Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιάνουν δουλειά 25.000 άνεργοι στους δήμους
  • [02] Επικρίσεις ΚΚΕ και ΣΥΝ για τα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ - Σαρκοζί
  • [03] Μειωμένη η εμπορική κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κορωπί
  • [05] Μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην Ελλάδα
  • [06] Επιστολή στον Βαν Ρομπάι από Μέρκελ και Σαρκοζί
  • [07] Τεχνική έκθεση για τα ευρωομόλογα από τον Όλι Ρεν
  • [08] Κατά του ανασχεδιασμού των συντελεστών ΦΠΑ τάσσονται έμποροι και βιοτέχνες
  • [09] Πακιστάν: Νέες πλημμύρες "ξυπνούν" μνήμες από την περσινή καταστροφή
  • [10] "Συγκεκριμένα μέτρα" για το αμερικανικό χρέος ζητεί το Πεκίνο
  • [11] Την Πέμπτη η κηδεία του ηθοποιού και συγγραφέα Β. Ανδρεόπουλου
  • [12] Στην εντατική ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης
  • [13] Ρομπότ με... γόνατα τρέχει σαν άνθρωπος!
  • [14] Ξεραίνεται το ελατόδασος στον ανατολικό Ταΰγετο
  • [15] Ξανά δανεικό έδωσε τον Κεϊρίσον η Μπαρτσελόνα
  • [16] Μονοετές συμβόλαιο με τον Πανιώνιο υπέγραψε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος
  • [17] Παραμένει κάτοικος Μιλάνου έως το 2014 ο Λούσιο

  • [01] Πιάνουν δουλειά 25.000 άνεργοι στους δήμους

    Στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται το πρόγραμμα, που προωθείται από το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ και τον ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων στους ΟΤΑ κατά την τριετία 2012-2015.

    Οι εργαζόμενοι αυτοί θα επιλέγονται από τις λίστες ανέργων του τοπικού ΟΑΕΔ, δεν θα μπορούν να εργαστούν πάνω από 135 ώρες το χρόνο και θα προσλαμβάνονται για έργα αυτεπιστασίας, και θα αφορούν κυρίως ειδικότητες του κατασκευαστικού τομέα.

    Πρόκειται για μια παλαιότερη πρόταση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, η οποία ως σκοπό έχει την ενεργοποίηση των δήμων ώστε να υλοποιούν αναπτυξιακά έργα στην περιοχή τους.

    Η χρηματοδότηση θα γίνεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η αποπληρωμή των δανείων θα γίνεται από τους ίδιους τους δήμους, με δέσμευση των εσόδων που έχουν από συγκεκριμένα τέλη, όπως ανταποδοτικά, τέλη ζύθου, διαφήμισης κ.λπ.

    Αυτή τη στιγμή συζητούνται τα κριτήρια και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες, καθώς το σχέδιο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

    [02] Επικρίσεις ΚΚΕ και ΣΥΝ για τα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ - Σαρκοζί

    \"Η καταρχήν συμφωνία Μέρκελ - Σαρκοζί επαναβεβαιώνει την πρόθεσή τους να περάσουν από φωτιά και σίδερο τους λαούς της Ευρώπης, προκειμένου να προστατεύσουν την ισχύ των μονοπωλίων τους από την κρίση που βαθαίνει\", αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επικρίνοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης στο Παρίσι.

    Το ΚΚΕ τονίζει ότι η προώθηση της οικονομικής διακυβέρνησης σημαίνει σιδερένια επιβολή των στρατηγικών στόχων της ΕΕ, όπως διαμορφώθηκαν από το Μάαστριχ και τις άλλες συνθήκες που ακολούθησαν. Επιδιώκουν, δηλαδή, να πληρώσουν οι λαοί την κρίση και τα χρέη τους, να εξασφαλίσουν τη ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, να προστατεύσουν την ευρωζώνη που σπαράσσεται από αντιθέσεις.

    Από την πλευρά του, ο Συνασπισμός υπογραμμίζει ότι τα όσα ανακοίνωσαν οι Μέρκελ Σαρκοζί, πέρα από τη δογματική εμμονή στην νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία, επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας των αγορών και προσθέτει ότι η διαρκής ευρωπαϊκή λιτότητα, που ζητούν να συνταγματοποιηθεί, συνιστά τη σίγουρη συνταγή για την κοινωνική χρεοκοπία και την πλήρη ύφεση.

    [03] Μειωμένη η εμπορική κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη

    Περισσότερα κατά 70% αναμένονται φέτος τα \"λουκέτα\" στα εμπορικά καταστήματα του Νομού Θεσσαλονίκης, έναντι του 2010, γεγονός που σημαίνει ότι ένα στα πέντε καταστήματα μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς πιθανόν να κατεβάσει ρολά.

    Την εκτίμηση αυτή έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Κώστας Χαντζαρίδης.

    Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την ολοένα και εντεινόμενη αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, αλλά και τη? σχετική αναδουλειά στη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, με τη μείωση της εμπορικής κίνησης να υπολογίζεται στο 20%, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον του εμπορικού κόσμου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

    Ωστόσο, θέλοντας να βλέπει το \"ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο\", όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Χαντζαρίδης επισήμανε ότι αισιόδοξη πινελιά στη φετινή διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, αποτελέσε η εκ νέου παρουσία, στην αγορά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, επισκεπτών από χώρες των Βαλκανίων, αλλά και επιβατών κρουαζιερόπλοιων που έδεσαν φέτος στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    «Αυτοί οι άνθρωποι, που είχαμε χρόνια να τους δούμε να μπαίνουν στα μαγαζιά μας, με τις αγορές τους ισοσκέλισαν, έστω και ελαφρά, τις απώλειές μας», σημείωσε.

    [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κορωπί

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε χορτολιβαδική έκταση στον Άγιο Γεώργιο Κορωπίου.

    Για την πλήρη κατάσβεσή της εξακολουθούν να επιχειρούν 39 πυροσβέστες, με 13 οχήματα, δύο πεζοπόρες ομάδες, ένα ελικόπτερο, πέντε υδροφόρες του δήμου, καθώς και εννιά οχήματα εθελοντών.

    Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.

    [05] Μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην Ελλάδα

    Μείωση από 3,1% σε 2,1% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Στην ευρωζώνη, ο πληθωρισμός μειώθηκε από 2,7% σε 2,5%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,7%. Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ ο πληθωρισμός μειώθηκε από 3,1% σε 2,9%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2,1%.

    Τον Ιούλιο, τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (1%), τη Σλοβενία (1,1%) και τη Σουηδία (1,6%) και τα υψηλότερα στην Εσθονία (5,3%), τη Ρουμανία (4,9%) και τη Λιθουανία ( 4,6%).

    Σε σχέση με τον Ιούνιο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Ιούλιο σε εννέα κράτη μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε δύο και μειώθηκε σε δεκαέξι κράτη μέλη.

    [06] Επιστολή στον Βαν Ρομπάι από Μέρκελ και Σαρκοζί

    Την επιθυμία τους να αναλάβει ο ίδιος πρόεδρος της Ευρωζώνης εξέφρασανστον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ .

    Στην επιστολή τους, αντίγραφο της οποίας έχει στην κατοχή του το Γαλλικό Πρακτορείο, οι Σαρκοζί και Μέρκελ γράφουν στον πρόεδρο της ΕΕ ότι οι δεκαεπτά "αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης θα εκλέξουν ένα πρόεδρο για μια θητεία δυόμισι ετών". Και προσθετουν: "Εκφράσαμε την επιθυμία μας να αναλάβετε αυτή την ευθύνη".

    Οι Σαρκοζί και Μέρκελ αναφέρουν επίσης ότι "το Eurogroup των υπουργών Οικονομικών θα πρέπει να ενισχυθεί".

    "Το ευρώ είναι το θεμέλιο της οικονομικής επιτυχίας μας και το σύμβολο της πολιτικής ενοποίησης της ηπείρου μας" γράφουν.

    Ο πρόεδρος και η καγκελάριος γράφουν επίσης, πάντα βάσει των αποφάσεών τους της προηγουμένης, ότι "η Γαλλία και η Γερμανία προτείνουν να ενισχυθεί περαιτέρω η διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ μέσα στο πλαίσιο των υφισταμένων συνθηκών".

    Επίσης, προτείνουννα διακόπτεται η χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία των χωρών της ευρωζώνης που δεν μειώνουν τα ελλείμματά τους.

    "Στο μέλλον, οι πληρωμές από τα διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία σύγκλισης θα πρέπει να αναστέλλονται προς τις χώρες της ζώνης του ευρώ που δεν θα συμμορφώνονται με τις συστάσεις της διαδικασίας για τα υπερβολικά ελλείμματα", γράφουν οι δύο ηγέτες.

    [07] Τεχνική έκθεση για τα ευρωομόλογα από τον Όλι Ρεν

    Τις επόμενες εβδομάδες ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Όλι Ρεν θα παρουσιάσει μια τεχνική έκθεση σχετικά με τις δυνατότητες και τις διάφορες πτυχές των ευρομολόγων.

    Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.

    Ο ίδιος σημείωσε ότι η παρουσίαση του Όλι Ρεν θα γίνειμετά την έγκριση από το Συμβούλιο υπουργών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του πακέτου εξι νομοθετικών προτάσεων για την οικονομική διακυβέρνηση.

    Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση της Επιτροπήςγια τις προτάσεις που υιοθέτησαν χθες η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ολιβιέ Μπαγί τόνισε ότι η ιδέα της έκδοσης ευρωομολόγων είναι ?πολύ ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη?, καθώς κινείται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης.

    Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή εκτιμά πως η ιδέα των ευρωομολόγων ?δεν μπορεί να αποτελέσει λύση για τα σημερινά προβλήματα? και ότι δεν υπάρχει πολιτική συναίνεση στην Ευρώπη για την προώθηση αυτού του εγχειρήματος.

    Σύμφωνα όμως με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, ?η πόρτα δεν θα πρέπει να κλείσει για περαιτέρω επανεξέταση του ζητήματος?.

    [08] Κατά του ανασχεδιασμού των συντελεστών ΦΠΑ τάσσονται έμποροι και βιοτέχνες

    "Δεν θα εισπραχθεί ούτε το 20% με 30% των προϋπολογισθέντων φόρων με ύφεση που υπερβαίνει το 7% του ΑΕΠ. Ταυτόχρονα θα οδηγηθούν σε πρωτοφανή κρίση οι επιχειρήσεις εστίασης, οι νέοι και νέες που εργάζονται σε αυτές και φυσικά το τουριστικό μας προϊόν", σημειώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας σε επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών στο οποίο αναφέρει τις προτάσεις της για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    Η συνομοσπονδία υπενθυμίζει ότι από 2010 έως σήμερα σημειώθηκαν αύξηση κατά 44% του χαμηλού συντελεστή (από 9% στο 13%) και κατά 21% του υψηλού συντελεστή (από 19% στο 23%) και χαρακτηρίζει εγκληματική οποιαδήποτε σκέψη για νέα αύξηση. ''Αν τελικά αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ στο 23% στις 125.000 επιχειρήσεις εστίασης η συνολική αύξηση θα είναι 156% μέσα σε ενάμιση χρόνο (από 9% σε 23%)''.

    Οι μόνοι τρόποι για να προέλθουν περισσότερα έσοδα και να πετύχουμε το ?ισοδύναμο? κατά τη ΓΣΕΒΕΕ είναι:

    - Μείωση φόρων κατανάλωσης και ιδιαίτερα του ΦΠΑ. Σε πρώτη φάση κατά 2 μονάδες στον υψηλό συντελεστή (23%) και κατά 3 στον μεσαίο (13%).

    - Ταυτόχρονη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και διαρκή και σε μόνιμη βάση έλεγχο στην διακίνηση προϊόντων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών. Παντού με φυσική παρουσία συνεργείων ελέγχου. Ο έλεγχος της έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων δεν γίνεται εκ του μακρόθεν, ούτε με τις σύγχρονες μεθόδους (φοροκάρτες κλπ) ή περιορισμούς (όριο 1500 ευρώ για αγορές με μετρητά).

    - Δραστηριοποίηση επενδυτικής ?διάθεσης? στις μικρές επιχειρήσεις διότι αν το 30% αυτών προσλάμβαναν έως και 1 εργαζόμενο δεν θα ήταν εκρηκτικό το πρόβλημα της ανεργίας.

    - Λύση του προβλήματος ρευστότητας (τράπεζες, χρέη του δημοσίου προς ιδιώτες).

    [09] Πακιστάν: Νέες πλημμύρες "ξυπνούν" μνήμες από την περσινή καταστροφή

    Πάνω από 60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους σε εκατοντάδες χωριά εξ αιτίας των νέων πλημμυρών στο νότιο Πακιστάν, ένα χρόνο μετά τη γιγαντιαία καταστροφή η οποία έπληξε το εν πέμπτον της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

    Εκατοντάδες χωριά και πολλοί καταυλισμοί πλημμύρισαν στην επαρχία Σιντ, μια από τις περιοχές που είχε χτυπηθεί πιο σοβαρά από τις πλημμύρες της περασμένης χρονιάς, που είχαν πλήξει πάνω από 20 εκατομμύρια πακιστανούς και είχαν προκαλέσει ζημιές αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    [10] "Συγκεκριμένα μέτρα" για το αμερικανικό χρέος ζητεί το Πεκίνο

    Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος φθάνει σήμερα στο Πεκίνο για επίσκεψη πέντε ημερών, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στις ανησυχίες της Κίνας σχετικά με την ικανότητα των ΗΠΑ να αποπληρώσουν το κολοσσιαίο χρέος τους, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της Λαϊκής Ημερησίας.

    \"Η Κίνα, από τη θέση της ως του μεγαλύτερου εξωτερικού πιστωτή των Ηνωμένων Πολιτειών και του κατόχου των σημαντικότερων αποθεμάτων σε δολάρια, είναι φυσικά περισσότερο ανήσυχη από τους άλλους με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών\", αναφέρει σε σχόλιό της η εφημερίδα, επίσημο όργανο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

    \"Ζητούμε από την αμερικανική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της με σοβαρότητα και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα\" ως προς το θέμα του χρέους, αναφέρεται στο σχόλιο.

    Η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν ακολουθεί τη διατύπωση επικρίσεων από το Πεκίνο ως προς τη συμφωνία της τελευταίας στιγμής στις 2 Αυγούστου ανάμεσα στο Λευκό Οίκο και το Κονγκρέσο για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.

    Η Κίνα επέκρινε την εξάρτηση των ΗΠΑ από το χρέος και κάλεσε απερίφραστα την Ουάσινγκτον να σταματήσει να ζει πάνω από τις δυνατότητές της. Το Πεκίνο, κάτοχος τον Ιούνιο 1.170 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικά ομόλογα, \"έχει πλέον κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν το δομικό πρόβλημα του χρέους\", είχε μεταδώσει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    [11] Την Πέμπτη η κηδεία του ηθοποιού και συγγραφέα Β. Ανδρεόπουλου

    Κηδεύεται αύριο στις 3 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Ζωγράφου, ο ηθοποιός και συγγραφέας, Βασίλης Ανδρεόπουλος, που πέθανε την Δευτέρα, σε ηλικία 88 χρόνων.

    Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1923, στον Πλάτανο Αιγιαλείας. Το βιογραφικό του, πλούσιο σε συνεργασίες, με πολλούς θιάσους, και σε διάφορα είδη θεάτρου. Στην Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, σε πολλά ΔΗΠΕΘΕ. Το 1949 συνέβαλε στην ίδρυση του Ρεαλιστικού Θεάτρου-Βεάκης. Όπως και μία δεκαετία αργότερα ιδρύοντας την Δωδέκατη Αυλαία, στην οποία εμφανίστηκαν πολλοί νέοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς. Το 1964 συμβάλλει στην ίδρυση ενός από τους πρώτους εταιρικούς θιάσους, του Άρματος Θεάτρου του ΣΕΗ, όπου παρουσιάστηκε η Ειρήνη του Αριστοφάνη.

    Ως συγγραφέας έγραψε για το ραδιόφωνο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Πολλά θεατρικά του έργα παίχτηκαν από την Δωδέκατη Αυλαία, το Εθνικό Θέατρο και θιάσους του Ελευθέρου Θεάτρου, όπως: Κομιστής ειδήσεων, Ε. Νοικοκυραίοι, Κρεατομηχανή, Η Κληρονομιά, Ως εδώ σύντροφοι, Άγρια Παιχνίδια και Ζορμπάς, διασκευή από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Καζαντζάκη.

    Πρωταγωνίστησε σε 20 ταινίες, έγραψε τα σενάρια «5 γυναίκες για έναν άνδρα» (1967), «Μίνι φούστα και καράτε» (1967) και «Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα» (1970) ενώ ένας από τους τελευταίους τηλεοπτικούς του ρόλους ήταν στο σήριαλ «Είσαι το ταίρι μου», όπου υποδυόταν έναν περίεργο, αλλά στοργικό παππού.

    [12] Στην εντατική ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης

    Στην εντατική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, νοσηλεύεται ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης.

    Η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του 98χρονου Λυκούργου Καλλέργη, επιβαρύνθηκε περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από επέμβαση στο ισχίο.

    [13] Ρομπότ με... γόνατα τρέχει σαν άνθρωπος!

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Μίσιγκαν στις ΗΠΑ κατασκεύασαν ένα ανθρωποειδές ρομπότ - δρομέα με γόνατα, ονόματι Μέιμπελ (MABEL), το οποίο μπορεί να τρέξει σαν άνθρωπος.

    Αναπτύσσοντας ταχύτητα μέχρι 11 χιλιομέτρων την ώρα, θεωρείται πλέον το ταχύτερο ρομπότ του είδους του στον κόσμο.

    Ποτέ μέχρι σήμερα ένα ρομπότ δεν είχε καταφέρει να κινείται με τρόπο, που μιμείται με τόση επιτυχία την ανθρώπινη κίνηση.

    Το ρομπότ άρχισε να σχεδιάζεται το 2008 από ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέσι Γκριζλ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών, σε συνεργασία με επιστήμονες του Ινστιτούτου Ρομποτικής του πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον.

    Έκτοτε το ρομπότ έχει σταδιακά τελειοποιηθεί, αποκτώντας βελτιωμένους αλγόριθμους που του επιτρέπουν να κρατά την ισορροπία του και να αντιδρά έγκαιρα στις αλλαγές του περιβάλλοντος (π.χ. ανώμαλος δρόμος) σε πραγματικό χρόνο.

    Σε πρώτη φάση το ρομπότ Μέιμπελ έμαθε να βαδίζει σε ομαλό έδαφος και σταδιακά έκανε βήματα προόδου μαθαίνοντας να κινείται και σε ανώμαλο έδαφος.

    Το πρώτο πραγματικό \"τζόκινγκ\" το έκανε στο τέλος Ιουλίου φέτος.

    [14] Ξεραίνεται το ελατόδασος στον ανατολικό Ταΰγετο

    Ένα πανέμορφο ελατοδάσος στην περιοχή του ανατολικού Ταϋγέτου κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Γιάτρισσας και πλησίον του χωριού Σπαρτιά, στα όρια Λακωνίας - Μεσσηνίας, ξεραίνεται.

    Το φαινόμενο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανατολικής Μάνης Θόδωρο Αραπάκο, έχει εμφανιστεί τα τελευταία τρία χρόνια κι έχει προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και φυσιολατρικών ομάδων της Μεσσηνίας.

    Φέτος το καλοκαίρι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, όμως από το δασαρχείο Καλαμάτας μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν παρατηρήσει εκτεταμένο φαινόμενο ξήρανσης. Φαινόμενο που είχε εμφανιστεί κατά τόπους σε όλο τον Ταΰγετο στις αρχές τις δεκαετίας του 1990, χρονιές που είχαν σημειωθεί υψηλές θερμοκρασίες και μακρά περίοδο ανομβρίας.

    Την περίοδο εκείνη στην ουσία το δάσος εξυγιάνθηκε από μόνο του.

    [15] Ξανά δανεικό έδωσε τον Κεϊρίσον η Μπαρτσελόνα

    Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι ο Βραζιλιάνος Κεϊρίσον παραχωρήθηκε στην Κορίνθιανς με τη μορφή του δανεισμού για ένα χρόνο.

    Οι «μπλαουγκράνα» απέκτησαν τον 22χρονο διεθνή στράικερ από την Παλμέιρας τον Ιούνιο του 2009, ωστόσο δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τον τεχνικό των Καταλανών, Πεπ Γκουαρντιόλα.

    Έτσι, παραχωρήθηκε με τη μορφή του δανεισμού, διαδοχικά, σε Μπενφίκα, Φιορεντίνα και Σάντος, ενώ τώρα θα επιστρέψει ξανά στα πάτρια εδάφη για να φορέσει τη φανέλα της Κορίνθιανς.

    [16] Μονοετές συμβόλαιο με τον Πανιώνιο υπέγραψε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος

    Συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους υπέγραψε στον Πανιώνιο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, που τις τελευταίες μέρες βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της ΠΑΕ.

    Ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή, συμφώνησε με την ομάδα της Νέας Σμύρνης και θα καλύψει το κενό που άφησε ο τραυματισμός Γιούργκεν Μάχο.

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Ο διεθνής τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο».

    [17] Παραμένει κάτοικος Μιλάνου έως το 2014 ο Λούσιο

    Έως το 2014 θα φοράει ο Λούσιο τη φανέλα της Ίντερ, καθώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ιταλικός σύλλογος, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός επέκτεινε για ακόμη δύο χρόνια το συμβόλαιό του.

    Ο 33χρονος άσος, ο οποίος είναι αρχηγός της «σελεσάο», εντάχθηκε στο δυναμικό των «νερατζούρι» το 2009, προερχόμενος από την Μπάγερν Μονάχου.

    Την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια της Serie A με την ομάδα από το Μιλάνο και σημείωσε ένα γκολ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 August 2011 - 12:29:48 UTC