Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει ο Παπαδήμος ότι ζήτησε "σκληρή δήλωση" από τον Μπαρόζο
  • [02] Στήριξη παρέχει στον ΣΥΡΙΖΑ η Κοινωνική Συμφωνία
  • [03] Δέσμευση Βενιζέλου ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο
  • [04] Ικανοποιημένος ο Σάντος από την πορεία προετοιμασίας της Εθνικής
  • [05] Βάζει φόρο στα καύσιμα για να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς ο Μόντι
  • [06] «Βουλιάζουν» λόγω καιρού οι γεωργικές καλλιέργειες των αγροτών
  • [07] Φ. Κουβέλης: Στη βάση προγραμματικής συμφωνίας, η όποια μετεκλογική συνεργασία
  • [08] Ένα βιωματικό ταξίδι στη φύση, στο πάρκο Τρίτση

  • [01] Διαψεύδει ο Παπαδήμος ότι ζήτησε "σκληρή δήλωση" από τον Μπαρόζο

    Διέψευσε ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, το περιεχόμενο τηλεγραφήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς, σύμφωνα με το οποίο δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για το ότι "η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, ή αλλιώς να φύγει από το ευρώ", προήλθε έπειτα από αίτημα του κ. Παπαδήμου.

    «Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα Fm ο τέως πρωθυπουργός.

    [02] Στήριξη παρέχει στον ΣΥΡΙΖΑ η Κοινωνική Συμφωνία

    Τη στήριξη της Κοινωνικής Συμφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η Λούκα Κατσέλη, μετά την συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 17 Ιουνίου «ο λαός θα γυρίσει σελίδα».

    Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Ρόιτερ, για τηλεφώνημα του Λουκά Παπαδήμου στον Ζοζέ Μπαρόζο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την κ. Κατσέλη συμφώνησαν πως μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα, τη σταθερότητα της οικονομίας, δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα των Βρυξελλών, γεγονός που, υπενθύμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αποκαλύψει με δημόσια δήλωσή του ο Γιάννης Δραγασάκης.

    Υπό το πρίσμα αυτό, η αποκάλυψη δεν μας ξάφνιασε, είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι αυτό που μας ξαφνιάζει είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι, που προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της οικονομίας.

    Στην ίδια ανεύθυνη και τυχοδιωκτική σκοπιμότητα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, εντάσσεται και η σπουδή της Εθνικής Τράπεζας να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεσή της για το ευρώ.

    Λυπούμαστε για το κατάντημα των πανικόβλητων, μέσα και έξω από τη χώρα, είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως -ό,τι και να επινοήσουν- δεν θα χειραγωγήσουν την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

    [03] Δέσμευση Βενιζέλου ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

    «Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, δεν υπάρχει ανάγκη να γίνουν απολύσεις, χρειάζεται μικρότερο και εξυπνότερο κράτος και φιλική δημόσια διοίκηση» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

    Οκ. Βενιζέλος επισήμανε ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος έχει στενούς και αδελφικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι και παραμένουν, παρόλο που «μπορεί αυτή την περίοδο να ζούμε τη δυσαρέσκεια και την απαισιοδοξία και πολλές φορές την αγανάκτησή του».

    Αναφορικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη δημοσιονομική προσαρμογή, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα μπορούσε να παραταθεί «όσο γίνεται περισσότερο, ίσως και για τρία χρόνια» αν βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία -όπως τόνισε- μπορούν να βρεθούν και συμπλήρωσε ότι πάνω σε αυτό μπορούν να οικοδομηθούν τα έξι σημεία για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.

    [04] Ικανοποιημένος ο Σάντος από την πορεία προετοιμασίας της Εθνικής

    Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για την πορεία της προετοιμασίας παραχώρησε ο τεχνικός της εθνικής ομάδας, Φερνάντο Σάντος, στην Αυστρία. Ο κ. Σάντος ξεκίνησε με αποτίμηση των έως ώρα πεπραγμένων, δηλώνοντας την ικανοποίησή του. «Στον αμυντικό τομέα θέλαμε να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε όσο καλά ξέρουμε, αλλά να βελτιωθούμε και στην πίεση στην επίθεση. Επιθετικά, θέλαμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας, να βελτιώσουμε τις τοποθετήσεις μας και να δημιουργούμε φάσεις. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, από τη διάθεση και τη συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες», ξεκίνησε ο κ. Σάντος.

    Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος τεχνικός έγινε πιο συγκεκριμένος: «Από το τελευταίο φιλικό υπήρξαν βελτιώσεις αλλά περιμένω περισσότερες στο επόμενο. Τώρα που θα γυρίσουμε στην Αθήνα, οι παίκτες θα έχουν δύο μέρες για να απελευθερωθούν λίγο, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να φύγουμε για την Πολωνία, όπου θα δουλέψουμε και τις στημένες φάσεις. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε τους παίκτες για να είμαστε πιο φρέσκοι. Σε γενικές γραμμές, το πρόσημο είναι θετικό».

    [05] Βάζει φόρο στα καύσιμα για να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς ο Μόντι

    Η κυβέρνηση της Ρώμης, με τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, έκανε γνωστά τα νέα μέτρα, προς στήριξη των σεισμοπαθών της Εμίλια Ρομάνια.

    Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού, πρόκειται να αυξηθούν οι κρατικοί φόροι επί των καυσίμων, κατά δυο λεπτά το λίτρο, με στόχο την παροχή άμεσης βοήθειας στους σεισμόπληκτους.

    Παράλληλα πρόκειται να επιτραπεί στους δήμους να ξοδέψουν τα χρήματα που έχουν στα ταμεία τους για την ανοικοδόμηση και την αρωγή των παραγωγικών δραστηριοτήτων, ξεπερνώντας τους περιορισμούς του "Εσωτερικού Συμφώνου Σταθερότητας".

    Προς το παρόν, στις περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο, δεν πρόκειται να επιβληθεί η πληρωμή των προβλεπόμενων φόρων και η αναστολή της καταβολής τους θα διαρκέσει μέχρι το Σεπτέμβριο.

    Πριν δυο περίπου ώρες ανασύρθηκε νεκρός ένας ακόμη εργάτης που αγνοείτο στην Μεντόλα. Ο μέχρι τώρα απολογισμός του χθεσινού σεισμού, είναι δεκαεπτά νεκροί. Ένας ακόμη εργάτης, βρίσκεται κάτω από τα ερείπια, αλλά έως τώρα δυστυχώς, δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα μηνύματα και στις εκκήσεις των πυροσβεστών.

    [06] «Βουλιάζουν» λόγω καιρού οι γεωργικές καλλιέργειες των αγροτών

    Σε πάνω από 150.000 υπολογίζεται ο αριθμός των στρεμμάτων με γεωργικές καλλιέργειες που επλήγησαν στη Θεσσαλία από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου, ενώ στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα, ο αριθμός τους φαίνεται ότι τελικά θα υπερβεί κατά πολύ τα 30.000 στρέμματα, όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ η υπεύθυνη του τμήματος ενισχύσεων και αποζημιώσεων του οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), Ήρα Σούλιου.

    Πάντως, όπως υπογράμμισε η ίδια, τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί, αφού ειδικότερα στη Β. Ελλάδα οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται και μάλιστα σε ορισμένα σημεία είναι τέτοιας έντασης που ήδη έχει ξεκινήσει η πλημμύρα ποταμών ή και λιμνών. Στο στόχαστρο του καιρού έχουν βρεθεί κυρίως γεωργικές καλλιέργειες με βαμβάκι, σιτηρά, μηδικές, κεράσια, οπωροφόρα,αμπέλια και κηπευτικά.

    [07] Φ. Κουβέλης: Στη βάση προγραμματικής συμφωνίας, η όποια μετεκλογική συνεργασία

    «Αξιολογώντας τις δημοσκοπήσεις, στο σύνολό τους, φαίνεται ότι υπάρχει μια σταθερότητα του εκλογικού ποσοστού της ΔΗΜΑΡ, είναι εκείνο της 6ης Μαΐου, των προηγούμενων εκλογών, αλλά και, όπως λένε οι δημοσκοπούντες, με ένα βέλος προς τα πάνω» δήλωσε, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, εκτιμώντας ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω τα ποσοστά του κόμματος στις εκλογές της 17ης Ιούνιου.

    Επισήμανε πως η χώρα δεν αντέχει τρίτες εκλογές, ενώ για ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν γνωρίζω ποιος είναι εκείνος που ερμηνεύει τη διάθεση συνεργασίας, με αυτόν τον μονοσήμαντο τρόπο, διότι δεν έχω πει κάτι τέτοιο. Επιμένω όμως στο εξής: Η σύμβαση που έχουμε υπογράψει, το μνημόνιο, δεν είναι δεκτικά στοιχεία μονομερούς καταγγελίας, εκτός αν θέλουμε να βγούμε από το ευρώ και την ευρωζώνη. Χρειάζεται πολιτική σαφήνεια, η οποία είναι εκείνη που διαμορφώνει θέσεις υπευθυνότητας και όχι χάιδεμα αυτιών. Καταλαβαίνω την οργή και το θυμό, αντιλαμβάνομαι την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες, αλλά κανένας δεν δικαιούται να μιλά με ασάφεια».

    [08] Ένα βιωματικό ταξίδι στη φύση, στο πάρκο Τρίτση

    Γνωρίζετε ότι στο Κέντρο της Αθήνας βρίσκεται το κέντρο της Γής; Δέντρα που συνομιλούν, μουσείο ασπόνδυλων, στάβλος με άλογα, ελαιώνας και ένα βιωματικό ταξίδι στη φύση ξεκινά.

    Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση "Γη" έχει δημιουργήσει στο πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον, ένα πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

    Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν από τους γρήγορους ρυθμούς της πολύβουης Αθήνας και να γίνουν ένα με τη φύση. Από φέτος, το κέντρο της Γης εγκαινιάζει τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για παιδιά.

    «Από 18 Ιουνίου και έως τέλος Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα για τις θερινές διακοπές με δραστηριότητες για το περιβάλλον και παιχνίδι» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΜΚΟ "Γη", Μελίνα Λεγάκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 May 2012 - 12:30:28 UTC