Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραβούν χειρόφρενο και πάλι οι ιδιοκτήτες ταξί
  • [02] Αρχίζει η νέα σχολική χρόνια
  • [03] Διώξεις σε εννέα άτομα που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Εγκαίνια περιπτέρου της ΕΛΣΤΑΤ στην 76η ΔΕΘ

  • [01] Τραβούν χειρόφρενο και πάλι οι ιδιοκτήτες ταξί

    Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί.

    Συγκεκριμένα, τα ταξί όλης της χώρας τραβούν χειρόφρενο από τις 5 τα ξημερώματα αύριο, Δευτέρα, και θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 48 ώρες, δηλαδή έως τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, οι ιδιοκτήτες ταξί θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε διάφορα σημεία, τα οποία θα ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή, ώστε να διατηρηθεί και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

    [02] Αρχίζει η νέα σχολική χρόνια

    Το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει αύριο, Δευτέρα το πρωί για περίπου 1.300.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για περίπου 180.000 εκπαιδευτικούς.

    Φέτος, η χρονιά ξεκινάει με πρώτο και κύριο πρόβλημα τις ελλείψεις σε βιβλία σε αρκετά σχολεία. Ο κύριος, ωστόσο, όγκος των βιβλίων στη νησιωτική χώρα, στις παραμεθόριες, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα βρίσκεται στα σχολεία εγκαίρως, ενώ οι ελλείψεις που υπάρχουν στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουν καλυφθεί σε λίγες ημέρες.

    Το υπουργείο Παιδείας έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα όσο το δυνατό γρηγορότερα, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Εθνικού Τυπογραφείου έδωσε εντολή και ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αναπαραγωγή 50.000 τευχών, δηλαδή δύο ανά κάθε μαθητή της γ΄τάξης του Γυμνασίου με τις πρώτες 40 σελίδες, πέντε μαθημάτων το κάθε τεύχος. Ο υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία των υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου να εργαστούν το Σαββατοκύριακο γι΄αυτόν το σκοπό. Άλλωστε, η προσπάθεια θα συνεχισθεί για περίπου μία εβδομάδα και για όλες τις τάξεις του γυμνασίου.

    Από το υπουργείο Παιδείας έχουν δοθεί οδηγίες στα σχολεία, ώστε, όπου υπάρχουν προβλήματα, αυτά να αμβλυνθούν. Έχει ήδη δρομολογηθεί η αποστολή των dvd, τα οποία περιέχουν την ύλη των σχολικών βιβλίων που θα μπορούν με μία απλή κίνηση στον υπολογιστή τους να «κατεβάσουν» οι μαθητές, ενώ τις πρώτες ημέρες θα δοθούν και φωτοτυπίες.

    Άλλωστε, το υπουργείο στο σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Φέτος, η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου - κατά 49 μέρες πέραν του προβλεπόμενου από το νόμο χρόνου - σχετικά με τη διαδικασία προμήθειας χάρτου, οδήγησε ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί μόλις στο τέλος Αυγούστου, και αυτό με τιτάνιες προσπάθειες». Ιδιαίτερα στις σχετικές οδηγίες τονίζει το υπουργείο ότι το «ξεκίνημα της νέας χρονιάς, που σηματοδοτεί την έναρξη του Νέου Λυκείου, την εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, τα 960 ολοήμερα σχολεία και σειρά άλλων πρωτοβουλιών, επισκιάζεται από το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μη έγκαιρη αποστολή όλων των βιβλίων στα σχολεία.

    Βέβαια, το πρωταρχικό για τη λειτουργία των σχολείων, που είναι η πλήρης κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αντιμετωπίζεται με εξαιρετικά θετικό τρόπο, παρά την αποχώρηση χιλιάδων εκπαιδευτικών».

    [03] Διώξεις σε εννέα άτομα που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα εννέα άτομα που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για κατοχή διαφόρων αντικειμένων και συμμετοχή στα επεισόδια, που έγιναν χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων με αφορμή τα εγκαίνια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

    Σε βάρος οκτώ εκ των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

    Αντιθέτως, ένας εκ των συλληφθέντων αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, επειδή κατείχε αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, και παραπέμφθηκε σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

    [04] Εγκαίνια περιπτέρου της ΕΛΣΤΑΤ στην 76η ΔΕΘ

    Η ενδυνάμωση της αξιοπιστίας των επίσημων στατιστικών της Ελλάδας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αποτέλεσε βασικό στόχο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) το τελευταίο δωδεκάμηνο, δήλωσε ο πρόεδρός της, Ανδρέας Γεωργίου, στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Αρχής στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

    Την ίδια περίοδο, πρόσθεσε ο κ. Γεωργίου, η ΕΛΣΤΑΤ προχώρησε «με σημαντικά βήματα, μπροστά» για να εκπληρώσει και έναν άλλο στόχο, αυτόν της επανάκτησης της εμπιστοσύνης των χρηστών στις εν λόγω στατιστικές και στην ΕΛΣΤΑΤ, ως Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

    Ενας από τους βασικούς άξονες στους οποίους κινήθηκε η ΕΛΣΤΑΤ ήταν - σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου- «η βελτίωση της ποιότητας και αξιοπιστίας των στατιστικών μέσω της απαρέγκλιτης εφαρμογής του Κώδικα Ορθής Πρακτικής των Ευρωπαϊκών Στατιστικών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 September 2011 - 16:29:36 UTC