Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μόνο για πολιτιστικές εκδηλώσεις ποιότητας
  • [02] Οι εκλογές θα πάνε πίσω, μετά την επιστολή Σαμαρά, εκτιμά ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Ειρηνοδικείο δικαίωσε δανειολήπτη, διαγράφοντας ποσό χρέους 250.000 ευρώ
  • [04] Με γενική απεργία απαντούν οι Πορτογάλοι στα μέτρα λιτότητας
  • [05] Αναφορές στα γεγονότα της ΔΕΗ στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου
  • [06] Κάθειρξη στον υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άλ. Μπελιάτσκι
  • [07] Συνάντηση Αμπάς - Μεσάαλ γιαν ολοκλήρωση της παλαιστινιακής συμφιλίωσης

  • [01] Μόνο για πολιτιστικές εκδηλώσεις ποιότητας

    Για πολιτιστικές εκδηλώσεις ποιότητας και μόνο, θα παραχωρούνται στο εξής όσα μνημεία η αρχαιολογικοί χώροι περιλαμβάνονται σε επισυναπτόμενο κατάλογο που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ίσχυε μέχρι σήμερα.

    Συγκεκριμένα για τη χορήγηση άδειας χρήσης των αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών τόπων θα κατατίθεται αίτηση στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, ένα μήνα πριν από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων υποχρεούται να απαντήσει στο αίτημα, εντός πέντε ημερών από την υποβολή του. Στην περίπτωση που η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων θεωρεί ότι η εκδήλωση δεν συνάδει με το χαρακτήρα του μνημείου, θα παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού.

    Στόχος να αποφεύγονται γραφειοκρατικές διαδικασίες και να απλοποιούνται οι αποφάσεις για την παραχώρηση των μνημείων.

    Βασική προϋπόθεση, σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, οι εκδηλώσεις αυτές να διακρίνονται για την ποιότητα, την αισθητική και την καλλιτεχνική τους αξία ενώ απαγορεύεται αυστηρά η χρήση πυροτεχνημάτων, καπνογόνων, φωτοβολίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών, η χρήση και ρίψη για ειδικά σκηνοθετικά τεχνάσματα. Επίσης αποκλείονται μεγάλες και βαριές κατασκευές που ενδέχεται να "τραυματίσουν" τα μνημεία.

    [02] Οι εκλογές θα πάνε πίσω, μετά την επιστολή Σαμαρά, εκτιμά ο Αλ. Τσίπρας

    Αθήνα, Ελλάδα 24/11/2011 12:38 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Οι εκλογές θα πάνε πίσω, μετά την επιστολή Σαμαρά, εκτιμά ο Αλέξης Τσίπρας

    Την εκτίμηση ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου μετά και την επιστολή Σαμαρά, έκανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

    «Νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση σχηματίστηκε για να υλοποιήσει τις όποιες αποφάσεις -όχι μόνο της 26ης Οκτωβρίου- δίχως να οδηγηθούμε στη λαϊκή ετυμηγορία, διότι κυρίως τη φοβούνται οι Ευρωπαίοι, οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης, εννοώ. Φοβούνται τις εκλογικές προοπτικές: να ανέβει η Αριστερά ή ακόμη και να ενισχυθούν άλλα κόμματα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

    «Μετά και την τελευταία εξέλιξη -εννοώ την επιστολή Σαμαρά και τις διαρκείς υποχωρήσεις του και τους διαρκείς πανηγυρισμούς του Βερολίνου ότι η επιστολή αυτή δεν έλεγε για εκλογές- έχω την αίσθηση ότι οι εκλογές θα πάνε αργότερα από τις 19 Φεβρουαρίου».

    [03] Ειρηνοδικείο δικαίωσε δανειολήπτη, διαγράφοντας ποσό χρέους 250.000 ευρώ

    Tο Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου δικαίωσε έναν ακόμη δανειολήπτη διαγράφοντας ποσό ύψους 250.000 ευρώ από τις 300.000 ευρώ τις οποίες εμφανιζόταν να οφείλει σε διάφορες τράπεζες καλώντας τον να πληρώσει το υπόλοιπο του χρέους του, 50.000 ευρώ όπως αυτός είχε ζητήσει.

    Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο δανειολήπτης αυτός, είχε ένα σημαντικό χρέος, συνολικού ύψους 300.000 ευρώ, σε διάφορες τράπεζες. Εμφάνισε αδυναμία πληρωμής και έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου 3869/2010. Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αναγνωρίζοντας την ειλικρίνειά του σε όσα αυτός προέβαλλε στην αίτησή του, αλλά και κρίνοντας ότι ο πολίτης αυτός έπρεπε να απαλλαγεί από το χρέος του και να αρχίσει μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή, τον απάλλαξε από τον μεγάλο βραχνά του χρέους των 250.000 ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις των τραπεζών.

    Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τονίζει ''ότι με τις συνεχείς θετικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων Κρήτης, νοιώθει δικαιωμένη και καλεί τους καταναλωτές - δανειολήπτες της Κρήτης, να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3869/2010 και να εμπιστευτούν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, μα προπάντων την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία είναι έτοιμη με το έμπειρο στελεχιακό της προσωπικό, σε εθελοντική βάση, να συνδράμει κάθε πολίτη.''

    [04] Με γενική απεργία απαντούν οι Πορτογάλοι στα μέτρα λιτότητας

    Στους τομείς των μεταφορών και των εμπορικών πτήσεων παρουσιάζονται τα περισσότερα προβλήματα στην Πορτογαλία σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας εναντίον των μέτρων λιτότητας.

    Η αεροπορική εταιρία TAP ακύρωσε τις 121 από τις 140 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της, διευκρινίζοντας πως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα παρέχουν τις ελάχιστες δυνατές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν μόνο λίγες πτήσεις προς τις Αζόρες και τη Μαδέρα, ενώ 17 ακόμα άλλαξαν ώρα.

    Στη Λισαβόνα δεν εκτελούνται δρομολόγια του μετρό ούτε των πλοίων που συνδέουν τις δύο όχθες του Τάγου. Πολλά προβλήματα σημειώνονται στα σιδηροδρομικά δρομολόγια.

    "Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η συμμετοχή στην απεργία είναι πολύ μεγάλη", δήλωσε ο Μανουέλ Καρβάλιο ντα Σίλβα, γενικός γραμματέας του CGTP, ενός από τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της χώρας.

    Εκτός από τις αυξήσεις του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα και την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το μεγαλύτερο βάρος των μέτρων λιτότητας για την εξασφάλιση της βοήθειας από της ΕΕ και το ΔΝΤ, πέφτει στους δημοσίους υπαλλήλους των οποίων οι μισθοί έχουν παγώσει και από την καινούργια χρονιά να μειωθούν σημαντικά. Στον ιδιωτικό τομέα οι ώρες εργασίας θα αυξηθούν κατά 30 λεπτά την ημέρα.

    "Είναι σαφές πως η Πορτογαλία χρειάζεται μια ισχυρή κινητοποίηση, διότι είναι απαράδεκτο μια χώρα να δεσμεύεται στην λογική της φτώχειας και να μην αντιμετωπίζει τα προβλήματα των εργαζομένων", τόνισε ο Καρβάλιο ντα Σίλβα.

    Η γενική απεργία πλήττει επίσης πολλές δημόσιες υπηρεσίες κυρίως υγείας και πολιτιστικές, αλλά και την εκπαίδευση. Περισσότερες από 30 διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα, κυρίως στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

    [05] Αναφορές στα γεγονότα της ΔΕΗ στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου

    Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της τήρησης της νομιμότητας, τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Δριβελέγκας, απαντώντας στις αναφορές της βουλευτού του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου για επέμβαση των ΜΑΤ στη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ στον Χολαργό, και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξουν καπετανάτα».

    Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησής της, η κ. Μανωλάκου εξέφρασε την συμπαράστασή της στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως ο κόσμος αντιδρά στα χαράτσια και έκανε λόγο για "βάρβαρες μεθόδους καταστολής".

    Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, ο οποίος κατήγγειλε την "εισβολή των ΜΑΤ", η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, έκανε γνωστό ότι έχει ζητήσει κι εκείνη εξαιρέσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ.

    [06] Κάθειρξη στον υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άλ. Μπελιάτσκι

    Δικαστήριο της Λευκορωσίας καταδίκασε σήμερα τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άλες Μπελιάτσκι σε 4,5 χρόνια κάθειρξης με την κατηγορία της φοροδιαφυγής--μία υπόθεση την οποία η ΕΕ έχει χαρακτηρίσει ως πολιτικά υποκινούμενη.

    "Το δικαστήριο θεωρεί αδύνατη την επιβολή μικρότερης ποινής," δήλωσε ο δικαστής Σεργκέι Μπονταρένκο ενώπιον του δικαστηρίου ανακοινώνοντας την ετυμηγορία.

    Ο Μπελιάτσκι είναι πρόεδρος ενός από τα κύρια κινήματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λευκορωσία, του Viasna-96, το οποίο στηρίζει έμπρακτα πολλούς από τους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης οι οποίοι διώκονται από την κυβέρνηση του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

    Ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ έκαναν έκκληση για την απελευθέρωση του Μπελιάτσκι αυτή την εβδομάδα λέγοντας ότι οι εις βάρος του κατηγορίες ήταν "μία πολιτικά υποκινούμενη πρόφαση με στόχο το σημαντικό του έργο προς όφελος των θυμάτων της καταστολής."

    [07] Συνάντηση Αμπάς - Μεσάαλ γιαν ολοκλήρωση της παλαιστινιακής συμφιλίωσης

    Άρχισε στο Κάιρο η συνάντηση του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς με τον ηγέτη της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ με στόχο την ολοκλήρωση της παλαιστινιακής συμφιλίωσης, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Στη συνάντηση που άρχισε στις 11:00 τοπική ώρα, θα πάρουν μέρος αργότερα και αντιπροσωπείες της Φατάχ και της Χαμάς.

    Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών από τις 3 Μαΐου όταν υπέγραψαν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα συμφωνία ανάμεσα στο κόμμα του Αμπάς και την ισλαμιστική οργάνωση, με τη συμμετοχή όλων των παλαιστινιακών παρατάξεων.

    Η συμφωνία αυτή, που ουσιαστικά δεν έχει εφαρμοστεί, προβλέπει τον σχηματισμό ανεξάρτητης κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει την οργάνωση εκλογών το αργότερο μέχρι το Μάιο του 2012.

    Τα βασικά θέματα της σημερινής συνάντησης είναι η υιοθέτηση μιας κοινής παλαιστινιακής στρατηγικής, ο σχηματισμός ανεξάρτητης κυβέρνησης και ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 November 2011 - 11:29:32 UTC