Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση
  • [02] «Ο πρόεδρος Ομπάμα στηρίζει την Ελλάδα»
  • [03] Οι Θ. Τζήμερος και Στ. Μάνος μιλούν αποκλειστικά στην Amna Web TV
  • [04] Από 11 ετών δοκιμάζουν το τσιγάρο οι νέοι
  • [05] Παπούλιας: "Νομίζω ότι γρήγορα θα δούμε καλύτερες μέρες"
  • [06] Διαμάχη εργαζομένων στη ΔΕΗ για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
  • [07] Εκτός αγοράς και η εταιρία RevmaEna. Οι πελάτες επιστρέφουν στη ΔΕΗ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

    Διατήρηση του εκλογικού προβαδίσματος για τον ΣΥΡΙΖΑ, που η ίδια έδινε και σε προηγούμενη "εκτίμηση εκλογικής επιρροής", δείχνει έρευνα της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται στο αυριανό τεύχος του περιοδικού "Επίκαιρα".

    Στην εκτίμηση της εταιρίας εμφανίζεται να έχουν ανοδική τάση τα πέντε από τα επτά κόμματα που πέτυχαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, πλην του ΠΑΣΟΚ, που παραμένει σταθερό, και της Χρυσής Αυγής που η επιρροή της υποχωρεί.

    Ειδικότερα, στην έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ 25 και 29 Μαΐου, η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται στο 30% (ως το μέσον τους εύρους μεταξύ 27,1%, το κατώτερο όριο, και 32,9%, το ανώτερο), ποσοστό αυξημένο κατά 1,5% έναντι του 28,5% που έδινε η ίδια εταιρεία σε έρευνα μεταξύ 20 και 24 Μαΐου που δημοσιοποιήθηκε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel.

    Αντιστοίχως η ΝΔ, εμφανίζει να έχει άνοδο κατά μισή εκατοστιαία μονάδα και η επιρροή της εκτιμάται στη νεότερη έρευνα στο 26,5% (με κατώτερο όριο το 23,7% και ανώτερο το 29,3%). Επίσης, το ΠΑΣΟΚ παραμένει στο 12,5%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ ανεβαίνουν (σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα) από το 7% στο 7,5%, όπως και το ΚΚΕ από το 5% στο 5,5%. Πτωτικά, αντιθέτως, από το 5,5% στο 4,5% εμφανίζεται να κινείται η "Χρυσή Αυγή", όπως και η "Δημιουργία ξανά", που με 2% (από 3% προηγουμένως) φαίνεται να μένει εκτός Βουλής, αφού, κατά την VPRC, η επιρροή της κινείται μεταξύ 1,1% και 2,9%.

    [02] «Ο πρόεδρος Ομπάμα στηρίζει την Ελλάδα»

    Τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον ελληνικό λαό, ο οποίος υφίσταται βαριές θυσίες στον δρόμο για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιτύχει μια βιώσιμη δημοσιονομική θέση, μετέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λαέλ Μπρέναρντ, κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα.

    «Η Ελλάδα είναι παλαιά φίλη και σύμμαχος των ΗΠΑ. Όπως είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα, αναγνωρίζουμε πλήρως τις πολύ δύσκολες θυσίες του ελληνικού λαού αυτή την κρίσιμη περίοδο. Ο ελληνικός λαός πραγματοποιεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα και μια βιώσιμη δημοσιονομική θέση. Στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού, καθώς εκείνος συνεχίζει τη δέσμευσή του στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων» δήλωσε η κ. Μπρέναρντ.

    [03] Οι Θ. Τζήμερος και Στ. Μάνος μιλούν αποκλειστικά στην Amna Web TV

    Ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, Θάνος Τζήμερος και οπρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνοςμιλούναύριο στις 16:00, σε απευθείας σύνδεση και κατ' αποκλειστικότητα, στη Web TV του ΑΜΠΕ.

    Τις ερωτήσεις τους στους Θ. Τζήμερο και Στ. Μάνο, μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες μέσω twitter (@amna_news με hashtag #dimiourgia_amna) και μέσω Facebook (www.facebook.com/ampanewsgr) έως και το τέλος της ζωντανής συνέντευξης.

    Οι Θ. Τζήμερος και Στ. Μάνοςθα μιλήσουν για την κοινή κάθοδο των κομμάτων τους στις εκλογές,την οικονομία, την ανεργία, τις συντάξεις, τις θέσεις του στο μεταναστευτικόαλλά και για το ενδεχόμενοσχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίαςμετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

    Η αποκλειστική συνέντευξη των Θ. Τζήμερου και Στ. Μάνου θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση από την ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.amna.gr.

    [04] Από 11 ετών δοκιμάζουν το τσιγάρο οι νέοι

    Από την ηλικία των 11-12 ετών κάνει τη... γνωριμία με το κάπνισμα ένας στους 10 νέους, ενώ ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η συχνότητα του καπνίσματος στις νέες και μεσήλικες γυναίκες, καθώς εγκυμονεί τον κίνδυνο αύξησης της συχνότητας εκδήλωσης του καρκίνου του πνεύμονα και της υπογεννητικότητας.

    «Αν και την τελευταία τριετία ο επιπολασμός του καπνίσματος μειώθηκε από 42% σε 40%, ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει ο επιπολασμός του στις γυναίκες νεαρής και μέσης ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια θα παρατηρηθεί αύξηση των περιστατικών καρκίνου του πνεύμονος και αύξηση της υπογεννητικότητας. Επίσης ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ένα ποσοστό 10% των νέων δοκιμάζει το τσιγάρο στην ηλικία των 11-12 ετών», επισημαίνει η καθηγήτρια του ΑΠΘ, Παρασκευή Αργυροπούλου Πατάκα, με αφορμή εκδήλωσημε θέμα "Ζωή χωρίς κάπνισμα» που διοργανώνει απόψε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

    [05] Παπούλιας: "Νομίζω ότι γρήγορα θα δούμε καλύτερες μέρες"

    Ευχαριστίες προς τον Μπαράκ Ομπάμα για την υποστήριξη των ΗΠΑ στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας και ζήτησε από τους εκπροσώπους του Ελληνο-αμερικανικού Ινστιτούτου, που τον επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, να τις μεταφέρουν στον Αμερικανό πρόεδρο.

    «Ευχαριστώ τον πρόεδρο Ομπάμα για τη στήριξη που δίνουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι «τα θέματα αυτά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ, γιατί η κρίση στην Ευρώπη θίγει και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

    Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε ότι είναι προς το συμφέρον όλων να ξεπεραστεί σύντομα η κρίση, ενώ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα είπε: «Νομίζω ότι γρήγορα και μετά το σχηματισμό κυβέρνησης θα δούμε καλύτερες μέρες».

    [06] Διαμάχη εργαζομένων στη ΔΕΗ για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

    Υπέρ της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στη ΔΕΗ άμεσα, τάσσονται εννέα σύλλογοι εργαζομένων, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά υπέρ της ΓΕΝΟΠ στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με το Σωματείο «Σπάρτακος» της Πτολεμαΐδας αναφορικά με τη νέα ΣΣΕ.

    Τα σωματεία καλούν «Τη Διοίκηση της ΔΕΗ να αγνοήσει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς περί εκπροσώπευσης των εργαζομένων στη Μητρική από κάποιο μεμονωμένο Σωματείο» και τη ΓΕΝΟΠ να υπογράψει τη νέα σύμβαση με βάση το τελευταίο κείμενο της διαπραγμάτευσης.

    Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Σύλλογοι Διπλωματούχων Μηχανικών, Πτυχιούχων Μηχανικών, Καταμετρητών, Υπαλλήλων, Εργαζομένων Βάρδιας, Πτυχιούχων Εργοδηγών, Προσωπικού Ασφαλείας και οι Ενώσεις Τεχνικών και Διοικητικού- Οικονομικού Προσωπικού.

    Νωρίτερα, η ΓΕΝΟΠ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του «Σπάρτακου» κατηγορώντας την ηγεσία του για υποκρισία.

    [07] Εκτός αγοράς και η εταιρία RevmaEna. Οι πελάτες επιστρέφουν στη ΔΕΗ

    Εκτός αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας τίθεται και η εταιρία RevmaEna, με σημερινή απόφαση του Λειτουργού της αγοράς (ΛΑΓΗΕ).

    Η εταιρία είχε περισσότερους από 53.000 καταναλωτές, επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο πελατολόγιό της, οι οποίοι από αύριο 31 Μαΐου επιστρέφουν σύμφωνα με τη νομοθεσία στη ΔΕΗ.

    Η RevmaEna είναι η δεύτερη εταιρία σε 48 ώρες που τίθεται εκτός αγοράς, μετά από την Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή, χθες.

    Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της εταιρίας Α. Χρυσανθακόπουλος ανέφερε ότι θα εξετάσει τις επόμενες κινήσεις μετά τις εκλογές, ότι η εταιρία απασχολεί 100 εργαζόμενους και ότι οι οφειλές της ήταν 880.000 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 May 2012 - 14:30:26 UTC