔΟΕ
  • [03] Συναντήσεις με Μέρκελ και Μόντι θα έχει τον Σεπτέμβριο ο Ραχόι
  • [04] Απελευθερώθηκε ο Τούρκος βουλευτής που είχε απαχθεί από αντάρτες του PKK
  • [05] Το Facebook είχε στα τέλη Ιουνίου 955 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες

  • [01] Πυρκαγιά σε καταυλισμό Ρομά στον Βοτανικό

    Σε εξέλιξη είναι φωτιά που εκδηλώθηκε πριν από περίπου μισή ώρα, σε καταυλισμό Ρομά στον Βοτανικό.

    Στην προσπάθεια για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα 18 πυροσβέστες με 6 πυροσβεστικά οχήματα.

    [02] Παραβάσεις σε πάνω από τους μισούς ελέγχους εντόπισε το ΣΔΟΕ

    Μέχρι και το 100% έφτασε το ποσοστό παραβατικότητας σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπως προκύπτει από τους στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για τη θερινή περίοδο σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα, σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία κλίματος πρόληψης.

    Σε σημερινή του ανακοίνωση επισημαίνει ότι στο πλαίσιο αυτό και για το χρονικό διάστημα από 10/8/2012- 13/8/2012 πραγματοποιήθηκαν 707 έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκαν 373 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 1631 παραβάσεις. Δηλαδή, το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 52,76%.

    Τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας σημειώθηκαν σε περιοχές όπως στην Λευκάδα όπου το ποσοστό στους συγκεκριμένους ελέγχους έφθασε το 100% (σε έξι ελέγχους), στην Βόρεια και Κεντρική Εύβοια με ποσοστό 86,3% (σε 22 ελέγχους), στη Ρόδο με 82% (σε 39 ελέγχους), στην Πάρο-Αντίπαρο με 80% (σε 26 ελέγχους) και στην Ζάκυνθο με 75% (σε 4 ελέγχους).

    [03] Συναντήσεις με Μέρκελ και Μόντι θα έχει τον Σεπτέμβριο ο Ραχόι

    Με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου, στη Μαδρίτη,ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ενώ σχεδόν δύο εβδομάδες μετά, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί στη Ρώμη και με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι -ενώ η πίεση των αγορών στη Μαδρίτη παραμένει ισχυρή και η ισπανική κυβέρνηση περιμένει δράσεις από την ΕΚΤ.

    «Το διεθνές μου πρόγραμμα πρόκειται να είναι ουσιαστικά αφιερωμένο στην Ευρώπη. Τη στιγμή ετούτη πιστεύουμε πως αυτή οφείλει να είναι η προτεραιότητά μας», τόνισε ο Ραχόι στους δημοσιογράφους, έπειτα από τη συνάντησή του με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος στη νήσο Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες.

    [04] Απελευθερώθηκε ο Τούρκος βουλευτής που είχε απαχθεί από αντάρτες του PKK

    Οι Κούρδοι αντάρτες άφησαν σήμερα ελεύθερο τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Χουσεΐν Αϊγκούν, η απαγωγή του οποίου, στην επαρχία Τούντζελι, είχε προκαλέσει οργή στην Τουρκία και φόβους για κλιμάκωση της βίας στις νοτιοανατολικές περιοχές.

    Ο κυβερνήτης του Τούντζελι, Μουσταφά Τασκεσέν, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι NTV ότι ο 42χρονος βουλευτής απελευθερώθηκε κοντά στην πόλη Οβατσίκ. "Είναι σε καλή κατάσταση και θα επιστρέψει στο Τούντζελι μόλις ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες", πρόσθεσε.

    Συγγενείς του Αϊγκούν, ο οποίος είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είπαν ότι οι αντάρτες μετέφεραν τον βουλευτή μέσα από τα βουνά μέχρι που έφτασαν σε οπτική επαφή με ένα χωριό. Εκεί τον άφησαν να φύγει πεζός.

    Άνδρες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) είχαν απαγάγει τον Αϊγκούν την Κυριακή, ενώ κατευθυνόταν προς την πόλη Τούντζελι. Την Δευτέρα οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν μεγάλη επιχείρηση για να εντοπίσουν και να απελευθερώσουν τον όμηρο. Σε ανακοίνωσή του το PKK επιβεβαίωσε ότι είχε "θέσει υπό κράτηση" τον βουλευτή και κάλεσε τις τουρκικές αρχές να ματαιώσουν την επιχείρηση για την απελευθέρωσή του.

    [05] Το Facebook είχε στα τέλη Ιουνίου 955 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες

    Το κοινωνικό δίκτυο Facebook αριθμούσε στα τέλη Ιουνίου 955 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, μια αύξηση κατά 29% σε ένα χρόνο, από τους οποίους τα 552 εκατομμύρια συνδέονται με το δίκτυο αυτό καθημερινά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία Nielsen η οποία κάνει μελέτες συμπεριφοράς των καταναλωτών.

    Οι χρήστες βρίσκονται όλο και περισσότερο σε κίνηση καθώς 543 εκατομμύρια από αυτούς συνδέονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα μέσω κινητού τηλεφώνου, μια αύξηση της τάξης του 67% σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Facebook.

    Τα τελευταία στοιχεία της Nielsen δείχνουν ότι η χρήση του Facebook αυξάνεται σταθερά για να φθάσει στο τέλος του Ιουνίου σε περισσότερες από 7 ώρες το μήνα για τους Αμερικανούς χρήστες, έναντι 5 ωρών και 18 λεπτών για τους Γάλλους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 August 2012 - 18:30:36 UTC