Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πρεμιέρα" Παπαδήμου αύριο στις Βρυξέλλες
  • [02] Ξεκινά τη Δευτέρα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό
  • [03] Έκτακτη συνάντηση του στρατιωτικού συμβουλίου της Αιγύπτου
  • [04] Οι Κυριακάτικοι αγώνες για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

  • [01] "Πρεμιέρα" Παπαδήμου αύριο στις Βρυξέλλες

    Με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Eurogroup θα συναντηθεί αύριο και μεθαύριο, στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο ο πρωθυπουργός.

    Συγκεκριμένα, ο κ.Παπαδήμος θα έχει επαφές με τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Εν τω μεταξύ, με τη συνάντηση, σήμερα,του κλιμακίου της τρόικας με τον αρχηγό του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη, ολοκληρώθηκαν οι επαφές του κλιμακίουμε την πολιτική ηγεσία.

    ΟΓιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι "θα κάνει αυτό που πρέπει για να πάρει η χώρα τα χρήματα της 6ης δόσης", αναφερόμενος στην ενδεχόμενη περίπτωση να ζητηθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις και απο το κόμμα του. Ωστόσο ως προς το θέμα, έκανε λόγο για "άποψη του κόμματος" και όχι για επιστολή.

    Στη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας, οπρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς, άφησε να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να βάλει άλλη μία υπογραφή, καθώς έχει δεσμευτεί για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, με δημόσιες τοποθετήσεις και επιστολές προς ευρωπαίους αξιωματούχους .

    Οι επικεφαλής της τρόικας είχαν επίσης επαφές με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, χθες, Σάββατο.

    [02] Ξεκινά τη Δευτέρα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

    Ξεκινά τη Δευτέρα, στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του2012.

    "Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, καταθέτοντας στη Βουλή, παρουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.

    Καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις "να είμαστε σοβαροί, προσηλωμένοι, ειλικρινείς και μεταξύ μας δίκαιοι", ανέλυσε από του βήματος της Ολομέλειας τα τέσσερα σημαντικά χαρακτηριστικά του κρατικού προϋπολογισμού του 2012, επισημαίνοντας πως υπό όρους και προϋποθέσεις σοβαρότητας "δίνεται η ευκαιρία για μια πιο αισιόδοξη ανάστροφη πορεία του τόπου".

    "Καταθέτω τον προϋπολογισμό του 2012 μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και σε βαρύ κλίμα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Τον καταθέτω κάτω από πολύ καλούς οιωνούς μετά την μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία των τριών κομμάτων να συγκροτήσουν κι να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση. Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας, συναίνεσης κι αξιοπιστίας που το έχει εισπράξει η κοινωνία" συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

    "Ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει ήδη ψηφισμένα μέτρα, τα οποία περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο και στο Πολυνομοσχέδιο.

    Για το λόγο αυτό, και όπως έχει ήδη τοποθετηθεί η Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσει, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής του τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Ως προϋπολογισμό "πτώχευσης και φοροεξόντωσης του λαού, κατακρεούργησης των Ασφαλιστικών Ταμείων και των κοινωνικών δαπανών", χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό 2012 το ΚΚΕ.

    «Τα επόμενα χρόνια θα είναι πιο δύσκολα και από αυτά που περάσαμε. Πρέπει να μείνουμε όμως όρθιοι για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης για τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2012 και τόνισε ότι γι αυτό "δεν χωρά καμία ψευδαίσθηση".

    "Επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των αδύναμων στρωμάτων για την ανάσχεση της ανεργίας και την εκκίνηση της αναπτυξιακής και παραγωγικής διαδικασίας", τονίζει σε ανακοίνωσή της για τον προϋπολογισμό η Δημοκρατική Αριστερά.

    [03] Έκτακτη συνάντηση του στρατιωτικού συμβουλίου της Αιγύπτου

    Στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επιτέθηκαν εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών, προσπαθώντας να τούς απομακρύνουν από την πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, ενώ το στρατιωτικό συμβούλιο της Αιγύπτου που κυβερνά τη χώρα θα συναντηθεί εκτάκτως σήμερα μετά από τις συγκρούσεις.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ σύμφωνα με ακτιβιστές επιτέθηκαν εναντίον μιας νοσοκομειακής μονάδας που είχε στηθεί κοντά στην πλατεία Ταχρίρ προκειμένου να βοηθηθούν οι τραυματίες και όσοι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα.

    Ακόμη, οι δυνάμεις ασφαλείας έβαλαν φωτιά σε αρκετές σκηνές που είχαν στηθεί στο κέντρο της πλατείας, καθώς και σε ένα μοτοποδήλατο, την ώρα που οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να ξαναμπούν στην πλατεία, ανέφεραν ακτιβιστές.

    [04] Οι Κυριακάτικοι αγώνες για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

    Ο Ατρόμητος διατήρησε το αήττητο που έχει στο πρωτάθλημα, αλλά η 5η ισοπαλία σε 9 παιχνίδια, με το νεοφώτιστο Λεβαδειακό, μόνο ως επιτυχία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το τελικό 1-1, στο Περιστέρι, διαμορφώθηκε με τα γκολ των Μήτρογλου (8΄) και Λισγάρα (60΄).

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το παιχνίδι, ανάμεσα στη Δόξα Δράμας και τον Πανιώνιο στο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο της 10ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έμεινε χωρίς νίκη για 6ο διαδοχικό ματς, ενώ για τους νεοφώτιστους "μαυραετούς" ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν ένα θετικό ξεκίνημα στην κορυφαία κατηγορία.

    Την πρώτη του νίκη μετά από οκτώ αγώνες στη φετινή Σούπερ Λίγκα πέτυχε ο Αρης, που πέρασε με 1-0 από το Ηράκλειο επί του ΟΦΗ.

    Τη δεύτερη διαδοχική - τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα - νίκη της πέτυχε η Ξάνθη. Με τα γκολ των Εντιμάρ (31΄) και Μαρκόφσκι (52΄) η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 November 2011 - 17:29:35 UTC