Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ύφεση 5% «βλέπει» το ΙΟΒΕ για το τρέχον έτος
  • [02] Δεμένα τα πλοία Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη
  • [03] Μ. Φαραντούρη: «Όσο πιο εθνικός είσαι, τόσο πιο διεθνής γίνεσαι»
  • [04] Σύσκεψη υπουργών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Ευ. Βενιζέλο
  • [05] Επέστρεψε στην ΚΟ της ΝΔ ο Κώστας Γκιουλέκας
  • [06] Αλ. Παπαρήγα: "Πλαστή" η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ
  • [07] Ανταλλαγή πυροβολισμών στη Γλυφάδα
  • [08] Μεγάλη ποσότητα όπλων βρέθηκε στην περιοχή της Αρτέμιδας

  • [01] Ύφεση 5% «βλέπει» το ΙΟΒΕ για το τρέχον έτος

    Προβλεψη για συρρικνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 5% το έτος 2012 και παραμονή της ανεργίας σε ανοδική τροχιά, με ηπιότερο ρυθμό απ' ότι πέρυσι, στην περιοχή του 20% εκτιμά το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στην τριμηνιαία έκθεση του.

    Επίσης, αναφέρει ότι η αναθεώρηση του φετινού προϋπολογισμού θεωρείται επιβεβλημένη λόγω της δυστοκίας στη συλλογή εσόδων και της μεγάλη ύφεσης. Το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών παραχωρεί αυτή την ώρα στα, γραφεία του συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της τριμηνιαίας έκθεσης για την ελληνική οικονομία.

    [02] Δεμένα τα πλοία Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη

    Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν Μεγάλη Τρίτη 10/04 και Μεγάλη Τετάρτη 11/04 τα πλοία, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε 48ωρη πανελλαδική απεργία με θεσμικά και εργασιακά αιτήματα.

    [03] Μ. Φαραντούρη: «Όσο πιο εθνικός είσαι, τόσο πιο διεθνής γίνεσαι»

    Τέσσερα χρόνια μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,η Μαρία Φαραντούρη και ο Χρήστος Θηβαίοςξαναβρίσκονται επί σκηνής για να αποκαλύψουν το κοινό στίγμα της μουσικής παρακαταθήκης τους. Η συναυλία που τιτλοφορείται «Στην κόψη του τραγουδιού» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης). Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται διαχρονικά κομμάτια των Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Μικρούτσικου, Βάιλ, Ντάλα σε ποίηση Τριπολίτη, Ελευθερίου, Ιωάννου, Μπρεχτ, Χικμέτ κ.ά.

    «Οι συναντήσεις αυτές ή συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν. Είναι σαν την χημεία μιας ερωτικής σχέσης. Δεν μπορείς να βρεθείς με ανθρώπους που δεν μπορείς να συνεργαστείς, που δεν μπορούν να σε καταλάβουν, που δεν μιλάς την ίδια γλώσσα. Όλα αυτά τα συνάντησα στον Χρήστο Θηβαίο.Τα τραγούδια κι η αλήθεια τους είναι ό,τι μας ενώνει. Ανεξάρτητα από την ηλικία τους, από την ευρεία ή όχι αναγνωρισιμότητά τους, αυτά τα τραγούδια προσπαθούμε να εντάσσουμε και οι δύο στο ρεπερτόριό μας», δηλώνει η Μαρία Φαραντούρη μιλώντας στο ΑΜΠΕ. «Οι καλλιτέχνες πρέπει να πυροδοτούν ο ένας τον άλλον, μόνο έτσι μπορείς να συγκροτείς ιδέες, και να μην μένεις στάσιμος. 'Οταν έχεις βαθιά πίστη σε αυτό που κάνεις και στο τραγούδι που υπηρετείς, αμέσως δημιουργούνται γέφυρες μεταξύ των καλλιτεχνών» συνεχίζει.

    Η σύνδεση του ονόματός της με αυτό του Μίκη Θεοδωράκη λειτούργησε ποτέ ως «δέσμευση» για την ίδια ; «Δέσμευση με την καλή έννοια, γιατί αυτή ήταν που μου έδωσε και την ώθηση να ανακαλύψω και να ερμηνεύσω και άλλα πράγματα, ξένους και Ελληνες συνθέτες. 'Ολα ξεκινάνε από τη βάση. Η δική μου βάση μαζί και οικοδόμημα είναι η μουσική σύνδεση με τον Μίκη Θεοδωράκη» λέει η μεγάλη ερμηνεύτρια και φορέας της ελληνικής κουλτούρας στο εξωτερικό. «Πάντα θυμάμαι αυτό που έλεγε ο Θεοδωράκης: όσο πιο εθνικός είσαι τόσο πιο διεθνής γίνεσαι» συμπληρώνει.

    [04] Σύσκεψη υπουργών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Ευ. Βενιζέλο

    Η πληθώρα των τροπολογιών, οι οποίες κατατίθενται το τελευταίο διάστημα στο Κοινοβούλιο, συζητείται, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του προέδρου του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Η κατεύθυνση του κ. Βενιζέλου προς τα κυβερνητικά στελέχη, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, είναι ότι πρέπει να υπάρχουν διαφανείς κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ότι οι τροπολογίες είναι αποδεκτές όταν εκπληρούν τρεις προϋποθέσεις:

    - Είναι αναγκαίες και προκύπτουν από την υποχρέωση της χώρας για την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης.

    - Έχουν την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    - Λύνουν επείγοντα ζητήματα, για τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση.

    [05] Επέστρεψε στην ΚΟ της ΝΔ ο Κώστας Γκιουλέκας

    Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά επανέρχεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας.

    Ο Κ. Γκιουλέκας είχε νωρίτερα στείλει επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ με την οποία δήλωνε ότι τάσσεται στο πλευρό του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε σκοπό με τη στάση του να πληγώσει την παράταξη και το κόμμα.

    [06] Αλ. Παπαρήγα: "Πλαστή" η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ

    «Πλαστή» χαρακτήρισε την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με σημερινή δήλωσή της.

    «Ο τσακωμός ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για το ποιο από τα δύο κόμματα θα σώσει υποτίθεται τον λαό, είναι πλαστός, με την έννοια ότι έχουν ίδια προγράμματα -προ καιρού και ακόμα περισσότερο τώρα- και ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μετεκλογική συνεργασία» είπε η κ. Παπαρήγα.

    Η γγ του ΚΚΕ απέρριψε, επίσης, το σχήμα μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις, λέγοντας ότι «εξίσου επιφανειακός και πλαστός, μπροστά στις εκλογές, είναι ο διαχωρισμός των πολιτικών δυνάμεων σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές, γιατί το λεγόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο που προβάλλεται περιλαμβάνει δυνάμεις οι οποίες στήριξαν ή συμβιβάστηκαν με την πολιτική που όξυνε την κρίση και έφερε το μνημόνιο».

    [07] Ανταλλαγή πυροβολισμών στη Γλυφάδα

    Ανθρωποκυνηγητο έχει εξαπολύσει η αστυνομία, για τον εντοπισμό ενός ατόμου μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, στη Γλυφάδα. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, μετά τις 12 το μεσημέρι, προσέγγισαν για έλεγχο όχημα που βρισκόταν κοντά σε τράπεζα και θεωρήθηκε ύποπτο, στην οδό Προμηθέως.

    Ο άνθρωπος που βρισκόταν μέσα στο όχημα άρχισε τότε να πυροβολεί σε βάρος των αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, όμως ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

    [08] Μεγάλη ποσότητα όπλων βρέθηκε στην περιοχή της Αρτέμιδας

    Μεγάλη ποσότητα όπλων βρέθηκε στην περιοχή της Αρτέμιδας Αττικής, σε πολυκατοικία, όπου όλα τα διαμερίσματα είναι ξενοίκιαστα.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ύστερα από πληροφορία, έγινε έρευνα σε ένα από τα διαμερίσματα και βρέθηκαν πολεμικά τουφέκια, αυτόματα, πιστόλια, καθώς και πολλά εξαρτήματα όπλων και σφαίρες.

    Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα σε όλη την πολυκατοικία. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες βρέθηκε οπλισμός και σε δεύτερο διαμέρισμα. Με την υπόθεση ασχολείται η Κρατική Ασφάλεια, ενώ ο οπλισμός θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για έρευνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 April 2012 - 12:30:39 UTC