Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πρότασή του για τις διαδηλώσεις παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων
  • [02] Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα τον Ιούνιο
  • [03] Κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτούν οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Πάνου Καμμένου
  • [04] Δ. Ρέππας: Στα τέλη Μαΐου ξεκινά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
  • [05] Η Bundesbank θα συνεχίσει να δέχεται ομόλογα Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας
  • [06] Στο πλευρό των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού ο Βγενόπουλος
  • [07] Γερμανικό μουσείο θα επιστρέψει αρχαιότητες που αφαιρέθηκαν στην Κατοχή
  • [08] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γκι Φέρχοφσταντ
  • [09] Στην Εθνική οι πελάτες της "Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας"

  • [01] Την πρότασή του για τις διαδηλώσεις παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων

    Την πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις παρουσίασε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, πρόταση που έχει διττό στόχο, δηλαδη να λειτουργήσει ως νομοπαρασκευαστικό εργαλείο και να αποτελέσει το εφαλτήριο για «την έναρξη ανοικτού, ανυπόκριτου δημόσιου διαλόγου».

    Στο νέο πλαίσιο, δεν αναγνωρίζονται στους συμμετέχοντες σε διαδηλώσεις μόνο δικαιώματα, αλλά και ευθύνη για την ειρηνική διεξαγωγή της διαδήλωσης. Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο άρθρο 4, «ο οργανωτής οφείλει να μεριμνά για την ειρηνική πραγματοποίηση της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης λαμβάνοντας κάθε αναγκαίο μέτρο, όπως είναι η απομάκρυνση προσώπων που φέρουν όπλα ή άλλα αντικείμενα για την άσκηση βίας και η εν γένει περιφρούρησή της».

    Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμίνης, στις περιπτώσεις αυτές, οι διαδηλωτές θα πρέπει να ειδοποιούν άμεσα την αστυνομία ώστε να επέμβει και θα πρέπει επίσης να ειδοποιείται άμεσα ο εισαγγελέας. Σε περίπτωση βλαβών ζωής, σωματικής ακεραιότητας και ιδιοκτησίας, οι διοργανωτές διαδήλωσης υποχρεούνται να αποζημιώσουν όσους υπέστησαν τις βλάβες.

    Οι διαδηλώσεις μπορούν να απαγορευθούν «αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια», ενώ διαδηλώσεις λίγων ατόμων μπορούν να περιορισθούν, για παράδειγμα στο πεζοδρόμιο.

    Ο δήμαρχος επίσης, προτείνει την απαγόρευση της χρήσης χημικών για την διάλυση μιας διαδήλωσης.

    [02] Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα τον Ιούνιο

    Με ισόποση περικοπή των δαπανών θα αντιμετωπίζονται οι αστοχίες στα έσοδα, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να ζητηθούν από την τρόικα συμπληρωματικός προϋπολογισμός και νέα μέτρα τον Ιούνιο στην περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις από τον στόχο του ελλείμματος για το τρέχον έτος.

    Αυτό επισήμανε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος εξέφρασε φόβο και ανησυχία να ατονήσει η ομαλή υλοποίηση του προϋπολογισμού λόγω των βουλευτικών εκλογών, τις οποίες ο ίδιος προσδιόρισε για την 6η Μαΐου. Πάντως, ανέφερε ότι έχει ήδη ζητηθεί τόσο από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, όσο και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να μην ατονήσουν οι έλεγχοι.

    [03] Κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτούν οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Πάνου Καμμένου

    Με την προσχώρηση του βουλευτή Βοιωτίας Μιχάλη Γιαννάκη οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ο νεοσύστατος πολιτικός σχηματισμός υπό την ηγεσία του Πάνου Καμμένου, αριθμεί δέκα βουλευτές και αποκτά αναγνωρισμένη από τον Κανονισμό της Βουλής κοινοβουλευτική ομάδα.

    Όπως ανέφερε ο ίδιος ο βουλευτής στις δηλώσεις του, η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας δίνει στο κόμμα την δυνατότητα κοινοβουλευτικής παρουσίας με όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου. Επιπλέον δίνει δυνατότητες, βάσει της νομοθεσίας, για καλύτερη εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης κατά την προεκλογική περίοδο.

    [04] Δ. Ρέππας: Στα τέλη Μαΐου ξεκινά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

    Η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ενώ, όπως τόνισε, η διαδικασία θα περιλαμβάνει ένα «τεστ πολλαπλών επιλογών» και όχι -όπως αναπαράγεται σε πολλά ΜΜΕ, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού- μία διαδικασία γραπτών εξετάσεων.

    Ο κ. Ρέππας, μιλώντας σήμερα στο ΒΗΜΑ 99,5, είπε ότι εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνεργασία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες και την task force, θα έχει καταλήξει στα κριτήρια και τη μεθοδολογία της αξιολόγησης, η οποία, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει το τεστ πολλαπλών επιλογών, που θα διαμορφώνεται αναλόγως της ειδικότητας, της θέσης κλπ. Συμπλήρωσε δε ότι «τα κριτήρια και η μεθοδολογία έχουν σχέση με τις σπουδές, την εμπειρία αλλά, κυρίως, με τις δεξιότητες του υπαλλήλου», ενώ διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχουν καταλήξει πλήρως στη μορφή της διαδικασίας και των αντικειμενικών κριτηρίων.

    [05] Η Bundesbank θα συνεχίσει να δέχεται ομόλογα Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας

    Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να δέχεται όλα τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης ως ενέχυρο για τα δάνεια που χορηγεί, διαψεύδοντας δημοσιεύματα ότι έχει σταματήσει την αποδοχή χρέους των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ- δηλαδή της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. «Συνεχίζουμε να δεχόμαστε κρατικό χρέος των χωρών αυτών, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», δήλωσε εκπρόσωπος της Bundesbank.

    [06] Στο πλευρό των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού ο Βγενόπουλος

    Στο πλευρό των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για να βρεθεί λύση στο διοικητικό αδιέξοδο του συλλόγου, θα είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, όπως τους γνωστοποίησε σήμερα. Ο μέτοχος των «πρασίνων» τόνισε ότι θα προσφέρει την οικονομική στήριξη που του αναλογεί.

    [07] Γερμανικό μουσείο θα επιστρέψει αρχαιότητες που αφαιρέθηκαν στην Κατοχή

    Οι εκκρεμότητες της χώρας μας με τη Γερμανία δεν είναι μόνο για τα θέματα των οικονομικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, «ανοιχτές» παραμένουν και οι εκκρεμότητες της επιστροφής αρχαιολογικών θησαυρών που αφαιρέθηκαν βιαίως και παρανόμως από την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της Κατοχής (1941-1944).

    Όπως μάλιστα αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη δράση των δυνάμεων της κατοχής είναι η Κρήτη, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Σάμος και η Θεσσαλία.

    Πρόσφατα, το 2010, η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών ενημερώθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Pfahlbaumuseum της Γερμανίας, ότι στο συγκεκριμένο μουσείο φυλάσσονται αρχαιότητες, προερχόμενες από την παράνομη ανασκαφή νεολιθικού οικισμού στη Θεσσαλία, η οποία διεξήχθη κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τους Γερμανούς. Η Διεύθυνση επικοινώνησε άμεσα με το εν λόγω Μουσείο και τα αρχαία θα επαναπατρισθούν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή τους, επισημαίνεται στο έγγραφο του κ. Ρέππα.

    [08] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γκι Φέρχοφσταντ

    Την πρόταση των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Γκι Φέρχοφσταντ.

    Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε διάρκεια μια ώρα, ενώ αμέσως μετά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παραχώρησαν συνέντευξη Tύπου.

    [09] Στην Εθνική οι πελάτες της "Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας"

    Ολοκληρώθηκε η μεταφορά στην Εθνική Τράπεζα των ηλεκτρονικών αρχείων των καταθέσεων των πελατών της "Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας" και από σήμερα, ξεκινά η εξυπηρέτησή τους από το δίκτυο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας.

    Όπως ανακοινώθηκε, για την άμεση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων καταθετών, έχουν ανοιχθεί νέοι λογαριασμοί σε αντιστοίχιση με τους λογαριασμούς, που τηρούσαν στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα. Στους νέους λογαριασμούς μεταφέρθηκαν τα υπόλοιπα καταθέσεων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν, κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα της εν λόγω Συνεταιριστικής Τράπεζας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 April 2012 - 14:30:34 UTC