Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεικτές αντιδράσεις μετά τη συνάντηση στα Ηλύσια Πεδία
  • [02] Ταχείς ρυθμούς θα ζητήσει ο πρωθυπουργός
  • [03] Επένδυση 300 εκατ. ευρώ στην Αλεξανδρούπολη
  • [04] Παράνομη χορήγηση 3,7 εκατ. ευρώ από τη διοίκηση στους εργαζομένους των ΕΛΤΑ

  • [01] Μεικτές αντιδράσεις μετά τη συνάντηση στα Ηλύσια Πεδία

    Αρνητικά υποδέχθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές τα σχέδια της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης.

    Την ίδια ώρα, αντίθετες ήταν οι αντιδράσεις από Ρώμη και Μαδρίτη, που χαιρέτισαν τιςαποφάσειςενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Εν τω μεταξύ, επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο γερμανικός Τύπος αναφορικά με τις εξαγγελίες της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Γάλλου προέδρου.

    Για έλλειψη αποφασιστικότητας έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατίαενώ επικριτικά σχόλια για τα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ - Σαρκοζί πραγματοποίησαν ΚΚΕ και ΣΥΝ.

    Διαβάστε επίσης:

    Τεχνική έκθεση για τα ευρωομόλογα από τον Όλι Ρεν

    Επιστολή στον Βαν Ρομπάι από Μέρκελ και Σαρκοζί

    [02] Ταχείς ρυθμούς θα ζητήσει ο πρωθυπουργός

    Επίσπευση του χρόνου υλοποίησηςτων προτεραιοτήτων της κυβέρνησηςθα ζητήσει αύριοο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια σύσκεψης πουθα πραγματοποιηθεί με αντικείμενο την πορεία του κυβερνητικού έργου, την παρακολούθηση των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης και την προώθηση και υλοποίηση των αποφάσεων του πρόσφατου Συμβουλίου Κορυφής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη θα συζητηθεί και το σχέδιο του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου, για τα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει άλλες δύο συσκέψεις με συνεργάτες του, η πρώτη εκ των οποίων θα έχει ως αντικείμενο την επικείμενη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και η δεύτερη την προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της ΔΕΘ.

    [03] Επένδυση 300 εκατ. ευρώ στην Αλεξανδρούπολη

    Υπεράκτιος σταθμός υποδοχής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) κατασκευάζεται στην Αλεξανδρούπολη από την εταιρεία "Gastrade" (Όμιλος Κοπελούζου).

    To συνολικό ύψος τηςεπένδυσης φτάνει τα297.700.000 ευρώ. Το έργο θαυλοποιηθεί μέσα στους επόμενους 48 μήνες.

    Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) χορήγησε άδεια Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) για την κατασκευή του σταθμού στο Θρακικό Πέλαγος, 22 χλμ. νοτιοδυτικά του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και σε απόσταση 10 χλμ. από την ακτή, καθώς και τον αγωγό σύνδεσης αυτού με το σύστημα φυσικού αερίου.

    Η εταιρεία πληρεί τις προϋποθέσεις και όπως αναφέρεται στην απόφαση της ΡΑΕ ''από την εξέταση των στοιχείων του υποβληθέντος φακέλου, διαπιστώνεται ότι το προτεινόμενο ΑΣΦΑ θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, ως νέα υποδομή με δυνατότητα εισαγωγής φυσικού αερίου στη χώρα από διαφοροποιημένες, σε σχέση με τις υφιστάμενες, πηγές ενώ από το υποβληθέν επιχειρησιακό σχέδιο, διαπιστώνεται ότι το προτεινόμενο ΑΣΦΑ προβλέπεται να εξυπηρετήσει και νέα ζήτηση φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια, η οποία θα προέλθει κυρίως από νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Παράλληλα, τμήμα των διακινούμενων μέσω του ΑΣΦΑ ποσοτήτων φυσικού αερίου προορίζεται για εξαγωγή προς την βουλγαρική αγορά φυσικού αερίου''.

    [04] Παράνομη χορήγηση 3,7 εκατ. ευρώ από τη διοίκηση στους εργαζομένους των ΕΛΤΑ

    Παράνομη χορήγηση 3,7 εκατομμυρίων ευρώ από τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων προς την Ομοσπονδία των εργαζομένων διαπιστώθηκε σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, μετά από έρευνες που έγιναν στα ΕΛΤΑ.

    Το ποσό αυτό δόθηκε από τη διοίκηση στο διάστημα 1999 - 2009, παρόλο που δεν επιτρέπεται από το νόμο η επιχορήγηση δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων από τη διοίκηση, ενώ δεν διενεργήθηκε έλεγχος για τη διάθεση των χρημάτων.

    Παράλληλα, την ίδια χρονική περίοδο παρακρατήθηκαν και από τους ίδιους τους εργαζόμενους εισφορές ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ για το ταμείο της Ομοσπονδίας.

    Νόμιμες χαρακτήρισε τις επιχορηγήσεις ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ταχυδρομείων, Γιώργος Βασιλόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 August 2011 - 14:29:41 UTC