Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού
  • [02] Οι 25 "εκλεκτοί" του Σάντος
  • [03] Παραμονή ή έξοδος από την Ευρώπη το δίλημμα των εκλογών, τόνισε ο Α. Σαμαράς
  • [04] Αρνητική πρόταση για την αποφυλάκιση της Β. Σταμάτη
  • [05] "Παγώνει" η διαδικασία αποκρατικοποιήσεων μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου
  • [06] Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα στο επίκεντρο της δίκης Ρ. Μλάντιτς, στη Χάγη
  • [07] «Φανατικούς» επισκέπτες αποκτά το Μουσείο της Ακρόπολης
  • [08] Πείραμα του ΕΛΚΕΘΕ για τη σκόνη της Σαχάρας
  • [09] Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαψεύδουν τις φήμες για συνεργασίες
  • [10] Α. Παπαρήγα: "Mε απόφαση της Βουλής μπορεί να καταργηθεί το Μνημόνιο"
  • [11] Λ. Παπαδήμος: «Ήττα στρατηγικού χαρακτήρα για τη χώρα» η έξοδος από το ευρώ
  • [12] Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους

  • [01] Πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού

    Αυτήν την ώρα, το υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιεί την πρώτη του συνεδρίαση.

    Πρόκειται για «μια συνεδρίαση, ουσιαστικά, γνωριμίας» όπως λένε συνεργάτες του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου.

    Η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης έχει ως εξής:

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Παναγιώτης Πικραμμένος

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Παύλος Αποστολίδης

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Αντώνιος Μανιτάκης

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Γεώργιος Ζαννιάς

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Πέτρος Μολυβιάτης

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

    Φράγκος Φραγκούλης

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

    Ιωάννης Στουρνάρας

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

    Γρηγόριος Τσάλτας

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

    Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

    Σίμος Σιμόπουλος

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

    Αντώνιος Ρουπακιώτης

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    Χρήστος Κίττας

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

    Ναπολέων Μαραβέγιας

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΩΜΑΤΩΝ

    Χρήστος Γεραρής

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    Ελευθέριος Οικονόμου

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    Τατιάνα Καραπαναγιώτη

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

    Αντώνιος Αργυρός

    [02] Οι 25 "εκλεκτοί" του Σάντος

    Τους 25 ποδοσφαιριστές της προεπιλογής ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2012, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος.

    Οι «εκλεκτοί» του Πορτογάλου τεχνικού είναι οι Χαλκιάς, Σηφάκης, Τζόρβας, Τοροσίδης, Αβ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυρ. Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Χολέμπας, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Μάκος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Φορτούνης, Κονέ, Νίνης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου.

    Στις 29 Μαϊου ο Σάντος θα ανακοινώσει την τελική 23άδα, που θα αγωνιστεί στο EURO.

    [03] Παραμονή ή έξοδος από την Ευρώπη το δίλημμα των εκλογών, τόνισε ο Α. Σαμαράς

    Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και έθεσε από τη δική του πλευρά το δίλημμα των εκλογών.

    «Δεν υπάρχει χαλάρωση, έχει αρχίσει η μάχη που θα την δώσουμε με πίστη, με αγάπη για την πατρίδα, ένα μέτωπο αποφασισμένων Ελλήνων και θα την κερδίσουμε με ομοιογένεια στις θέσεις και επαφή με το κόμμα για να υπάρχει ενιαίος λόγος απέναντι στα ξύλινα συνθήματα του λαϊκισμού» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    «Υπάρχει ένας δρόμος ελπίδας με ανάπτυξη και παραμονή στο ευρώ και υπάρχει και ένας σίγουρος δρόμος καταστροφής, η καταγγελία και η έξοδος από την Ευρώπη» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι γύρω από αυτήν τη θέση συγκροτείται το ευρωπαϊκό μέτωπο.

    [04] Αρνητική πρόταση για την αποφυλάκιση της Β. Σταμάτη

    Αρνητική είναι η πρόταση του εισαγγελέα Γ.Βούλγαρη στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε η σύζυγος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση της νομιμοποίησης των παράνομων αμοιβών που κατηγορείται ότι έλαβε ο πρώην υπουργός για εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου 'Αμυνας.

    Ο κ. Βούλγαρης εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να μην κάνει δεκτή την προσφυγή για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με όρους, κρίνοντας ότι δεν έχουν εξαλειφθεί τα δεδομένα βάση των οποίων κρίθηκε προφυλακιστέα η κ. Σταμάτη.

    Όπως αναφέρει στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός, η βαρύτητα της πράξης που αποδίδεται στη σύζυγο του πρώην υπουργού, αλλά και το γεγονός ότι θεωρείται ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση της προσωρινής της κράτησης. Ο κ. Βούλγαρης κρίνει επίσης ότι αν αφεθεί ελεύθερη η κατηγορουμένη, ενδεχομένως «θα επιχειρήσει να συγκαλύψει παλαιότερες πράξεις».

    [05] "Παγώνει" η διαδικασία αποκρατικοποιήσεων μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

    "Παγώνουν" έως τον σχηματισμό της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι εννέα διαγωνισμοί του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που είχαν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν έως το τέλος Ιουνίου, αλλά και οι αποφάσεις για παραχωρήσεις (π.χ. Ελληνικό).

    Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, ότι «κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου και μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα προκύψει από τις νέες εκλογές, θα απέχει από τη λήψη αποφάσεων οι οποίες είναι δεσμευτικές για το μέλλον».

    Οι εννέα διαγωνισμοί που "παγώνουν", αφορούν στην πώληση του 35% των ΕΛΠΕ, του 29% του ΟΠΑΠ, του 61% της ΕΥΔΑΠ, του 90% των Ελληνικών Ταχυδρομείων, του 74% της ΕΥΑΘ και των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ, στη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, καθώς και στην παραχώρηση αρκετών από τα μικρά λιμάνια και τις μαρίνες της χώρας. Επίσης, σε εκκρεμότητα είναι οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση ακινήτων, όπως στο Ελληνικό και στην Αφάντου στη Ρόδο.

    [06] Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα στο επίκεντρο της δίκης Ρ. Μλάντιτς, στη Χάγη

    Ο στρατιωτικός διοικητής των σερβικών δυνάμεων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς "ανέλαβε προσωπικά την επιχείρηση της εθνοκάθαρσης στη Βοσνία" στις αρχές της δεκαετίας του 1990, δήλωσε χθες η κατηγορούσα αρχή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία κατά την έναρξη της δίκης του πρώην στρατηγού στη Χάγη, δεκαεπτά χρόνια μετά τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

    Ο 70χρονος σήμερα Ράτκο Μλάντιτς "ανέλαβε προσωπικά την εθνοκάθαρση στη Βοσνία. Συμμετείχε πλήρως σε μία εγκληματική επιχείρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη", δήλωσε χθες πρώτη ημέρα της δίκης, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Ντέρμοτ Γκρουμ.

    Ο Μλάντιτς κατηγορείται για τα ίδια εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται και το πολιτικό του alter ego, ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος επίσης δικάζεται στη Χάγη από τον Οκτώβριο του 2009. Και οι δύο δηλώνων αθώοι.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα συνεχισθεί η ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [07] «Φανατικούς» επισκέπτες αποκτά το Μουσείο της Ακρόπολης

    Τη δική του «μαγιά» φανατικών επισκεπτών, δείχνει να δημιουργεί το Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς ένα ποσοστό 23% το επισκέφθηκε μέχρι στιγμής τρεις ή και περισότερες φορές. Κι απ' ό,τι φαίνεται, η καλή του φήμη έχει μεταδοθεί, πρωτίστως από στόμα σε στόμα και δευτερευόντως από τα ΜΜΕ, αποδεικνύοντας ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι η θετική γνώμη όσων το επισκέπτονται.

    Τα παραπάνω είναι ευρήματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε για επτά εβδομάδες στις αρχές του καλοκαιριού του 2011, με δείγμα 188 επισκεπτών, του Μουσείου της Ακρόπολης. Μεγάλη ανταπόκριση είχε στις ηλικίες από 18 ως 24 ετών, οι οποίοι απάντησαν με προθυμία σε πολλαπλές ερωτήσεις.

    Εκτός από την ένδειξη ότι το Μουσείο της Ακρόπολης, δημιουργεί μια νέα αντίληψη οικειότητας και φιλικότητας προς τον επισκέπτη, η έρευνα έδειξε επίσης ότι για το 80% των επισκεπτών, η αξιολόγηση του Μουσείου είναι από θετική έως πολύ θετική. Για το 18% ουδέτερη και μόλις το 2% κάνει αρνητική αξιολόγηση.

    Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών, απάντησε ότι η πρόθεση ή ο λόγος της επίσκεψης στο Μουσείο της Ακρόπολης, είναι οι νέες εκθέσεις και αμέσως μετά, οι αρχαιολογικές ανασκαφές στα θεμέλια του Μουσείου, οι οποίες προκαλούν το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό.

    [08] Πείραμα του ΕΛΚΕΘΕ για τη σκόνη της Σαχάρας

    Το φαινόμενο μεταφοράς της κόκκινης σκόνης από τη Σαχάρα, που ειδικά κατά τους εαρινούς μήνες απλώνεται στον ουρανό της Κρήτης, και όχι μόνο, αποτελεί αντικείμενο μεγάλου πειράματος, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) στην πρώην αμερικανική Βάση Γουρνών του Ηρακλείου και ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα. Στο πείραμα συμμετέχουν 36 επιστήμονες από 11 χώρες.

    Σύμφωνα με το ΕΛΚΕΘΕ, το πείραμα αυτό, διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος MESOAQUA, που περιλαμβάνει ένα δίκτυο μεγάλων ερευνητικών πειραματικών υποδομών για τη θαλάσσια έρευνα σε πέντε χώρες- Νορβηγία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία και Ελλάδα.

    [09] Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαψεύδουν τις φήμες για συνεργασίες

    Διαψεύδουν, κατηγορηματικά, οι Οικολόγοι Πράσινοι, τις φήμες που τους φέρουν να διεξάγουν διαπραγματεύσεις, με στόχο τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, στις επαναληπτικές βουλευτικές της 17ης Ιουνίου.

    Σε σημερινή ανακοίνωση του κόμμματος, οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν πως «δεν κάνουμε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με άλλα κόμματα».

    «Πάγια πρακτική μας είναι, κάθε συζήτηση και πολιτική μας ενέργεια να γίνεται στο φως της δημοσιότητας και όχι σε υπόγειες διαδρομές» υπογραμμίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

    Διευκρινίζουν, παράλληλα, ότι «η μόνη μας συνάντηση με τον κ. Τσίπρα έγινε, κατά τη διάρκεια που είχε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και αφορούσε αποκλειστικά τις σχετικές προτάσεις του, στις οποίες τοποθετηθήκαμε δημοσίως, την επομένη. Έκτοτε, δεν έχει υπάρξει καμία άλλη επαφή ή διαπραγμάτευση».

    Επιμέλεια: Β. Τσεκούρας

    [10] Α. Παπαρήγα: "Mε απόφαση της Βουλής μπορεί να καταργηθεί το Μνημόνιο"

    Ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, ούτε του Ιουνίου -όποιο κι αν είναι αυτό- μπορεί να θεωρηθεί ότι καταργεί το μνημόνιο και τη δανειακή συνθήκη, δήλωσε σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και κατά συνεπεια, πρόσθεσε, για να καταργηθεί το μνημόνιο και η δανειακή συνθήκη πρώτα πρέπει να καταργηθεί με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής και μετά να κοινοποιηθεί η απόφαση στα όργανα της ΕΕ.

    Όποιος διακηρύσσει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αυτόματα καταργεί συνθήκες, τόνισε η κ. Παπαρήγα, το χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα για να μη φέρει το θέμα στη Βουλή και για να πάει να διαπραγματεύεται στην ουσία ένα νέο μνημόνιο, μια νέα δανειακή συνθήκη στα όργανα της ΕΕ, άρα λέει συνειδητά ψέματα. Αν ο λαός, αναφέρει η κ. Παπααρήγα, π.χ. αποφασίσει τα επόμενα χρόνια την αποδέσμευση από την ΕΕ, μπορεί, για παράδειγμα, να την αποφασίσει με ένα δημοψήφισμα -και πάλι πρέπει να επικυρωθεί με απόφαση της Βουλής.

    [11] Λ. Παπαδήμος: «Ήττα στρατηγικού χαρακτήρα για τη χώρα» η έξοδος από το ευρώ

    Την ανάγκη να μην ανατραπεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών για να ξεπεραστεί η κρίση που περνάει η χώρα, υπογραμμίζει ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε ανοιχτή επιστολή του πρός τον ελληνικό λαό, η οποία δημοσιεύτηκε, λίγα λεπτά μετά την παράδοση στο νέο υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην επίσημη ιστοσελίδα του Μεγάρου Μαξίμου.

    «Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν ήταν "για ένα πουκάμισο αδειανό"» τονίζει ο κ. Παπαδήμος, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η κατάκτηση της ευρωπαϊκής πορεία της χώρας δεν θα ανατραπεί, ωστόσο προειδοποιεί για τους κινδύνους που είναι εμφανείς. «Έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνιστούσε όχι μόνον οικονομική καταστροφή αλλά και ήττα στρατηγικού χαρακτήρα για τη χώρα» αναφέρει.

    [12] Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους

    Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας καθώς επίσης οι επικεφαλής των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχουν συνομιλίες σήμερα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης, για την κατάσταση στην ευρωζώνη και για την προσεχή σύνοδο κορυφής της G8, ανακοίνωσε σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο στο Λονδίνο.

    Στην τηλεδιάσκεψη αυτή θα συμμετάσχουν η 'Αγγελα Μέρκελ, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, καθώς επίσης ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Η τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από τις 15:15 ως τις 16:00 ώρα Γκρίνουιτς.

    Επιμέλεια:Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 May 2012 - 0:37:29 UTC