Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μην αφήσετε την Ελλάδα να καταρρεύσει", δηλώνουν 50 Ευρωπαίοι πολιτικοί και οικονομολόγοι
  • [02] Σε 50 χρόνια κάθειρξης για εγκλήματα πολέμου καταδικάστηκε ο Τσαρλς Τέιλορ
  • [03] Καλό στην «τσέπη» και την υγεία κάνει μία σειρά δενδροκομικών ειδών
  • [04] Φ. Κουβέλης: «Η Ελλάδα δεν θα μείνει ακυβέρνητη»
  • [05] Κοινά σημεία που οδηγούν σε συμπαράταξη, διαπίστωσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Οικολογική Αριστερά
  • [06] Το ΚΚΕ καταγγέλλει "συνεχιζόμενη άνιση προβολή των κομμάτων", σε βάρος του
  • [07] Ο κίνδυνος της πτώχευσης είναι υπαρκτός, εκτιμά η Αλ. Παπαρήγα
  • [08] Επτά άτομα συνελήφθησαν για οφειλές προς το Δημόσιο
  • [09] Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί σε νέο χαμηλό 23 μηνών
  • [10] "Η ΕΚΤ απέρριψε σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της Bankia"- Διαψεύδει η Μαδρίτη
  • [11] Σήμα κινδύνου από την Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με δημοσίευμα
  • [12] Υπό κράτηση ο πρώην εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κάμερον
  • [13] Τρομοκρατική επίθεση στη Eurovision απέτρεψαν οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν
  • [14] Συγχαρητήρια πρόεδρου ΑΝΟΑ σε αθλητές για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης

  • [01] "Μην αφήσετε την Ελλάδα να καταρρεύσει", δηλώνουν 50 Ευρωπαίοι πολιτικοί και οικονομολόγοι

    Μια ομάδα αποτελούμενη από 50 κορυφαίους οικονομολόγους, πρώην πρωθυπουργούς και ευρωβουλευτές απευθύνει έκκληση στη διεθνή πολιτική σκηνή, να μην αφεθεί η Ελλάδα να καταρρεύσει, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle.

    Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, σε πείσμα της κυρίαρχης άποψης στον ευρωπαϊκό Βορρά που βλέπει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αν όχι και εκτός ΕΕ, μια ομάδα 50 επωνύμων Ευρωπαίων αρνείται να αποδεχθεί αυτή την εξέλιξη και καλεί τους ηγέτες της Ευρώπης να την αποτρέψουν. Η έκκλησή τους δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο. Μεταξύ των υπογραφόντων είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο και ο Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ.

    Οι υπογράφοντες επισημαίνουν πως αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε χωρίς προβλήματα να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τον χώρο του κοινού νομίσματος. «Εμείς, αντίθετα, πιστεύουμε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνεπαγόταν μια πολιτική και οικονομική καταστροφή» αναφέρουν στην έκκλησή τους οι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί διάσωσης δεν προσφέρουν σίγουρη προστασία.

    [02] Σε 50 χρόνια κάθειρξης για εγκλήματα πολέμου καταδικάστηκε ο Τσαρλς Τέιλορ

    Ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ καταδικάστηκε σήμερα σε 50 χρόνια κάθειρξης για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    Οι δικαστές έκριναν ότι υπήρξε ηθικός αυτουργός στα εγκλήματα που συντελέστηκαν στoν δεκαετή εμφύλιο στη Σιέρα Λεόνε, παρέχοντας βοήθεια στους αντάρτες.

    Είναι ο πρώτος πρόεδρος χώρας που καταδικάζεται για εγκλήματα πολέμου μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [03] Καλό στην «τσέπη» και την υγεία κάνει μία σειρά δενδροκομικών ειδών

    Καλό στην «τσέπη» αλλά και στην υγεία φαίνεται πως κάνει μία σειρά δενδροκομικών ειδών, που αν καλλιεργηθούν με καινοτόμες και ορθές πρακτικές, μπορούν να αποφέρουν θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα οι καρποί και τα προϊόντα τους έχουν υψηλή διατροφική αξία, όπως αναφέρει σε έρευνά του ο Γιώργος Νάνος, αναπληρωτής καθηγητής Δενδροκομίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

    Οι ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα δίνουν πολλές δυνατότητες για παραγωγή υγιεινών εξαγώγιμων προϊόντων ή και κάλυψη των αναγκών της χώρας, σημειώνει ο κ. Νάνος.

    Τα κυδώνια είναι ένα φρούτο που η χώρα μας είναι κύρια παραγωγός. Παραγωγή καινοτόμων τροφίμων από κυδώνι, με σκοπό τις εξαγωγές είναι δυνατή και θα μπορούσε να υποστηριχθεί από οργανωμένη ανάπτυξη της καλλιέργειας της κυδωνιάς, συμπληρώνει.

    Στην αχλαδιά, επίσης, πολλές καινοτομίες στην καλλιέργεια δίνουν δυνατότητες επέκτασης και στην περιοχή, αλλά απαιτούνται λεπτομερείς εξειδικευμένες γνώσεις και ψυκτικοί χώροι.

    Ένα «παρεξηγημένο» φρούτο είναι ο λωτός, που με τις άστυφες ποικιλίες του μπορεί να επεκταθεί περιορισμένα και να δώσει ένα καλό οικονομικό αποτέλεσμα.

    [04] Φ. Κουβέλης: «Η Ελλάδα δεν θα μείνει ακυβέρνητη»

    Τη δέσμευσή του ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα κάνει το παν για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης έδωσε, από το Ναύπλιο όπου περιοδεύει, ο Φώτης Κουβέλης τονίζοντας ότι οι καιροί επιβάλλουν σε όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

    «Η Ελλάδα δεν θα μείνει ακυβέρνητη», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μίλησε για την ανάγκη ενός Σχεδίου 'Αμεσης Διακυβέρνησης με συγκεκριμένες και γραπτές δεσμεύσεις για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, εξασφαλίζοντας την παραμονή μας στο ευρώ και τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την ανακούφιση των μισθωτών και συνταξιούχων και τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.

    [05] Κοινά σημεία που οδηγούν σε συμπαράταξη, διαπίστωσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Οικολογική Αριστερά

    Πολλά κοινά σημεία και προγραμματική σύγκλιση, που οδηγούν σε συμπαράταξη, διαπιστώθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς (ΕΟΑ).

    Μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύγκλιση απόψεων, τονίζοντας ότι οι δύο δυνάμεις θα είναι συναγωνιστές στη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα οικολογική διακυβέρνηση.

    [06] Το ΚΚΕ καταγγέλλει "συνεχιζόμενη άνιση προβολή των κομμάτων", σε βάρος του

    «Τα στοιχεία που πρόσφατα έδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την προβολή των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ διαστρεβλώνουν την κατάσταση και παρουσιάζουν μια εντελώς ψευδή εικόνα», αναφέρεται σε σημερινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου σημειώνεται ότι «το ΕΣΡ εμφανίζει ότι στο σύνολο, το ΚΚΕ είχε 442 εμφανίσεις στελεχών του, ενώ αυτές ήταν 121 με τις περισσότερες στην πρωινή, μεσημεριανή, απογευματινή ζώνη και όχι στην βραδινή που έχει την μεγαλύτερη τηλεθέαση».

    Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει ότι το ΕΣΡ δίνει πως το ΚΚΕ είχε 98 εμφανίσεις στελεχών-υποψηφίων στη ΝΕΤ-ΕΤ1, «ενώ σε όλη αυτήν την περίοδο οι προσκεκλημένοι από το ΚΚΕ στις συζητήσεις ήταν μόλις 26, συμπεριλαμβανομένων και των συνεντεύξεων που έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τις οποίες το ΕΣΡ δεν προσμετράει».

    [07] Ο κίνδυνος της πτώχευσης είναι υπαρκτός, εκτιμά η Αλ. Παπαρήγα

    «Ο κίνδυνος της άναρχης ή προγραμματισμένης πτώχευσης είναι υπαρκτός, καθώς η κρίση στην ευρωζώνη επεκτείνεται και βαθαίνει- ας δούμε την κατάσταση της Ισπανίας. Όποιοι τρομοκρατούν τον λαό για να παραλύσει δεν πρέπει να πάρουν ούτε μία ψήφο- αυτοί, όμως, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι "δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης", εγκληματούν γιατί αφήνουν τον λαό ανοργάνωτο και φοβισμένο», δήλωσε, κληθείσα να σχολιάσει την Έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά το τέλος της επίσκεψής της στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    «Το "όχι" στο Μνημόνιο και στα αντεργατικά μέτρα και το "πάση θυσία παραμονή στην ΕΕ", είναι δύο πράγματα ασυμβίβαστα. Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποδέσμευσης της Ελλάδας από την ΕΕ, όχι μόνο έξοδο από την ευρωζώνη», σημείωσε η γγ του ΚΚΕ

    [08] Επτά άτομα συνελήφθησαν για οφειλές προς το Δημόσιο

    Για οφειλές προς το Δημόσιο, άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ συνελήφθησαν χθες συνολικά επτά επιχειρηματίες και έμποροι, στον Πειραιά, τη Νέα Ερυθραία, τα Άνω Λιόσια, τα Βριλήσσια, την Κηφισιά και τη Νέα Σμύρνη.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

    [09] Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί σε νέο χαμηλό 23 μηνών

    Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί σε νέο χαμηλό 23 μηνών και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν σημαντικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα προβλήματα των τραπεζών της Ισπανίας θα ωθήσουν το κόστος δανεισμού της χώρας σε μη διατηρήσιμα επίπεδα ενώ η Κίνα έστειλε μήνυμα ότι δεν σχεδιάζει ένα νέο μεγάλο πακέτο τόνωσης της οικονομίας της.

    Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε κατά 0,3% στα 1,2455 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2010.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,9%, ενώ άνοδο σημείωσαν και οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων. Η απόδοση των 10ετών ισπανικών τίτλων αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στο 6,53% και των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων κατά 10 μ.β. στο 5,86%.

    Η συνεχιζόμενη κρίση χρέους της Ευρωζώνης και οι ανησυχίες ότι μπορεί να πλήξει την εύθραυστη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη ώθησαν πολλούς επενδυτές να μείνουν μακριά από τις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων αυτή την εβδομάδα.

    [10] "Η ΕΚΤ απέρριψε σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της Bankia"- Διαψεύδει η Μαδρίτη

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απέρριψε χωρίς περιστροφές το ισπανικό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας Bankia με το ποσό των 19 δισ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτούνταν έμμεσα από την ΕΚΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανώτεροι Ισπανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι το μέλλον του ευρώ θα απειληθεί, αν δεν δοθεί στην Ισπανία ανακούφιση από την ΕΚΤ.

    Από την πλευρά της, η Μαδρίτη διέψευσε σήμερα πληροφορίες που την έφεραν να έχει θέσει υπόψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχέδιο για τη διάσωση της προβληματικής τράπεζας ΒΑΝΚΙΑ και ότι το σχέδιο αυτό απερρίφθη.

    Συγκεκριμένα, ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος αρνήθηκε ότι η ΕΚΤ απέρριψε το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της ΒΑΝΚΙΑ, λέγοντας ότι "ουδέν σχέδιο ετέθη υπόψη" της ΕΚΤ.

    [11] Σήμα κινδύνου από την Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με δημοσίευμα

    Σήμα κινδύνου για την κυπριακή οικονομία, λόγω της έκθεσης κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, αντανακλά, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» η διπλή αξιολόγηση που θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα η Κομισιόν, για τις ανισορροπίες της κυπριακής οικονομίας, αλλά και τα προγράμματα σταθερότητας και μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Κύπρος.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κομισιόν εκτιμά πως «οποιοδήποτε "σοκ" στον τραπεζικό τομέα θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία».

    [12] Υπό κράτηση ο πρώην εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κάμερον

    Ο Άντι Κόλσον, πρώην εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος για ψευδορκία επειδή είχε αρνηθεί, στη διάρκεια μιας δίκης το 2010, πως είχε οποιαδήποτε γνώση για τηλεφωνικές υποκολπές από δημοσιογράφους της εφημερίδας "Νιούζ οφ δι Ουόρλντ".

    Από την εισαγγελία της Σκοτίας ανακοινώθηκε σήμερα επισήμως πως ο Άντι Κόλσον τέθηκε υπό κράτηση από αστυνομικούς που ερευνούν κατηγορίες για ψευδορκία μετά την εμφάνισή του ενώπιον του Πρωτοδικείου της Γλασκώβης σχετικά με ένα δημοσίευμα στην ταμπλόιντ του Ρούπερτ Μέρντοκ όταν ο Κόλσον ήταν διευθυντής της.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [13] Τρομοκρατική επίθεση στη Eurovision απέτρεψαν οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν

    Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέτρεψαν μια τρομοκρατική επίθεση στη διάρκεια του πρόσφατου διαγωνισμού της Eurovision και συνέλαβαν 40 πρόσωπα, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Ασφαλείας.

    "Η ομάδα επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια επίθεση στην αίθουσα συναυλιών όπου οργανώθηκε ο διαγωνισμός καθώς και άλλες επιθέσεις εναντίον του προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, αστυνομικών τμημάτων, ξενοδοχείων όπου φιλοξενούνταν ξένοι, καθώς και εναντίον χώρων λατρείας", διαβεβαιώνει το υπουργείο.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [14] Συγχαρητήρια πρόεδρου ΑΝΟΑ σε αθλητές για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης

    Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα αγάπης, θέλησης και σκληρής δουλειάς. Αυτό απέδειξε η Αργυρούπολη των ευρωπαϊκών επιτυχιών, σύμφωνα με δηλώσεις της πρόεδρου του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου (ΑΝΟΑ), Ελένης Σταυρακοπούλου. «Συγχαρητήρια στους κολυμβητές μας Παναγιώτη Σαμιλίδη και Ανδρέα Βαζαίο. Συγχαρητήρια στις αθλητριές μας της συγχρονισμένης κολύμβησης, Δέσποινα Σολωμού, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Ευαγγελία Παπάζογλου, Μαρία Αλζιγκούζη, Μικαέλα Παναγιωτοπούλου και Μελετινή Δημακάκου. Οκτώ δικά μας παιδιά από την αθλητική οικογένεια της Αργυρούπολης, αγωνίστηκαν με τα ελληνικά χρώματα της εθνικής μας ομάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και κατέκτησαν αξιοζήλευτες θέσεις», δήλωσε σχετικά η κα. Σταυρακοπούλου και συμπλήρωσε:

    «Ειδικά για τον Παναγιώτη Σαμιλίδη, που ζέστανε την καρδιά μας με την ηλιαχτίδα της ελπίδας του Ελληνα που αγωνίζεται και τα καταφέρνει. Το ΔΣ της Αργυρούπολης ευχαριστεί τους γονείς των αθλητών που μας εμπιστεύτηκαν το αθλητικό μέλλον των παιδιών τους και στάθηκαν πλάι στο σύλλογο. Εγώ, προσωπικά ευχαριστώ τα μέλη του ΔΣ, τους προπονητές και τους συνεργάτες της ομάδας που απέδειξαν, ότι τα θεμέλια που έβαλαν στην Αργυρούπολη είναι ακλόνητα. Ευχαριστώ, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους δημάρχους της Αργυρούπολης τα τελυταία χρόνια (Σαραφίδη, Τσαρπαλή, Ευσταθιάδη και Κορτζίδη) την ΚΟΕ και ειδικά τον γενικό γραμματέα Σαρακατσάνη για την πολύτιμη στήριξή τους.»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 May 2012 - 10:30:30 UTC