Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στις 17 Ιούνη ο λαός θα ολοκληρώσει το βήμα που έκανε στις 6 Μάη
  • [02] Το μακρύ ταξίδι στην ιστορία του ψωμιού

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στις 17 Ιούνη ο λαός θα ολοκληρώσει το βήμα που έκανε στις 6 Μάη

    Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αλλά και κατά κέντρων προπαγάνδας που διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και κινδυνολογούν, εξαπέλυσε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι στις 17 Ιούνη ο λαός θα βάλει οριστικά τέλος στο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς

    Μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «είναι ακλόνητος στην υπογραφή του στην κ. Μέρκελ και την τιμά ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος» ενώ απαντώντας στις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο κ. Σαμαράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «πρωτοστατεί στις τελευταίες απελπισμένες μάχες οπισθοφυλακής που δίνει ο παλιός πολιτικός κόσμος, εφευρίσκοντας ανύπαρκτους κινδύνους και συνεργώντας, με περισσή ανευθυνότητα, στην εξελισσόμενη διαδικασία πιστωτικής ασφυξίας».

    Επαναλαμβάνοντας ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευθεί για την εφαρμογή του Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αυτός είναι ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυναμική αλλαγής στην Ευρώπη.

    Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις 6 Μάη ο λαός έκανε το πρώτο βήμα, στις 17 Ιούνη θα κάνει το τελευταίο βήμα και θα βάλει οριστικά τέλος στο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς.

    [02] Το μακρύ ταξίδι στην ιστορία του ψωμιού

    Η ιστορία του ψωμιού και η σημασία που του προσδόθηκε από τους λαούς στην πορεία της εξέλιξής τους αποτυπώνονται στη μοναδική συλλογή παραδοσιακού και «κεντημένου» ψωμιού του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου (Μαραθώνας Αττικής), μέρος της οποίας εκτίθεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Μέσα από την έκθεση «Οι δρόμοι του ψωμιού», που θα διαρκέσει έως το τέλος του καλοκαιριού, οι χιλιάδες επισκέπτες και ταξιδιώτες του αεροδρομίου έχουν τη δυνατότητα μιας συναρπαστικής περιήγησης στον κόσμο του ψωμιού, στα έθιμα και τη διατήρηση της κληρονομιάς του. Στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό παρατίθενταιπαραδοσιακά και «κεντημένα» ψωμιά βασισμένα σε έθιμα του κύκλου της ζωής και του χρόνου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι παραστάσεις από την καλλιέργεια της γης, τη σπορά, τον θερισμό, το άλεσμα και το ψήσιμο μεταμορφώνουν το ψωμί σε έργο τέχνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 May 2012 - 0:50:23 UTC