Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελληνίδα που κατέκτησε τη Σκάλα του Μιλάνου
  • [02] "Σπίθα": να ψηφιστούν οι "συνεπέστερες αντιμνημονιακές δυνάμεις"
  • [03] Τριήμερο πένθος στη Νόβι Σαντ μετά το θάνατο έξι νέων
  • [04] Νέες συλλήψεις για τους στημένους αγώνες στην Ιταλία
  • [05] Τον Απρίλιο η Δράση «Αριστεία 2012» για τις χρηματοδοτήσεις ερευνητών
  • [06] Έφοδος συριακών στρατευμάτων στην επαρχία Ντεράα

  • [01] Η Ελληνίδα που κατέκτησε τη Σκάλα του Μιλάνου

    Η Βασιλική Καραγιάννη έχει εμφανιστεί στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου, στο Σαν Κάρλο της Νάπολης και την τελευταία φορά που εμφανίστηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το κοινό τη χειροκροτούσε ασταμάτητα για τέσσερα λεπτά. Λισαβόνα, Βερολίνο, Ρώμη, Ντίσελντορφ, Δρέσδη είναι μερικές από τις στάσεις της σοπράνο ανά την Ευρώπη, όπου έχει ερμηνεύσει άριες του διεθνούς ρεπερτορίου.

    Φέτος, ενσάρκωσε τον ρόλο της Βαλεντίνης στην «Εύθυμη Χήρα» του Λέχαρ και ξεχώρισε στον ρόλο της Αντίνας στο «Ελιξίριο του Έρωτα» την κωμική όπερα του Ντονιτσέττι, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

    Ο ρόλος της Ολύμπια στα «Παραμύθια του Χόφμαν» είναι επίσης ξεχωριστός ρόλος για τη φημισμένη σοπράνο και ο ρόλος για τον οποίο καταχειροκροτήθηκε από το «απαιτητικό» κοινό της Σκάλας του Μιλάνου, τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Η Βασιλική Καραγιάννη θα εμφανιστεί από 16 έως 20 Μαΐου, και πάλι στο ρόλο της Αντίνας, στο «Ελιξίριο του Έρωτα» στη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια.

    [02] "Σπίθα": να ψηφιστούν οι "συνεπέστερες αντιμνημονιακές δυνάμεις"

    Να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να υπερψηφίσουν τις συνεπέστερες αντιμνημονιακές δυνάμεις, αποφεύγοντας το λευκό, το άκυρο και την αποχή, καλεί τους 'Ελληνες πολίτες το Κίνημα Ανεξαρήτων Πολιτών "Σπίθα", που ιδρύθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη.

    Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος υπογραμμίζει, με απόφασή του, ότι η τρόικα επιχειρεί, μετά τον οικονομικό (Μνημόνιο) και τον νομικό (Δανειακή) "αφιπλισμό" της Ελλάδας, και τον πολιτικό αφοπλισμό του ελληνικού λαού, μέσω της υπερψήφισης των "μνημονιακών κομμάτων". Υπό τις συνθήκες αυτές, εκτιμά, οι εκλογές τείνουν να προσλάβουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο.

    [03] Τριήμερο πένθος στη Νόβι Σαντ μετά το θάνατο έξι νέων

    Τριήμερο πένθος ξεκίνησε από σήμερα στην πόλη Νόβι Σαντ της Βοϊβοντίνας λόγω του θανάτου τα ξημερώματα της Κυριακής έξι νέων από πυρκαγιά σε ντισκοτέκ της πόλης.

    Όπως μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Βοϊβοντίνας (RTV) τα θύματα, τρεις κοπέλες και τρεις νεαροί ήταν μεταξύ 21-29 ετών.

    Ο ιδιοκτήτης του κέντρου διασκέδασης και οι ενοικιαστές του συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μη εφαρμογή μέτρων προστασίας από φωτιά, για τη διάπραξη σοβαρού αδικήματος κατά της δημόσιας ασφάλειας.

    [04] Νέες συλλήψεις για τους στημένους αγώνες στην Ιταλία

    Η αστυνομία του Μπάρι συνέλαβε τον αμυντικό της Αταλάντα, Αντρέα Μαζιέλο, στο πλαίσιο της έρευνας για «στημένους» αγώνες στην Ιταλία, η οποία άρχισε πριν από ένα χρόνο και στο στόχαστρο της οποίας βρίσκονται ποδοσφαιριστές από την Serie A και συλλόγους μικρότερων κατηγοριών.

    Ο 26χρονος άσος, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στην Μπάρι, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, μαζί με δύο παίκτες του στοιχήματος. Οι αρχές πιστεύουν ότι οι συλληφθέντες συνωμότησαν για να «στήσουν» τα τελευταία παιχνίδια της Μπάρι στη σεζόν 2010-11, κατά την οποία ο σύλλογος της νότιας Ιταλίας υποβιβάστηκε.

    [05] Τον Απρίλιο η Δράση «Αριστεία 2012» για τις χρηματοδοτήσεις ερευνητών

    Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ), πρόκειται να προκηρύξει την Δράση "ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2012".

    Η Δράση θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" (ΕΠΕΔΒΜ).

    Το ύψος της δημόσιας δαπάνης η οποία θα διατεθεί σε ερευνητές, θα ανέλθει στα 60 εκατ. ευρώ. Η προκήρυξη της Δράσης θα γίνει τον Απρίλιο του 2012 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων την 31η Μαΐου.

    Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου στην αγγλική γλώσσα.

    [06] Έφοδος συριακών στρατευμάτων στην επαρχία Ντεράα

    Συριακά στρατεύματα έκαναν σήμερα εφόδους σε περιοχές στη νότια επαρχία Ντεράα, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, είπαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, μερικές ώρες πριν ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του σχεδίου του.

    "Δεκάδες οβίδες έπεσαν στην πόλη Ντάελ, όπου στρατεύματα με την υποστήριξη αρμάτων μάχης είναι τώρα στην είσοδο της πόλης", είπε ο ακτιβιστής Χάιταμ αλ Αμπντάλα. Την περασμένη εβδομάδα είχαν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και τον τακτικό στρατό στην Ντάελ. Στις συνοικίες Ζαμπάντανι και Χαράστα της Δαμασκού ακούγονταν πυρά πολυβόλων από νωρίς το πρωί, καθώς αντάρτες συγκρούονταν με δυνάμεις του στρατού.

    Σύμφωνα με ακτιβιστές χθες Κυριακή σκοτώθηκαν 80 άνθρωποι, κυρίως στις κεντρικές επαρχίες Χομς, Χάμα και στην επαρχία Ιντλίμπ στο βορρά. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι πάνω από 9.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασε η εξέγερση τον Μάρτιο του 2011.

    Δυτικές και αραβικές χώρες προειδοποίησαν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ να σταματήσει την καθυστέρηση στην εφαρμογή του σχεδίου Άναν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 April 2012 - 10:30:54 UTC