Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνονται οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από 1η Απριλίου
  • [02] Διώξεις σε υπαλλήλους πολεοδομιών της Αττικής
  • [03] Αναζητείται ο νικητής του τζακπότ των 640 εκατ. δολαρίων
  • [04] Δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές η Βάσω Παπανδρέου
  • [05] Τρόφιμα και ρούχα μοίρασε το κοινωνικό παντοπωλείο του ΛΑΟΣ
  • [06] Συνεργασία των αρμόδιων φορέων για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού
  • [07] Ζήτημα αρχής θεωρεί την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, ο Γ. Ραγκούσης
  • [08] Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε να αυξηθεί η φορολόγηση των πλουσίων

  • [01] Αυξάνονται οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από 1η Απριλίου

    Σε αύξηση της τιμής του εισιτηρίου προχωρούν από αύριο κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες, που επικαλούνται ήδη αυξημένο λειτουργικό κόστος και ζημιές, λόγω της ανόδου της τιμής των καυσίμων και της μείωσης της επιβατικής κίνησης.

    Ήδη, μεγάλη εταιρεία στον χώρο της ακτοπλοΐας ανακοίνωσε αύξηση 5% στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, από 1ης Απριλίου, ενώ οι εταιρείες εκτιμούν ότι η φετινή πασχαλινή έξοδος θα κινηθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι λόγω της κρίσης.

    Ήδη πολλές εταιρείες στις ελεύθερες δρομολογήσεις από την αρχή του χρόνου έχουν μειώσει τα δρομολόγια αλλά και τις ταχύτητες στα πλοία, με αποτέλεσμα η διάρκεια του ταξιδιού να αυξάνεται κατά μισή έως μία ώρα.

    Οι ακτοοπλόοι ασκούν, πιέσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα και την άμεση καταβολή των ποσών που οφείλονται από τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα των επιδοτήσεων για τις άγονες έχουν εκταμιευθεί. Ωστόσο, δεν μπορούν να δοθούν στις εταιρείες, λόγω του διαχωρισμού του υπουργείου με το λιμενικό, που είχε και τον ειδικό λογαριασμό στον οποίο, μετά από έλεγχο, κατατίθενταν τα ποσά.

    Ακόμη, οι ακτοοπλόοι εγείρουν ζήτημα συνθέσεων πληρωμάτων, κατάργησης της υποχρεωτικής ετήσιας δρομολόγησης των πλοίων και της 12μηνης υποχρεωτικής απασχόλησης του πληρώματος.

    Υποστηρίζουν ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την ακτοπλοΐα αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο και θα πρέπει να αλλάξει, ενώ θέτουν και θέμα αλλαγής στους μήνες δρομολόγησης των ταχύπλοων.

    [02] Διώξεις σε υπαλλήλους πολεοδομιών της Αττικής

    Διώξεις σε υπαλλήλους πολεοδομιών της Αττικής ασκήθηκαν έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Για την υπόθεση είχε σχηματιστεί δικογραφία προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

    Η προκαταρκτική αφορούσε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του δήμου Αθηνών και των Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, καθώς και τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα από την 01/04/2004 έως την 31/03/2009.

    Οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν παραβάσεις για μη σύνταξη αυτοψίας, μη σύνταξη καταλόγων, μη βεβαίωση προστίμων, μη βεβαίωση επαναλαμβανόμενων προστίμων διατήρησης, αποφάσεις ενστάσεων ιδιοκτητών.

    [03] Αναζητείται ο νικητής του τζακπότ των 640 εκατ. δολαρίων

    Ένας λαχνός που κέρδισε 640 εκατομμύρια δολάρια στην κλήρωση του λότο Mega Millions στις ΗΠΑ, πωλήθηκε στο Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε νωρίς σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

    Ωστόσο επί του παρόντος δεν είναι γνωστό αν είναι ένας ο κάτοχος του τυχερού λαχείου και συνεπώς ο μοναδικός νικητής του τζακπότ που θα λάβει το ποσό αυτό, το οποίο αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του τυχερού παιχνιδιού παγκοσμίως. Οι τυχεροί αριθμοί (2, 4, 23, 38, 46 και ο συμπληρωματικός αριθμός 23) ανακοινώθηκαν αργά χθες στις 23:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος).

    Οι οργανωτές δεν έχουν προβεί σε καμιά ανακοίνωση για τον νικητή ή τους νικητές του τζακπότ. Το MSNBC επικαλέστηκε ως πηγή της πληροφορίας του, έναν επικεφαλής του λότο στο Μέριλαντ που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Ο τυχερός παίκτης μπορεί να διαλέξει αν θα λαμβάνει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για 26 χρόνια ή θα λάβει εφάπαξ το ποσό των τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί σε ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς φόρους.

    Οι ειδικοί έλεγαν ότι η πιθανότητα να κερδίσει κάποιος το τζακπότ ήταν μία στα 176 εκατομμύρια.

    Σύμφωνα με ειδικούς, ίσως χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες πριν ο νικητής εμφανιστεί, καθώς γενικά όσοι κερδίζουν τυχερούς λαχνούς συμβουλεύονται πρώτα δικηγόρους πριν ανακοινώσουν ότι κέρδισαν.

    [04] Δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές η Βάσω Παπανδρέου

    Την εκτίμηση της πως "βραχυπρόθεσμα το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι καθόλου ευοίωνο" εκφράζει η Βάσω Παπανδρέου η οποία σε συνέντευξή της στη REAL NEWS ανακοινώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

    Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως το Μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση ενώ σφοδρή είναι η κριτική της στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

    "Δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα" τονίζει η κα Παπανδρέου επισημαίνοντας πως θεωρεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καλές προσθέσεις αλλά καταστροφικά αποτελέσματα.

    Κριτική ασκεί και στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως "χειροκροτούσε περίπου σύσσωμη όταν ο Πρωθυπουργός πήγε και παραιτήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά".

    Για την κα Παπανδρέου ναι μεν η ΝΔ οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή, αλλά το ΠΑΣΟΚ, όπως λέει, την αποτελείωσε. Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο δηλώνει πως είναι ένα ικανό στέλεχος αλλά έχει μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά και εκφράζει την εκτίμηση πως εγκλωβίστηκε πολιτικά μετά τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου.

    [05] Τρόφιμα και ρούχα μοίρασε το κοινωνικό παντοπωλείο του ΛΑΟΣ

    Περίπου 60 τόνοι τροφίμων μοιράστηκαν σήμερα μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου από τον ΛΑΟΣ. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι "χρειάζεται να οπλιστούμε με πάρα πολύ κουράγιο, και να βρούμε εκείνες τις νέες ιδέες, που θα βγάλουν τη χώρα από αυτό τον οικονομικό λήθαργο, που την οδήγησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".

    Όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξασφαλίστηκαν πέρα από τα τρόφιμα, και αρκετά ρούχα, για οποιονδήποτε έχει ανάγκη, για να μην υπάρξει η έκρηξη της κοινωνικής συνοχής, που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε πολύ κακές ατραπούς.

    "Εξασφαλίσαμε αρκετά τρόφιμα, για να μην υπάρχουν πεινασμένοι αυτό το Πάσχα. Βέβαια είναι αδύνατον να ικανοποιήσουμε όλους όσους πάσχουν. Αλλά είναι ένα μήνυμα για κινητοποίηση. Θα ήθελα πάρα πολύ αυτή η προσπάθεια να βρει και άλλους μιμητές" είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρει μιμητές η προσπάθειά του και είπε ότι το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι "ότι κανένας σε αυτή τη ζωή δεν είναι μόνος του. Υπάρχει πάντα δίπλα κάποιος που νοιάζεται. Και αυτό θα είναι το μήνυμα για όλη αυτή την περίοδο της δοκιμασίας. Δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχουν πάντα δίπλα κάποιοι, που νοιάζονται για την Ελλάδα, νοιάζονται για τον τόπο, νοιάζονται για αυτούς του πολίτες".

    Σήμερα ο κ.Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί τη Λάρισα και θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση ενώ αύριο θα επισκεφθεί τη Λιβαδειά

    [06] Συνεργασία των αρμόδιων φορέων για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού

    Συντεταγμένη παρουσία ενώπιον των εκπροσώπων της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας φιλοδοξούν να επιτύχουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην πόλη, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με αφορμή την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, για τις προοπτικές ανάπτυξης αυτής της μορφής τουρισμού, στο πλαίσιο της έκθεσης MEDIC EXPO 2012, από τον ΙΣΘ και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

    Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα διαθέτει όλα τα απαραίτητα «προσόντα» (εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, απαράμιλλου κάλλους φυσικές ομορφιές, ανεπτυγμένη τουριστική βιομηχανία) για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, η οποία- όπως είπε- «χωλαίνει» στο πεδίο του νομοθετικού πλαισίου, καθώς αν και υφίσταται, «δεν έχει ενεργοποιηθεί με αποκλειστική ευθύνη του υπουργού».

    «Αν δεν αποκτήσουμε νομοθετικό πλαίσιο θα περιοριζόμαστε στη συζήτηση, την ώρα που οι γείτονές μας (οι γειτονικές χώρες) έχουν αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τον ιατρικό τουρισμό», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

    Στο μεταξύ, η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον ιατρικό σύλλογο και τους τουριστικούς πράκτορες της πόλης να δημιουργήσουν «πακέτα», ούτως ώστε σε όλες τις προσπάθειες τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης να περιλαμβάνεται και ο ιατρικός τουρισμός, επισήμανε ο διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαπουντζής, "μεταφέροντας" στους συμμετέχοντες τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα.

    Η Θεσσαλονίκη διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να υποστηρίξει τον ιατρικό τουρισμό, ο οποίος θα μπορούσε να συνδυαστεί με την ανάδειξη της πόλης ως προορισμού "city break" (σ.σ. ταξιδιωτικές αποδράσεις Σαββατοκύριακου), επισημαίνεται στην τοποθέτηση του κ. Τζιτζικώστα.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΧ) Αριστοτέλης Θωμόπουλος διατύπωσε την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού αποτελεί έναν εφικτό στόχο, διότι, όπως είπε, η πόλη διαθέτει, μεταξύ άλλων, μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα του ιδιωτικού τομέα, τα οποία έχουν τη φέρουσα ικανότητα για να φιλοξενήσουν ασθενείς από άλλες χώρες, εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, διαγνωστικά και ερευνητικά κέντρα και ξενοδοχειακό δυναμικό, «παράγοντες» που θα μπορούσαν να «τραβήξουν» τον ιατρικό τουρισμό.

  • *Ο όρος ιατρικός τουρισμός αναφέρεται στη μετάβαση, εντός ή και εκτός των συνόρων, ανθρώπων με προβλήματα υγείας προκειμένου να τους παραχθεί ιατρική φροντίδα, όπως είναι χειρουργικές επεμβάσεις και εξειδικευμένες μορφές θεραπείας. Στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού, πολίτες που χρήζουν ιατρικής φροντίδας ταξιδεύουν σε τουριστικούς προορισμούς που επιθυμούν. Ο ιατρικός τουρισμός περιλαμβάνει εκτός από την ιατρική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες, όπως της μεταφοράς, της διαμονής σε ξενοδοχειακές μονάδες, της ενημέρωσης και της ξενάγησης.

    [07] Ζήτημα αρχής θεωρεί την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, ο Γ. Ραγκούσης

    Ζήτημα αρχής θεωρεί την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζοντας πως "το θέμα είναι αν το πολιτικό σύστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τη λογική των εξαιρέσεων της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης."

    Σε συνέντευξή του στην REAL NEWS, ο κ. Ραγκούσης τάσσεται κατά της επιστροφής των διαγραφέντων στα κομματικά ψηφοδέλτια επισημαίνοντας πως "το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες" ενώ κάθετος είναι στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας πως δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτή αν και για το καλό του τόπου μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

    Επισημαίνοντας πως δεν αρκεί αλλαγή αρχηγού για να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ραγκούσης σε περίπτωση έλλειψης αυτοδυναμίας ζητά να μπει στην κυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.

    [08] Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε να αυξηθεί η φορολόγηση των πλουσίων

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε σήμερα να αυξηθούν οι φόροι για τους πλούσιους, εκτιμώντας ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο.

    "Σήμερα οι πιο πλούσιοι Αμερικανοί πληρώνουν από τους πιο χαμηλούς φόρους εδώ και 50 χρόνια", δήλωσε ο Ομπάμα στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο διάγγελμά του από το ραδιόφωνο.

    Χάρη στο υπάρχον φορολογικό σύστημα δισεκατομμυριούχοι, όπως ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, πληρώνουν μικρότερο ποσοστό φόρου από τις γραμματείς του, πρόσθεσε ο Ομπάμα.

    "Δεν είναι δίκαιο. Δεν έχει νόημα", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος. "Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μειώσεις στους φόρους των πιο πλούσιων Αμερικανών, όπως εγώ, ο Γουόρεν Μπάφετ ή ο Μπιλ Γκέιτς, σε ανθρώπους που δεν έχουν το ανάγκη και δεν το έχουν ζητήσει ποτέ; 'Η θέλουμε να εξακολουθήσουμε να επενδύουμε σε πράγματα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας μας και μας διατηρούν ασφαλείς; Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και τα δύο", εξήγησε ο Ομπάμα.

    Ο αμερικανός πρόεδρος κάνει αυτές τις δηλώσεις την ώρα που το Κονγκρέσο αναμένεται να εξετάσει μια πρόταση για την αύξηση της φορολογίας σε όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα από ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, διατηρώντας αμετάβλητους τους φόρους για όσους κερδίζουν λιγότερα από 250.000 δολάρια ετησίως.

    Ο Ομπάμα ζήτησε από τους Αμερικανούς να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τους γερουσιαστές για να τους ζητήσουν να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση.

    "Πάρτε τους τηλέφωνο, γράψτε τους, επισκεφθείτε τους και πείτε τους να σταματήσουν να προσφέρουν μειώσεις φόρων στους ανθρώπους που δεν το έχουν ανάγκη (...) Έτσι θα κάνουμε αυτή τη χώρα πιο δίκαιη και πολύ πιο δυνατή", υπογράμμισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 March 2012 - 12:30:28 UTC