Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεκατέσσερις στον εισαγγελέα για τα επεισόδια πριν το ντέρμπι Ολυμπιακού- ΠΑΟ
  • [02] Οι ψηφοφόροι προτιμούν πολιτικούς με χαμηλή και βαθιά φωνή
  • [03] Επικοινωνία ΥΠΕΞ Στ. Δήμα με Τούρκο ομόλογό του Α. Νταβούτογλου
  • [04] 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ

  • [01] Δεκατέσσερις στον εισαγγελέα για τα επεισόδια πριν το ντέρμπι Ολυμπιακού- ΠΑΟ

    Στους εισαγγελείς Αθηνών και Πειραιά οδηγούνται σήμερα 14 άτομα συνολικά, που συνελήφθησαν για τα χτεσινά σοβαρά επεισόδια έξω απο τον Σύνδεσμο του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πριν απο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραϊσκάκη, καθώς και για άλλα αδικήματα εξω απο το γήπεδο και επίσης επιεσόδια στη λεωφόρο Κηφισού.

    Τα πιο σοβαρά έκτροπα, που εξελίχτηκαν σε οδομαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις, συνέβησαν χτες το απόγευμα έξω απο το κτίριο που στεγάζεται ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Π.Α.Ο. στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν χούλιγκαν του Ολυμπιακού, που επέβαιναν σε 100 δίκυκλα και φορούσαν κράνη, συνέκλιναν απο διάφορα σημεία για να επιτεθούν στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

    Εκεί όμως βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που τους εμπόδισαν και τότε η ομάδα των χούλιγκαν επιτέθηκε στους αστυνομικούς, καθώς και σε άλλα άτομα που μετέβαιναν στον Σύνδεσμο, με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα. Τραυματίσθηκαν τρία άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για νοσηλεία.

    Οι αστυνομικοί τους διέλυσαν κάνοντας χρήση χημικών, ενω προσήχθησαν 18 άτομα, εκ των οποίων τα δέκα 10 συνελήφθησαν για διατάραξη κοινής ειρήνης, συμπλοκή, καθώς και παράβαση του νόμου >>περί αντιμετώπισης βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις<<. Ένας από τους συλληφθέντες, κατηγορείται, επιπλέον, για παράβαση του νόμου >>περί όπλων<<, ενώ ένας ακόμη συνελήφθη γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

    Στο σημείο των επιθέσεων εγκαταλείφθηκαν 13 μοτοσικλέτες, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

    Περίπου την ίδια ώρα, χθες το απόγευμα, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου >Γ. Καραϊσκάκης<< συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 24 και 30 ετών, που κατευθύνονταν προς το γήπεδο, μεταφέροντας σε τρείς ταξιδιωτικούς σάκους 30 φωσφοριζέ γιλέκα ταξιθεσίας, 47 φωτοβολίδες, 19 πυρσούς καπνογόνων καθώς και τρία πανό με οπαδικό περιεχόμενο.

    Τέλος, χθες το απόγευμα, συνελήφθη 33χρονος, που συμμετείχε σε ομάδα ατόμων η οποία επιτέθηκε σε φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας, ενώ προκάλεσε φθορές στα οχήματά τους, στη λεωφόρο Κηφισού. Η ομάδα αυτή έσπασε και το τζάμι περιπολικού, όταν κατέφθασε στο σημείο.

    [02] Οι ψηφοφόροι προτιμούν πολιτικούς με χαμηλή και βαθιά φωνή

    Ο τόνος της φωνής ενός πολιτικού μπορεί να αυξήσει τη δημοτικότητά του στο εκλογικό σώμα ή, αντίθετα, να την μειώσει. Μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ψηφοφόροι προτιμούν συστηματικά πολιτικούς που έχουν φωνή με χαμηλό τόνο και βαθιά χροιά, επειδή αυτή τους προσδίδει περισσότερη αξιοπιστία και μεταδίδει μεγαλύτερο αίσθημα εμπιστοσύνης και εξουσίας.

    Οι ερευνητές έβαλαν 125 εθελοντές να ακούσουν και να αξιολογήσουν μια σειρά από ηχογραφημένα αποσπάσματα ομιλιών αμερικανών προέδρων, στα οποία είχε, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλοιωθεί η φωνή του κάθε πολιτικού, ώστε σε μερικές περιπτώσεις να έχει χαμηλό και βαθύ τόνο και σε άλλες υψηλό και οξύ.

    Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι έδειξαν μεγάλη προτίμηση στις χαμηλού τόνου φωνές και όχι στις οξείες. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι υποψήφιοι με χαμηλότερο τόνο φωνής έχουν κερδίσει όλες τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ μεταξύ των ετών 1960-2000, ενώ άλλες έρευνες έχουν συμπεράνει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βρίσκουν τις πιο χαμηλές και βαθιές φωνές πιο ελκυστικές και γοητευτικές.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η προτίμηση σε αυτές τις φωνές, που γίνονται αντιληπτές ως πιο κυριαρχικές και ηγετικές, έχει βαθιές εξελικτικές ρίζες. Ορισμένοι πολιτικοί, όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, έφθασαν στο σημείο να έχουν ειδικό δάσκαλο για να εξασκηθούν κατάλληλα, ώστε να χαμηλώνουν τον τόνο της φωνής τους.

    Οι Καναδοί ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να βαθμολογήσουν τους πολιτικούς, με βάση τη φωνή τους, όσον αφορά την ελκυστικότητα, τις ηγετικές ικανότητες, την τιμιότητα, την εξυπνάδα και την αίσθηση κυριαρχίας. Επίσης ζήτησαν από τους εθελοντές να αποφασίσουν ποια φωνή θα ψήφιζαν, είτε σε καιρό ειρήνης, είτε πολέμου. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι μελλοντικοί ψηφοφόροι προτίμησαν τους πολιτικούς με τις χαμηλότερου τόνου και πιο βαθιές φωνές.

    Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι προφανώς ο τόνος και η χροιά της φωνής δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που επηρεάζουν ένα ψηφοφόρο, όμως αποδεικνύεται ότι παίζουν το δικό τους ρόλο κατά τη λήψη της απόφασης ψήφου. Οι λιγότερο οξείες φωνές μεταφέρουν μια υπόγεια αύρα εξουσίας, κάνοντας αυτούς τους πολιτικούς να μεταφέρουν στο υποσυνείδητο των πολιτών την εντύπωση ότι είναι καλύτεροι ηγέτες, σύμφωνα με τη βρετανίδα ψυχολόγο Σου Λαβγκρόουβ, ενώ αντίθετα, όπως είπε, όσοι ανεβάζουν πολύ υψηλούς τόνους, ακούγονται συναισθηματικοί και τελικά λιγότερο αξιόπιστοι. ''Αν ο πολιτικός θέλει πραγματικά να περάσει το μήνυμά του, θα πρέπει στο τέλος της πρότασής του να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του'', τόνισε.

    [03] Επικοινωνία ΥΠΕΞ Στ. Δήμα με Τούρκο ομόλογό του Α. Νταβούτογλου

    Ευχές για καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, δέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας από τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά μαζί του.

    Κατά τη συνομιλία τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και εξέφρασαν κοινή βούληση για συνέχιση των σχετικών προσπαθειών με την κατάλληλη προετοιμασία.

    Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν το πρόσεχες διάστημα, με την ευκαιρία των υπουργικών συνόδων του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ.

    [04] 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ

    Την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποφάσισετο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, κατά της απόφασης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για δημιουργία "μικρής ΔΕΗ".

    Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων, όπως αναφέρεται, "θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αμέσως μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των απαράδεκτων προτάσεών της."

    Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν σχέση με επενδύσεις, δεν δημιουργούν προστιθέμενη αξία και δεν θα προσφέρουν τίποτα στους ανέργους, τους καταναλωτές και την κοινωνία.

    Σημειώνεται ότι η πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος επιβάλλεται από την ΕΕ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ περιλαμβάνεται ως όρος και στο μνημόνιο.

    Η ΓΕΝΟΠ περλαμβάνει στην ανακοίνωση και συνθήματα για τις μονάδες ("Μολών λαβέ, κύριε Παπαδήμο έλα να τις πάρεις, σε περιμένουμε") και καταλήγει:

    "Η κυβέρνηση των συμφερόντων που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού, να γνωρίζει από τώρα ότι για να καταφέρει να ξεπουλήσει την περιουσία του Ελληνικού λαού θα χρειαστεί να ξεπεράσει (πέρα από τα ανυπέρβλητα νομικά) πολλά εμπόδια."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 November 2011 - 15:29:35 UTC