Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέφτει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής
  • [02] Αρχίζει στη Χάγη η δίκη για τη σφαγή του Διστόμου
  • [03] Πως θα υπολογιστεί η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα
  • [04] Η Γαλλία αντίπαλος της Ελλάδας στους «8» του Ευρωμπάσκετ

  • [01] Πέφτει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής

    Το ματς στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα (20:30) συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα από το σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

    Άρης-Ατρόμητος 0-1

    Την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας πανηγύρισε ο Ατρόμητος, που επιβλήθηκε 1-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Γιώργου Δώνη πέτυχε ο Μήτρογλου στο 19΄, ενώ οι Θεσσαλονικείς τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σολτάνι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

    Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 0-0

    Χωρίς νικητή (0-0) έληξε το παιχνίδι στην Τρίπολη μεταξύ του τοπικού Αστέρα και της Κέρκυρας. Χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς, με την Κέρκυρα να αγωνίζεται από το 66ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Οσμάν.

    Χθες με μία εντυπωσιακή ανατροπή στα τελευταία λεπτά, ο Εργοτέλης επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 στο Ηράκλειο, ενώ ο Πανιώνιος απογοήτευσε τον Παναιτωλικό στον πρώτο του αγώνα στο πρωτάθλημα, καθώς πέρασε νικηφόρα 1-0 από το Αγρίνιο.

    [02] Αρχίζει στη Χάγη η δίκη για τη σφαγή του Διστόμου

    Μια σημαντική δίκη για τη σφαγή των 218 κατοίκων του μαρτυρικού Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944, ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει ως την προσεχή Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    Πρόκειται για την υπόθεση της ετεροδικίας που θα εκδικαστεί στη Χάγη, κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, εξαιτίας της εκτέλεσης απόφασης υπέρ του Διστόμου, δίκη στην οποία θα παρέμβει και το ελληνικό δημόσιο, με απόφαση που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, όταν πριν από μερικούς μήνες ανακινήθηκε το ζήτημα με την κατάθεση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο.

    Με αφορμή την έναρξη της δίκης, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα (ECCHR) και η Ένωση Δημοκρατικών Δικηγόρων Γερμανίας (RAV), διοργανώνουν αύριο το απόγευμα (18.30) στο Πανεπιστήμιο της Χάγης, συμπόσιο με θέμα: "Αποζημιώσεις λόγω μαζικών παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύγχρονες εξελίξεις και προκλήσεις σχετικά με την Ετεροδικία του Κράτους".

    [03] Πως θα υπολογιστεί η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα

    Από μερικές δεκάδες ευρώ έως και 2.000-3.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της δομημένης ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων και την αντικειμενική αξία της περιοχής που βρίσκονται τα ακίνητα θα κυμανθεί ο λογαριασμός της έκτακτης εισφοράς που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

    Παρότι η συγκεκριμένη κλίμακα υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί - αυτό θα γίνει ως την ερχόμενη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος - οι ιδιοκτήτες σε πολύ φθηνές περιοχές θα επιβαρυνθούν με έκτακτη εισφορά μισό ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ οι ιδιοκτήτες στις πολύ ακριβές περιοχές θα πληρώσουν 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

    Αυτό σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 60 τμ σε κάποιο χωριό της Ελλάδος με αντικειμενική τιμή έως 500 ευρώ η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 30 ευρώ ενώ αν το ακίνητο αυτό έχει έκταση 100 τμ θα καταβληθεί εισφορά 50 ευρώ.

    Στις ακριβές περιοχές όπου η έκτακτη εισφορά θα είναι 10 ευρώ το τμ ο λογαριασμός θα φθάσει τα 1.500 ευρώ για ένα ακίνητο 150 τμ και 2.000 ευρώ για ακίνητο 200 τμ.

    Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για περιοχές όπως η Εκάλη, η Κηφισιά, η Φιλοθέη και γενικά όλα τα ακριβά προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και κάποιων άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.

    Σε περιοχές που θεωρούνται μεσαίου κόστους σε ότι αφορά την τιμή ζώνης ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς θα γίνει κατά μέσο όρο με 4-5 ευρώ το τμ. Αυτό σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 100 τμ σε μια τέτοια περιοχή η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 500 ευρώ.

    Στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν η έκτακτη εισφορά για το 2011 να καταβληθεί έως και σε δύο δόσεις μέχρι το Φεβρουάριο ενώ σε έως έξι δόσεις θα καταβληθεί η έκτακτη εισφορά για το 2012.

    [04] Η Γαλλία αντίπαλος της Ελλάδας στους «8» του Ευρωμπάσκετ

    Με ρεκόρ 4 νίκες - 1 ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη Β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας η Ισπανία, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση του Ε' ομίλου, «εκθρόνισε» τη Γαλλία από την κορυφή και έστειλε τους «τρικολόρ» -ως δεύτερους του ομίλου- αντίπαλους της εθνικής Ελλάδας στην προημιτελική φάση (νοκ-άουτ αγώνας).

    Οι Ίβηρες συνέτριψαν 96-69 την αήττητη μέχρι σήμερα Γαλλία, σε αγώνα για την 3η ημέρα της Β' φάσης, και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αυριανού αγώνα Σλοβενία-Φινλανδία.

    Τα δεκάλεπτα: 22-21, 38-39, 48-68, 69-96


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 September 2011 - 18:29:37 UTC