Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε τρεις νικητές τα 640 εκατ. δολάρια του αμερικανικού λότο
  • [02] Ο Κ. Μίχαλος εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων
  • [03] Στην καταπολέμηση της πείνας αφιερωμένη η 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα
  • [04] Η μοναστηριακή κουζίνα του Αθω σε πολυτελή ξενοδοχεία της Ρουμανίας
  • [05] Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Γ. Μπανιά
  • [06] Ανακοίνωση προς τους συνδρομητές του ΑΜΠΕ
  • [07] Στην Τουρκία θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν για τα πυρηνικά

  • [01] Σε τρεις νικητές τα 640 εκατ. δολάρια του αμερικανικού λότο

    Τρεις είναι οι νικητές στο τζακποτ του αμερικανικού λότο, ύψους 640 εκατομμυρίων δολαρίων (480 εκατομμύρια ευρώ), όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υπεύθυνοι του λότο στον επίσημο ιστότοπο του Mega Millions.

    Κανένας από τους νικητές δεν έχει εμφανιστεί, όμως σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα τυχερά δελτία "αγοράστηκαν από τις πολιτείες Μέριλαντ, Ιλινόις και Κάνσας".

    Οι τυχεροί αριθμοί --2, 4, 23, 38, 46 και ο συμπληρωματικός αριθμός 23-- ανακοινώθηκαν αργά χθες στις 23:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος), ενώ το ποσό των 640 εκατομμυρίων δολαρίων είναι το μεγαλύτερο που έχει κληρωθεί ποτέ στον κόσμο σε λοταρία.

    Σύμφωνα με ειδικούς, ίσως χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες πριν οι νικητές εμφανιστούν, καθώς γενικά όσοι κερδίζουν τυχερούς λαχνούς συμβουλεύονται πρώτα δικηγόρους πριν ανακοινώσουν ότι κέρδισαν.

    [02] Ο Κ. Μίχαλος εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

    Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος εκλέχθηκε κατά τις σημερινές αρχαιρεσίες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος με 63 ψήφους. Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παύλος Ραβάνης που διεκδίκησε την προεδρία έλαβε 50 ψήφους, ενώ υπήρξε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

    Ως μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της Κ.Ε.Ε.Ε., εξελέγησαν οι κ.κ.: Ιορ. Τσώτσος (Επιμελητήριο Πέλλας), Ηλ. Χατζηχριστοδούλου (Επιμελητήριο Πιερίας), Π. Αγνιάδης (Επιμελητήριο Βοιωτίας), Αγγ. Τσατσούλης (Επιμελητήριο Καβάλας), Γ. Χονδρογιάννης (Επιμελητήριο Κέρκυρας), Π. Παπαδόπουλος (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης), Μ. Ζορπίδης (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) και Π. Τονικίδης (Επιμελητήριο Κιλκίς).

    Τις επόμενες ημέρες θα συνέλθει η νέα διοικητική επιτροπή προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

    [03] Στην καταπολέμηση της πείνας αφιερωμένη η 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα

    Με τις αναμετρήσεις της 27ης αγωνιστικής, που είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πείνας, συνεχίζεται την Κυριακή το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

    "H Super League συμμετέχει για τρίτη χρονιά και αφιερώνει την 27η αγωνιστική ημέρα της Super League ΟΠΑΠ στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στηρίζει την πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της πείνας, την οποία προωθεί η Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών Ποδοσφαίρου (ΕΡFL), σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Στην ιστοσελίδα www.endinghunger.org όλοι οι φίλαθλοι μπορούν να συνυπογράψουν το ψήφισμα του FAO, στο οποίο τονίζεται ότι 1 δισεκατομμύριο συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν καθημερινά τον εφιάλτη της πείνας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

    Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, που ψάνει απεγνωσμένα βαθμούς για να αποφύγει τον υποβιβασμό, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, που σε περίπτωση «γκέλας» του Παναθηναϊκού, θα ισοδυναμεί με την κατάκτηση του τίτλου.

    Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν τον Αρη και θέλουν την νίκη, αφ΄ενός για να διατηρήσουν στο ακέραιο τις αμυδρές ελπίδες που έχουν για το πρωτάθλημα και αφ΄ετέρου για να παραμείνουν στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

    Ακόμη, ο Ατρόμητος που πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της Ιστορίας του, δοκιμάζεται στην Κρήτη με τον Εργοτέλη, που θέλει βαθμούς για να διεκδικήσει την παραμονή του, σε μία εξαιρετικά ανοικτή αναμέτρηση.

    Επίσης, ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον Λεβαδειακό σ΄έναν αγώνα απ΄αυτούς που χαρακτηρίζονται καθοριστικοί, με τον νικητή να κάνει αποφασιστικό βήμα παραμονής, ενώ η ΑΕΚ, δοκιμάζεται στην Κέρκυρα με την ομώνυμη ομάδα, που βρίσκεται στην «ζώνη του υποβιβασμού» και χρειάζεται πάση θυσία βαθμούς.

    Τέλος, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να έχει εύκολο έργο, υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ανοικτές σε κάθε αποτέλεσμα είναι οι συναντήσεις Ξάνθη-Δόξα Δράμας και Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ.

    Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Κυριακή 1η Απριλίου (19:00) =========================== Ξάνθη-Δόξα Δράμας ΝΕΤ Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ NOVA Εργοτέλης-Ατρόμητος NOVA ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα NOVA Πανιώνιος-Λεβαδειακός NOVA Παναθηναϊκός-Αρης NOVA Παναιτωλικός-Ολυμπιακός NOVA Κέρκυρα-ΑΕΚ NOVA

    [04] Η μοναστηριακή κουζίνα του Αθω σε πολυτελή ξενοδοχεία της Ρουμανίας

    Μοναστηριακή κουζίνα του Άθω και αγιορείτικα κρασιά στο Grand Hotel Continental του Βουκουρεστίου; Γκουρμέ πιάτα του τρίτου «ποδιού» της Χαλκιδικής σε έξι πόλεις της Ρουμανίας;

    Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά οι ένοικοι και οι επισκέπτες πολυτελών ξενοδοχείων της εν λόγω χώρας θα εντρυφήσουν πράγματι στα μυστικά της σεμνής, αλλά γευστικής και υγιεινής αγιορείτικης κουζίνας!

    Στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης TTR, o Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω πέτυχε συμφωνία με την αλυσίδα «Continental Hotels» για την προώθηση της κουζίνας των μοναχών του Αθω και γενικότερα της γαστρονομίας της περιοχής (Mount Athos Area Gourmet) σε έξι πόλεις της Ρουμανίας, για περίοδο έξι μηνών.

    Μάλιστα, η Ρουμανία θα υποδεχτεί το πρόγραμμα νωρίτερα από ό,τι η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ενώ το «Mount Athos Area Gourmet» ανοίγει επίσημα τις πύλες του στην περιοχή του Άθω στις 15 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου, η Ρουμανία θα το υποδεχτεί στις 4 Μαΐου, στο Grand Hotel Continental, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση προβολής προορισμού.

    Η εν λόγω εκδήλωση έχει τίτλο «Μοναστηριακή Κουζίνα» και παρουσιάζει τοπικά πιάτα, που αναδεικνύουν τα βιολογικά προϊόντα της περιοχής του Άθω, καθώς και τα αγιορείτικα κρασιά, που συνοδεύουν κάθε γαστρονομική πρόταση.

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός, ο οποίος θα επιμεληθεί το μενού, θα παρουσιάσει την ιδιαίτερα δημοφιλή και επιτυχημένη έκδοση με τίτλο «Μαγειρική του Αγίου Όρους», η οποία έχει ήδη μεταφρασθεί σε πέντε γλώσσες (συμπεριλαμβανομένης και της ρουμανικής) και κυκλοφορεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική.

    Τις αμέσως επόμενες ημέρες διεξαγωγής της εν λόγω εκδήλωσης ο σεφ του Grand Hotel Continental θα παρουσιάσει πιάτα του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του Mount Athos Area Gourmet, ενώ οι προωθητικές εκδηλώσεις του Οργανισμού θα «ανοίξουν πανιά» για το λιμάνι της Κωνστάντζας, που αποτελεί επόμενο σταθμό της «επικοινωνιακής περιοδείας».

    [05] Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Γ. Μπανιά

    Με ηπειρώτικα μοιρολόγια και αντάρτικα τραγούδια, πλήθος κόσμου συνόδευσε σήμερα τον Γιάννη Μπανιά, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς και τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία του κατοικία, στο Α? Νεκροταφείο Αθηνών.

    «Έχουμε έρθει όλοι εδώ να αποχαιρετήσουμε τον σύντροφο Γιάννη Μπανιά που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, στο όραμα για σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία. Έχουμε έρθει να αποχαιρετήσουμε και τον άνθρωπο Γιάννη Μπανιά που όσοι είχαμε την τύχη να πορευτούμε μαζί συνειδητοποιούμε ότι η ευγένεια, η ειλικρίνεια, η προσήνεια δεν είναι αυτονόητα χαρακτηριστικά σε έναν άνθρωπο, αλλά είναι χαρίσματα. Ίσως αποτελεί κοινοτοπία να πει κάποιος ότι ο Γιάννης Μπανιάς υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της Ανανεωτικής Αριστεράς. Αλλά είναι αλήθεια», τόνισε μεταξύ άλλων στον επικήδειό του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    «Αποχαιρετάμε σήμερα φίλοι, σύντροφοι, συνάδελφοι και συναγωνιστές τον Γιάννη Μπανιά. Όπως τον γνώρισα εγώ, πολύ νέο, πολύ ενθουσιώδη, πείσμωνα στις ιδέες του, φιλικό, χαμογελαστό στις συζητήσεις του, με υπομονή, πάντα μέσα στο πνεύμα της καταλαγής. Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη απώλεια αυτή, γιατί είχε πολλά ακόμα να δώσει και στην παράταξη στην οποία ανήκε και στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο», επισήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

    Μια νέκυια ωδή στον Γιάννη Μπανιά απηύθυνε ο αγωνιστής Μανώλης Γλέζος, συγκρατούμενός του την περίοδο της Χούντας στο στρατόπεδο πολιτικών εξόριστων στο Παρθένι της Λέρου: «Βήμα το βήμα στις φυλακές και στις εξορίες, της αγωνιστικής σου πορείας τα αποτυπώματα, το ξέσπασμα της αγωνίας της γενιάς σου με τα ανεκπλήρωτα όνειρα».

    Παρών στην πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπανιά ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. «Είχα μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό απέναντί του, όπως είχε και εκείνος. Δεν ήταν μόνο η φιλία που μας ένωνε, ήταν η εκτίμηση. Γι? αυτό θεώρησα καθήκον μου να έρθω σήμερα», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους,

    Στην πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπανιά παραβρέθηκαν, επίσης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός, Γιάννης Καψής, και ο πρόεδρος του «Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών», Γιάννης Δημαράς.

    Επικήδειους εκφώνησαν, επίσης, ο συγγραφέας, Λευτέρης Τσίλογλου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Σπίρτζης, η καθηγήτρια του ΕΜΠ και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων, Ελένη Πορτάλιου, ο Δημήτρης Βλαβιανός από τη νεολαία της ΑΚΟΑ, ο πρόεδρος του ΔΣ του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, Βασίλης Ρίζος, ο εκπρόσωπος των «Οικολόγων Πράσινων», Κώστας Διάκος, ο πρώην γραμματέας του «Ρήγα Φεραίου», Μπάμπης Γεωργούλας, και ο Νίκος Καραβασίλης από την «Κομμουνιστική Ανανέωση»

    Στεφάνια απέστειλαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος,ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

    [06] Ανακοίνωση προς τους συνδρομητές του ΑΜΠΕ

    Αγαπητοί συνδρομητές,

    Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 31/3 προς Κυριακή 1/4 στις 12:00 τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου (Internet), του ΑΜΠΕ. Παρακαλούμε για την κατανόησή σας για τυχόν δυσλειτουργίες.

    [07] Στην Τουρκία θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν για τα πυρηνικά

    Το Ιράν και η Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και η Γερμανία) θα συναντηθούν στην Τουρκία στις 13 και 14 Απριλίου για ένα νέο γύρο συνομιλιών για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

    Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον σαουδάραβα ομόλογό της Σαούντ αλ Φαϊζάλ στο Ριάντ, η Κλίντον επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τις διαπραγματεύσεις να ξεκινούν εκ νέου στις 13 και 14 Απριλίου.

    Η προηγούμενη συνάντηση γι' αυτό το θέμα μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2011 στην Κωνσταντινούπολη, οπότε οι δύο πλευρές απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 March 2012 - 16:30:33 UTC