Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταδικάζει σχέδιο στήριξης του PKK ο Νταβούτογλου
  • [02] Κουκουλοφόροι πυρπόλησαν λεωφορείο της αστυνομίας

  • [01] Καταδικάζει σχέδιο στήριξης του PKK ο Νταβούτογλου

    "Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναφερόμενος στην εντύπωση, που όπως είπε, έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη ότι υπάρχει ενδεχόμενο το Ισραήλ να σχεδιάζει να στηρίξει το ΡΚΚ.

    Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον ομόλογό του από τη Βραζιλία Αντόνιο Πατριότα, ο Νταβούτογλου ρωτήθηκε σχετικά με την εντύπωση αυτή "που έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη", για να πει ότι "καταρχάς το Ισραήλ πρέπει όπως κάθε υπεύθυνη χώρα, να τηρήσει υπεύθυνη στάση στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Το γεγονός ότι οι φήμες αυτές έχουν δημοσιευτεί και στον ισραηλινό τύπο έχει δημιουργήσει αφενός την εντύπωση αυτή στην κοινή γνώμη και αφετέρου την ανάγκη να ερευνηθεί και να επιδειχθεί η αναγκαία αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησής μας".

    Στο μεταξύ, το Ισραήλ θα εγγυηθεί την ασφάλεια των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που πρόσφατα ανακάλυψε στα ύδατά του, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Ενεργείας Ούζι Λαντάου, μετά την προειδοποίηση της Τουρκίας ότι θα ενισχύσει τις θαλάσσιες περιπολίες στην ανατολική Μεσόγειο.

    "Το Ισραήλ μπορεί να υποστηρίξει και να εγγυηθεί την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου που θα εγκαταστήσει στη Μεσόγειο", τόνισε ο Λαντάου όταν ρωτήθηκε εάν το Ισραήλ θα εγγυηθεί την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου μετά τις προειδοποιήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού.

    "Αυτή είναι η απλή απάντηση που μπορώ να σας δώσω", τόνισε ο Λαντάου.

    Ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα κάνει την παρουσία της αισθητή στην ανατολική Μεσόγειο σε μια περίοδο που το Ισραήλ επιδιώκει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που πρόσφατα ανακάλυψε στ΄ανοικτά των ακτών του και τη συνεργασία με την Κύπρο για την κατασκευή ενεργειακών εγκαταστάσεων.

    [02] Κουκουλοφόροι πυρπόλησαν λεωφορείο της αστυνομίας

    Λεωφορείο της αστυνομίας πυρπόλησαν νεαροί κουκουλοφόροι με βόμβες μολότοφ λίγο μετά τις 8 το βράδυ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας 20.

    Οι νεαροί εμφανίστηκαν ξαφνικά και εκτόξευσαν τις μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά το υπηρεσιακό όχημα ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε γραφείο του πρώτου ορόφου του υπουργείου.

    Η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα από ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις. Το λεωφορείο υπέστη σοβαρές ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 September 2011 - 20:29:37 UTC