Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκλεψε την παράσταση και τα βλέμματα η Μαριόν Κοτιγιάρ στις Κάννες
  • [02] Στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας τη Δευτέρα, προσκεκλημένος από το Αριστερό Μέτωπο
  • [03] Ο Σαρκοζί θα σταματήσει "την ενεργό πολιτική", λέει πρώην σύμβουλός του
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Δεν θυμάται την ψήφο του ο Αντ. Σαμαράς
  • [05] Αλληλεγγύη και σταθερότητα για την Ελλάδα ζητά η Σοσιαλιστική Ομάδα
  • [06] Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου για την ενέργεια
  • [07] Aναβληθηκε επ' αόριστον η δίκη του Ράτκο Μλάντιτς, στη Χάγη
  • [08] Μόνιμη λύση αναζητούν οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ

  • [01] Έκλεψε την παράσταση και τα βλέμματα η Μαριόν Κοτιγιάρ στις Κάννες

    «Σε καιρούς κρίσης, σαν αυτούς που ζούμε σήμερα δηλαδή, η φυσική δύναμη γίνεται πολύ σημαντική». Με αυτά τα λόγια, ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζάκ Οντιάρ, δεν εννοούσε βέβαια να βγούμε στους δρόμους και να δερνόμαστε. Αναφερόταν κυρίως, στην φυσική αντοχή αλλά και τη δύναμη της θέλησης που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Γύρω από αυτό άλλωστε, στήνεται το θέμα της νέας του ταινίας, «Rust and bone», όπου πρωταγωνιστούν η πιο δημοφιλής και περιζήτητη Γαλλίδα ηθοποιός, η πανέμορφη Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Βέλγος Ματίας Σένερτς, τον οποίο γνωρίσαμε στην «Μοσχαροκεφαλή». Η συνέντευξη τύπου έγινε πριν από λίγο, όπως και η πρώτη δημοσιογραφική προβολή της ταινίας.

    Αν και είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για βραβεία, το «Rust and bone» προβλέπεται να είναι στα φαβορί σε διάφορες κατηγορίες, ειδικά σε αυτές των ερμηνειών, αφού τόσο η Κοτιγιάρ όσο και ο Σέναρτς δίνουν με βάθος και όση ένταση χρειάζεται όλες τις αποχρώσεις και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις των χαρακτήρων που υποδύονται.

    Μετά την προβολή της ταινίας, ήταν ανακουφιστικό να βλέπεις την Κοτιγιάρ να περπατάει στην αίθουσα, όπου δόθηκε η συνέντευξη τύπου, ανάλαφρη, λυγερή, και κομψή. Κι όμως, αυτή η τρομερή Γαλλίδα που έχει φτάσει μέχρι τα Όσκαρ-και έχει πάρει για το «Ζωή σαν τριαντάφυλλο»-πρώτη φορά παίζει σε ταινία που έχει επιλεγεί για το επίσημο διαγωνιστικό των Καννών.

    [02] Στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας τη Δευτέρα, προσκεκλημένος από το Αριστερό Μέτωπο

    Στο Παρίσι αναμένεται, τη Δευτέρα 21 Μαΐου, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσκεκλημένος από το γαλλικό «Αριστερό Μέτωπο», που συμμετείχε στις τελευταίες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

    Η συνάντηση γίνεται υπό την αιγίδα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, της οποίας πρόεδρος είναι ο Πιέρ Λοράν, που είναι, συγχρόνως, και ο γενικός γραμματέας του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

    Για τις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πιέρ Λοράν και ο Ζαν Λακ Μελανσόν, που ηγήθηκε του «Αριστερού Μετώπου» στις πρόσφατες προεδρικές, ενώ για τις 7.30 της ίδιας ημέρας προγραμματίζεται «δημόσια συγκέντρωση» στην πλατεία, έξω από τη γαλλική εθνοσυνέλευση.

    [03] Ο Σαρκοζί θα σταματήσει "την ενεργό πολιτική", λέει πρώην σύμβουλός του

    Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ηττήθηκε στις 6 Μαΐου από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, θα σταματήσει "την ενεργό πολιτική" και "δεν θα είναι πλέον υποψήφιος σε εκλογές", δήλωσε σήμερα ο πρώην σύμβουλός του Ανρί Γκενό.

    "Είπε πολύ σαφώς ότι θα σταματήσει την ενεργό πολιτική", δήλωσε ο Γκενό μιλώντας σε ραδιοσταθμούς. "Δηλαδή δεν θα διεκδικήσει πλέον εντολή, δεν θα επιδιώξει πλέον ευθύνες στην πολιτική ζωή, δεν θα είναι πλέον υποψήφιος σε εκλογές", πρόσθεσε.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Δεν θυμάται την ψήφο του ο Αντ. Σαμαράς

    Με επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της παράταξης Αλέξης Τσίπρας.

    Επισήμανε, ότι ο κ. Σαμαράς πρωτοστατεί στις τελευταίες μάχες οπισθοφυλακής που δίνει ο παλιός πολιτικός κόσμος. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αποδεικνύει την πλήρη αναξιοπιστία και απαξίωση του παλιού πολιτικού κόσμου, όταν δεν θυμάται την ψήφο του στο μνημόνιο και τις επιστολές στην κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ.

    [05] Αλληλεγγύη και σταθερότητα για την Ελλάδα ζητά η Σοσιαλιστική Ομάδα

    Την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης και σταθερότητας για την Ελλάδα και όχι τη διατύπωση απειλών, οι οποίες είναι αντιπαραγωγικές, ζητά η Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υπογραμμίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να βοηθήσει τη χώρα μας με πρόσθετες πολιτικές για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

    Σε ανακοίνωσή τους, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τονίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και για τον λόγο αυτό, όπως υποστηρίζουν,απαιτείται ισχυρή και υπεύθυνη κυβέρνηση.

    Εξάλλου, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα υπογραμμίζει την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας με κονδύλια από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

    [06] Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου για την ενέργεια

    Μνημόνιο συνεργίας μεταξύ των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ελλάδας και της Κύπρου, που αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη συνεργασία σε θέματα ηλεκτρικών δικτύων και δικτύων φυσικού αερίου, υπογράφεται αύριο στη Λευκωσία.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, θα γίνει και η πρώτη επίσημη παρουσίαση στις δύο ρυθμιστικές αρχές του έργου της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας (EuroAsia Interconnector).

    Η παρουσίαση θα γίνει από τη διαχειριστική επιτροπή του έργου, το οποίο έχει αναλάβει η εταιρεία ΔΕΗ Quantum Energy Limited (51% ΔΕΗ, 39% η κυπριακή εταιρεία Quantum Energy και 10% η Τράπεζα Κύπρου), σε συνεργασία με την ισραηλινή κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού (IEC) και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, θα εξεταστεί η πρόοδος και οι κατευθυντήριες γραμμές υλοποίησης του έργου, με γνώμονα την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησής του.

    [07] Aναβληθηκε επ' αόριστον η δίκη του Ράτκο Μλάντιτς, στη Χάγη

    Η δίκη του πρώην στρατιωτικού αρχηγού των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς αναβλήθηκε επ' αόριστον, καθώς οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία αποφάσισαν να "αναστείλουν" την ακρόαση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, που προβλεπόταν αρχικά για τις 29 Μαΐου.

    Ο δικαστής, ο οποίος διαβεβαίωσε πως το δικαστήριο θα ανακοινώσει μόλις καταστεί δυνατό την ημερομηνία επανάληψης των ακροαματικών συνεδριάσεων, αναφέρθηκε σε "παρατυπίες" στη διαβίβαση στην υπεράσπιση ντοκουμέντων που βρίσκονται στην κατοχή του γραφείου του εισαγγελέα και θα πρέπει να επιτρέψουν στην υπεράσπιση να προετοιμαστεί για τη δίκη, που άρχισε χθες Τετάρτη.

    Υποστηρίζοντας ότι δεν είναι έτοιμη για μια δίκη, η υπεράσπιση του 70χρονου Μλάντιτς είχε ζητήσει τη Δευτέρα από τους δικαστές να αναστείλουν την έναρξη της δίκης κατά έξι μήνες.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] Μόνιμη λύση αναζητούν οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ

    «Τέλος» στην... ελληνική συνήθεια της αλλαγής προπονητών θέλουν να βάλουν οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι και Τομ Γουέρνερ. Την διετία 2010-2012 οι «κόκκινοι» έχουν αλλάξει τρεις προπονητές (Μπενίτεθ, Χότζσον, Νταλγκλίς) κι αυτή την φορά οι χρηματοδότες του συλλόγου αποφάσισαν να ξεκινήσουν την αναζήτηση του νέου προπονητή με την προοπτική να τον κρατήσουν στο Ανφιλντ για τουλάχιστον τέσσερα-πέντε χρόνια.

    Οι Χένρι και Γουέρνερ, μετά την απομάκρυνση του Σκωτσέζου προπονητή γνωστοποίησαν ότι ο νέος μάνατζερ θα έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον 30 εκατομμύρια λίρες (37.5 εκατ. ευρώ), προκειμένου να φέρει τους παίκτες που θα κρίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Στη λίστα τους υπάρχουν αρκετά ονόματα προπονητών, αλλά προς το παρόν κανείς δεν έχει το προβάδισμα. Άνθρωποι που λειτουργούν για λογαριασμό του συλλόγου φέρονται να βολιδοσκόπησαν τις προθέσεις του Αντρέ-Βίλας Μπόας, με τον Πορτογάλο να μην δείχνει διατεθειμένος να επιστρέψει στο Νησί μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Τσέλσι τον περασμένο Μάρτιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 May 2012 - 0:46:42 UTC