Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ντέρμπι των "αιωνίων" μεταφέρεται στο παρκέ του ΟΑΚΑ
  • [02] Αναστέλλεται η διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ
  • [03] Ομογενής επιχειρεί το ακατόρθωτο...
  • [04] "Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί": Επιστημονική ημερίδα από το σύλλογο ΚΕΦΙ
  • [05] Η ΝΔ δεν θα αμφισβητήσει τον προϋπολογισμό, τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας
  • [06] Προτεραιότητα στις δίκες για τη φοροδιαφυγή, τονίζει ο Μ. Παπαϊωάννου
  • [07] Κλειστά αύριο τα φαρμακεία στην Αττική
  • [08] Στην πλατφόρμα "Όμηρος" μεταβαίνει αύριο ο Δ. Χριστόφιας

  • [01] Το ντέρμπι των "αιωνίων" μεταφέρεται στο παρκέ του ΟΑΚΑ

    Το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμαθαν μόλις πριν μία εβδομάδα, την περασμένη Παρασκευή, πως ο αγώνας θα διεξαχθεί παρουσία φιλάθλων των γηπεδούχων, μετά από σχετική απόφαση του ΑΣΕΑΔ στην έφεση των «πρασίνων» για την τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών της έδρας τους κεκλεισμένων των θυρών.

    Με τον κόσμο στο πλευρό του, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει στόχο να παραμείνει αήττητος στο ελληνικό πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας στην πρώτη ήττα του τον Ολυμπιακό. Πέρυσι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περάσει νικηφόρα από την έδρα του Παναθηναϊκού, νίκη χωρίς αντίκρισμα όπως αποδείχτηκε, αφού αν και με πλεονέκτημα στη σειρά των τελικών, απώλεσαν για ακόμη μία φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. Νέα οικονομικά δεδομένα, νέοι παίκτες (περισσότερες αλλαγές για τους Πειραιώτες), αλλά οι ίδιοι προπονητές -Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς εναντίον Ντούσαν Ίβκοβιτς- διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον για την πρώτη «μητέρα των μαχών» της σεζόν στο μπάσκετ, η οποία έπεται της σαββατιάτικης ποδοσφαιρικής μάχης των δύο «αιωνίων». Το τζάμπολ έχει οριστεί στις 19:00 την Κυριακή, με τους «πράσινους» να προέρχονται από τη δεύτερη ήττα τους -διαδοχική- στην Ευρωλίγκα (ηττήθηκαν από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία χθες) και τον Ολυμπιακό να έχει πετύχει τη δεύτερη νίκη του στην ίδια διοργάνωση (επί της Νανσί στο ΣΕΦ).

    Για τους γηπεδούχους, ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Τσαρτσαρή την περασμένη εβδομάδα, στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, άλλαξε όλα τα πλάνα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, καθώς ο διεθνής φόργουορντ αποτελεί συνδετικό κρίκο της φροντ λάιν με την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και θα μεταβεί ως αουτσάιντερ στο ΟΑΚΑ με στόχο να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο.

    [02] Αναστέλλεται η διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ

    Αναστέλλει η ΔΕΗ για μερικές ημέρες τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

    Αυτό προκύπτει απο δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του διευθυντή δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ Κίμωνα Στεριώτη. Οι εντολές αποκοπής θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά.

    Αναλυτικά ο κ. Στεριώτης επεσήμανε τα εξής:

    "Ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

    Ωστόσο, η ΔΕΗ ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται από το νόμο - όπως και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές - να συνεχίσει να αποστέλλει εντολές έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών απο την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου."

    [03] Ομογενής επιχειρεί το ακατόρθωτο...

    "Σκέτη κόλαση με μια διαφορά. Δεν έχει φωτιά. Είναι μια κόλαση παγωμένη". Έτσι περιγράφει τις συνθήκες που αντιμετωπίζει στην Ανταρκτική ένας ομογενής που πάει πεζός στο Νότιο Πόλο.

    Έως σήμερα κανείς δεν κατάφερε να πάει πεζός μέχρι τον παγωμένο Νότιο Πόλο και να επιστρέψει σε βάση της Ανταρκτικής.

    Πολλοί το τόλμησαν, αλλά κανείς δεν το κατάφερε χωρίς βοήθεια.

    Αυτό τον άθλο προσπαθεί τώρα να τον πετύχει ο Ελληνοαυστραλός, Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης), παρέα με το φίλο του Τζάστιν Τζονς.

    Οι δυο νέοι της περιπέτειας φιλοδοξούν να καλύψουν με τα πόδια μια απόσταση 2.200 χιλιομέτρων μέσα σε τρεις μήνες.

    Και δεν το κάνουν μόνο για να καταρρίψουν ένα ασύλληπτο ρεκόρ αλλά για να συγκεντρώσουν και χρήματα για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

    Ήδη το εγχείρημά τους έχει ξεκινήσει, οι δυσκολίες είναι απίστευτες, όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους αλλά επιμένουν.

    Μετά από 20 μέρες έχουν καλύψει μια απόσταση 170 χιλιομέτρων.

    Στην περιοχή πνέουν άνεμοι με 60 χιλιόμετρα την ώρα και σηκώνουν το χιόνι ένα μέτρο μπροστά τους, η θερμοκρασία είναι 50 βαθμούς υπό το μηδέν και η χιονόπτωση συνεχίζεται. Έτσι μερικές μέρες δεν κάνουν πάνω από ένα χιλιόμετρο.

    Το έργο τους γίνεται ακόμα πιο δύσκολο και από το γεγονός ότι μαζί τους κουβαλούν -για την ακρίβεια σέρνουν με έλκηθρα- και 400 κιλά τρόφιμα, ρουχισμό και διάφορα άλλα αναγκαία.

    Αισιοδοξούν, όμως, ότι θα τα καταφέρουν.

    Η αισιοδοξία τους πηγάζει και από το γεγονός ότι έχουν σπάσει και άλλα ρεκόρ στο παρελθόν αλλά και από την σκληρή προετοιμασία που είχαν κάνει επί μήνες στη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και την Ανταρκτική.

    Στο πλαίσιο της προετοιμασίας έχουν βάλει και 20 κιλά έξτρα ο καθένας τους για να έχει λίπος το σώμα τους και να είναι ανθεκτικό στο ψύχος.

    Τίποτα όμως δεν μπορούσε να τους προετοιμάσει για τις δυσκολίες που θα συναντούσαν και οι οποίες, όπως γράφουν στο facebook είναι πέραν κάθε φαντασίας ενώ η Μετεωρολογική προβλέπει ότι οι χιονοπτώσεις στην περιοχή είναι οι χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών.

    Το φρέσκο χιόνι τους εμποδίζει τόσο να περπατήσουν όσο και να σέρνουν το έλκηθρο με τα υπάρχοντά τους. Μέσα σε όλες οι αντιξοότητες έπαθε ζημιά και η τέντα τους.

    Όμως οι δυο φίλοι πέτυχαν και στο παρελθόν εκεί που άλλοι απέτυχαν.

    Ο Τζέιμς Καστρίσιον και ο Τζάστιν Τζονς, πέρασαν στην ιστορία ως οι μόνοι άνθρωποι που κατόρθωσαν να διασχίσουν την πιο άγρια και παγωμένη θάλασσα του κόσμου, από τις ακτές της Αυστραλίας έως τη Νέα Ζηλανδία, με ένα καγιάκ.

    Με το κατόρθωμά τους αυτό, που συμπεριελήφθη και στο βιβλίο Γκίνες, ασχολήθηκαν ακόμα και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

    Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολούνται και με τη νέα τους προσπάθεια.

    Τότε, μετά από 62 μέρες και καλύπτοντας με τέσσερα κουπιά απόσταση 3.318 χιλιομέτρων, αντιμετωπίζοντας κύματα που έφταναν τα 10 μέτρα, βλέποντας πεντάμετρους καρχαρίες να περικυκλώνουν απειλητικά το >< - όπως είχαν ονομάσει το καγιάκ τους που το έλεγαν και >>φέρετρο<<- βρέθηκαν από το Φόρστερ της Νέας Νότιας Ουαλίας και σε κατάσταση παντελούς εξάντλησης, αλλά ζωντανοί, στο New Plymouth της Νέας Ζηλανδίας.

    Οι δυο τους ζουν για την περιπέτεια και, ανάμεσα στα άλλα, έχουν ανέβει και σε μερικές από τις ψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου.

    Στην Ανταρκτική πήγαν αεροπορικώς μέσω Αργεντινής. Η πεζοπορία τους ξεκίνησε από τον Όρμο του Ηρακλή από όπου κατευθύνονται προς το Νότιο Πόλο και όταν -με το καλό- φτάσουν θα επιστρέψουν πάλι στον Όρμο του Ηρακλή.

    Στην όλη τους προσπάθεια έχουν συμπαραστάτες φίλους τους, που τους στέλνουν ενθαρρυντικά μηνύματα μέσω του Facebook.

    Έχουν βεβαίως και τους χορηγούς τους. Οι δυο νέοι λαμβάνουν μέρος στην εκστρατεία της Sony >

    < που στόχο έχει την συγκέντρωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά ειδικών μηχανημάτων για έφηβους και νέους που πάσχουν από καρκίνο.

    Όσοι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασης στους δυο νέους ή να γίνουν χορηγοί της προσπάθειάς τους μπορούν να επισκεφθούν την σελίδα sonyfoundation.org.au/casandjonesy.

    [04] "Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί": Επιστημονική ημερίδα από το σύλλογο ΚΕΦΙ

    >Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί<<. Αυτό το μήνυμα θέλουν να περάσουν στην ελληνική κοινωνία οι οργανώσεις που ασχολούνται με τα άτομα που έχουν αρρωστήσει από κάποια μορφή καρκίνου, επισημαίνοντας ότι >>καθένας κάποια στιγμή της ζωής του μπορεί να βρεθεί στη θέση ενός καρκινοπαθή<<.

    Κατά τη διάρκεια της 8ης επιστημονικής ημερίδας με θέμα >>Καρκίνος; μπορεί να νικηθεί<<, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, παρουσιάστηκαν από ειδικούς επιστήμονες τα ιατρικά επιτεύγματα που έχουν σημειωθεί στη μάχη κατά του καρκίνου, ενώ οι σύλλογοι που ασχολούνται με τα θέματα των καρκινοπαθών αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο αυτοί, όσο και τα μέλη τους.

    Όπως επισημάνθηκε όλοι οι σύλλογοι προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, επισημαίνοντας ότι υγεία βρίσκεται στα χέρια τους, μέσα από τη διατροφή και την αγάπη για το σώμα τους. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη να μάθουν οι άνθρωποι να διαχειρίζονται το στρες τους, ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

    Κάτι τέτοιο τόνισε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η δημοσιογράφος σε θέματα υγείας και συντονίστρια των πρωινών εργασιών της ημερίδας, Εύα Ντελιδάκη, μπορεί να γίνει και μέσα από την εθελοντισμό, καθώς, όπως είπε, οι εθελοντές είναι άνθρωποι με λιγότερο άγχος και λιγότερα ψυχοσωματικά προβλήματα.

    Οι εκπρόσωποι των συλλόγων πρότειναν τη δημιουργία κοινής τηλεφωνικής γραμμής ενημέρωσης των καρκινοπαθών, να αναπτυχθεί το αίσθημα της αλληλεγγύης με την ανταλλαγή των υλικών και των ειδών που πλέον δεν χρησιμοποιούν καθώς και να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση στην καταβολή του τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

    Μεταξύ των προβλημάτων, επισήμαναν την ανάγκη καλύτερης μεταξύ τους επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά και τα θέματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλοί σύλλογοι, σωματεία ή μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που ασχολούνται με τα θέματα των καρκινοπαθών.

    Την ημερίδα διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών "ΚΕΦΙ" Αθηνών.

    [05] Η ΝΔ δεν θα αμφισβητήσει τον προϋπολογισμό, τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας

    "Ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει ήδη ψηφισμένα μέτρα, τα οποία περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο και στο Πολυνομοσχέδιο.

    Για το λόγο αυτό, και όπως έχει ήδη τοποθετηθεί η Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσει, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής του τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη δημοσιοποίηση του Προϋπολογισμού του 2012.

    Ο κ Σταϊκούρας αφού επικρίνει την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι το 2011 ήταν ένα χαμένο έτος για τη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών, γιατί υπήρξαν σημαντικές αποκλίσεις στους στόχους των βασικών μεγεθών της οικονομίας, αναφέρει για τον προϋπολογισμό του 2012: "Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει και θα στηρίξει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, με ρεαλιστικούς όμως όρους, κυρίως μέσω της περιστολής των δαπανών. Στηρίζει και θα στηρίξει την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Την πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.

    Άλλωστε, σύμφωνα και με τον Προϋπολογισμό, «πολλά θα εξαρτηθούν από τη σύνθεση, την ταχύτητα της εφαρμογής και τη γενικότερη πρόοδο του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών». Κάτι το οποίο σταθερά η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τα 2 τελευταία χρόνια.

    Συμπερασματικά, η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην αναγκαιότητα δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Προσανατολισμένη όμως στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας.

    Και αυτό διότι οι άμεσοι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν και το χρέος θα καταστεί βιώσιμο μόνο με ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη της Οικονομίας».

    [06] Προτεραιότητα στις δίκες για τη φοροδιαφυγή, τονίζει ο Μ. Παπαϊωάννου

    Οι φιλοδοξίες των ηγετικών στελεχών είναι θεμιτές αλλά πρέπει να εκδηλώνονται στην ώρα τους, δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου στο Εθνος της Κυριακής και προσθέτει, >>η ενότητα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι συνάρτηση των φιλοδοξιών και των επιθυμιών των ηγετικών στελεχών του<<. Εκτιμά ότι ο χρόνος που έχει δοθεί στη νέα κυβέρνηση με εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση της υλοποίησης της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου που όπως λέει είναι η κύρια αποστολή της κυβέρνησης. Τονίζει πως για πρώτη φορά φοροφυγάδες και κλέφτες οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και σημειώνει πως >>οι δίκες που αφορούν το σύγχρονο έγκλημα της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα<<.

    [07] Κλειστά αύριο τα φαρμακεία στην Αττική

    Χωρίς φαρμακεία θα μείνει αύριο η Αττική, μετά την 24ωρη προειδοποιητική απεργία που ανακοίνωσαν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, οι οποίοι θα κάνουν αύριο γενικές συνελεύσεις για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις φαρμάκων και διαπιστώνουν ότι "βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά του κλάδου των φαρμακείων, της οποίας κατάληξη θα είναι η κατάλυση της περίθαλψης του ελληνικού λαού".

    Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν οτι "ως αποτέλεσμα της πολιτικής του υπουργού Υγείας, κ. Λοβέρδου, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων από την αγορά, ενώ το επόμενο διάστημα προβλέπονται συνθήκες πλήρους παράλυσης της φαρμακευτικής περίθαλψης".

    Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αναφέρουν οτι όσα γίνονται σε βάρος τους δεν έχουν σχέση με την έξοδο της χώρας από την κρίση και εκφράζουν τη λύπη τους και την αγανάκτησή τους, για την άκριτη και επιπόλαια , όπως λένε ,αντιγραφή των μεθοδεύσεων του κ. Λοβέρδου από τον πρωθυπουργό, κ. Παπαδήμο.

    "Καλούμε τους ασφαλισμένους και όλο τον ελληνικό λαό να μας συμπαρασταθεί και να δει με κατανόηση τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών που έρχονται, καθώς αφορούν κυρίως τη δική τους περίθαλψη" καταλήγουν και ενημερώνουν τα μέλη τους να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για να απαντήσουν μαζικά, δυναμικά και ψύχραιμα σε κάθε προβοκάτσια ή προσπάθεια αιφνιδιασμού που εκτμούν οτι θα επιχειρηθεί από το υπουργείο Υγείας.

    [08] Στην πλατφόρμα "Όμηρος" μεταβαίνει αύριο ο Δ. Χριστόφιας

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα μεταβεί αύριο το πρωί στην πλατφόρμα "Όμηρος", από όπου διεξάγονται οι ερευνητικές γεωτρήσεις για ανεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τον πρόεδρο Χριστόφια θα συνοδεύουν η υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου, ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 November 2011 - 13:29:36 UTC