Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων
  • [02] Τέσσερα μεγάλα έργα προγραμματίζει το Υπουργείο Υποδομών
  • [03] Στην τελική ευθεία
  • [04] Συλλήψεις αντιφρονούντων

  • [01] Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

    Τη σημαντικότητα του ταχυδρομικού τομέα για την οικονομική και κοινωνική συνοχή της χώρας, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει, ενόψει και της επικείμενης απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς, τονίζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων.

    Σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει τα μέτρα που λαμβάνει για την ομαλή λειτουργία της αγοράς προς όφελος του πολίτη, των επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας.

    Σημειώνει, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον ταχυδρομικό τομέα, λόγω της απελευθέρωσης της Ταχυδρομικής αγοράς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Τέσσερα μεγάλα έργα προγραμματίζει το Υπουργείο Υποδομών

    Τέσσερα μεγάλα έργα προγραμματίζει το Υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την επέκταση της Αττικής οδού, την ολοκλήρωση των διαδικασιών μέχρι το τέλος του έτους για τη δημοπράτηση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, τον οδικό άξονα Λευκάδας - Πρέβεζας αλλά και τον οδικό άξονα Ελευσίνας - Θήβας που θα παρακάμπτει την Αθήνα.

    Επίσης γίνονται μελέτες για το ενδεχόμενο υποθαλάσσιας σύνδεσης Περάματος - Σαλαμίνας.

    Χθες, ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας κηρύσσοντας την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου των Ευρωπαίων Διεθνών Εργολάβων που πραγματοποιείται στην Αθήνα, δήλωσε ότι "το υπουργείο Υποδομών στηρίζει τα έργα παραχώρησης και με κατάλληλες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες επιδιώκει να αντιμετωπίσει και να λύσει προβλήματα τα οποία οφείλονται στην έναρξη κατασκευής αυτών των έργων χωρίς την απαιτούμενη διοικητική ωριμότητα", σημειώνοντας πως "οι παραχωρήσεις και οι συμπράξεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον αν σκεφτούμε ότι σε μια περίοδο κρίσης μπορεί να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για την υπέρβασή της"

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Στην τελική ευθεία

    Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει το γεωτρύπανο στο σημείο όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι -εδώ και δύο μήνες- οι 33 άνδρες στο ορυχείο του Σαν Χοσέ στην Χιλή, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ορυχείων Λόρενς Γκόλμπορν. Θα χρειαστούν άλλες τρεις με οκτώ ημέρες για να αρχίσει η επιχείρηση διάσωσης, ανάλογα με το αν θα πρέπει να ενισχυθεί ή σήραγγα.

    Στο μεταξύ, τα συνεργεία διάσωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικά ώστε να διευρυνθεί το άκρο της μήκους 630 μέτρων σήραγγας για να μπορέσει να περάσει ευκολότερα η ειδική κατασκευή που θα ανεβάσει τους παγιδευμένους εργάτες στην επιφάνεια.

    Περίπου 2.000 δημοσιογράφοι θα καλύψουν την επιχείρηση διάσωσης. Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα μπορεί να επισκεφτεί σήμερα την περιοχή που βρίσκεται το ορυχείο χαλκού και χρυσού, ενώ αναμένεται στο σημείο και ο πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, αφού ένας από τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους είναι Βολιβιανός.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Συλλήψεις αντιφρονούντων

    Ο κινεζικός Τύπος καταδίκασε σήμερα την βράβευση με το Νόμπελ Ειρήνης του Λιού Σιαομπό, ενώ οι αντιφρονούντες που γιόρτασαν το γεγονός συνελήφθησαν, ανακοίνωσε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

    Την ίδια ώρα που οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την βράβευση του Λιού, η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες υποστηρικτές του που γιόρταζαν χθες Παρασκευή το σημαντικό αυτό γεγονός, επισήμανε η οργάνωση Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κίνα (CHRD) με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

    Χθες, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η βράβευση του Λιου Σιαομπό με το Νόμπελ Ειρήνης "αντιβαίνει πλήρως στις αρχές" του βραβείου αυτού και θα βλάψει τις σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και τη Νορβηγία.

    Από χθες το βράδυ, όσοι αναζητούσαν στο Διαδίκτυο κάτι σχετικό με το "Νόμπελ Ειρήνης" ή το όνομα "Λιού Σιαομπό" δεν έβρισκαν τίποτε, τα SMS με το όνομα του Νομπελίστα δεν έφταναν στον προορισμό τους και επιβλήθηκε λογοκρισία στα ρεπορτάζ ξένων τηλεοπτικών δικτύων, όπως το CNN και το TV5, για τη βράβευσή του.

    Ο αγώνας του 54χρονου Λιου καλύπτει πολλές δεκαετίες που χαρακτηρίζονται κυρίως από μακρές περιόδους κράτησης.

    Καθηγητής λογοτεχνίας, που έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, είναι ένας παγκοσμίως γνωστός διανοούμενος, βετεράνος των Κινέζων διαφωνούντων και εξέχουσα φυσιογνωμία του δημοκρατικού κινήματος της πλατείας Τιενανμέ.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο φυλακίστηκε για 11 χρόνια -ανήμερα τα Χριστούγεννα- για ένα μανιφέστο που έγραψε το 2008 μαζί με άλλους Κινέζους ακτιβιστές, με το οποίο ζητούσε ελευθερία λόγου και πολυκομματικές εκλογές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 October 2010 - 8:30:38 UTC