Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποθέωση στους θριαμβευτές της Μασσαλίας
  • [02] Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ
  • [03] Επίθεση κούρδων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τουρκία
  • [04] Προκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ με ισοπαλία 0-0 στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ
  • [05] "Aυτό το παιδί" του Ζοέλ Πομεράτ στο φουαγιέ του θεάτρου Βadminton
  • [06] Στενεύει ο κύκλος των ερευνών γύρω από το "σωματίδιο του Θεού"
  • [07] Γερμανία και Πολωνία οι μεγαλύτεροι παραγωγοί βιομηχανικών ρύπων
  • [08] Ακριβότερο το ρεύμα από 1ης Ιανουαρίου
  • [09] Ο αιγυπτιακός στρατός ζήτησε "συγγνώμη" για τους νεκρούς κατά τις συγκρούσεις

  • [01] Αποθέωση στους θριαμβευτές της Μασσαλίας

    Την αποθέωση γνώρισε σήμερα τα ξημερώματα η αποστολή του Ολυμπιακού, που επέστρεψε από τη Μασσαλία μετά τη μεγάλη, χθεσινή, νίκη με 1-0 επί της Μαρσέιγ, στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Δεκάδες φίλαθλοι του πρωταθλητή δημιούργησαν τις πρώτες πρωινές στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» ατμόσφαιρα «Καραϊσκάκη», αποθεώνοντας τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της ομάδας για τη μεγάλη νίκη στο «Βελοντρόμ».

    [02] Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

    Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν.

    Στις δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος αφού έκανε λόγο για καινούργιο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών επισήμανε ότι η σχέση αυτή δεν επηρεάζει τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες και δεν αλλάζει την πάγια θέση της χώρας μας στο παλαιστινιακό, εκφράζοντας την ελπίδα οι δύο λαοί να ζήσουν ειρηνικά και με ασφάλεια στα κρατικά σύνορα τους.

    Παράλληλα ανήγγειλε την επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας στην Αθήνα η οποία τοποθετείται στις αρχές του νέου έτους.

    Μιλώντας για τη συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ σε θέματα ενέργειας, ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι εγγυητές της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή. Η Ελλάδα κινείται πάντοτε με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, τις διεθνώς παραδεδεγμένες αρχές και βέβαια, είναι πάντοτε παρούσα στις εξελίξεις, τόσον στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όσο και μπροστά στις μεγάλες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις βαθιές αλλαγές, που συντελούνται στον αραβικό κόσμο, κατέληξε.

    [03] Επίθεση κούρδων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τουρκία

    Ενοπλοι κούρδοι εξαπέλυσαν επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας στη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι ασφαλείας.

    Οι ένοπλοι--μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ)--άνοιξαν πυρ και σκότωσαν δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας και έναν ηλεκτρολόγο την ώρα που έβγαιναν από το όχημά τους στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις Σέλμο στο Κοζλούκ της επαρχίας Μπατμάν χθες το βράδυ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

    Τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις Σέλμο διαχειρίζεται η καναδική εταιρία Transatlantic Petroleum, σύμφωνα με την οποία είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες στην Τουρκία.

    Σε ανακοίνωσή της η εταιρία Transatlantic αναφέρει ότι συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για να διακριβώσει τις συνθήκες της επίθεσης.

    Οπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας, τα ξημερώματα διεξήχθη επιχείρηση από αέρος για τον εντοπισμό των δραστών.

    [04] Προκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ με ισοπαλία 0-0 στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ

    Ο ΑΠΟΕΛ έγραψε ξανά ιστορία αποσπώντας, χθες, ισοπαλία 0-0 στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ, αποτέλεσμα που έστειλε και μαθηματικά τους «γαλαζοκιτρίνους» στους «16» του τσάμπιονς λιγκ. Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Ζενίτ εκατοντάδες οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ξεχύθηκαν στους δρόμους της Λευκωσίας, όπου πανηγύρισαν την ισοπαλία με τη ρωσική ομάδα και κατ' επέκταση την πρόκριση στη φάση των «16» του τσάμπιονς λιγκ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

    Πάνω από τρεις χιλιάδες φίλαθλοι της πρωταθλήτριας Κύπρου ξεχύθηκαν στο κέντρο της Λευκωσίας για να πανηγυρίσουν το εισιτήριο στους «16», αλλά κατά τη διάρκεια αυτών δεν έλειψαν οι συμπλοκές με τους αστυνομικούς, προκαλώντας ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

    Πάντως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πετούσε στα... ουράνια και μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε περιχαρής: «Nαι, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον αθλητισμό γενικά. Καταφέραμε κάτι που δεν μπορούσαμε να ονειρευτούμε πριν από λίγους μήνες και τώρα είμαστε στους «16». Δώσαμε σε αυτή την ομάδα κάτι που είναι ξεχωριστό. Είναι η επιβράβευση της σκληρής δουλειάς του τελευταίου διαστήματος. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ζει τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της ομάδας. Είχαμε πει από την αρχή ότι μόνο τα παιχνίδια θα μας έδειχναν πού θα φτάναμε. Δίκαια βρίσκεται εδώ που βρίσκεται η ομάδα, στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός και συμπλήρωσε:

    «Τώρα πρέπει να αποδείξουμε στην επόμενη φάση ότι δεν είναι τυχαία που προκριθήκαμε. Το κίνητρο είναι μεγάλο. Σίγουρα στόχος μας είναι η πρώτη θέση. Δεν έχουμε επιλογή. Θα προσπαθήσουμε και στον αγώνα με τη Σαχτάρ να παίξουμε το παιχνίδι μας και να μείνουμε στην κορυφή. Είναι ευχάριστο για μας που δεν κρίνονται πολλά στην τελευταία αγωνιστική, αλλά είναι σημαντικό να μείνουμε στην πρώτη θέση. Είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου. Τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν.»

    [05] "Aυτό το παιδί" του Ζοέλ Πομεράτ στο φουαγιέ του θεάτρου Βadminton

    Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων το καλοκαίρι που πέρασε στο κτίριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", η πρωτότυπη θεατρική-εικαστική παράσταση "Αυτό το παιδί" του Ζοέλ Πομεράτ φιλοξενείται στο φουαγιέ του θεάτρου Βadminton.

    Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεατρικό-εικαστικό δρώμενο, όπου καταγράφει δέκα μικρές ιστορίες γονεϊκών σχέσεων, που περιγράφουν την ψυχολογία και τους ρόλους που καλείται να παίξει ο σύγχρονος άνθρωπος όταν ανοίγει η αυλαία της ενήλικης ζωής του.

    Η ιδιαιτερότητα του εγχειρήματος βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης που ταυτόχρονα θα λειτουργεί και ως εικαστική έκθεση. Ο πειραματικός της χαρακτήρας έγκειται στη συμμετοχή δεκαπέντε νέων εικαστικών καλλιτεχνών όπου ο καθένας δημιουργεί το σκηνικό τοπίο, το video- art, το μακιγιάζ και τα κοστούμια των δέκα δρώμενων που απαρτίζουν το έργο, δίνοντας στο όλο εγχείρημα τη μορφή εικαστικού και ταυτόχρονα θεατρικού δρώμενου.

    "Πρόκειται για ένα θεατρικό-εικαστικό δρώμενο που επιτρέπει στον θεατή να κυκλοφορεί, να στέκεται και να παρακολουθεί δέκα δρώμενα, όπως περπατάει καθημερινά μέσα στους δρόμους της πόλης ή τους διαδρόμους του σπιτιού του" αναφέρει η Φρόσω Λύτρα για την παράσταση.

    Η παράσταση θα διαρκέσει έως τις 11 Δεκεμβρίου.

    [06] Στενεύει ο κύκλος των ερευνών γύρω από το "σωματίδιο του Θεού"

    Αθήνα, Ελλάδα 24/11/2011 10:22 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Επιστήμη - Φυσική - CERN: Στενεύει ο κύκλος γύρω από το "σωματίδιο του Θεού", αλλά λιγοστεύουν και οι πιθανότητες να υπάρχει

    Κορυφώνεται σταδιακά η αγωνία στους διεθνείς επιστημονικούς κύκλους, ιδίως στον χώρο της Φυσικής, καθώς όσο στενεύει ο κύκλος των ερευνών γύρω από το μποζόνιο του Χιγκς, το λεγόμενο και ''σωματίδιο του Θεού'', τόσο λιγοστεύουν και οι πιθανότητες να βρεθεί. Αν η ολοένα αυξανόμενη πιθανότητα να μην υπάρχει, καταστεί τελικά βεβαιότητα, κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και μέσα στον ερχόμενο μήνα, τότε οι φυσικοί θα πρέπει να ξανασκεφθούν όλο το θεωρητικό οικοδόμημά τους.

    Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) Τζέιμς Γκίλις, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, ξεκαθάρισε ότι οι μέχρι τώρα έρευνες των ομάδων ATLAS και CMS του μεγάλου επιταχυντή έχουν αποκλείσει το σωματίδιο-φαντομάς να έχει μάζα μεγαλύτερη των 141 GeV (γιγαηλεκτρονιοβόλτ) ή μικρότερη των 11 GeV. Έτσι, έχει απομείνει ένα εύρος 114-141 GeV, στο οποίο έχουν πλέον επικεντρωθεί οι έρευνες. Αν ούτε σε αυτό το εύρος μάζας βρεθεί το σωματίδιο, τότε αρχίζουν τα δύσκολα για το ''Καθιερωμένο Μοντέλο'' της σωματιδιακής φυσικής.

    [07] Γερμανία και Πολωνία οι μεγαλύτεροι παραγωγοί βιομηχανικών ρύπων

    Η Γερμανία και η Πολωνία είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί βιομηχανικών ρύπων στην ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την περιβαλλοντική υπηρεσία της Ένωσης.

    Η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρουμανία και η Ισπανία ακολουθούν στον κατάλογο, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA) που έχει την έδρα της στην Κοπεγχάγη, βασιζόμενη στα ευρήματά της με βάση δεδομένα του 2009 που περιλαμβάνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

    "Κατά προσέγγιση, το ένα πέμπτο του κόστους της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη βιομηχανία στην Ευρώπη προέρχεται από εγκαταστάσεις στη Γερμανία -- η μεγαλύτερη αναλογία χώρας στην ΕΕ", αναφέρει σε δήλωσή της η διευθύντρια της EEA Ζακλίν Μακγκλέιντ.

    Ωστόσο, αν οι μεγαλύτεροι βιομηχανικοί ρυπαντές της ΕΕ ταξινομούνταν λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους της οικονομίας τους, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Εσθονία, η Πολωνία και η Τσεχία θα βρίσκονταν στην κορυφή, επισημαίνει η EEA.

    Η υπηρεσία αναφέρει πως υπολόγισε ότι τα "κόστη ζημιάς" από τη ρύπανση που οφείλεται στις 10.000 μεγαλύτερες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΕΕ αντιστοιχούν σε 102 ως 169 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Το μεγαλύτερο μέρος της ρύπανσης προκαλείται από μεγάλους σταθμούς παραγωγής ενέργειας και, σε μικρότερη έκταση, από διυλιστήρια και χαλυβουργίες.

    Τα αποκαλούμενα "κόστη ζημιάς" είναι ένα ατελές, επιστημονικό μέτρο για το κόστους της ρύπανσης στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, παραδέχεται η EEA. Ωστόσο, προσθέτει, εξακολουθεί να είναι ένας χρήσιμος δείκτης για να καθοδηγεί τις επιλογές της ΕΕ στη βιομηχανική, την ενεργειακή και την περιβαλλοντική πολιτική.

    [08] Ακριβότερο το ρεύμα από 1ης Ιανουαρίου

    Χαμηλότερες από 19% (που είναι το αίτημα της ΔΕΗ) θα είναι οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2012, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές. Το ποσοστό των αυξήσεων θα αποφασιστεί εντός των ημερών από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με βάση τα στοιχεία για αύξηση του κόστους που επικαλείται η ΔΕΗ και την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που επίσης αναμένεται σύντομα.

    Δεν αποκλείεται πάντως το ποσοστό αύξησης να είναι διψήφιο, καθώς η σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων του ηλεκτρικού, ώστε να αντανακλούν το κόστος, αποτελεί υποχρέωση της χώρας που απορρέει και από το μνημόνιο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιούνιο του 2013.

    [09] Ο αιγυπτιακός στρατός ζήτησε "συγγνώμη" για τους νεκρούς κατά τις συγκρούσεις

    Ο αιγυπτιακός στρατός ζήτησε σήμερα "συγγνώμη" για τους νεκρούς κατά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτών που διαδηλώνουν εναντίον της στρατιωτικής εξουσίας και δυνάμεων της τάξης.

    Το Ανώτατο Συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων, σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στη σελίδα του στο Facebook, "εκφράζει τη λύπη του και ζητεί βαθιά συγγνώμη για το θάνατο ως μαρτύρων πιστών τέκνων της Αιγύπτου κατά τα πρόσφατα γεγονότα της πλατείας Ταχρίρ".

    Οι συγκρούσεις, που ξέσπασαν το Σάββατο στο Κάιρο και σε πολλές άλλες πόλεις, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 35 ανθρώπους, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν στην Πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

    Οι δυνάμεις της τάξης κατηγορούνται από ακτιβιστές και γιατρούς ότι βάζουν στόχο τα μάτια των διαδηλωτών πυροβολώντας τους με σφαίρες με επικάλυψη από καουτσούκ. Η μαζική χρήση δακρυγόνων θεωρείται επίσης πως ευθύνεται για θανάτους από ασφυξία. Θάνατοι από τραύματα που προκλήθηκαν από πραγματικές σφαίρες έχουν επισημανθεί επίσης από γιατρούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 November 2011 - 9:29:40 UTC