Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Mίνι-σύνοδος Σαρκοζί- Μέρκελ - Μόντι
  • [02] Υποβάθμιση πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας από Fitch
  • [03] Η μεταμόσχευση νησιδίων παγκρέατος σώζει ζωές
  • [04] Συνάντηση για εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ
  • [05] Σε φάση υλοποίησης 27 προγράμματα για 310.000 θέσεις απασχόλησης
  • [06] Κανονικά οι εκλογές στην Αίγυπτο, ανακοινώνει ο στρατός, παρά τις ταραχές με 39 νεκρούς

  • [01] Mίνι-σύνοδος Σαρκοζί- Μέρκελ - Μόντι

    Η μίνι-σύνοδος για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη ανάμεσα στους ηγέτες της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και της Ιταλίας Μάριο Μόντι άρχισε σήμερα το μεσημέρι στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Είναι η πρώτη φορά που νέος Iταλός ηγέτης, επικεφαλής μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης, ο οποίος ονομάστηκε πρωθυπουργός την 13η Νοεμβρίου, μετά την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα συναντηθεί με τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν λύσεις για να αποφευχθεί η εξάπλωση της κρίσης χρέους.

    [02] Υποβάθμιση πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας από Fitch

    Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας, από το επίπεδο "ΒΒΒ-" στο επίπεδο "ΒΒ+", προχώρησε σήμερα ο οίκος Fitch, διατηρώντας αρνητική την προοπτική της χώρας.

    Για την απόφασή του αυτή ο οίκος επικαλείται τη δυσμενή αναθεώρηση των προοπτικών ανάπτυξης τόσο στην Πορτογαλία όσο και γενικότερα στην Ευρώπη.

    Σύμφωνα με τον οίκο Fitch θα υπάρξει μείωση του ΑΕΠ κατά 3% το 2012 στην Πορτογαλία, αλλά ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η χώρα θα ενισχύσουν μακροπρόθεσμα την ανταγωνιστικότητα της.

    [03] Η μεταμόσχευση νησιδίων παγκρέατος σώζει ζωές

    Την αναγκαιότητα των μεταμοσχεύσεων νησιδίων παγκρέατος σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου-1, και τις τελευταίες εξελίξεις, για την αντιμετώπιση της νόσου που έχει πάρει τη μορφή μάστιγας, θα αναπτύξουν δέκα από τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως, σε Διεθνή Ημερίδα που συνδιοργανώνουν η Β? Προπαιδευτική κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών, το Ινστιτούτο Κυτταρικών Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου της Αrizona ( USA) και το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων Κυττάρων του τμήματος Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

    Η Διεθνής Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο «King George Palace», ενώ στην τελετή έναρξης, που θα γίνει στις 10:00 πμ, θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

    Όπως επισημαίνουν, σε ανακοίνωσή τους οι επιστήμονες, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου-1 εμφανίζεται πλέον σε ποσοστό ιδιαίτερα ανησυχητικό τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας, μάλιστα, αύξηση 5% ετησίως, κυρίως σε παιδιά μικρότερης της προσχολικής, ηλικίας.

    Στην Ελλάδα 1.000 παιδιά το χρόνο καταγράφονται με νεοεμφανιζόμενο διαβήτη, από τα οποία περίπου το 20% σε δύο με τρεις δεκαετίες, θα αναπτύξει μία από τις επιπλοκές που προκαλεί η νόσος (οφθαλμολογικές επιπλοκές-τύφλωση, νεφροπάθειες, γάγγραινα των άνω ή κάτω άκρων), και να χρίζει άμεσης μεταμόσχευσης.

    [04] Συνάντηση για εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

    Αθήνα, Ελλάδα 24/11/2011 13:20 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Η εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στο επίκεντρο συνάντησης της υπουργού Παιδείας με εκπροσώπους των πανεπιστημιακών

    Όλα τα ζητήματα που αφορούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην εφαρμογή του νέου νόμου, συζήτησαν η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων 'Αννα Διαμαντοπούλου και οι εκπρόσωποι των καθηγητών πανεπιστημίων και ΤΕΙ και των Ελλήνων Ερευνητών.

    Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι είναι ανοιχτή σε προτάσεις που θα διευκολύνουν τα Ιδρύματα στην εφαρμογή του νόμου.

    Στη συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Κων/νος Αρβανιτόπουλος, ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Παιδείας Βασ. Παπάζογλου και ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Κ. Κοκκινοπλίτης.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, συζητήθηκαν, επίσης, τα ακαδημαϊκά κριτήρια για τη χωροταξική αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που θα ανακοινωθούν σύντομα. «Είναι αναγκαίο τα ΑΕΙ να προχωρήσουν σε εσωτερικές αναδιαρθρώσεις για τη δημιουργία σχολών με στόχο την καλύτερη λειτουργία τους», τονίζεται ιδιαίτερα στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι στη συνάντηση τέθηκαν και ζητήματα Έρευνας, ενόψει του σχετικού σχεδίου νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το προσεχές διάστημα.

    Τέλος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες ότι το θέμα του μισθολογίου τους θα συζητηθεί με το υπουργείο Οικονομικών μετά τον προϋπολογισμό.

    [05] Σε φάση υλοποίησης 27 προγράμματα για 310.000 θέσεις απασχόλησης

    Σε φάση υλοποίησης μπαίνουν μέσα στο επόμενο τετράμηνο 27 προγράμματα απασχόλησης στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όχι μόνο οι 693.417 επίσημα άνεργοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ, αλλά και όσοι δεν είναι καταγεγραμμένοι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης.

    Μέχρι τέλος της εβδομάδας ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει πρόσβαση στο σχετικό διαδικτυακό τόπο (www.step. gov.gr) ώστε να μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα προγράμματα αλλά και για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτά. Παράλληλα, μέσα σε 15 μέρες θα λειτουργεί και το Συμβουλευτικό κέντρο που θα δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις για τα προγράμματα κατάρτισης.

    Ενημερώνοντας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κουτρουμάνης, την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα προγράμματα απασχόλησης, έκανε λόγο για "εκρηκτικό πρόβλημα που οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε με τα εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεση μας αλλά που δεν μπορούν να δώσουν οριστική λύση αν η χώρα δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης".

    "Τα 27 προγράμματα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ με ωφελούμενους 310.000 άτομα", υπογράμμισε ο κ. Κουτρουμάνης ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα ανεργίας που υπάρχει στις νέες γενιές ηλικίας 15-24 ετών, που όπως είπε, φτάνει στο 43%.

    [06] Κανονικά οι εκλογές στην Αίγυπτο, ανακοινώνει ο στρατός, παρά τις ταραχές με 39 νεκρούς

    Κάιρο, Αίγυπτος 24/11/2011 14:27 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς-Γερμ.Πρακτ.)

    Αίγυπτος: Κανονικά θα διεξαχθούν οι εκλογές, ανακοινώνει ο στρατός, παρά τις ταραχές με 39 νεκρούς

    Ένα μέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που κυβερνά την Αίγυπτο δήλωσε σήμερα ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί παρά τα αιματηρά επεισόδια βίας αυτή την εβδομάδα στην αναζωπύρωση των διαδηλώσεων εναντίον της άσκησης της εξουσίας από τις ένοπλες δυνάμεις.

    "Δεν θα καθυστερήσουμε τις εκλογές. Αυτή είναι η τελευταία λέξη", είπε ο στρατηγός Μαμντούχ Σαχίν σε συνέντευξη Τύπου.

    Ο στρατός επιμένει ότι δεν θα εμποδίσει την μετάβαση της Αιγύπτου στην δημοκρατία, ωστόσο αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που απαιτούν την άμεση μεταφορά της εξουσίας σε πολίτες.

    Η "εκεχειρία" από τη νύχτα ανάμεσα στις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας και τη στρατονομία από την μια και τους διαδηλωτές από την άλλη σήμανε την αποκατάσταση της τάξης στο Κάιρο μετά τις ταραχές οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους σε πέντε ημέρες. Αλλά οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει την πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, δεσμεύονται ότι θα μείνουν εκεί ωσότου ο στρατός φύγει.

    Ο επίσημος σημερινός απολογισμός του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για 38 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Ισάμ Σέχα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 November 2011 - 13:29:30 UTC