Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Φεύγει" για Λονδίνο η Ολυμπιακή Φλόγα
  • [02] Ποντάρουν στο δεκαήμερο προσφορών στην Αθήνα οι έμποροι
  • [03] Ξεκίνησε το 65ο Φεστιβάλ Καννών
  • [04] Πιάνουν αντικείμενα με τη σκέψη!
  • [05] Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Ηράκλειο Αττικής
  • [06] Υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 0,3%, επιστρέφει στην ύφεση η Ισπανία
  • [07] Ισότιμη η συμμετοχή ανδρών και γυναικών στη γαλλική κυβέρνηση
  • [08] Επαφές Ολυμπιακού με Έκτορ Κούπερ
  • [09] Ακόμα πιο έξυπνες και «ανθρώπινες» κάνει τις αναζητήσεις η Google
  • [10] Καφές χωρίς τσιγάρο για ενίσχυση της μακροζωίας

  • [01] "Φεύγει" για Λονδίνο η Ολυμπιακή Φλόγα

    Στα χέρια των διοργανωτών της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου θα περάσει σήμερα το απόγευμα το Ιερό Φως, το οποίο στις 19.00 θα εισέλθει στο Παναθηναϊκό στάδιο.

    Στη τελετή παράδοσης θα παρίστανται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και η πριγκίπισσα της Αγγλίας Άννα, στην οποία θα παραδοθεί η Ολυμπιακή Φλόγα. Στη βρετανική ομάδα συμμετέχει και ο κορυφαίος Άγγλος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ.

    Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), ο άνθρωπος που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, σε μια πράξη σύνδεσης της προηγούμενης με την επερχόμενη Ολυμπιακή διοργάνωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην Αθήνα για την Ολυμπιακή Φλόγα

    [02] Ποντάρουν στο δεκαήμερο προσφορών στην Αθήνα οι έμποροι

    Σε ρυθμούς προσφορών θα κινείται η αγορά της Αθήνας για ένα δεκαήμερο από 17 έως 26 Μαΐου, πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, που φιλοδοξεί να δώσει ανάσα στην εμπορική κίνηση, σε μια περίοδο που η κατάσταση στην αγορά έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, λόγω και του κλίματος έντονης αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της χώρας.

    Πρόκειται για τη δράση «Ανοιξιάτικες ευκαιρίες στην Αθήνα», σκοπός της οποίας είναι η αναβάθμιση του Κέντρου και η τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

    Εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών τονίζουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες, όπως και η προηγούμενη «Παρασκευή στην Αθήνα», που έτυχε θερμής αποδοχής από τον κόσμο, εντάσσονται σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό, που προβάλλει τη συλλογικότητα ως ένα ισχυρό μέσο για την επίτευξη της αναβάθμισης της αγοράς της Αθήνας, καθώς και των περιφερειακών αγορών.

    [03] Ξεκίνησε το 65ο Φεστιβάλ Καννών

    Ο Μπρους Γουίλις, ο Έντουαρτ Νόρτον, ο Μπιλ Μάρει και η Τίλντα Σουίντον, πάτησαν πρώτοι για φέτος το διάσημο κόκκινο χαλί του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, που ξεκίνησε με την ευχάριστη, αλλά και ιδιότυπη ταινία του Γουές Άντερσον «Moonrise Kingdom», όπου πρωταγωνιστούν. Όλα ήταν από νωρίς στη θέση τους. Οι εκατοντάδες παπαράτσι που περίμεναν με τις ώρες την έναρξη, οι τουρίστες που έρχονται στην Κρουαζέτ για να δουν, έστω και από μακριά, τους αγαπημένους τους σταρ και φυσικά, η Μέριλιν Μονρόε. Όπου και να κοιτάξεις, το ηδυπαθές βλέμμα της την ώρα που σβήνει ένα κεράκι υπάρχει παντού, αφού κοσμεί την ασπρόμαυρη αφίσα του φετινού φεστιβάλ.

    Την τελετή έναρξης παρουσίασε η Γαλλίδα Μπερενίς Μπεζό, σύζυγος του Μισέλ Χαζαναβίσιους, του σκηνοθέτη του «The Artist», που σάρωσε τα Όσκαρ. Μπορεί το κάστ του «Moonrise Kingdom» να είχε την τιμητική του, αλλά και τα μέλη της κριτικής επιτροπής έκαναν τη βραδιά ακόμα πιο αστραφτερή. Ανάμεσά τους είναι η Νταιάν Κρούγκερ, ο Γιουν Μάκ Γκρέγκορ, ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν, ο Νάνι Μορέτι, που είναι και ο φετινός πρόεδρος. Αυτός, όμως, που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Ζάν Πόλ Γκοτιέ, επίσης μέλος της επιτροπής. Ο σινεφίλ και εκκεντρικός σχεδιαστής εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί φορώντας ένα παντελόνι που από τη μία πλευρά, την μπροστινή, ήταν φούστα. Ούτε σμόκιν δεν έβαλε, προτίμησε την γραβάτα. Απ ό,τι φαίνεται, οι Γάλλοι φέτος έριξαν τον πήχη ως προς το επίσημο ένδυμα.

    [04] Πιάνουν αντικείμενα με τη σκέψη!

    Δύο τετραπληγικοί άνθρωποι, παράλυτοι από το λαιμό και κάτω, μία γυναίκα και ένας άνδρας, που δεν μπορούν να κινήσουν καθόλου τα άκρα τους, κατάφεραν, με τη σκέψη τους και μόνο, να κινήσουν ένα ρομποτικό βραχίονα και, με τη βοήθειά του, να πιάσουν διάφορα αντικείμενα, ακόμα και να πιούν καφέ.

    Το επίτευγμα, που κατέστη εφικτό για πρώτη φορά και είναι προϊόν της εργασίας Αμερικανών ερευνητών, δημιουργεί ελπίδες ότι, χάρη στη νέα τεχνολογία, στο μέλλον οι παράλυτοι θα αποκτήσουν αυξημένες δυνατότητες αυτοεξυπηρέτησης. Όμως θα χρειαστούν ακόμα αρκετά χρόνια εωσότου η ελπιδοφόρα τεχνική αξιοποιηθεί ευρέως.

    Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Τζον Ντόναχιου, διευθυντή του Ινστιτούτου για τις Επιστήμες του Εγκεφάλου του πανεπιστημίου Μπράουν των ΗΠΑ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το "Science" και παράλληλα έδωσαν στη δημοσιότητα τα σχετικά βίντεο.

    Το επίτευγμα εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κλινικής δοκιμής με την ονομασία BrainGate2.

    [05] Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Ηράκλειο Αττικής

    Ένοπλος άντρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εισέβαλε , σε κατάστημα σουπερ μάρκετ στο Ηράκλειο Αττικής (επί των οδών Αυγής και Αποστόλου Ηλέκτρας) και απέσπασε χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου δεν είναι γνωστό.

    Η ληστεία έγινε γύρω στις 10 χθες το βράδυ, ενώ ο δράστης κατάφερε να διαφύγει πεζός.

    [06] Υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 0,3%, επιστρέφει στην ύφεση η Ισπανία

    Το ΑΕΠ της Ισπανίας υποχώρησε κατά 0,3% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2011, οπότε είχε ήδη καταγράψει πτώση κατά 0,3%, γεγονός που επιβεβαιώνει και επισήμως την επιστροφή της χώρας στην ύφεση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Τα αριθμητικά στοιχεία συμφωνούν με τις προβλέψεις που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στις 30 Απριλίου και έδειχναν τη δυσχερή κατάσταση της οικονομίας στην Ισπανία, όπου καταγράφεται το ιστορικό ποσοστό ανεργίας του 24,44%.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [07] Ισότιμη η συμμετοχή ανδρών και γυναικών στη γαλλική κυβέρνηση

    Η πρώτη κυβέρνηση της Γαλλίας όπουάνδρες και γυναίκες (17 και 17) συμμετέχουν ισότιμα ως υπουργοί και υφυπουργοί είναι πραγματικότητα.Με την ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, υλοποιήσε μίααπό τις κυριότερες προεκλογικές του υποσχέσεις.

    Τα σημαντικότερα υπουργεία (Εξωτερικών, Εσωτερικών, Άμυνας, Οικονομίας) τα αναλαμβάνουν άνδρες, με εξαίρεση αυτό της Δικαιοσύνης.

    Η εκλεγμένη της Γουιάνας (γαλλικό υπερπόντιο διαμέρισμα στη Νότια Αμερική) Κριστιάν Τομπιρά αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η Μαριζόλ Τουρέν, 53 ετών, στενή συνεργάτης του Φρανσουά Ολάντ αναλαμβάνει το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας.

    Ο νέος πρόεδρος επέλεξε την πρώην εκπρόσωπο της προεκλογικής του εκστρατείας, Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, Γαλλο-Μαροκινή 34 ετών, ως υπουργό των Δικαιωμάτων των Γυναικών και εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

    Η Ορελί Φιλιπετί ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού και η ηγέτης των Πρασίνων, Σεσίλ Ντιφλό το υπουργείο Στέγασης.

    Επιμέλεια: Χ. Κωνσταντόπουλος

    [08] Επαφές Ολυμπιακού με Έκτορ Κούπερ

    Το όνομα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ συζητείται στον Πειραιά, ως πιθανότητα για ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες των ελληνικών ΜΜΕ, ο Αργεντινός προπονητής, γνωστός στη χώρα μας από την επιτυχημένη θητεία του στον πάγκο του Αρη, είναι σ' επαφές με τη διοίκηση του πρωταθλητή για να πάρει τη θέση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο 57χρονος τεχνικός είναι έτοιμος να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα και περιμένει ειδοποίηση από τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» για να προχωρήσει στις τελικές επαφές.

    [09] Ακόμα πιο έξυπνες και «ανθρώπινες» κάνει τις αναζητήσεις η Google

    Νέες βελτιώσεις επέφερε η Google στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της, έτσι ώστε να την κάνει ακόμα πιο έξυπνη και «ανθρώπινη».

    Η νέα λειτουργία με την ονομασία "Knowledge Graph" (Γράφημα Γνώσης) επιτρέπει τους αλγόριθμους της μηχανής αναζήτησης να απαντάνε στα ποικίλα ερωτήματα των χρηστών με τέτοιο τρόπο που δείχνει ότι καταλαβαίνουν καλύτερα τι είναι αυτό, το οποίο ο χρήστης θέλει πράγματι να μάθει.

    Το νέο χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, θα είναι πρώτα διαθέσιμο στους χρήστες των ΗΠΑ.

    [10] Καφές χωρίς τσιγάρο για ενίσχυση της μακροζωίας

    Ο πολύς καφές συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου. Σε αυτό το μάλλον απρόσμενο συμπέρασμα κατέληξε μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση τεσσάρων ή πέντε καφέδων καθημερινά συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου, αν και δεν είναι σαφές γιατί αυτό συμβαίνει.

    Όμως το κέρδος αυτό υπάρχει, εφόσον ο καφές δεν συνοδεύεται με τσιγάρο.

    Αμερικανοί ερευνητές συσχέτισαν την κατανάλωση καφέ με την κατάσταση της υγείας άνω των 400.000 ατόμων ηλικίας 50 έως 71 ετών για μία μεγάλη περίοδο σχεδόν 14 ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 May 2012 - 0:01:42 UTC