Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Στόχος η αυτοδυναμία
  • [02] Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Γ. Μπανιά
  • [03] Περισσότεροι από 1.000 χρήστες του Διαδικτύου έχουν συλληφθεί στην Κίνα
  • [04] Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη
  • [05] Η ΕΚΤ καλεί την Ισπανία να εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας με νόμους με την διαδικασία του κατεπείγοντος

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Στόχος η αυτοδυναμία

    Αυτοδυναμία ζητά από τους πολίτες ο Αντώνης Σαμαράς έτσι ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα και μάλιστα εκτιμά πως σε διαφορετική περίπτωση η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

    Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής , ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει το κόμμα του "τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει" και δεσμεύεται πως το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι ολιγομελές. Ο κ. Σαμαράς μάλιστα επαναλαμβάνει τη θέση του πως σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η νέα προσφυγή στις κάλπες θα είναι αναπόφευκτη τονίζοντας πως "το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πάντως πως τελικά θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση καθώς όπως λέει "είμαστε στόχος πολλών, και μέσα στην Ελλάδα διότι θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και να ξεβολέψουμε πολλούς. Πολλές φορές και από παράγοντες εκτός Ελλάδας διότι ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Για αυτό και θα κερδίσουμε την αυτοδυναμία".

    Ο Αντώνης Σαμαράς αφήνει να εννοηθεί πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να μη ληφθούν νέα σκληρά μέτρα και απαντά σε όσους εκτιμούν πως τον Ιούνιο θα υπάρξει και νέα πακέτο. "Από τα 3 δισ. που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους" τονίζει ο κ. Σαμαράς.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μέτρα που θα ανακουφίζουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους. "Ξέρετε πόσο κοστίζει η αποκατάσταση των κατώτατων συντάξεων; Περίπου τα 350 εκ. ευρώ. Τα πολυτεκνικά επιδόματα στοιχίζουν πολύ λιγότερο. Και από αυτά επειδή ξοδεύονται όλα θα επιστρέψουν στο κράτος πάνω από τα μισά μέσα από την ίδια την αγορά", δηλώνει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Σαμαράς επαναφέρει τη πρότασή του για συστράτευση και μάλιστα αφήνει να εννοηθεί πως από αυτή δεν αποκλείει ούτε την Ντόρα Μπακογιάννη. "Χωρούν όσοι συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν και αυτό είναι σημαντική βοήθεια".

    Τέλος ο κ. Σαμαράς τονίζει πως πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, επαναλαμβάνει πως θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια και στέλνει μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν για τα στρατόπεδα. "Ασφαλώς πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων. Οπωσδήποτε πρέπει να εξασφαλίσουμε αντισταθμιστικά μέτρα για τις τοπικές κοινωνίες και εγγυήσεις ασφάλειας. Αλλά κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και ταχύτατα".

    [02] Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Γ. Μπανιά

    Με ηπειρώτικα μοιρολόγια και αντάρτικα τραγούδια, πλήθος κόσμου συνόδευσε σήμερα τον Γιάννη Μπανιά, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς και τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία του κατοικία, στο Α? Νεκροταφείο Αθηνών.

    «Έχουμε έρθει όλοι εδώ να αποχαιρετήσουμε τον σύντροφο Γιάννη Μπανιά που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, στο όραμα για σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία. Έχουμε έρθει να αποχαιρετήσουμε και τον άνθρωπο Γιάννη Μπανιά που όσοι είχαμε την τύχη να πορευτούμε μαζί συνειδητοποιούμε ότι η ευγένεια, η ειλικρίνεια, η προσήνεια δεν είναι αυτονόητα χαρακτηριστικά σε έναν άνθρωπο, αλλά είναι χαρίσματα. Ίσως αποτελεί κοινοτοπία να πει κάποιος ότι ο Γιάννης Μπανιάς υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της Ανανεωτικής Αριστεράς. Αλλά είναι αλήθεια», τόνισε μεταξύ άλλων στον επικήδειό του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    «Αποχαιρετάμε σήμερα φίλοι, σύντροφοι, συνάδελφοι και συναγωνιστές τον Γιάννη Μπανιά. Όπως τον γνώρισα εγώ, πολύ νέο, πολύ ενθουσιώδη, πείσμωνα στις ιδέες του, φιλικό, χαμογελαστό στις συζητήσεις του, με υπομονή, πάντα μέσα στο πνεύμα της καταλαγής. Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη απώλεια αυτή, γιατί είχε πολλά ακόμα να δώσει και στην παράταξη στην οποία ανήκε και στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο», επισήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

    Μια νέκυια ωδή στον Γιάννη Μπανιά απηύθυνε ο αγωνιστής Μανώλης Γλέζος, συγκρατούμενός του την περίοδο της Χούντας στο στρατόπεδο πολιτικών εξόριστων στο Παρθένι της Λέρου: «Βήμα το βήμα στις φυλακές και στις εξορίες, της αγωνιστικής σου πορείας τα αποτυπώματα, το ξέσπασμα της αγωνίας της γενιάς σου με τα ανεκπλήρωτα όνειρα».

    Παρών στην πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπανιά ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. «Είχα μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό απέναντί του, όπως είχε και εκείνος. Δεν ήταν μόνο η φιλία που μας ένωνε, ήταν η εκτίμηση. Γι? αυτό θεώρησα καθήκον μου να έρθω σήμερα», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους,

    Στην πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπανιά παραβρέθηκαν, επίσης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός, Γιάννης Καψής, και ο πρόεδρος του «Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών», Γιάννης Δημαράς.

    Επικήδειους εκφώνησαν, επίσης, ο συγγραφέας, Λευτέρης Τσίλογλου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Σπίρτζης, η καθηγήτρια του ΕΜΠ και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων, Ελένη Πορτάλιου, ο Δημήτρης Βλαβιανός από τη νεολαία της ΑΚΟΑ, ο πρόεδρος του ΔΣ του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, Βασίλης Ρίζος, ο εκπρόσωπος των «Οικολόγων Πράσινων», Κώστας Διάκος, ο πρώην γραμματέας του «Ρήγα Φεραίου», Μπάμπης Γεωργούλας, και ο Νίκος Καραβασίλης από την «Κομμουνιστική Ανανέωση»

    Στεφάνια απέστειλαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος,ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

    [03] Περισσότεροι από 1.000 χρήστες του Διαδικτύου έχουν συλληφθεί στην Κίνα

    Η κινεζική αστυνομία έχει συλλάβει συνολικά 1.065 υπόπτους και έχει σβήσει περισσότερα από 208.000 "βλαπτικά" μηνύματα στη διάρκεια μιας εκστρατείας "καθαρισμού" του Διαδικτύου που ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Οι διαχειριστές περισσοτέρων από 3.000 ιστοτόπων έχουν λάβει προειδοποιήσεις στη διάρκεια αυτής της εκστρατείας που έχει στόχο, όπως εξηγεί το πρακτορείο, το λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, επικίνδυνων χημικών προϊόντων, αλλά και την πώληση ανθρωπίνων οργάνων και προσωπικών δεδομένων.

    Εξάλλου σήμερα το Πεκίνο ανακοίνωσε σημαντικούς περιορισμούς στη χρήση των μικρο-μπλογκ, το κλείσιμο πολλών ιστότοπων και τη σύλληψη ανθρώπων που κατηγορούνται ότι διασπείρουν "φήμες" για πραξικοπήμα στο Πεκίνο.

    Οι δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες μικρο-μπλογκ στην Κίνα, η Sina Weibo και η Τencent QQ ανέστειλαν σήμερα τη δυνατότητα για τους χρήστες του διαδικτύου να αναρτούν σχόλια, επισήμως για την καταπολέμηση των "φημολογιών".

    Οι δύο κολοσσοί του Διαδικτύου επιβεβαίωσαν στους ιστότοπούς τους ότι το μέτρο θα ισχύσει έως τις 3 Απριλίου.

    [04] Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη

    Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Χατ Γιάι, της μεγαλύτερης πόλης της νότιας Ταϊλάνδης, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε στο ξενοδοχείο Lee Gardens Hotel στο κέντρο της πόλης αυτής που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε τουρίστες από τις γειτονικές χώρες, όπως η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη.

    "Τουλάχιστον ένας άνθρωπος πέθανε απο ασφυξία, αλλά δεν έχω πληροφορίες για το θύμα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της πόλης Πράι Πατάνο.

    "Περισσότεροι από 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 60 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο", πρόσθεσε.

    Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν εισπνεύσει καπνό.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο η πυρκαγιά μάλλον προκλήθηκε από έκρηξη αερίου στο υπόγειο του ξενοδοχείου.

    Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται ξένοι τουρίστες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

    [05] Η ΕΚΤ καλεί την Ισπανία να εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας με νόμους με την διαδικασία του κατεπείγοντος

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κάλεσε την ισπανική κυβέρνηση να εγκρίνει τα μέτρα που προβλέπονται στον προϋπολογισμό τον οποίο παρουσίασε σήμερα, ύψους 27 δισ. ευρώ, με «κατεπείγοντα νομοθετήματα», δήλωσε ένα από τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.

    «Είναι προτιμότερο τα νέα μέτρα να μπορέσουν να υιοθετηθούν το συντομότερο δυνατόν, ειδικότερα με νομοσχέδια με την διαδικασία του κατεπείγοντος, κάτι το οποίο σημαίνει [η κυβέρνηση της Ισπανίας] να μην περιμένει την συνηθισμένη νομοθετική διαδικασία, που μπορεί να διαρκέσει ως τον Ιούνιο», δήλωσε ο Γεργκ Άσμουσεν.

    Τα μέτρα λιτότητας της Ισπανίας --τα οποία ο υπουργός Οικονομικών Κριστόμπαλ Μοντόρο περιέγραψε ως τα πιο σκληρά αφότου η Ισπανία επανήλθε στην δημοκρατία το 1975-- θα πρέπει να «φέρουν αποτέλεσμα για όσο μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας χρονιάς είναι δυνατόν», είπε ο Άσμουσεν.

    Ο πρώην υφυπουργός της γερμανικής κυβέρνησης έκανε την τοποθέτηση αυτή μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης και της ΕΕ στην Κοπεγχάγη για άτυπες συνομιλίες, εν μέσω των νέων πιέσεων από τις αγορές λόγω των ανησυχιών για το ισπανικό χρέος και τις κοινωνικές εντάσεις που αυξάνονται στη χώρα.

    Ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Όλι Ρεν, επίσης στην Κοπεγχάγη, καλωσόρισε την δέσμευση της συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να τιμήσει τους στόχους που επιτάσσουν οι συμφωνίες της χώρας του με την ΕΕ, για έλλειμμα 5,3% του ΑΕΠ φέτος και 3% το 2013.

    Ο Ρεν πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να εξετάσει πιο προσεκτικά το πώς η Μαδρίτη σχεδιάζει να κάμψει τις δαπάνες των τοπικών κυβερνήσεων, την κυριότερη αιτία των υπερβάσεων στον προϋπολογισμό πέρυσι, που ώθησαν το έλλειμμα στο 8,51%.

    «Η Επιτροπή προτίθεται να έχει μια πλήρη εκτίμηση για τον [ισπανικό] προϋπολογισμό στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Ρεν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 March 2012 - 14:30:40 UTC